Kizimin kaderiyle ayni seyler olmus nerdeyse ikinizinde sutunu almislar elinizden.Allah aşkına ölünün arkasından konuşacağım madem, bizim ölünün arkasından konuşayım: Babamın anneannesi, kvnizin size attığı iftiranın aynını anneme atmış benden için. Ben babamın kızı değilmişim, olamazmışım çünkü babamın çocuğu olamazmış, kesin annem birilerinden peydahlamış beni. Annem hamile kaldığında uğradığı iftira ki babam ile annem çocukları olsun diye 8 yıl tedavi görmüşler. Bu cahil de kalkmış anneme bu iftirayı atmış işte, sonra bir iki kişi de bunla katılmışlar, iftiraya. Annemin kimseyle küs olduğuna şahit değilim ve fakat gitmediği ve "Hakkımı helal etmiyorum" dediği tek kişi bu kadın. Beni göstermemiş, beni hiç görmemiş o kadın, annemin üzüntüden 3 aylık sütü kesilmiş ve düşük tehlikesi atlatmış öncesinde.
Kadın geberirken "Getirin kızımı torunumu göreyim, haklarını helal etsinler çok büyük kötülük ettim, hakkını helal etsin" diye inleye inleye gitmiş. Ölüm döşeğine gelene kadar neredeydi aklın derler adama, ölürken ben de hakka girdiğime inerim, sağlıkta diyeydi kıymeti olurdu belki, bir ihtimal.
Neyse, annemle öyle sohbet ederken anlatmıştı, ben de "İyi etmişsin, gitsen şimdi şu an sana kızıyor olurdum" dedim. Bu kadar. Benim, annemin sağlığı ile oynamaya ne hakkı var durduk yere? İnsan olaydı da iftira atmayaydi, ölürken yasinini baş ucunda okuyuvereydik, suyunu neyim tutaydik. Kendi etti öyle gözü açık gitti.
Sizinkini de düşünmeyin artık. Kendi hazırladı kendini bu duruma. O kadar.
Kizimin kaderiyle ayni seyler olmus nerdeyse ikinizinde sutunu almislar elinizden.
Isin garibi esimde suclayici konusmadi aslinda senin yuzunden goremedim öldü iste rahatladinmi tarzinda bir konusma gecmedi.
Laf arasinda pismanim keske gitseydik sagken dedim sensiz asla gitmeyecegimi soylemistim son goreve giderim demistim dedi o kadar.
Ama ne agladi nede bana saldirdi cok sakindi buda beni cok yipratti
Keske dusunemesem .keske ama aklim tabii esimde kaldi.Tamam o da eşinizin tercihi, duruşu. İstemez miydi adam annesiyle karısı güleç güleç çocuğunu büyütsün, sen kalk evladının karısının namusuna iftira et, en mutlu zamanında aklına kurt sokmaya çalış, adam baba olmuş sevincini paylaşacak ama oradan çocuk senden değil desinler... Olacak iş mi? O eşinin iç hesaplaşması annesinin ettiğiyle alakalı, senlik bir şey yok. Sen takma ve artık üzerine düşünme bence.
Ne gerek vardi tek sucum evlenip bosanmis olmam 10 sene once .esim haketmedi beni gectim.annesiyle karisinin arasinda kaldiRabbim affetsin,iftira çok büyük günah değdimi şimdi yaptıklarına ölüm var ölüm bak hesap vakti geldi çattı.
Bizlerde cok uzulduk.gitmek istiyorsa gitmesi gerektigini soyledim.ama bazi seyler agizdan cikmadan dusunulmeli demekki cunku 7 yildir gitmediAnne ölümü hiçbir şeye benzemiyor me eş ne bilmem ne. Keşke kadın hasta yalvarırken görseydi çok pişman olur daha hele gidip soğuk toprağını öptüğünde elinden bir şey gelmediğinde. Yazık çok üzüldüm kadına
Sizden utanmıştır gidememiştir yazık büyütüp kaç yaşına getirmiş ölüm döşeüinde son kez sadece dünya gözüyle görmek için doğurup büyüttüğü evladına yalvarıyo ama gitmiyo. AcıBizlerde cok uzulduk.gitmek istiyorsa gitmesi gerektigini soyledim.ama bazi seyler agizdan cikmadan dusunulmeli demekki cunku 7 yildir gitmedi
Evet kendimi sucluyorum bende.keske israr etseydim belki giderdiSizden utanmıştır gidememiştir yazık büyütüp kaç yaşına getirmiş ölüm döşeüinde son kez sadece dünya gözüyle görmek için doğurup büyüttüğü evladına yalvarıyo ama gitmiyo. Acı
Boşanmış olmanız bu iftirayı hakettiğiniz ve suçlu olduğunuz anlamına gelmiyor.benimde eşimle ikinci evliliğim aynı şekilde bende eşimin yengesi tarafından geçmişim yönünden çok eleştirildim hatta geçen sene öğrendimki birine aşık olduğumu söylemiş herkesin içinde ve hırsızlıkla suçlamış beni siz yine merhametlisiniz üzülüp hakkınızı helal etmişsiniz ben kesinlikle ama kesinlikle insanların hayatı hakkında bu kadar kolay iftira atan pislik ve kötü ruhlu insanları affetmiyorum bana hakkımı helal etmemi söyledi bu olayları duyduğumu öğrenince yüzüne direk etmiyorum ne bu dünyada ne ahirette dedim.İnsanın yapmadığı bir şeyle suçlanması kadar ağır birşey yokmuş bu dünyada hala dedikleri aklıma geldikçe sinirimden ağlarım.Dul olmamız her suçlamayı her iftirayı hakkettiğimiz anlamına gelmiyor dul olmak bir suç değil ayrıca...Ne gerek vardi tek sucum evlenip bosanmis olmam 10 sene once .esim haketmedi beni gectim.annesiyle karisinin arasinda kaldi
Ama atladığınız ve belli ki bilmediğiniz önemli nokta cenaze evindeki ağıt yakılan matemli ortam çocuklara göre değildir. Belli yaş grubu ölüme anlam veremez ve psikolojisini kötü etkiler. Yetişkin insan bile kötü hissediyor.
Şahsen ben de küçük çocuğu olan birinin cenaze, mevlüt gibi sessizlik gereken yerlerde olmasını doğru bulmuyorum.
Çocuğunu emanet edecek biri yoksa kişi bana "çocukla gelemem" dese asla kusuruna bakmam. Zira oğlum küçük ve çok hareketli olduğu için ben katılmam..
Ayrıca birine "çocuğun başka erkekten" demek bana göre basit bir olay değildir..
Tasimis dogurmus evet ama esime akil almaz iskenceler etmis.17 yasinda ayrilmis evdenn bu nedenlerle.meselâ esim tatli bile olsa biber yiyemiyor gormeye bile tahammulu yok sebebi ise annesi ona kizdigi zaman agzina kendi kuruttugu pul biberleri doldurup eliyle cenedini bastirirmis dakikalarca bu yalnizca bir tanesi.bebegimin baskasindan oldugunu soylemesi esim icinde son nokta olmus olabilir yinede icim sizliyor esim adinaGörüşülmese bile yaşadıgını biliyosun için bi nebze rahat olabiliyo ama ölüsünü görünce toprağını görünce orda çaresiz yattıgını görünce o zaman insanın kafasına dank ediyo işte ANNEM diyosun. Taşıdı doğurdu büyüttü okuttu ev bark sahibi etti. Annem diyosun giden gelmiyo işte
Siz tabi gitmeyin zaten son kez görmeye ama o oğluydu gitmeliydi ne olursa olsun ANNE evlat. Son olarak eşiniz çok pişman olacak o halini görsün özellikle nefes almaz hareketsiz tepkisiz yatarken sonra da annesini insanların gömdüğünü izlesin o zaman içi yanacak işte... çocukluğu gençliği aklına gelir mutlu anları gelir. Gelir de gelir. Ama giden gelmezEvet kendimi sucluyorum bende.keske israr etseydim belki giderdi
Oncelikle Allah rahmet eylesin affetsin konuya gelinceBunlari sizlerden duydukca belki kendime gelebilirim.sanki icimden bir ses surekli sen sebep oldun sen suclusun kadin öldü cocugunu goremedi suclu sensin surekli bunlar
Bu ağzına biber sürme eskiden çok yaygın bir şeydi bunu bilmeyen yokki. Hangi çocuk da hoşlanıyodur bundan? Hiçbiri. Eskiden şimdiler gibi değildi hayat. Şuanda da sorsan çağımızın gençleri anne babalarından başka konuda yakınır aynı ev yaşayan insanlar illaki çatışır bazı konularda. Bu insanları kötü yapmazTasimis dogurmus evet ama esime akil almaz iskenceler etmis.17 yasinda ayrilmis evdenn bu nedenlerle.meselâ esim tatli bile olsa biber yiyemiyor gormeye bile tahammulu yok sebebi ise annesi ona kizdigi zaman agzina kendi kuruttugu pul biberleri doldurup eliyle cenedini bastirirmis dakikalarca bu yalnizca bir tanesi.bebegimin baskasindan oldugunu soylemesi esim icinde son nokta olmus olabilir yinede icim sizliyor esim adina
Tesekkur ederim .esim cikti yola gitmedim hem cocuklar hem kardesleri sebebiyle dogru bir karardi fakat ben sormak istedim yinede kabul etmedi.tabii aklim hep ondaHem çocuklara eziyet oluyor hemde cenaze evine de sıkıntı oluyor bence de iki taraflı düşünüp öyle karar vermek lazım .
Bazen sırf cenaze katılmak lazım deyip insanlar 2 3 tane çocuguyla hem kendilerine hem de cenaze sahiplerine sıkıntı yasatabiliyor gerek yok bunlara ama işte herkes aynı mantıkta olamıyor . Kimisi yine de gitmek ister gelinmesi ni ister kimisi de bizim gibi bu açıdan bakıyor işte .
Konu sahibi haklısınız eşinize teklifte de bulunmussunuz sizlik bir durum yok . Kayın biraderinizin de sıkıntı çıkarma potansiyeli varmış zaten hiç gerek yok o zaman karşılıklı gerilimlere.
Şahsen bende gerçek anlamda görmek istemediğim birisinin cenazesine katılmak istemem onlar da gelsin istemem gereksiz yani ..
Tesekkur ederimAllah rahmet eylesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?