Eşimin alkol sorunu

Haftada 2-3 normaldir ama her gün 4 bira fazla. Maddi açıdan da sağlık açısından da. Bence gün belirlemeyi önerin o günlerde içsin.

Hergün içmesi sıkıntı,bağımlılık gibi.. onun dışında içsin derdim.. yeri geliyor hergün içiyoruz,yeri geliyor haftada bir.. ramazan dolayısıyla kapalıyız mesela :) ama hergün kısmı tehlikeli...

Ahrete zarar, evin beti bereketi kaçar. keseye zarar, karaciğere zarar. Alkol GABA denilen nörotransmittler üzerine etki eder, uzun bir süre alkol kullanıp da bir anda bırakınca sinir sistemi etkilendiği için yoksunluk belirtileri ortaya çıkar. Haz verdiği için beyin vücut sürekli alkol ister. Tedavi görmeye ikna edin. Zira ölümün de hayırlısı olsun ister insan. Siroz hastalığının en büyük tetikleyicisidir ve sirozla ölmek de çok zordur. Karın davul gibi şişer, yüzünün rengi değişir uyuz gibi kaşınır öldürene kadar sürüm sürüm süründürür.

Ben 6 yıllık evliyim ikinci evliliğim eşim hergun içer her akşam en az 8 bira ne yaptım sa baş edemedim pes ettim artık

Ciddi bir kavgayla olayi kokten cözmen lazim ickiyi birakmazsan seninle ayrilacagimi kesinlikle bildirmen gerekiyor. Benim esimde hergun ama hergu. Gunde 6 7 tane bira icerdi en son saglam bir kavga ama kesinlikle ayik kafayla bosanacagimi a ik acik bildirdim kendsine azaltti simdi haftada bir kere 4 biraz icer.

Evett kesinlikle kendisi istemeli birakmayi... soyle bi gun kafasina tak diye bi tas duser.. ben birakmaliyim der.. anca ozman birakir... benim.kardesimde aynen oyledi.. her gece alkollu gelirdi ki hic bi sorunu olmamasina ragmen... 4 sene icti... ve dolayısıyla cok kilo aldi... düşün kardesim cagatay ulusoya benzoyodu... yakisikli gençti... alkol aldigi icin 120 kilo oldu... eser kalmadi yakisikliligindan... 27 yaşında suan... yillarca ona soyledik.. konustuk.. kavga ettik.. birakamiyodu.. 1 gün kiyafet alicakti dugun icin.. (bi akrabanin düğünü icin) magaza da bedenine gore takim bulamadi.. büyük beden satan dukkanlara yonlendirdiler.. cok utandi ve o gun son oldu onun icin...
Radyo terapi merkezine başvurdu.. 2 aydır icmiyo cok şükür.. yoksunluk krizine girdiginde 1 damla var onu damlatiyo dil altina.. geciyo istegi...
Insallah eşini de oyle bir an yakalarda o gun içeceği son icki olur.. buarada sen konus onunla surekli... bos birakma.. allah yardimciniz olsun

Gerçekten psikolog olduğunuza çok şaşırdım.
Çünkü burbuk arkadaşımın anlattıklarını hatta daha fazlasını yani diğer sınıf alkolikleri bize de uzman psikolog anlatmıştı.
Bir alkolik yıllarca içmeyip bir anda yeniden alkole dönebilir.
Çünkü mesele daha önce de yazdığım gibi içki,sigara,kola değil. Konu adamın kişiliği. Bağımlı kişiliği varsa ciddi anlamda tedavi görmeli.
Her gün içilen bir bira da tek bir sigara da bağımlı olduğunu gösterir. Az olması sadece hafif derecede olduğunu,kolay çözülebileceğine işarettir.
Bağımlılık çok uzun konu. Psikolog değilim. Sadece 3 ayrı uzman psikolog ile bağımlılık üzerine uzun yıllar görüştüm. Hepsi de aynı ve benzer cümleler kurarken sizin bir psikolog olarak bambaşka yorumlar yazmanız ilginç bence.

Tipki bnm esimi anlattın ama tek fark evde degil dissrda icer.isi geregi hergun icemiyo ama duzenli iciyor malesef.cok tepki koydum sonunda cok gec gelmiyo sma ickinin onune gecemedim.gecemem de kendi istemesi laxim.

Tipki bnm esimi anlattın ama tek fark evde degil dissrda icer.isi geregi hergun icemiyo ama duzenli iciyor malesef.cok tepki koydum sonunda cok gec gelmiyo sma ickinin onune gecemedim.gecemem de kendi istemesi laxim.
Bir ara dışarıda içmeye başlamıştı o zaman abartmıştı sabahları geliyordu ve ben hamileydim. Hamileliğimin sonlarına doğru azalttı ve hergün evde içmeye başladı. Kendi istemesi lazım biliyorum sadece motive etmeye çalışıyorum. Bakalım bizi neler bekliyor

Ramazandada iciyormu. Esim evlenmeden once bna soz vermisti disara icmm evlennce demsti am nafile.evliligimizin ilk ayinda basladi icmeye

içki kesinlikle çok kötü hiçbirşeyle tedavisi yok.Kesin çözüm bırakılması gerekirse aileler girsin devreye ciddi olun.ilerde çocugunuz büyüyünce ne olacak ya daha beter olursaa ne bereket kalır ne huzur.

Vok şükür geceleri calistigi icin ramaznda bari icmedi.soz vermsti rmazanda icmm diye ama yinwde icerdi sikilinca.biz bu yuzden ne kavgalar ettk bi bilseniz.ilk evlendigimizde hergun iciyodu simdi haftada 3 e falan düşürdü kavgalardan sonra

Keyif için içiliyor bira genelde 2 3 bu8 sayılarda değişir güzel bişey değil hergün olması tiksinmesini sağlamak lazım ben öyle brakmıştım bigün çok içmiştim ve sabah berbat bi sonuç sonrada bidaha ağzıma sürmedim

Birkaç farklı içkiyi karıştırıp çok kötü olmuştu. Bir daha içki falan yok dedi ama 3 gün sonra yine içmeye başladı maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…