Eşimin ailesiyle araya nasıl mesafe koyabilirim?

arkadaşlar evet davranıyorum kaynanan beni aramadan aramıyorum ama neden böyle yapıyorum çünkü kına gecemde kaynananm sol yanı ağrıyormuş eşimi o koşturma içerisinde kendini doktora götürdürdü buna ne demeli o gün benim için bitti doktor dademiş ki ya teyze oğlunun düğünü var stres yapmışisın bir yere çağröışsın biseyin yok demiş kın agecesinde yapılır mı nedense akşam koına gecesinde hiçbiseyi yoktu oynadı hemde beni sinir ettiievime birgün bile glmedi ben gittim bir kere ilk defa g,itmişim düşün sbah kahvaltısında peyni ve zeyt,n sadece eee kızları geldsiğinde de gördüm o sofrayı döktürüyor. ben ordayken misafir geldi çaya çayın yanında yiyecek bsey yok dedi gitti marketten bir sürü sey alındı ben de ilk defa gitmiştim. o geldiğinde ayn ı muameleyi görür.beni el kızı olarak ne olsa yer diyen zihniyete bu yapılır . kusura bakmasın . o benim evime ilk defa gedliğinde çalıştığım halde dört dörtlüğk yaptım herseyi lavabıdan çıktığında havlusuna kadar tutuum aynı muaöeliy göstermesin ama kızların pastalar börekler yapıyor ben gittiğinde kahvaltıda sadece bir peyni zeytin ve cay haa birde yumurta vardı bende öyle yapıyorum eşim de farkına vardı gitti ben y,iyemediğim için patates kızarttı sağolsun aç kaldım . kırıldım sadece ben hürmtini saygımı göstermedim mi sanıyırum düğünüm ilk gecesinde eşimin amcasıbiraz rahatsızlanmış hastaneye kalşdırdılar ama ciddi birsey yoktu sabahaıun köründe aradılar kaynananam böyle oldu diye bu olayldardan ben hiç sesimi çıkartmadım koydum mesafeyi. böyle rahat ama bu durumdan rahatsız dğil kendimni sen yoğunsun di,yor çalışıyorsun diyor . ne diyim .benim işim vra zatebn çok yoğun çalışıyorum bahanem bu oldu .

valla arkadaşım yukarıdaki cümleyi yazan geline tavrım kaynananınkinden farklı olmazdı. Kadının Sol yanı ağrımış dr.a gitmek istemiş. Belki bilmiyorsun ama kalp o taraftadır ve anladığım kınanın gündüzünde olmuş bu olay.

Demek senin annenin sol tarafı ağrısa , az dayan anne ölme emi şu kınayı yapayım sonra dr.a götürdüm diyecektin !!!

Az insaf ya demeyeceğim, insafı kurumuş sizin gibi insanların.

İnsan gördüğü muamele için önce aynaya bakmalı. Diyorsun ki o öyle yaptı, ben böyle yapıyorum. Peki bize dürüst olmana gerek yok kendine dürüst ol yeter " sen ne yaptın ki o sana böyle yapıyor ?"

Türkiye AB ye de girse, Ay'da klonide kursa şu gelin kaynana muhabbeti bir adım öteye gitmeyecek.

Unutmadan bize kaynana adayı diyorlar ama benim sıpa daha 2 bile olmadı, ancak ben bir gelinim ve kaynanamda var.

yaşamayan bilemez herkes kendi hayatını gözünün önüne getiriyor o yüzden saçma sapan şeyler yazıyor boşver bence sen, herkesin doğrusu kendine benim kayınvalidemin bana yapığını yazsam roman olur en son beni 2 aylık bebeğimi düşürdüğüm zaman çıldırttı beni eşime şikayet ediyo her akşam ve benim salonumda yapıyor bunu neden biliyomusun surat asıyomuşum diye ve ben bu şikayeti duyup ertesi sabah sana yapmıyorum ne olur yanlış anlama 1 sene içinde 2. çocuğum düştü (aslında karnımda ölüyorlar ve ben kontrole gittiğim zaman öğrenıyorum bebeklerimin öldüğünü) ben yalnız kalmak istiyorum diyorum sonra ne mi oluyor yine o akşam şikayet sonra ben sabah kalkıp gezmeye götürüyorum istediğini alıyorum kuaföre götürüyorum sırf sussun diye ama o akşam yine şikayet beni çıldırtıyo sonunda zıvanadan çıkıyorum ve eşim benim evimden (yıllarca eşek gibi çalışıp beraber aldığımız ev) beni ve annesini kovuyor...
ben daha yeni kürtaj olmuşum babamın evine gidiyorum eşim 1 hafta geçmesine rağmen aramıyor bile sonra tıpış tıpış dönüyorum ve şuan kendimden nefret ediyorum ben böyle biri değildim çok gururlu bir insandım ama sırf bu yüzden kendimden nefret ediyorum cesur bir insan olup başka şeyler yapmak gerekti ama ben yapamadım sırf eşimi sevdiğim için...

k.validen belki numara yaptı belki de gerçekten hastalandı orasını Allah bilir ama ben başka birşeye takıldım.kahvaltıya gidiyorsunuz;peynir,zeytin ve yumurta koyuyor önünüze ama siz onları yiyemediğiniz için eşiniz kalkıp patates kızartıyor ve siz bunu laf ediyorsunuz..arkadaşım bu saydıklarınız kahvaltılık zaten,napsaydı kadın altın tabaklarda mı sunsaydı? siz ne yiyorsunuz kahvaltıda merak ettim?ayrıca kendinizi el kızı olarak gören sizsiniz bence.ben olsam kalkar patatesimi kendim kızartırdım hep birlikte de yerdik.sonuçta orası sizin eviniz sayılır öyle değil mi?

ayrıca düğünde sol tarafı ağrıyan kişi sizin anneniz olsaydı bu kadar art niyetli olur muydunuz acaba?

not: bende buradaki bazı arkadaşların dediği gibi geleceğin k.valide aday adayıyım tabii ilerde sizin de bu konumda olmayacağınız ne malum der saygılar sunarım.

Son düzenleme:
inşallah ileride kk olurda; bugün ki kaynanadan şikayetçi gelinleri,kaynana olduklarında okuruz

kesın benım gelın onu almadı bunu almadı dıye konu açar buraya ha, almıycam çünkü bısey ogluma ıyı bı tahsılden baska verecek bıseyım yok, kusura bakmasınlar

kesın benım gelın onu almadı bunu almadı dıye konu açar buraya ha, almıycam çünkü bısey ogluma ıyı bı tahsılden baska verecek bıseyım yok, kusura bakmasınlar

yapayımda mı kötü olayım,yapmadan mı kötü olayım derler.en iyisi hiç yapmamak
ben gelinlerin kk ya üye olmasını engelleyeceğim,tavsiye ederim

KAYNANAN çok gurursuz ve yüzsüz oğluşunu senden kıskanıyor yanında kocana kur yap gerekirse öp,kucağına otur , 2 haftada kalınmaz canım anneyse anneliğini bilsin ziyareti kısa kessin , çok oğluna aşık kaynanalar oğluşunuzu evlendirmeyin!!!!!

niye 2 hafta kalınmıyor,benim annem geldi 5 hafta kaldı,neresi yanlış:44:

Tamda böyle konuları okudukça hayatıma birini almaktan korkuyorum, kendi hayatını yuvasını kurmuş adama böyle davranmakta neyin nesi:44: Annelik duygusu demiş bazı arkadaşlar, sanki o duyguya kıskançlıkta eklenmiş gibi geldi bana Gerçekten mesafe korumakta fayda var ve insanlarda bu mesafeye saygılı olmalı, bence eşinizle uygun bir üslupla konuşmalısınız en doğru kararı alıp uygulayacak yine ikizni olmalısınız

kucağına mı otur isterse bide gözlerinin önünde koynuna girsin

2 hafta çok mu ne demek anneyse anneliğini bilsin ayy şaka gibi yaa

Son düzenleme:
abartıyorsun arkadaşım senin anlattığın herşeyi tüm kaynanalar yapar normal yani neden dert ediyorsun kendine düğün günü hastalanmış stresten belli eğer hastalanan benim kayınvalidem olsaydı ben yanında bile giderdim ki ben kayınvalidem üvey olmasına rağmen ona elimden gelen her saygıyı gösteririm hiç kırmadım benimde sıkıntılarım var yaptığı yanlışlar var ama kırmıyorum büyüğümdür diye zeytin peynir yumurta olayını bizimkilerde yapıyorlar kültürleri öyle ben de erken kalkarım menemen hazırlarım patates kızartırım yaparım yani benden göre göre o da yapmaya çalışıyor 40 yıllık geleneği kaldırmak zor ama 3 gün kalıyorsak en azndan bir günü değişik bişe yapmaya çalışıyor ....

niye 2 hafta kalınmıyor,benim annem geldi 5 hafta kaldı,neresi yanlış:44:

ne annem nede kaynanam 2 hafta kalmıştır hastalık başka tabi, bunlar keyfine kalıyor ki gelinde razı değil insan bunu anlar ve tadında bırakır

ne annem nede kaynanam 2 hafta kalmıştır hastalık başka tabi, bunlar keyfine kalıyor ki gelinde razı değil insan bunu anlar ve tadında bırakır

benim annemde her sene gelir bazen 1 ay,bazen 1,5 ay keyfi kalır.vaktinde kaynanamlar da kaldı.nesi yanlış kalmalarının.eşim annemin kalmasını sorun ederse yüzüne bakmam

benim annemde her sene gelir bazen 1 ay,bazen 1,5 ay keyfi kalır.vaktinde kaynanamlar da kaldı.nesi yanlış kalmalarının.eşim annemin kalmasını sorun ederse yüzüne bakmam

sen oğlunda kal bak bakalım , sevgisi gelinin çoğalıyor mu ,azalıyor mu? sen farklı ,gelin farklı olabilir , sonrada üzülme

mesaj tekrarı.............

Son düzenleme:

bu yoruma çok güldüm,yok daha neler ya ama senin yorumlarına artık hiç şaşırmıyorum ema.yoktun çoktandır,hoş geldin:124:

ya sabahtan beri kayın valide konuları okuyorumda anne onlar sonuçta anne
bu kadarmı kötü olabilir kayınvalideler anlayamıyorum
niye herkes sürekli kayınvalidesini anlatıyor birazda kendine batırsa ya iğneyi

beren hanım bu kadar çok kaynana meraklısıysanız alın kaynananızı yanınıza oturtun başköşeye. bu arada bnmde bir erkek ewladım var. kimseye annesini atsın demiyoruz ama vıcık vıcık ilişkiler bayıyor insanı. açık konuşmak gerekirse etrafımda çok modern gelinini kızından öte gören bir dediğini iki etmeyen kaynanalar gördüm. öyle kaynanam olsun başımda gezdiririm. ama insanların neler yaşadıklarını bilmeden hemen yargılıyorsunuz. benim kayınpederim 2 ay önce vefat etti kaynanam direkt yanımıza geldi. köy hayatına alışmış zır cahil. ben çalışıyorum akşam yorgun argın ewe geliyorum daha bismillah eve girer girmez kalk salata yap kalk çay demle v.s emrivakilere başlıyor. eşimle bir yerlere çıkarız surat bir karış bn her gittiğim yere kuyruk gibi onu peşimden götürmek zorundamıyım. bide çok ukala bişey yaparım veya bişey alırım sen bilmiyosun sen anlamıyosun v.s asıl bize yazık! kaynana diye ben çekmek zorundamıyım onu? ben gelini köle olarak gören zihniyete çok karşıyım. bakın yemin ediyorum kardeşimin evine bile gittiğimde 2. gün rahatsız oluyorum acaba yük oluyormuyum yapacak işleri vardır benim yüzümden geri kalmasın diye düşünüyorum. şahsen bnm oğlumda büyüdüğünde ewlendiğinde en fazla 1 hafta kalırım ondada bişeye karışmam hatta mümkün mertebe maddi manevi elimden geleni yapmaya çalışırım. oğlum mutlu olsun huzuru kaçmasın iyi olduğunu bileyim yeter. olmuyor arkadaşım kanatsız melekte olsa aynı çatı altında ol-mu-yor! dağ dağ üstüne olurmuşta ev ev üstüne olmazmış. doğru söze ne hacet! atalarımız ezelden söylemiş bir bildikleri varmış demekki!!!!!

ya sabahtan beri kayın valide konuları okuyorumda anne onlar sonuçta anne
bu kadarmı kötü olabilir kayınvalideler anlayamıyorum
niye herkes sürekli kayınvalidesini anlatıyor birazda kendine batırsa ya iğneyi

beren hanım bu kadar çok kaynana meraklısıysanız alın kaynananızı yanınıza oturtun başköşeye. bu arada bnmde bir erkek ewladım var. kimseye annesini atsın demiyoruz ama vıcık vıcık ilişkiler bayıyor insanı. açık konuşmak gerekirse etrafımda çok modern gelinini kızından öte gören bir dediğini iki etmeyen kaynanalar gördüm. öyle kaynanam olsun başımda gezdiririm. ama insanların neler yaşadıklarını bilmeden hemen yargılıyorsunuz. benim kayınpederim 2 ay önce vefat etti kaynanam direkt yanımıza geldi. köy hayatına alışmış zır cahil. ben çalışıyorum akşam yorgun argın ewe geliyorum daha bismillah eve girer girmez kalk salata yap kalk çay demle v.s emrivakilere başlıyor. eşimle bir yerlere çıkarız surat bir karış bn her gittiğim yere kuyruk gibi onu peşimden götürmek zorundamıyım. bide çok ukala bişey yaparım veya bişey alırım sen bilmiyosun sen anlamıyosun v.s asıl bize yazık! kaynana diye ben çekmek zorundamıyım onu? ben gelini köle olarak gören zihniyete çok karşıyım. bakın yemin ediyorum kardeşimin evine bile gittiğimde 2. gün rahatsız oluyorum acaba yük oluyormuyum yapacak işleri vardır benim yüzümden geri kalmasın diye düşünüyorum. şahsen bnm oğlumda büyüdüğünde ewlendiğinde en fazla 1 hafta kalırım ondada bişeye karışmam hatta mümkün mertebe maddi manevi elimden geleni yapmaya çalışırım. oğlum mutlu olsun huzuru kaçmasın iyi olduğunu bileyim yeter. olmuyor arkadaşım kanatsız melekte olsa aynı çatı altında ol-mu-yor! dağ dağ üstüne olurmuşta ev ev üstüne olmazmış. doğru söze ne hacet! atalarımız ezelden söylemiş bir bildikleri varmış demekki!!!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…