Eşimin bana davranışı

derinnefes

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2014
774
158
133
Kocaeli
Kısa tutmak için konuya gireceğim hemen.. Akşam kek yapıyorum genelde 1 litrelik yağ şişesine yağ koyarIz 5 litre alıp, ben de koymak için 5 litreliği elime aldım kapağı döndürmeye çalışırken yukarı doğru açtım uğraştım eşimde onun öyle açıldığını bilmiyormuydun dedi alaylı bir şekilde, ben de bilmiyordum dedim.
Sonra pazar günü gezmeye gittik natürköyü görmeyi çok istedim o kadar yol gittik dimi bir otur çay içelim yemek yiyelim.. bir dolandık bir iki foto çektik çıktık. Bir de orada at gördük oğlum at nasıl yapıyor ai dedim.orada da o eşşek at değildi. Sen zaten köpeği de pisi pisi diye çağırdın dedi 3 yıl önce olan olay, işine geleni unutuyorsun bunu unutmadın mı dedim. Sen hiç mi film izlemedin dedi ben de evet okuduk biz yalan dolan insan eleştirmeyi öğrenmedik dedim
Sonra diğer bir olay oğlum 3 gündür topallıyor, ben de annene sor düşmüş mü dedim sorarız dedi. Yolumuz o tarafa düştü yani ailesinde arabayı değiştirecekti eşim, ben de sen soramadın ama ben sorucam dedim aneneme. normalde içeri girmemiz gerek dimi bana diğer arabaya geçmem için anahtarı verdi ben de sen beni niye engelliyorsun sormıyayım diye dedim ya sen ne kuruyorsun kafanda dedi. Neyse girdik içeri tek kelime bile etmedim annesi de hatırlamıyorum ki düştümü dedi( zaten o salak kadın yüzünden eşimden bir dayak yemediğim kaldı) halbuki çocuğum 22 aylık gösteriyor bize nerede düştüğünü kafasını elini ayağını gösteriyor. Sonra 2 saat sonra düştü diye aramış eşimi. Yine tek kelime etmedim.. ama çocuğum söz konusu olunca içim sızım sızım sızladı..
- başka bir olay da mesela mesaj atıyorum mesajı da acele yazdığım için noktalama işaretleri kullanmıyorum bu nasıl Türkçe diyor.
Halbuki ben öğretmenim.. bunun gibi küçümseme tavırlar çok oluyor giyimime laf ediyor halbuki herkes bayılır, nezih mekanları severim ona bile laf eder ben böyle yerleri sevmiyorum biliyorsun ama arkadaşları olsa gider.. bu adam lise mezunu, evet benden daha iyi anlıyor bazı şeylerden.. ama zoruma gidiyor artık..nasıl davranıcam bu adama bu konu da bilmiyorum. Evet küçük şeyler ama can sıkıcı...

Bence aranızdaki kültür farkını eşin bastırmak için sana bu davranışlarda bulunuyor olabilir geldi bana. Aranızdaki bu eğitim farkı daha öncede sıkıntı olmuş muydu. Şakın yanlış anlamayın beni lise mezununu aşağılamak değil amacım. Sadece ister istemez arada bir fark olabiliyor bazen.

Muhtemelen eğitim eşitsizliğinizi kompleks yapmış sizi ezmeye çalışan bir adamla evlisiniz. Siz alttan aldıkça durum biraz abartılı bir hal almış. Gerçi yaptığınız hatalar da çok görmezden gelinecek şeyler değil sanki. O konuda biraz hak verdim eşinize. Biz de eşimle bazen yanlış bir şey yapar ya da söylersek dalga geçeriz birbirimizle ama alınmaz düzeltiriz. Ayrıca bir öğretmen olarak lütfen mesaj da yazsanız nasıl yazdığınıza dikkat edin. Bir çocuk yetiştiriyorsunuz onu da hesaba katın.

Çocuğun düşmesi konusunda bir şey diyemedim. Çocuk bu düşer, kalkar. Sizin gözünüzün önünde de düşebilir, kayınvalidenize sorarak ne elde edecektiniz ki?

Bence at olayı bi espri gülüp geçebilirdiniz, insan biraz da kendiyle dalga geçebilmeli..Annesinin düşme durumlarını kendiliğinden söylemesi lazım burda da eşinize hak verdim.. Kısaca büyütecek mevzular, dert edip de buraya yazacak sıkıntılar değil.. Asıl mesele bu kadın yüzünden bi dayak yemediğim kaldı demişsiniz annesi için ne yaptıysa artık onlar belki dert olabilir tabi bunlar gibi basit şeyleri büyütmediyseniz..

Aranızdaki eğitim seviyesini dert ediyor belli ki aşağılık kompleksi olarak da size yansıtıyor, sizi ezerek kendince aradaki farkı hissettirmeme derdinde hatta sizi kendisinden aşağı çekme derdinde.

Adam kendi kompleksini geçirmek için seni küçük düşürüyor.. Malesef de bu tarz şeyler kolay kolay geçmiyor..
Halbuki ne gerek var evlilikte böyle şeylere.. Sevgi saygı sadakat en mühim şeyler..
İnşallah düzelir eşin güzelce konuş..

Niye böyle konuşuyorsun desen muhtemel şaka kaldiramadiginizi soyliycek. Assagiliyor,kucumsuyor. Siz de onun yanında rahat olamazsınız yapmayacaginiz soylemiyceniz şeyleri söylersiniz kendinizi kötü hissedersiniz. Sizde aynı şekilde yapıp gulmelisiniz.ondanda anlamazsa sesinizi çıkarın.

Her şey de ve devamlı yapması çok can sıkıcı gerçekten.
Oturup konuşun bu konuyu.

Benim de şaka anlayışım ironik & sarkastiktir o yüzden bir şey diyemedim eşinize

Biz birbirimizle ve kendimizle baya dalga geçeriz

Salak dediğiniz kadına niye çocuğunuzu baktırıyorsunuz ?

Aha aşağılık kompleksi nerde görsem tanırım

Bundan bi tane de eski sevgilimde ve görümce adayında vardı. 40 yaşında çoluklu cocuklu kadın beni kıskanıyordu halbuki az erken davransa ben çocuğu yaşındaydım. En sonunda ikisinin de haddini bildirmiştim. Bi yerde okumuştum "kimsenin size aptalmışsınız gibi davranmasına izin vermeyin".
Okumuş etmiş kadınsınız buna dur deyin. Kısasa kısas yapın gerekirse

ben garip bişey göremedim yani ben de nişanlımın memeleketi ile filan çok dalga geçerim. mesela haberlerde bi adam saçma bişey yapmış diye gösteriliyorsa kesin sizin memleketten filan derim. ben de çok heyecanlı konuştuğum için bazen saçmalarım, kelimeler ağzımdan saçma çıkar, o da bununla alay eder. yani aradaki samimiyete bakarak bunlar normal şeyler. kraliyet ailesi değilsiniz ki arada resmiyet olsun.

Çok yakın bir dostum da sizin gibi öğretmen ve eşiyle aynı eğitim seviyesinde değil. Sizin anlattığınıza benzer şeyler yaşıyor. Eşi devamlı kendisini aşağılıyormuş. İşte sen bunu nasıl yapamazsın, nasıl düşünemezsin, ah bir de sen öğretmen olacaksın deyip kırıcı cümleler kuruyor ve devamlı öğretmenlik üzerinden kadını vuruyor. Bence sizin eşiniz de kültürel ve sosyal eksiklerini size bu şekilde davranarak kapatmaya çalışıyor ki siz ondan daha üst düzeyde durmayın diye.

Çocuğuma benim eşim de atı eşek diye gösterse, ben de düzeltirdim, çocuk bu o şekilde öğrenmesin sonuçta. Çok fazla imla hatası yapan, kelimeleri yanlış yazan bir erkek arkadaşım vardı eskiden ve bana çok batıyordu o durum ama düzeltmiyordum onu bozmuyordum. Ufak tefek şeylerde siz de kendinizle dalga geçebilmelisiniz. Mesela, sen köpeği de pisi pisi diye çağırmıştın deyince gülerdim ben , kızacak bir şey yok bunda. Eşinizin söylerken üslubu nasıl bilmiyorum ama bana sanki kompleksten değil de,sevgisi azalmış ve ona batıyor bu durumlar gibi geldi.

Konusmayin.Bir sure notr olun hic lafina cewap wermeyin hic bir konuda yorum yapmayin.Bakin bakalim noldu diye donmuyomu arkanizdan sizde o zaman diyin agzimdan cikan her kelimeye kulp taktigin icin olabilir mi deyin.

Daha önce sıkıntı değil de giyimim üzerinden bana çok sıkıntı verdi hatta babam öğretmen o nerede nasıl giyineceğini bilir dedi öyle öyle alıştı. Bir de sürekli öğretmenliği küçümsüyor. Ben de sizinle hem fikirim kendi açığını bu şekilde kapatıyor
Valla küçük demişsiniz ama bu ayrıntılar eşinizin sizi küçümsediğini ve bana göre sevmediğini gösteriyor.
Küçük değil ama bazıları için bu da dert mi der diye.. sevgisinden mi bilemem ama annesi de böyle. Sürekli mesela iyi niyetli görünüp annemin çamaşır suyu filan kullanmasını, çocuğuma çok pimpirkli davranmasını eleştirir, aileden gelen birşey olduğunu düşünüyorum. Hiç doktora gitme ihtiyacı duymamış sonuçta hiç hasta olmamış kalp krizi sonucu vefat eden enişteme karombele yaşamış diye bakıyorlar, sorsan inançları çok sağlam.

Annesi tam bir iki yüzlü örnek verim ben akıllı telefonumu ona verecektim kendime yeni tel almıştım, bunu da ona söyledim. Ama abim telefonunu çaldırdı ve önemli bir işte çalışıyor ben de ona verdim durumu da izah ettim. Kvalide bana önemli değil birilerinin işi görülsün dedi, eşime de o bana söz verdi vs diyip kendine iki günde tel aldırdı. Bunun gibi çok oldu.
Oğlumu da doktora götürdük doktora düşmedi diye bilgi veriyoruz. Oğlum 5 gündür topallıyor...sizce bir anne olarak oğlumun başına ne geldiğini bilmek hakkım değil mi. Gece ateşi çıkıyor diyor gündüz de vardı gündüz arıyorum herşey yolunda diyor. Bir de ben kayınpederine söyledim diyor. Bunun gibi işte
Aranızdaki eğitim seviyesini dert ediyor belli ki aşağılık kompleksi olarak da size yansıtıyor, sizi ezerek kendince aradaki farkı hissettirmeme derdinde hatta sizi kendisinden aşağı çekme derdinde.
Kesinlikle.
Sanmıyorum..
Ben de bu şekilde yapacağım.
Her şey de ve devamlı yapması çok can sıkıcı gerçekten.
Oturup konuşun bu konuyu.
Aynen herşey de olunca sıkıntı zaten.
Benim de şaka anlayışım ironik & sarkastiktir o yüzden bir şey diyemedim eşinize

Biz birbirimizle ve kendimizle baya dalga geçeriz
Ama o hiç kendiyle dalga geçiremez ben herşeyi bilirim havalarında. Ne güzel kurtulmuşsunuz..
Resmiyet değil de bu konular sen bunı da böyle yapmıştın zaten diyerek insan küçümsenmemeli
Bence de
Olabilir
Konusmayin.Bir sure notr olun hic lafina cewap wermeyin hic bir konuda yorum yapmayin.Bakin bakalim noldu diye donmuyomu arkanizdan sizde o zaman diyin agzimdan cikan her kelimeye kulp taktigin icin olabilir mi deyin.
Deneyeceğim...

Neyi sanmıyorsun canım benim. Düzeleceğini mi lisanslı olduğun için kompleks yaptığını mı

İkiniz de komplekslisiniz bence. Gerçi eşinizinkinden o kadar emin olamadım. Anlattıklarınızda bir şey yok çünkü.
Her konuda böyle yapıyorsa, söyleyiş tarzı ezer gibiyse öğrenim durumu farkınızı kompleks yapmış olabilir. Siz de "lise mezunu biri nasıl beni düzeltir" diye kompleks yapıyorsunuz.

Yağ şişesi ya da atla köpekle ilgili şeyleri sevgilim söylese gülerim.
Yazım yanlışları konusunda da hak veriyorum eşinize.
Arkadaşlarımla mesajlaşırken yazım yanlışları çok umurumda olmaz ama sevgilim yapsa uyarırım çünkü o da dikkat eder böyle şeylere. Farkında olmadan yanlış yazdığı ya da yanlış bildiği bir şey varsa düzeltirim. O da beni düzeltir.
İş gereği birileriyle yazışmamız gerekebiliyor. Başkasına rezil olacağımıza birbirimize olalım ne var ki?
Siz de öğretmensiniz, daha dikkatli olmanız gerekir. Nasıl alışırsanız öyle gider.

O zaman kayınvalidenize baktırmayacaksınız. Yaşını başını almış kadınlar hem mecbur değillerken sizin çocuklarınıza bakıyorlar hem memnun edemiyorlar. Şu sitede en çok kızdığım konulardan biri bu. Verin maaşınızın 3/2'sini bakıcıya madem.

Telefon konusuna gelince, bir insana söz verdiyseniz tutmanız gerekir. Aynı şeyi benim eşim anneme yapsa onun verdiği sözü tutmamasını telafi etmek için sözü verilen şeyi ben de hediye ederdim anneme. Bu tip konularda kendinizi koyun insanların yerine, haksız olduğunuzu anlayacaksınız.

Evet eşiniz sizi ezmeye çalışıyor, evet yaptığı hoş değil ama bu evlilikte siz de pek sütten çıkmış ak kaşık değilsiniz gibi geliyor bana. Ailesiyle sizin aranızdaki dengeyi sağlamak için sürekli çaba içinde olan bir adam gördüm ben daha çok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…