eşimin annesi

Sen yanlış anlaşılmasın diye yalnız bırakıyorsun ama, acaba kv nasıl düşünüyor?

Ben ilgileniyorum, gelinimin de işine geliyor diğer işlerle vs ilgileniyor diyor olabilir mi? (kv ler her şeyin en dibini düşünür)

Her ne olursa olsun (gerçekten işin olduğu vs zamanlar hariç) yalnız bırakma bence canım. Normalde evde nasılsan aynen öyle davran.
Hatta daha da ilgili davran. Ama nispet yapar gibi değil. Dozunu sen ayarlayacaksın.

arkadaşımın bana laf edene kadar bi gerileri okusana polemik istiyosan girelim zararlı çıkarsın ben atladığım bir kelime için özrümü diledim işi yokuşa sürme tamam mı?
Yok polemik istemiyorum zararli cikacagim için degil bu kadar fevri olma ben de anlamışım ozrune gelince sorun değil sen de kusura bakma.

Ne zaman gidecek? bence önemli olan bu
Öyle gereksiz konuşmalar olunca çok sinirine doknursa duymuyor gibi yap, başka şeylerle ilgilen hemen, senin bozulduğunu kızdığını fark ederse daha itici olacaktır.

Evet yani yemin ederim asla onları uzaklaştırmak gibi bir niyetim olamaz niye olsun ki zaten. Hatta uzaktayken ben derim esime anneni ara üzülür diye. Ama onlar yaşlandıkça farklı düşünüyorlar sanırım. Yalniz kalmaktan mi korkuyorlar bilmiyorum.

Ne zaman gidecek? bence önemli olan bu
Öyle gereksiz konuşmalar olunca çok sinirine doknursa duymuyor gibi yap, başka şeylerle ilgilen hemen, senin bozulduğunu kızdığını fark ederse daha itici olacaktır.
Bir ay sonra gidecek. Duymuyorum zaten yani hiç tepki vermiyorum ama yersiz ve gereksiz yaptıkları. Ama zamanla anlar herhalde oglunu elinden alma derdinde olmadığımı. Eşim kötü ilgisiz davransa bi kere annesine ben müsade etmem ki ama adım gelin.

yahu arkadaşlar konu k.valide olunca neden tanımadan etmeden silahlarımız çıkıyor?
neden illaki sinir etmeye çalışsın, neden kıskandırmaya çalışsın, neden itsin kızı?
o kadının kafasının içinde miyiz biz?
neden biraz daha olumlu bakamıyoruz?
benim k.validem dünya iyisidir mesela
ama buna benzer tavırları olur bazen
onun canı, ciğeri, oğlu o yahu
neden yarışıyoruz ki k.validelerimizle?
ya da bir gelin gördü mü hemen yarıştırmaya çalışıyoruz?
hiç mi ılımlı bakan yok, gerçekten anlamıyorum yani
vallahi ben hemcinslerimi bugünkü bir kaç konuyu okuduktan sonra anlamadığıma kanaat getirdim

Hoşgeldin, kv lerin genelde oğlullarını kıskandığı evlilik dünyasına :) Ah arkadaşım ah, kv resmen oğlunu paylaşamıyor. Siz artık evlisiniz. Elbette herkesin evladı kendine kıymetli ama herşeyin de bir yeri var. Siz hanımısınız artık, tuvalete gidecekse sizin götürmeniz lazım, üstü değiştirilecekse sizin değiştirmeniz lazım. Ama kv sizden önce atlar bütün bunlara, eminim. Hiç kafanıza takmayın, o sizi birşeye katmıyorsa siz de onu hiçbirşeye katmayın. Gerekirse duymazdan gelin. Kocanızla gülüşüp konuşmaya devam edin. O kocanızı bir seviyorsa siz bin sevin. Size sorarsa ne diyor diye, ayıp aramızda özel diyin. Eşimin annesi, eşim nişanlıyken ameliyat olduğunda benim burnumdan getirdi. Yanında durmamı hiç istemedi. Hadi git artık evine geç oldu diyip diyip sinirlerimi zıplattı. Eşim benden birşey istediğinde benden önce koşturdu. Ama ben susmadım. Ben hayatında yokken başka bir şehirde yaşayan ve yanına 2 3 yılda bir geldikleri oğulları, canım oğlum gözüm oğlum biz her hafta gelicez gel bizi gardan al oğlum oldu. Sen hiiiççç üzülme. Orası senin evin, kv bir iki gün sonra gidecek. Eşin senin kocan, senin kıymetlin. Emin ol anneciğin hayatta olsa böyle bir ayrımı damadı için yapmazdı, İkinizide severdi, şahsen benim annem öyle yapar. Ama adı üstüne o kayınvalide, sizi rakip gibi görmesini ben yadırgamıyorum. (İyi kv.ler lütfen üstüne alınmasın). Kısacası siz he deyin geçin, bozmayın moralinizi

Ben de yarismam asla. Kötü niyetinden de yapmadığını düşünüyorum ama artık bilinç altında ne varsa o yüzden oluyor diye düşünüyorum. Benim onları uzaklastiracagimi düşünüyor belki de o yuzden tetikte bekliyor. Herkes bir değil ki. Ama bu tavırları üzüyor beni çünkü çok çok gereksiz.

Eşim ameliyata giderken yanında bir kişi gelecek dediler gözümün içine baktı annesi. Evet onun annesi ama ben de karısıyim. Sonra ambulansta da yine bir kişi dendi yine gözümün içine baktı sen arabayla git iatersen babaları yalnız bırakma dedi. Ben kendimi fazlalık hissetmekte haksiz mıyım.

sen etmiyorsun da o gizliden gizliye ediyor belli

oğlunun kalbinde 1 numaralı kadın olmak amaç

canım belki senin hassasiyetinden öyle hissediyorsun?
benim k.validem de bazen eşimi dalyan gibi oğlum var, maşallah, subhanallah diye abartılı sever mesela
bana hiç öyle gelmiyor
evet anne maşşalah yaa çaok yakışıklı oğlun var, iyi ki bana vermişin derim
sonra da şirinleşip eee ben de fena sayılmam derim
o da ne fenasıııı benim kızımın da maşşalahı var der
bunun gibi şeyler yani

Bırakın o öyle mutlu, öyle seviyor oğlunu demek ki.
Belki nispet belki değil ama umursamayın.
Çok küçük şeyler bunlar, takılmayın. İçlerine girmeye çalışın.

Bir de hastanede esimin yanında refakatçi kalacaktı bir kişi. Eşim benim kalmamı istedi hatta günler öncesinden konuşmuştuk. Annesi geldiğinde hastanede kalcam dedi hicbirsey demedim esim ortamda yoktu. Sonra eşime dedim annen böyle diyor yazık yorulmasin ben yanlış anlar diye birşey söylemedim sen söylersin dedim. Eşim söylemiş annesi tamam demiş. Ertesi gün hastanedeyiz eşim ameliyattan çıktı daha narkozun etkisinde annesi eşime diyor ki ben mi kaliyim karın mı kalsın. Esimde benim kalmami isteyince annesi diyor ki demekki gerçekten onu istiyorsun narkozluyken insan istediğini soylermis.

bitanesinin cinsi farklı çıksın artık ya bütün kaynanalarmı aynı olurr :)

Benm kvalidemi gördüm sanki ah ben neler yaşadım neler..bir de ben saftiriktim senin gibi sanıyordum anne kız gibi oluruz kendi kızını bana şikayet ediyordu..sonra biz eşimle boşanma noktasına geldk ama annesi yüzünden değil tamam ben konuşurum hallederim diyerek benden herşeyi öğrenıyordu ama bişi yapmıyordu..bir keresinde adak kestık benm adağımdı eşim adağa hiç dokunmadı kvalidemde bana sordu neden hiç dokunmadı diye ben de eşime sordum eşimde bana bir bağırdı seni getirdim buralara kadr daha ne isityon diye kvalidem de arabadaydı ağzını açıpta demedi oğlum ben de merak ettm die. döndü bana dediki yaptıklarını görmuyormusun..o an anlayamadım ama sonra dank etti bu ve bunun gibi birçok şey..şimdi mesafeliyim, kvalidemle mümkün oldugunca az görüşmeye az muhabbete girmeye çalışıyorum bana kızını anlatırken artık cvp vermıyorum..evet dert değil ama kvalidem sağolsun gözümü açtırdı bana..eşimde anneci olunca benm işim biraz daha zorlaştı tabi..ama Rabbim büyük sabredicem birgün eşimde anlayacak anlamasına gerek yok zaten kendı annesini de biliyor ya ama kondurmuyor laf.

Kıyamam ya Ben eşiyim ben girmek istiyorum deseydin ya sende. Valla ben gerekirse ameliyathaneye bile eşimden önce giderim yine de onu yalnız bırakmam. Sende öyle ol. Ama bu inatlaşma uğruna değil içinden geldiği için öyle olsun. Eşim özellikle kötü durumdaysa, nolursa olsun onun yanından ayrılmam. Nişanlıyken eşim ameliyat olduğunda ben öğrenciydim, sınavlarım vardı ama yinede hastanede kaldım evinede gittim baktım, yedirdim içirdim. Sende hiç kv yi takma, nasıl ilgilenmek istiyorsan öyle ilgilen. Ve asla susma. Ben olsam eşime yapışırdım da yinede bırakmazdım ameliyatta tek.

ay çok güldüm ya. Kv gerçekten çok kıskanıyor sanırım. Eşim ameliyat olunca annesi beni hastaneden göndermek için elinden geleni yaptı. Senin eşin gibi benimkide bırakmadı. Ertesi gün gelmiş bana laf vuruyor, hemşireler hep sormuş neden annesi değilde nişanlısı kalmışmış, annesinin kalması lazımmış. Ama yinede susmazlar. Ne güzel eşinde seni tutmuş işte, sende bırakma kocişinin elini, akşam otururken git tut elini, ellerinle yedir içir, sende sev aslan kocam yesinde biran önce iyileşsin, falan de.

Ben de yalnız bırakmadım annesi değil ama hasta bakıcı Kıyamadı bana. Ben onunla yarışmazken ondaki bu yarışma hırsı ne anlamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…