seni çok iyi anlıyorum esrasofo...
bende hep aynı düşüncedeyim sevmiyorum sevemeyeceğim...sevemek içinde hiç bi çaba sarfetmeyeceğim...kim ne derse desin isterse kötü insan olayım o yüzden değişmeyecek düşüncelerim...
bende 3,5 yıllık evliyim ve 4 aylık hamileyim...kayınvalidem başka ilde yaşıyo..kocasından ayrı resmen değil ama kayınbabam imam nikahlı 2.eşini almış...buda gezip duruyo ...ama eski kocasıda 1 cümlede bile ağzından düşmüyoo...
neyse...biz evlenmeden önce bi sorun yoktu ama çok çektirdi sonrasında bana..nikahımıza gelmedi gelen misafirlere bil laf çakıp durdu...sonra nikahın ertesi günü ablamla beni evden kovdu benim kına gecemi kendi memleketimde yapmak istediğim için...
bende çektim gittim...memur olduğum için eşimin yaşadığı ilde nikah kıymıştık öncesinden...
sonra yapmadığını bırakmadı...vs...vs... en son geçen yıl ramazan ayında geşldi ve 10 aylık yeğenime...bana ....evliliğimizeee kısacası hayatıma yapmadığını bırakmadı...günlerce oruç tutup iftarsız tekrara oruç tutttuğumu bilirim..onun yüzünden eşimlede aram açıldı..eşim de benden uzaklaştı ama hiç umurumda değildi..ve gitti zar zor evine...sonra ben boşanmaya karar verdim arkadaşlar zor toparladı bizi ama onun umurunda değildi boşanıyo olmamız falan...
şimdide 2 gün önce geldi ve eşim ne kadar sorun yaşadığımızı bildiği halde bişi demiyo..kadın gün boyu salonu yatak odası gibi kullanıyo 24 saat insan salonda serii yatakta uyumu dün size diğer odayı açayım dedim ben burda rahatım dedi..salonda köşe takımı var ve sürekli yatıyo eşimde tekli koltukta oturunca bana da yerde oturmak kalıyo...sonra eşime dedim sizde hiç insaf yok hamileliğimden beri ne kadar çok bel ağrısı çektiğimi biliyosun diğer odayı açayım dediğimde ne gerek var diyosun dedim..ben farketmemişim dedi eşimde..aslında eşimi çok seviyorm eşimde benim gözümün içine bakar amam annesi cadı kazanı gibi kaynayınca onunda einden bişi gelmiyo...
şimdi ne zaman gidecek belli değil...bende eşime annemeleri çaıpracağım gelsinler dedimmm..sonraki ay çağıralım şimdi durumumuz pek iyi değil dedi maddi olarak bende neden annen içinde aynı şey söz konusu değilmi..benim ailem bu durumlada yetinir merak etme dedim.ozaman annnem gitsin dedi ne zaman gidece dedim bilmiyorumm..benim için sorun değil kim kimi yerse artık dedim..bişi diyemedi...herkes gelip gideceği zamanı bilmeli..
ve ben kaç gündür hamile halimle üzülüyorum..şimdilik eşim benden yana ama birkaç güne kadar saf değiştreceğinden eminim...ama umurumda değil.....yazınca insan rahatlıyo bende bayya uzun yazdım ama inan tek değilsin bu konularda...çok sorunlar yaşanıyo ve çok hayatlar dağılıyo bu nedenden dolayı..sen kendini üzme içinden nasıl geliyosa öyle davran...ve emin ol zaman daha rahat hissediyo insan kendini..annemiz bizi başkası ezsin hırpalasın diye doğurmadı.....onların oğulları kıymetliyse bizde kendi ailemiz için aynıyız...kol kırılıp yen içinde kalmıyo artık...
onlara bakarsan biz kotu geliniz.
daha once de bahsettim ilk baslarda iyiydik.
daha sonra basladi sorunlar.yonetmeye calismasi.ilk sene agzimi acip gik bile demedim.
ondan boyle oldum zaten.simdi de bana cok sinirlisin hemen parlayiveriyosun diyor.
hic dusunmuyor neden degismis olabilecegimi.
cunku surekli kendisini hakli goruyor.
o hep iyiligimi istiyor.(yalanin daniskasi oyle kamufle ediyor)
esim de annesine cok duskun ama allahtan dengeyi saglamasini biliyor
zaman zaman annesi yuzunden ona patliyorum.biliyorum icten ice annesi icin de uzuluyordur.
buraya gelir illa kinaye de olsa bisey der dengesizce konusur.
oglunun yaninda gik demez.
ben esimle bi sorunumu paylastigimda annem napiyo ki? olur
2 yuzlu sey!!!!!!!!!!!!!!!!!!
seni çok iyi anlıyorum esrasofo...
bende hep aynı düşüncedeyim sevmiyorum sevemeyeceğim...sevemek içinde hiç bi çaba sarfetmeyeceğim...kim ne derse desin isterse kötü insan olayım o yüzden değişmeyecek düşüncelerim...
bende 3,5 yıllık evliyim ve 4 aylık hamileyim...kayınvalidem başka ilde yaşıyo..kocasından ayrı resmen değil ama kayınbabam imam nikahlı 2.eşini almış...buda gezip duruyo ...ama eski kocasıda 1 cümlede bile ağzından düşmüyoo...
neyse...biz evlenmeden önce bi sorun yoktu ama çok çektirdi sonrasında bana..nikahımıza gelmedi gelen misafirlere bil laf çakıp durdu...sonra nikahın ertesi günü ablamla beni evden kovdu benim kına gecemi kendi memleketimde yapmak istediğim için...
bende çektim gittim...memur olduğum için eşimin yaşadığı ilde nikah kıymıştık öncesinden...
sonra yapmadığını bırakmadı...vs...vs... en son geçen yıl ramazan ayında geşldi ve 10 aylık yeğenime...bana ....evliliğimizeee kısacası hayatıma yapmadığını bırakmadı...günlerce oruç tutup iftarsız tekrara oruç tutttuğumu bilirim..onun yüzünden eşimlede aram açıldı..eşim de benden uzaklaştı ama hiç umurumda değildi..ve gitti zar zor evine...sonra ben boşanmaya karar verdim arkadaşlar zor toparladı bizi ama onun umurunda değildi boşanıyo olmamız falan...
şimdide 2 gün önce geldi ve eşim ne kadar sorun yaşadığımızı bildiği halde bişi demiyo..kadın gün boyu salonu yatak odası gibi kullanıyo 24 saat insan salonda serii yatakta uyumu dün size diğer odayı açayım dedim ben burda rahatım dedi..salonda köşe takımı var ve sürekli yatıyo eşimde tekli koltukta oturunca bana da yerde oturmak kalıyo...sonra eşime dedim sizde hiç insaf yok hamileliğimden beri ne kadar çok bel ağrısı çektiğimi biliyosun diğer odayı açayım dediğimde ne gerek var diyosun dedim..ben farketmemişim dedi eşimde..aslında eşimi çok seviyorm eşimde benim gözümün içine bakar amam annesi cadı kazanı gibi kaynayınca onunda einden bişi gelmiyo...
şimdi ne zaman gidecek belli değil...bende eşime annemeleri çaıpracağım gelsinler dedimmm..sonraki ay çağıralım şimdi durumumuz pek iyi değil dedi maddi olarak bende neden annen içinde aynı şey söz konusu değilmi..benim ailem bu durumlada yetinir merak etme dedim.ozaman annnem gitsin dedi ne zaman gidece dedim bilmiyorumm..benim için sorun değil kim kimi yerse artık dedim..bişi diyemedi...herkes gelip gideceği zamanı bilmeli..
ve ben kaç gündür hamile halimle üzülüyorum..şimdilik eşim benden yana ama birkaç güne kadar saf değiştreceğinden eminim...ama umurumda değil.....yazınca insan rahatlıyo bende bayya uzun yazdım ama inan tek değilsin bu konularda...çok sorunlar yaşanıyo ve çok hayatlar dağılıyo bu nedenden dolayı..sen kendini üzme içinden nasıl geliyosa öyle davran...ve emin ol zaman daha rahat hissediyo insan kendini..annemiz bizi başkası ezsin hırpalasın diye doğurmadı.....onların oğulları kıymetliyse bizde kendi ailemiz için aynıyız...kol kırılıp yen içinde kalmıyo artık...
Tatlım, biraz da erkeklerin yapısı bu biliyor musun, malesef ki..
Benim eşimin annesi üvey. Buna rağmen annesinin patavatsızlıklarına gık demez, asla ses çıkartmaz. Yani erkekler "aman sorun çıkmasında" türünden bir geçiştirme mantığında genelde.
Yani tek sebep "canım anam, üzülmesin, incinmesin" değil. Biraz da "etliye sütlüye karışmama" durumu var erkeklerde, bizim kadar ince düşünmez onlar. İnan böyle.
Canım ya..
Ben de seninle aynı haftadayım hamilelik olarak, yere nasıl oturursun sen be gülüm, hiç mi merhamet, Allah korkusu yok bunlarda..
Kusura bakma, ama eşine de söylüyorum bu sözleri. Sen yerde otururken, o nasıl koltukta oturuyor. Anasının yanına otursun gidip, bu ne ya??
O kadın da aklınca sen yerde oturunca bundan haz mı alıyor, tatmin mi oluyor?
Lanet kadın, çok sinirlendim. Sen yerde 2 büklüm oturken, nasıl yatıyor öyle ya..
Oturma canım asla yere, bebeğine zararı olabilir. Kalksın kadın, gitsin başka odaya, hatta defolsun evine kadar gitsin. İnsana zorla laf söyletirler.
ayrica evet sakin yere oturma.yayailmasin o da koltuguna koseli koltugu oldugu gibi nasil kaplar?
soyle sen de biraz kenara cekilir misiniz ben de otursam! de.
yuzsuzlukse,anlayissizliksa sen de oyle ol! bebegini dusun herseyden once!!!!!!!!!!
söylediklerinizde haklısınız..eşime bu gün dedimm ben çok alındım dişye farketmedim diyo...oda suyuma gitmeye çalışıyo ama gerçek bir değer görmediğimi anlıyorum..dün dedim diğer odaya yatağınızı açalım diye ben rahatım diyo kaynanam...belli rahatlığın diyecektim ama anlamakda kıt olunca diyecek söz kalmıyo malesef..bende gidip uyudum zaten öyle olunca...
eşim normalde çok düşkündür bi dediğimi iki etmez ama konu annesinin dili olunca oda bağlanıyo ama eşimede annesinede alınganım..birde dün laf arasında konuşurken bunun demek isteği şu derken eşim gözünü kaşını oynattıı nasıl bu dersin diye ya sohbet esnasındada annnecim diyecek halim yok yaaa...dedim onun hemen farkına varıyorsun benim yerde oturmamın gece aç yatmamın hiçfarkına varmıyorsun birde uyurken sessiz sessiz ağladım 1 saat banamısın demedin dedim...umurunda olsam gerçekten önemserdin dedim eşime...şimdilik haklısın deyip geçiyo..ama bir kaçgün sonra asıl fırtına kopacak biliyorum ve eğer öyle bişi olursa gideceğim evden rapor üzün ne olursa iş falanda umurumda değil...geçen yıl çok büyük şeyler yaşadım bi daha kaldıramam....tek düşüncem bebeğim şimdi normalde içime atardım ama şimdi konuşmadan yazmadan edemiyorum çünkü sessiz kalmak içimi dinleyip durmak daha zor geliyo..birilerine anlattıkçaa rahatlıyorum..
ayni dert bende de var .ama iyi olalim.kaynana nin agzindan bizim icin iyi desin. bana neler neler yapti.eskileri hatirla dikca sinir den mahvoluyorum.salak gibi her lafina tamam dedim.cok alttan aldim.gözüne girelim .iyi olalim.ne de olsa esimin annesi diye.kendi annemden hos tuttum.noluyo degmiyo. sen kendin yerlerden süründügünle kaliyo. simdilerde hic takmiyomm.ister sevsin ister sevmesin benim icin hic önemli degil.sonucta kendi annem degil.oda beni sevmek zorunda degil.bos ver . benim görümcem de var .ikisi kuyruk .ben ne yaptim ne ettim. nereye gittim .ne aldim .hep benim arkamdan dedikodu. bir iki defa kulaklarimla duydumm. kendi evimde .beraberde oturduk bir kac sene .evde ona hic bir is yaptirmiyodum.su bardagini bile kaldirmiyodu.her seye yemege camasira alisverise hepsine kosturuyodum.noldu yaranabildimmi diye soracaksaniz .kesinlikle hayir.sagol canim kizim.dedi .kirk yil da bir kizi yemek yapardi. cok güzel kizim senin gibi kimse yemek yapamaz . her gün ben yaparim .bir kere de güzel olmus demezdi. ben üstüme bir kazak alayim. benimkinden daha iyisini daha güzelini alirlardi.ben neyapsam hep benim üstüme cikmaya calisirlar di.hep benden daha fazla daha üstün olmaya calisirdi. iki tane koltugumuz vardi.birine kendi kizi digerine kendi yatar.biz ne yaparsak yapalim.sandalye de oturur.öyle dizilere bakardik. misafir de geldimi . kizim sandelye de oturma belin agrir.koltuga gel derdi. ne salak misim ya ozaman . kalkin biraz da bize yer acin desem ya. ah daha bunlar ufak mevzuular. iste hep cekinmeler.annelerimiz bizi basik yetistirmis saygi göster falan filan. hep cekinmeler .gecen sene alti ay konusmadim.böyle her seyi unuttuydum. uzaklasmak cok iyi oluyo. bazen. sonucta ögünümüz maasimiz onlardan gelmiyo.konusmassak aslinda hic bir sey olmaz .biraz uzak durcan .sonucta bizim anamiz degil babamiz degil.sevmek de zorunda degiliz.esimizin hatirina katlanacagiz.ben bu kaniya vardim .
ayni dert bende de var .ama iyi olalim.kaynana nin agzindan bizim icin iyi desin. bana neler neler yapti.eskileri hatirla dikca sinir den mahvoluyorum.salak gibi her lafina tamam dedim.cok alttan aldim.gözüne girelim .iyi olalim.ne de olsa esimin annesi diye.kendi annemden hos tuttum.noluyo degmiyo. sen kendin yerlerden süründügünle kaliyo. simdilerde hic takmiyomm.ister sevsin ister sevmesin benim icin hic önemli degil.sonucta kendi annem degil.oda beni sevmek zorunda degil.bos ver . benim görümcem de var .ikisi kuyruk .ben ne yaptim ne ettim. nereye gittim .ne aldim .hep benim arkamdan dedikodu. bir iki defa kulaklarimla duydumm. kendi evimde .beraberde oturduk bir kac sene .evde ona hic bir is yaptirmiyodum.su bardagini bile kaldirmiyodu.her seye yemege camasira alisverise hepsine kosturuyodum.noldu yaranabildimmi diye soracaksaniz .kesinlikle hayir.sagol canim kizim.dedi .kirk yil da bir kizi yemek yapardi. cok güzel kizim senin gibi kimse yemek yapamaz . her gün ben yaparim .bir kere de güzel olmus demezdi. ben üstüme bir kazak alayim. benimkinden daha iyisini daha güzelini alirlardi.ben neyapsam hep benim üstüme cikmaya calisirlar di.hep benden daha fazla daha üstün olmaya calisirdi. iki tane koltugumuz vardi.birine kendi kizi digerine kendi yatar.biz ne yaparsak yapalim.sandalye de oturur.öyle dizilere bakardik. misafir de geldimi . kizim sandelye de oturma belin agrir.koltuga gel derdi. ne salak misim ya ozaman . kalkin biraz da bize yer acin desem ya. ah daha bunlar ufak mevzuular. iste hep cekinmeler.annelerimiz bizi basik yetistirmis saygi göster falan filan. hep cekinmeler .gecen sene alti ay konusmadim.böyle her seyi unuttuydum. uzaklasmak cok iyi oluyo. bazen. sonucta ögünümüz maasimiz onlardan gelmiyo.konusmassak aslinda hic bir sey olmaz .biraz uzak durcan .sonucta bizim anamiz degil babamiz degil.sevmek de zorunda degiliz.esimizin hatirina katlanacagiz.ben bu kaniya vardim .
Canım, rahatlayacaksan elbette anlat.. Ama anlatmak yetmez, çözmek gerek bunu.
"yatağınızı diğer odaya açsam?é diye sorma, direkt yatak aç başka odaya. Ve ona bunu bildir, "diğer oda da yatağınız hazır, buyrun lütfen" şeklinde. Nasıl olur, anlar mı?
Htta sen mülaki olma hiç, eşin söylesin. "Anne yan odaya geçiver yatmak istiyorsan eğer, herkes rahat etsin" desin. O zaman ya geçer yan odaya, ya da toparlanır, düzgün oturur.
Peki ne kadar kalacak canım k.validen? Ve bir de neden aç yattın sen..
eşime dedim tamam söylerim dedi ama biizmki bir an olsun kalkmıyo ki yerinden ...eşimde dün öfleyip püfledi ikide bir annesine nakıyo kadın umurnda değil..boşta kaldı dün defalarca dedim düzelt koltuğu otur dedim ama kaynanam toplanmadı bile...
aç yatma konusuna gelince ben o gün çok hastaydım hamile olunca mide sorunları bulantı çekiyorum..
eve gittim dinlemeceğim dedim...eşimde mutfağa gitti annesi beni beklemiş yemek için eşim ona anne yemekler sana kaldı sen yap demişti..oda yaparım demiş ama ben işten gidene kadar kalkmıyo yerinden öyle oluncada bende sinir oldum uyudum..kaynanam mutfakta konuşuyo eşimle sözde ona söylüyomuş gibi eskiden ben yemek yapardım babanda işten gelirdi yer içer sııççardınız dedi şimdi yoğgunum bahanesi ne oluyo dedi..eşimde konu uzamasın diye yanınd an çıktı onun benim yanıma geldi ama lafı bana söylüyo sonuçtaa...
bende onun yaptığı yemeği yermiyim..dünde balık ladık yapalım diye güzelce temizletip göütdü balık kokusu çok kötü ediyo diye eşim yapar hep..ben odaya gittim kaynanamda arkamdan geldi ..ben balıkları unlayıp bıraktım ...eşim tamamben gerisini yaparım sn içeri git dedi ..o da arkamdan geldi..yani yardım et demii ..gıcık...
ne zaman gider bilmiyorum..eşime sordum oda bilmiyo ama eminim oda benim kadar gitmesini istiyo..
ben dün eşime kırıldığımı anlatmıştım..ve özür falan diledi kıyamadım ama kaynanamı asla affetmem....:47:
Zaten k.validelerin gelinlere kötü davranmalarında kendi geçmişlerine ait nedenler yatıyor hep..
Bak kocası ona yardım etmezmiş, yer içer ve s..mış.. afedersin, kendi lafı olduğu için aldım.
E şimdi snein kocan anlayışlı, hoşgörülü.. Tabi kıyas yapıyor..
Anlaşılan kalıcı değil, sık dişini canım. Kocan arada kalmasın, ne yapalım.
eni sonu gidecek ama bizi dağıtıp gidiyo...şuanda mangal hayalleri kuruyo ki yaza kadar kalma niyeti var galiba ama o kadar da uzun boylu değil..bugün 1 hafta oldu geleli..hala yataktan kalmıyo kalkınca eminim koltuğun ortası çökmüş olacaktır..
dünbenle kendini karşıaştırıyo kendi zamanında çocuk doğurmak daha zormuş ama sesi çıkmıyomuş biz nazlıymışız rahat içinde yaşıyomuşuz sanki koca parasıyla geçiiniyoruz..bende dedim ki eşşk gibi çalışıyoruz da ordan var..ki düğünüzün de ellerini bişeye sürmediler bi iğnesi bile bizim evde yoktur..
ama hala laf söylüyo..bende sabah erken gidip bu karda kışta akşam geliyorum dedim...yan gelip yatmıyorum dedim..hamilemişim hala belli etmiyomuş ben aabartıyomuşum nerdeyse 4,5 aylık hamileyim onalr gibi şişmemi bekliyo galiba..eşim mutfağa gitti su getirimisin dedim suratını görmen lazım...kusura bakmasın....hiç...
son cümlenle öyle bir içimi rahatlattın ki, oohh..
aslında k.validene çektiğin sıkıntıyı falan anlatmayacaksın, onu zaten görüyo, yani görmek istese görecek de, görmüyo bi şekilde..
bariz bir kıskançlık ve kendi gençliği ile kıyaslama seziyorum ben..
o öyle dedikçe "ay vallahi haklısınız, iyi ki de ben sizin yerinizde olmamışım, gerçekten eşimden yana çok şanslıyım, ne desem yapar yahu kuzu gibi, etrafımda pervane, sıkılıyorum bile ilgiden bazen" falan diyerek iyice delirtirdim ben olsam.
mangal mı..
torunun doğana dek burada olmak gibi bi niyet olabilir mi?
ben hamileyken 5.ayima kadar kayinpederime bakmistim kanser hastasiydi.lafini etmiyorum kayinpederimden yana.keske yasasaydi.ama hickimse de bu kiz hamile bakabilir mi acaba demedi.etraftan millet onlara soylerdi hamile kiza mi baktiriyorsunuz diye.
kayinvalide icin bisey diyemem bakmasi konusunda kayinpederle ayriydilar cunku.
ama kizina da bisey demedi azcik da sen bak diye.kizindan da bir girisim gelmedi.
kayinvalidenin gozunun onunde herkes bu kiz hamile carsiya pazara gidiyo hergun verandada temizlik camasir.nasil yaptiriyosunuz dedikleri zaman.iyi o bi sorunu yok diyodu.
yahu hamileyim yemek bile yapamazken agzima bez baglayip oyle yapmaya calisiyodum.
yapmak zorundaydim cunku kimsem yoktu.esimle kizinin yaninda da duygu somurusu yapiyodu bana bakamam ben derken cocuklarinin yaninda agliyodu herkes bana laf ediyodur diye.esime de bisey diyemem kimse bakmak istemezse sokagami aticakti babasini.
birgun gorumcem ben ve kayinvalide birlikte oturuyoruz.yeni evimize tasinicaz kayinvalide ust kata gecme hayalleriyle yaniyo kayinpederi yine benimle yasiycakmis o ust katta oturup yemek yapicakmis.sorun yemek yapma meslesi degildi.kimse anlamadi.kanser hastasi adam surekli ilgilenmek istiyor.sadece yemek degildi is.geceleri surekli oksurmekten uyumuyodu.inliyodu resmen adamcagiz. bana hic sormadilar bile bakabiliyo musun?diye.bi problemin mi var dedi kayinvalide ufff kiricam simdi klavyeyi :84: anlatmiyayim daha fazla!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?