Eşimin alkol sorunu

4 tane bira içiyor birada alkol oranı az ya ona soda gibi geliyor ama bana göre de az değil tabiki.
Bak arkadaşım,az önce de yazdım günde 4 değil 3 tane bira içen yakından tanıdığım birine doktor alkolik teşhisi koymuştu,tedavi önermişti.
Alkol oranının yüksekliği kadar tüketim sıklığı da önemli.
Her gün 1 litre kola içen adamın da kola bağımlısı olması gibi.
Bağımlı olan kişi arttırmaya meyillidir,bunu da bilmelisin.

Alkolik denir mi bilmiyorum ama bagimli. Bir psikoloğun yazısında okumuştum. Her gün yaptığımız ve vazgecemedigimiz her alışkanlığımız bağımlılıktır, her akşam 1 bira içmek bile bağımlılıktır yazıyordu.
Maddi kulfetini geçiyorum. O zaten belli. Muhtemelen kendi de içten içe suçluluk duyuyor ama akşam olunca yine içmek istiyor.
Peki ramazanda ne durumda? Dini konu açmak için demiyorum. Ramazanda hiç almıyorsa bittiğinde örnek gosterebilirsiniz bak dayanabiliyorsun, başka şeylerden de zevk alabiliyorsun diye.

Ama hergün oo 4 bira içiliyor. Akşam bira içmesen olurmu almadan gelsen diyorum arada. Tamam diyor sonra bir bakıyorum almış gelmiş. Kendine engel olamıyor demekki. Mesela c.tesi geceden bira kaldıysa evde öğlen içer onu gibi. Gerçekten bilmediğimden kafam karıştığı için soruyorum bunlara göre alkolik sayılırmı

Sigara iciyor mu?
Esiniz alkolikse bendr alkolik sayiliyorum : )
Ben dahil bir cok insan stres atmak gevsemek icin veya veyaaa sadece keyif aldigimiz icin dedigim gibi 1 2 kadeh sarap icerim her aksam.film izlerken kitap okurken aksam yemeginde yada.
Eski esim agzina surmezdi simdi ki erkek arkadasim sadece disari ciktigimizda icer ve kalkip bana alkoliksin demediler hic.
4 bira ki sizde biranın alkol oranini bilirsiniz.maddi kismi bilemem tabi ama bagimli gibi davranmaniz bence yanlis.
Tabi ben burada alkolu savunmuyorum.

Her gün içilen 3-4 bira sorundur. Hemde her akşam eve siyah torbanın içine doldurulmuş içkilerle gelen ve lıkır lıkır için birinin eşiyseniz sorundur.
O 3-4 sayısı bir müddet sonra 4-5, 5-6 olur uzar gider.
Her gün içilmez. Her gün içerseniz bu sosyal içicilik değil alkolizme gider yol olur size.
İçen çekmez ama içmeyip içenin çevresinde olanlar çeker maalesef.

Ramazandada içiyor
Evet sigara içiyor. Biraz kafamı karıştırdı sizin yorumlar acaba alkolik değilmi diye ama bir örnek daha versem

Geçen k.validemlerde toplanacaktık. Lütfen içki içmeden gel eve gidince içersin kokuyorsun çünkü dedim. Yine bir yada iki bira içip gelmiş. Hiç içmeyen bizlere koktu tabiki.

Adam alkolden vazgeçemiyor ki. Siz almayın diyorsunuz o tamam diyor ama beyni al diyor. Artık bağımlı çünkü. Alıyor geliyor. Alacak gelecek. Belki 1-2 gün içmeyecek (nadir de olsa) sonra o 1-2 günlük açığı kapatacak ve 1-2 günün sonunda bira sayısını artıracak.
Siz bırakın birada alkol oranı azdır falan filan laflarını. Tecrübeli alkolik karısıyım. O yüzden size tavsiyen baştan tedbirinizi alın lütfen.
Bu konu hala bende yaradır. Büyük dert yaratır ileride.

Ben alirken karton posete koyuyorlar.hic bira almadim bilemedim orasini : )
Hergun ictigini artirmak konusu degil benim dedigim zaten.yillardir ben hic artirmadim.
Alkolik benim esim diye gelenlerin bir cogu sabah kahvaltida basladiklarini soylerler ki ayik kafa ile gezmez bu bireyler.
Fakat 1 duble viski 2 kadeh sarap ve 4 bira ayik kafa olma tabirini durumunu etkilemez bile.
Tabi suan terapide olmadigimiza gore size diyebilecegim tek sey herkes yasadigiyla bilirmis.giderek artan alkol durumu yasadiysaniz dediklerinizde haklisiniz

Konu sahibinin eşi de sabahtan başlayacak ama bir süre sonra. Yavaş yavaş yayılır bu. İlerler durur.
Alkolik veya bağımlı olmak için illa sabahtan içmesine gerek yoktur.
Çoğu alkolikler sadece akşam içerler. Çoğu da ramazanda içmezler. Sınıf sınıftır bunlar.

Alkolik deyince körkütük sarhos olup çevreye zarar vermesi geliyor akla ama sarhoş olmasa bile içmeden duramiyor.

Yasayis tarziniz maddi durumunuz yasadiginiz cevre bakis acinizi etkiler elbette.
Hic icmeyen bize koktu diyorsunuz ve bu sizin icin sorun.
Bagimli gibi davranmayin esinize.sadece keyfi ictigine emin olun.
4 bira 10 bira olacak kadar artarsa o zaman tedavi olmaya yada minik 1 terapi almaya ikna etmeyi dusunun.
Size yine kendimden ornek vereyim aksam yemeginde mesela yemege uygun kirmizi beyaz sarap acardim ben eski esim ayran gazoz vs.sonrada kahvelerimizi alir kitap okurduk mesela.

Ole mi?
Sinif sinif alkolik tabirini ilk defa duydum bir psikolog olarak ben.
Alkolikler ramazanda icmezler mi?
1 ay ara veren insan zaten alkolik degildir.iradesine ve alkol istegine soz geciriyordur.
Fakat ramazanda icmiyorum diyerek yinede icenler cevreye yansitmamaya calisanlar vardir.
Aksama kadar bekleyemezler gun icinde sinirleri bozulur ve terlerler disardan gozlenebilecek tepkilerdir bunlar.
Yinede dedigim gibi siz daha iyisini biliyorsunuzdur.kimsenin alkolik bir insanla karsilasmasini istemem tabi ki.

Ayy nasıl yazmışsınız yaa..
Kapı önünde anahtar seninden önce şişelerin sesi geliyor. Sonra lıkır lıkır çok susamış gibi içiyor ya. Ben nasıl içimden kızıyorum hep aynı şeyler öylemi. Birde şişeler balkonda birikir pazar günü ne kadar çok sinir birşey

Konuya dahil olmak istememekle beraber yazmak istedim;
Konu Sahibi bende her aklı'selim insan gibi hergün hergün birden fazla içilen biranın kişiyi elbetteki daha fazlasına ihtiyaç duyurup alkolik yaptığını düşünüyorum. Hiçte masum bi alışkanlık değil ayrıca.. herşeyden önce sağlığını düşünsün tedavi olsun eşiniz. Herşeyin fazlası zarar. Zararlı olan herşeyi normalleştirmek başlı başına bir zarar.

Bir insan neden hergun icer? Derdi mi var? Problemi nedir? Yoksa zevkten mi iciyor? İçmese zevk alamiyor mu yani? Zevk almasi ickiye mi bagli? Sizinle muhabbet edip zaman gecirmek ickinin yerini tutmuyor mu? Bunda var bir sey. Madem borclariniz var adam hergun ickiye para yatiracagina parasini dusunmeli

benim dedem de yıllarca içmiş rakı sofraları vs şimdi Alzheimer hastası hem de 60 yaşında Alzheimer oldu yani yaşının hastalığı değil doktorlar alkole bağladı sağlığı için bırakır inşallah

Icki zarardan baska ne getirir insana? Ha 1 tane ha 10 tane.
Cok yakinim her gun 1 bira da olsa alip icerdi
Her gun o zikkima para verirdi helalinden yiyecek icecek almak varken. Belki de veresiye aliyordu.
Allah yardimcin olsun konu sahibi. Insallah bir an once esin durumun farkina varir da icmez artik.
Iyi anlıyorum seni.

Son düzenleme:

eşiniz bağımlı bu artık keyif boyutunu aşmış
ciddi anlamda
asla bırakamaz
ben olsam maaşımı ona vermem
ayda 600 lira bazı insanların maaşı bu ülkede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…