Eşimin ailesiyle araya nasıl mesafe koyabilirim?

araya mesafe bu tür TAKTİKLERLE konulmaz..bunlar insanlıkla da araya mesafe koydurur,güzel davranışlar değil..
çoğu şey eşlerde bitiyo,onun mesafeyi koruması lazım..biz artık başka bir aile kurduk,işlerimize karıştırmayız,biz ayrıyız düşüncesine sahip olmalı erkek..mesafe şart,ama kötülükle değil..herkesin yeri ayrı yurdu ayrı olmalı..o zaman seviyeli ilişkiler yaşarız heralde..

maalesef göründüğü kadar basit değil.gelin aldılar bişey yapmadılar evet;ama bunu önemsemiyorum zorunda değiller sonuçta.Hatta ilk tanıştığımda bana direk biz de aileden bişey istemeden düğün yaptık kızım siz de öye yapacaksınız demişti hiç unutamıyorum.Sanki beklentim vardı onlardan.Ne gerek var el kızına ilk görüşte bunu demeye?Benim annemi zorla çağırıyoruz 2 bilemedin 3 gün zor kalıyor kadın damat rahatsız olmasın diye hemen gidiyor.Gelmesinler demedim hiç bir zaman ama abartıya gerek yok

Ahhhhhh...... Ahhh.... Keşke benim kaynanamda eşimi ve beni öpücüklere boğsa evimize gelse halimizi sorsa ... Ama nerdeeeeeeeeeeeee...........
Bütün ilgisi şefkati kaynım ve eltimde..sanki kocam onun oğlu diiilmiş gibi
bende anlamadım valla bu işten bişey bende gelmez gitmez die nefret ediyom kaynanamdan. Acaba ben mi anormalim bilemedim :)

abartı mı?nerde abartı? 3 kere mi abartı? valla oğlumu o yaşa ben getirdiysem tabi gidip kalıcam...evladınız olsun anlarsınz

gerçi ben de evli değilim ama Allah empati hissi vermiş bana..ne diyeyim......

bnce konu sahibi çok haklı ve kendisinide gayet net ifade etmiş... herkes evladını sever öper koklar tabi ama -yanağın karınınmı ?-onuda kendi annesi sevsin.. gbi cümleler çok çirkin hele pat diye yatak odalarına dalmasına yorum bile yapamıorum
arkadaşımz kaynanasını kötülememiş davranışlarını doğru bulmadığını söylemiş ki çook haklı!!
Görümcende ayrı bi kişilik yani insan düşünür bunlar çalışıyo haftasonları sadece dnleniyo yani yakın mesafeye çoluk çocuk yatıyamı gdilir??? şimdi iptal etmek ne kadar doğru olur bilmiyorm geçerli iyi bi bahanen olmalı... olmazsa yapcak bişi yok gelcekler mecbur idare edersin 1 gün neyseki eşin anlıyo seni annesinin hatalarını görebiliyo

abartı mı?nerde abartı? 3 kere mi abartı? valla oğlumu o yaşa ben getirdiysem tabi gidip kalıcam...evladınız olsun anlarsınz

bencede senede 3 defa fazla değil

anlamadığım bişey varki,bu büyükler işlerine geldi mi ben doğurdum ben büyüttüm demeyi biliyo..ama yeri geliyo oğullarına bi düğün yapmıyolar,arkadaşın durumunu anlıyorum.e madem bu kadar kıymetli bu evlatlar,niye bahtlarını yaparken bi yardımcı olmuyolar,bi kırık iğne almayanlar oluyo dikkatinizi çekerim!!!

gerçi hiçbişey almasınlar daha iyi..ben doğurdum ben baktım ben büyüttüm diyen bu insanlar eşyalar için de ben aldım,düğünüde ben yaptım derdi..bu da beni gıcık ederdii!!!

burda bazı arkadaşlar yazmış ya konu sahibine,erkek evladın yok olursa anlarsın diye.
canım sen de daha bekar olduğun,bu gelin-kayınvalide ilişkisini tecrübe etmediğin için uzaktan yorum yapmak kolay oluyor.

gerçi hiçbişey almasınlar daha iyi..ben doğurdum ben baktım ben büyüttüm diyen bu insanlar eşyalar için de ben aldım,düğünüde ben yaptım derdi..bu da beni gıcık ederdii!!!

Ben dogurdum, ben baktım ben büyüttüm diyen bu insanların evlatlarını bu günlere kolay
getirmediklerini bilmek icin Dahi olmak gerekmez. Bırakında konuşsunlar yani.

Ne kadar da cabuk gıcık oluyormuşsunuz insanlara!

evet huyum kurusun hemen gıcık olurum!!
ben onu nasıl büyüttüğümü evladımın başına kakacaksam,evliliğine müdahale edip huzurunu bozacaksam anneliğimi sorgulardım..bırakamam efendim,konuşmasınlar..

erkek anneleri düğünü yapana kadar annedir.evlendirince anneliği bitiyor

lütfen egem sırf düğün olmaz, her türlü takı ve eşyayı alacaksın ondan sonra bitiyor anneliğin. Önce abdest alıp niyet edeceksin sonra gelini arayacaksın müsade ederse oğlunu görürsün oda izin aldığın süre kadar. Başka şehirdeysen Minimum 3 gün, aynı şehirdeysen 19-21 saatleri arası.

Sende alt tarafı doğurdun, büyüttün, okuttun.

hep uç noktalarda olmak zorunda değiliz öyle değil mi? herşeyin bir ortası yolu yordamı vardır elbet

senide anlamıyorum, bi böyle yazıyosun bi böyle

1 yılda 3 defa çok değil, görümcenin yatılı kalması da normal bence ama bazıları ayarı iyce kaçırıyo.kendi kayınvalidelerini istemiyolar ama oğullarının başlarından ayrılmayıp herşeye karışabiliyolar. dengeyi kuracak eştir bazı erkeklerde ailelerine aşırı bağımlılık oluyo dengeyi kuramayınca evlilik filan kalmıyo ortada

Yuvarlakpopo;
zaten uzakmışsınız senede 3 kere gelmiş,çok değil hoş görmeye çalışıcaksın,özleme vericeksin.benim kayınvalidem de eşimi hep minik çocuk gibi sever,ben de garipsiyorum çünkü ben öyle görmedim ailemden kendim de ciddi yapılı biri olduğum için eşimle sıkı fıkı davranmayız yanlarında.ki biz aynı şehirdeyiz bir haftada çok defa görüştüğümüz oluyor.
anlattıklarında haklısın,odana çat kapı girmesi de hoş değil.görümceni de bir kere kabul etmiş bulunmuşsun bir daha ya daha dikkatli davranırsın.çünkü aynı şehirde olup yatıya gelmesi abes kaçmış.herhalde sizde kalmaya meraklı biraz :)

burda bazı arkadaşlar yazmış ya konu sahibine,erkek evladın yok olursa anlarsın diye.
canım sen de daha bekar olduğun,bu gelin-kayınvalide ilişkisini tecrübe etmediğin için uzaktan yorum yapmak kolay oluyor.

ne değişecek evlenince? gelin kayınvalideler evlenince beraber uzaya mı çkıyorlar..annemind e kaynanası var ben de görüyorum yaşananları..

evlenince insaf duygularınızı aldırıyor musunuz? ben dedim mi kaynanaısev ona tap..hayır..takıldığım noka farklı..dilersen baştan okuyabilirsin..oldu mu............

Canım herkes adetleri kendine göre yorumluyor hürmet istiyorlar adetten bahsediyorlar allah rızasından bahsediyorlar düğün yaparkende yardım etseler allah rızasını almayacaklar sanki ama o zaman işlerine gelmediği için doğurdum büyüttüm okuttum diyorlar

pardon doğurup ne yapacaktın sokağa mı atacaktın diye sorarlar adama?

büyütmeyip okutmayıp hayta serseri olmasına izin mi verecektin?
yaptığın anneliği neden sürekli adamın kafasına kakıyorsun o zaman?

kızı da var yalnız bu hanımların onlara geldi mi en iyisi olsun..

bunun adı kaynanalık değil de nedir?

ben her konuyu okuduğumda kayınvalide haklıysa onu değilse gelini haklı bulmuşumdur ama maalesef bazı hanımlar her konuda kayınvalide haklıysa kıza yukleniyorlar gelin haklıysa yıne kıza yükleniorlar ee nerede kaldı

objektiflik?

adetleri biliyorsan adetlere uy o zaman...

hürmet görmeye geldi mi adetlerimiz deyip eli cebe atmaya gelince sıra, modern zamanların adetleri demekle olmuyor maalesef...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…