- 14 Haziran 2014
- 458
- 62
- 123
- Konu Sahibi pembeylemavi
-
4 tane bira içiyor birada alkol oranı az ya ona soda gibi geliyor ama bana göre de az değil tabiki.İyi de günde dört tane de az değil ki.
Adam alkolik belli.
Bak arkadaşım,az önce de yazdım günde 4 değil 3 tane bira içen yakından tanıdığım birine doktor alkolik teşhisi koymuştu,tedavi önermişti.4 tane bira içiyor birada alkol oranı az ya ona soda gibi geliyor ama bana göre de az değil tabiki.
Ama hergün oo 4 bira içiliyor. Akşam bira içmesen olurmu almadan gelsen diyorum arada. Tamam diyor sonra bir bakıyorum almış gelmiş. Kendine engel olamıyor demekki. Mesela c.tesi geceden bira kaldıysa evde öğlen içer onu gibi. Gerçekten bilmediğimden kafam karıştığı için soruyorum bunlara göre alkolik sayılırmı3 4 bira icki sorunu degil ki belki siz icmediginiz icin gozunuze buyuk geliyor.
Bende her aksam 1 kadeh sarap icerim.sigara icmeyi sevdigim gibi keyif verir.haftada 1 raki balik yapariz.gece cikarsak tekila vs.
Hani alkoliklik boyutunda sabah gozumuzu acarken baslamiyoruz.
Esinizde demis keyif aliyorum diye.belki suan ki durumunu artirirsa dur demelisiniz ama suan sadece para gibi mevzunuz
Ama hergün oo 4 bira içiliyor. Akşam bira içmesen olurmu almadan gelsen diyorum arada. Tamam diyor sonra bir bakıyorum almış gelmiş. Kendine engel olamıyor demekki. Mesela c.tesi geceden bira kaldıysa evde öğlen içer onu gibi. Gerçekten bilmediğimden kafam karıştığı için soruyorum bunlara göre alkolik sayılırmı
Her gün içilen 3-4 bira sorundur. Hemde her akşam eve siyah torbanın içine doldurulmuş içkilerle gelen ve lıkır lıkır için birinin eşiyseniz sorundur.3 4 bira icki sorunu degil ki belki siz icmediginiz icin gozunuze buyuk geliyor.
Bende her aksam 1 kadeh sarap icerim.sigara icmeyi sevdigim gibi keyif verir.haftada 1 raki balik yapariz.gece cikarsak tekila vs.
Hani alkoliklik boyutunda sabah gozumuzu acarken baslamiyoruz.
Esinizde demis keyif aliyorum diye.belki suan ki durumunu artirirsa dur demelisiniz ama suan sadece para gibi mevzunuz
Ramazandada içiyorAlkolik denir mi bilmiyorum ama bagimli. Bir psikoloğun yazısında okumuştum. Her gün yaptığımız ve vazgecemedigimiz her alışkanlığımız bağımlılıktır, her akşam 1 bira içmek bile bağımlılıktır yazıyordu.
Maddi kulfetini geçiyorum. O zaten belli. Muhtemelen kendi de içten içe suçluluk duyuyor ama akşam olunca yine içmek istiyor.
Peki ramazanda ne durumda? Dini konu açmak için demiyorum. Ramazanda hiç almıyorsa bittiğinde örnek gosterebilirsiniz bak dayanabiliyorsun, başka şeylerden de zevk alabiliyorsun diye.
Evet sigara içiyor. Biraz kafamı karıştırdı sizin yorumlar acaba alkolik değilmi diye ama bir örnek daha versemSigara iciyor mu?
Esiniz alkolikse bendr alkolik sayiliyorum : )
Ben dahil bir cok insan stres atmak gevsemek icin veya veyaaa sadece keyif aldigimiz icin dedigim gibi 1 2 kadeh sarap icerim her aksam.film izlerken kitap okurken aksam yemeginde yada.
Eski esim agzina surmezdi simdi ki erkek arkadasim sadece disari ciktigimizda icer ve kalkip bana alkoliksin demediler hic.
4 bira ki sizde biranın alkol oranini bilirsiniz.maddi kismi bilemem tabi ama bagimli gibi davranmaniz bence yanlis.
Tabi ben burada alkolu savunmuyorum.
Adam alkolden vazgeçemiyor ki. Siz almayın diyorsunuz o tamam diyor ama beyni al diyor. Artık bağımlı çünkü. Alıyor geliyor. Alacak gelecek. Belki 1-2 gün içmeyecek (nadir de olsa) sonra o 1-2 günlük açığı kapatacak ve 1-2 günün sonunda bira sayısını artıracak.Ama hergün oo 4 bira içiliyor. Akşam bira içmesen olurmu almadan gelsen diyorum arada. Tamam diyor sonra bir bakıyorum almış gelmiş. Kendine engel olamıyor demekki. Mesela c.tesi geceden bira kaldıysa evde öğlen içer onu gibi. Gerçekten bilmediğimden kafam karıştığı için soruyorum bunlara göre alkolik sayılırmı
Her gün içilen 3-4 bira sorundur. Hemde her akşam eve siyah torbanın içine doldurulmuş içkilerle gelen ve lıkır lıkır için birinin eşiyseniz sorundur.
O 3-4 sayısı bir müddet sonra 4-5, 5-6 olur uzar gider.
Her gün içilmez. Her gün içerseniz bu sosyal içicilik değil alkolizme gider yol olur size.
İçen çekmez ama içmeyip içenin çevresinde olanlar çeker maalesef.[/QUOT
Ayy nasıl yazmışsınız yaa..
Kapı önünde anahtar seninden önce şişelerin sesi geliyor. Sonra lıkır lıkır çok susamış gibi içiyor ya. Ben nasıl içimden kızıyorum hep aynı şeyler öylemi. Birde şişeler balkonda birikir pazar günü ne kadar çok sinir birşey
Ben alirken karton posete koyuyorlar.hic bira almadim bilemedim orasini : )Her gün içilen 3-4 bira sorundur. Hemde her akşam eve siyah torbanın içine doldurulmuş içkilerle gelen ve lıkır lıkır için birinin eşiyseniz sorundur.
Her gün içilmez. Her gün içerseniz bu sosyal içicilik değil alkolizme gider yol olur size.
İçen çekmez ama içmeyip içenin çevresinde olanlar çeker maalesef.
Konu sahibinin eşi de sabahtan başlayacak ama bir süre sonra. Yavaş yavaş yayılır bu. İlerler durur.Ben alirken karton posete koyuyorlar.hic bira almadim bilemedim orasini : )
Hergun ictigini artirmak konusu degil benim dedigim zaten.yillardir ben hic artirmadim.
Alkolik benim esim diye gelenlerin bir cogu sabah kahvaltida basladiklarini soylerler ki ayik kafa ile gezmez bu bireyler.
Fakat 1 duble viski 2 kadeh sarap ve 4 bira ayik kafa olma tabirini durumunu etkilemez bile.
Tabi suan terapide olmadigimiza gore size diyebilecegim tek sey herkes yasadigiyla bilirmis.giderek artan alkol durumu yasadiysaniz dediklerinizde haklisiniz
Ramazandada içiyor
Evet sigara içiyor. Biraz kafamı karıştırdı sizin yorumlar acaba alkolik değilmi diye ama bir örnek daha versem
Geçen k.validemlerde toplanacaktık. Lütfen içki içmeden gel eve gidince içersin kokuyorsun çünkü dedim. Yine bir yada iki bira içip gelmiş. Hiç içmeyen bizlere koktu tabiki.
Ole mi?Konu sahibinin eşi de sabahtan başlayacak ama bir süre sonra. Yavaş yavaş yayılır bu. İlerler durur.
Alkolik veya bağımlı olmak için illa sabahtan içmesine gerek yoktur.
Çoğu alkolikler sadece akşam içerler. Çoğu da ramazanda içmezler. Sınıf sınıftır bunlar.
Her gün içilen 3-4 bira sorundur. Hemde her akşam eve siyah torbanın içine doldurulmuş içkilerle gelen ve lıkır lıkır için birinin eşiyseniz sorundur.
İçen çekmez ama içmeyip içenin çevresinde olanlar çeker maalesef.
benim dedem de yıllarca içmiş rakı sofraları vs şimdi Alzheimer hastası hem de 60 yaşında Alzheimer oldu yani yaşının hastalığı değil doktorlar alkole bağladı sağlığı için bırakır inşallahMerhabalar
5 yıllık evliyiz ve 2 yaşında bir çocuğumuz var. Kredimiz ve birazda borçlarımız var yani maddiyat biraz sıkıntılı uzun bir süredir. Eşimin alkol sorununu tamamen buna bağlıyorum en azından bunlar yüzünden başladı. Eskiden de içerdi ama 15 günde bir olurdu. Hamileliğimde biraz daha arttı içme sıklığı. Eve geç gelmeler hatta sabah gelmeler falan. Sakin bir yapım var hiç bağrış çağrış yapmadım (belkide burda hata yaptım) ama gebe halimle fazlasıyla üzüldüğümü gördü. Bir süre düzeldi, sonra yine bozuldu. Son 1,5 senedir hergün oo 3 4 birayı almadan eve gelmez. Çok çok nadir içmediği günler. Hep dırdır yapmadan güzelce konuştum. Oda farkında yarın içmicem artık diyor ama yine yine aynı bırakamıyorum, içince rahatlıyorum, bir keyfim bu var, içmek istiyorum, sana bağırmıyorum, şiddet uygulamıyorum hakikaten şeker gibi bir adam oluyor ama ben çok rahatsızım. Bu kadar maddi sıkıntı içinde maaşımın yarısını içkiye veriyor o zaman neden ben çocuğumdan ayrı kalıp çalışıyorum diye çok kızıyorum. Parası ayrı, sağlığı ayrı, oo şişelerin evde yığılması ayrı hepsine ayrı sinir oluyorum. İçki dışında hiçbir sorun yok çok iyi bir eş, çok iyi ilgili bir baba. Geçenlerde içkine bir çözüm bul artık yoksa ben başka şeyler düşünmek zorunda kalıcam dedim. Bir süre şaşkın bana baktı baktı ve nasıl yani sadece içki içiyorum diye ayrılcanmı benden dedi. Neden olmazmı dedim sadece içki için değil abartarak içtiğin için rahatsız oluyorum ve benim senden soğumama sebep olacağını düşünüyorum dedim. Gerçekten ayrılmak istemiyorum küçük mutlu bir yuvamız var içki dışında tabiki. Tedavi diyorum benim istemem lazım önce sonra ben kendimde bırakırım diyor. Nasıl davranmalıyım etrafımda bunları anlatabileceğim kimse yok yorum yazarsanız çok sevinirim.
Aynen içsin ama eskisi gibi tadında içsin. Dizilerimiz var zaten akşamları izliyoruz hemen alıyor eline bira. Normal içecek gibi görüyor artık.
Daha dün yemekte ayran vardı. Içmiyormusun dedim yok bira içicem ayran içemem şimdi dedi
Neden içiyor kafası bomboş oluyor muş. Banka oo bu kredi hiç düşünmüyormuş. Ama bence sırf buda değil. Bir ara maddi çok rahatladık bir yerden alacağımız vardı. O haberi duyunca saat gece 12 idi ben bira alıp gelicem demişti mesela
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?