Eşimin Ailesinin yaşattikları beni cok yıprattı

Ben böyle örnekleri burda çok okuyorum ama kendi düşen ağlamaz bana bunun çeyreğini sadece bir saniye yaşatanı hayatımda tutmazdım dünyada kaç milyar erkek var kimsenin anası babası dıdısı benim hayatımı zehir etsin diye yaşamıyorum sonuçta. Kendi rızanızla dahil oldunuz, ses çıkarmayan kocadan kendi rızanızla evlat sahibi oldunuz aile kurdunuz. Yapacak bir şey yok

Abla senin sıkıntın sen onlara açık açık diyeceksin yoksa varya ohooo daha çok ezerler ben bide kaçarak evlendim He ondan dolayı da beni ezmeye çalıştılar sevgiliysen candık ciğerdik ama çok şükür kendimi hiç ezdirmedim çata çat lafları saydım saygısız olacaksam olayım ben üzüleceğime onlar üzülsün benim anam ağlayacağına onun anası ağlasın eşimde ailesiyle görüşmüyor ne bayramda ne seyranda hiç bişeyde gitmez etmez gelip herşeyi benimle yapar sadece anne değil kardeşleriyle de görüşmüyor çünkü ben orda bazı şeyler yaşarken ses kaydı yaptım hep o ses kayıtlarını bir bir dinlettim ettim odur hudut kocam dizimde 😂
Size helal olsun gercekten ne güzel koymuşsunuz tavrınızı ben beceremedim

Ben cok sabrettim bu şartlarda kim kalırdık evli bitsin diye uğraştılar ya insan kendini sorguluyor neyaptim ya neden bunları yaşıyorum niye yapıyorlar diye cok sorguladım

Gülüm kendini niye sorguluyorsun. Sorunlu olan esin ve ailesi. Ve esinin de bu "bu kadar olduklarini bilmiyordum" numaralarina kanma. Öyle olsa seni oraya götürmezdi ve tepkisini ortaya koyardi

Ben böyle örnekleri burda çok okuyorum ama kendi düşen ağlamaz bana bunun çeyreğini sadece bir saniye yaşatanı hayatımda tutmazdım dünyada kaç milyar erkek var kimsenin anası babası dıdısı benim hayatımı zehir etsin diye yaşamıyorum sonuçta. Kendi rızanızla dahil oldunuz, ses çıkarmayan kocadan kendi rızanızla evlat sahibi oldunuz aile kurdunuz. Yapacak bir şey yok
Bu sizsiniz iste yetismede burda etken annemiz babamız hep bizi bastıran susturan kendi hakkimizi savunabilen bir yapıda yetiştirmedi hep birilerini kırmaktan incitmekten hep geri durdum hayatta kendim önceliğim olmadıki hayatimi hep başkaları ici yaşayan birisi olarak katlandım malesef .

Bu sizsiniz iste yetismede burda etken annemiz babamız hep bizi bastıran susturan kendi hakkimizi savunabilen bir yapıda yetiştirmedi hep birilerini kırmaktan incitmekten hep geri durdum hayatta kendim önceliğim olmadıki hayatimi hep başkaları ici yaşayan birisi olarak katlandım malesef .
Ne yapmayı düşünüyorsunuz peki ben bunu merak ettim. Mesela yarına nasıl uyanacaksınız?

Ne yapmayı düşünüyorsunuz peki ben bunu merak ettim. Mesela yarına nasıl uyanacaksınız?
Yasilanlari kapatıp önüme bakmayi ve kendime saygı duymam gerekliliğini onlarla birdaha gorusmeyecem ben kendime cok yazik etmişim hatalarımın farkındayım cok ezdirdim kendimi bir daha musade etmeyecem buna kendime söz veriyorum durmam gerekiyordu ve ben bunu yapicam

Ben cok sabrettim bu şartlarda kim kalırdık evli bitsin diye uğraştılar ya insan kendini sorguluyor neyaptim ya neden bunları yaşıyorum niye yapıyorlar diye cok sorguladım
Devir değisti eskiden insanlar ezerlermiş gelinleri.Gelinler bir nevi çalışan gibi alınırmış.Hala öyle sanıyorlar sanırım.Kendilerini ne sanıyorlar anlamıyorum.Kıskançlık sanırım.

Valla annem de babam da alkolikti dayak da yedim bastırılmaya da çalıştım. Yani ben hep şunu düşündüm aslında, zaten b*k gibi bir ailede büyüdüm bitane daha b*k gibi aileye ihtiyacım yok 😂 siz de öyle düşünün. Bir dertten ötekine ötekinden berikine yaşanmaz yoksa mahvoluruz.

Okumuş meslek sahibi kadınsınız,nasıl boyun eğiyorsunuz böyle haddini bilmez insanlara gerçekten anlamıyorum ben. Eşiniz pısırığın teki,siz de sessiz kalmışsınız. Biri boynumdan düğün takımı alacak,kıyameti koparırdım ben noluyor diye. Böyle yaparsanız olmaz ki,eş aileniz ezer,onlar ezmese işyerinde birileri ezer. İlla haksızlığa uğrarsınız,ses çıkarmanız gerekli.

Üstüne de bu yarı deli insanlara çocuk baktırmak istemişsiniz,tamamen fiyasko. İnsan boş evi emanet etmez böylelerine,siz çocuk bırakacaktınız demek baksalardı. Tam tersi bakmak isteseler,teklif onlardan gelse bile hayır demelisiniz.

Valla annem de babam da alkolikti dayak da yedim bastırılmaya da çalıştım. Yani ben hep şunu düşündüm aslında, zaten b*k gibi bir ailede büyüdüm bitane daha b*k gibi aileye ihtiyacım yok 😂 siz de öyle düşünün. Bir dertten ötekine ötekinden berikine yaşanmaz yoksa mahvoluruz.
Cok dogru söylüyorsunuz ben kendime bukadar rezilliği yaşattım iste sabrettim surekli kim icin neicinse sanki üzule üzule hastalikla çıktı zaten artık yaşadığım şeyler in ayrimini yapamıyordum arkadaşlarıma anlatıyordum yol göstersin ler diye ama herkes yuva yıkamaktan korktugu icin diyemediler bisey her evlilikte sorunlar oluyordan öteye gitmedi .

Okumuş meslek sahibi kadınsınız,nasıl boyun eğiyorsunuz böyle haddini bilmez insanlara gerçekten anlamıyorum ben. Eşiniz pısırığın teki,siz de sessiz kalmışsınız. Biri boynumdan düğün takımı alacak,kıyameti koparırdım ben noluyor diye. Böyle yaparsanız olmaz ki,eş aileniz ezer,onlar ezmese işyerinde birileri ezer. İlla haksızlığa uğrarsınız,ses çıkarmanız gerekli.

Üstüne de bu yarı deli insanlara çocuk baktırmak istemişsiniz,tamamen fiyasko. İnsan boş evi emanet etmez böylelerine,siz çocuk bırakacaktınız demek baksalardı. Tam tersi bakmak isteseler,teklif onlardan gelse bile hayır demelisiniz.
Bazen insanın eli kolu dugumlenirya benimde öyle oldu sabrım sabrımı getirdi sonradan düşününce mantığına vurunca tabiki kabul etmiyorsun ama ısi icinde olunca farklı oldu aslında çocuk baktırmak istemek değilde çaresizlikten bazi şeylerde çocuk benim yeme bozukluğu oldu yemek yediremiyorduk surekli hastanelerde yattı bakici tuttum kac defa bakamadilar hepsi gitti bizde borç batağına baktığımızda ücretsiz izinde alamadım çocuk kucuk 3.5 aylikti idareli cagirildi olumsuzluklar olumsuzlukları getirdi bunlarla yaşadığım seyler ayri bir taraftan hayatta cok tokatladı.

Biliyorum kanunen bizim esim gitti istemeye düğünden sonra vermediler evinin mutfak dolabını yaptırıp evine eşya aldi biz ikimizde memurken borçlardan evimize gıda.masrafini yapmıyorduk sonra bu inslar umreye gittiler ama yine ayni elimden gelmedi hicbisey belki yapamdim ben Allaha havale ettim yaşadıklarımı cok canımı yaktılar
Bu altın alınması olayını ben de yaşadım. Son gördüğümde kadının elleri yamulmuştu... Merak etmeyin ilahi adalet var ve Allah kimsenin yanına bırakmaz..

@oceansoul bu ikincisi bundan iki adet daha var aynı insanlar ama. Sorun masum olmaları ve kendi kültürlerine göre yorumlamaları, en büyük hata aileyi suçlu görmeleri ve adamın farklı olduğuna inanmaya çalışmaları

Esimle okadar konustumki haklısın diyor ama susuyor hani insna ne icin susar onlar beni bile düşünüyorlarki senimi duusunecekler dio ama herdefasinda kendimizi yine orda buluyoruz biara 2 sene konuşmacılar ailesi yine ayni bencil yaşantılarına devam hicmi merak etmezler hicmi düşünmezler yok ama bu şekilde ben cok zarar gördüm eşime karşıda hırçınlaştim ister istemez sinir hastası ettiler beni başedemecikce yedim kendimi
Kendinizi daha fazla yıpratmayon güçlü olun, güçlü durun. İstemediğiniz birşeyi yapmayın kulaklarımızomtıkayığ, hayatınıza odaklanın. Zor belki ama başka çare yok, başkalı huzurunuzu bozamasın.

Ben direndim bir gün gezmeye gittik babasi aradi dönüşte hemen bize geliyorsunuz dedi gittik evde kıyameti kopardı benden izinsiz nasl gidersiniz diye esim sus baba yapam diyo sinir krizi geçirdi anlamio ben ağlıyorum neyse evi terkedip çıktık sabah kayinvaldem geldi özür diliyor biz oğlumuzun evden çıkmasını kabul edemedik dedi sakin bunları kimseyede anlatma dedi cikti gitti
Tedavi olmaları lazım ama düzelmezler bu tip insanlar. Tek çare oşabişdiğince uzak durmak. Kriz mi geçiriyolar, napıtolarsa kendi tercihleri artık. Baika türlsünü yaşıyorum ben de yıllardır babamdan dolayı ama, kriz geçirmesini umursamamayı seçtim artık. Çünkü alttan aldıkça kartıpu, gibi büyüyoe herşey malesef

Tedavi olmaları lazım ama düzelmezler bu tip insanlar. Tek çare oşabişdiğince uzak durmak. Kriz mi geçiriyolar, napıtolarsa kendi tercihleri artık. Baika türlsünü yaşıyorum ben de yıllardır babamdan dolayı ama, kriz geçirmesini umursamamayı seçtim artık. Çünkü alttan aldıkça kartıpu, gibi büyüyoe herşey malesef
Zaten hep düzelir umuduyla başlıyoruz yaşadıklarımızı öteliyoruz yaşandı neyse diyoruz evlerine her gittiğimizde can sıkıcı seyler yapiolar yada laf sokuyorlar okadar uzaktayımki artik 873 km mesafemiz bayramdan bayrama artik ona dahi tahammülüm kalmadı inan okadar uzaktan gidiyoruz 3 gun 5 gun kalıyoruz yemek yapıyorum yoruluyorum diye tripleniyor bir afra tafra oysa ben mutfaktan bile cikmiyorum bir şekilde kavga cikarmaya çalışıyorlar .

Zaten hep düzelir umuduyla başlıyoruz yaşadıklarımızı öteliyoruz yaşandı neyse diyoruz evlerine her gittiğimizde can sıkıcı seyler yapiolar yada laf sokuyorlar okadar uzaktayımki artik 873 km mesafemiz bayramdan bayrama artik ona dahi tahammülüm kalmadı inan okadar uzaktan gidiyoruz 3 gun 5 gun kalıyoruz yemek yapıyorum yoruluyorum diye tripleniyor bir afra tafra oysa ben mutfaktan bile cikmiyorum bir şekilde kavga cikarmaya çalışıyorlar .
Haklısın. Ve belki de katlanmaya alıştırılıyoruz çoğumız ta küçüklükten o nedenle de büyüyünce de güçlü bir hayır diyemiyoruz. En azından o kısa sürede kulakları tıkayabilmek, ve birşey yapmak zoeunda kalorsan da kendini asla paralamadan yapmak lazımdır. Uzağa taşınmanız iyi olmuş. Bir de 2 sene küslük, olmuş fırsatmış keşke hiç barışılmasamıydı acaba

Biliyorum kanunen bizim esim gitti istemeye düğünden sonra vermediler evinin mutfak dolabını yaptırıp evine eşya aldi biz ikimizde memurken borçlardan evimize gıda.masrafini yapmıyorduk sonra bu inslar umreye gittiler ama yine ayni elimden gelmedi hicbisey belki yapamdim ben Allaha havale ettim yaşadıklarımı cok canımı yaktılar
Ailesi bunları yaptı, eş kişisi de hala anam babam mı diyor.

Back
X