Eşimin bana davranışı

Sizin esiniz kompleks yapms siz uni mezunu o lise yaninizda ezik hissediyo sizi bastrmaya calisiyo kucumseyerek

Herkes söylemiş zaten, aşağılık kompleksi. Siz de adama habire malzeme veriyormuşsunuz. Eşeğe at demek, köpeği pisi pisi diye çağırmak eziklenecek şeyler değil. He deyin, gülün geçin. Ama Türkçesi bozuk öğretmenlere benim de tahammülüm yok. Fırsat vermeyin böyle şeylere.

Son cumlene kadar hak verdim de son cumle onemli , cocuk tabi ki duser , ben neden dustu diye sorgulamam ama kotu dustu ve topalliyorsa anne babaya haber verilmeli ki bi baksinlar , gerekiyorsa doktora gotursunler , belki hayat boyu kalacak bi sakatlik bile olabilir
Benim annem ogluma bakarken mutlaka soylerdi bana ,dustu kafasini carpti buz koyduk vs sende bi bak kizim derdi , onemli bir detay bence cocugun nerede ne sekilde dustugunu bilmek

Aradaki egitim farkı aranızda bağ kurmasini engelliyor. Anladığım kadarıyla bilerek değil ama kasitlida gibi. Bilinçaltında kendini yukarı çıkarıp sizi aşağı görmeye çalışıyor. Bir aile terapistine gidin.

Kendimi ifade edememişim yine. Tabi ki söylenmeli, sorulmalı. Konu sahibinin sorma amacının hesap sormak olduğunu düşündüm açıkçası sormaktan kastım da hesap sormaktı. Normal şartlarda bir büyük ebeveyn toruna bakıyorsa ve çocukta yara bere topallama gibi sıkıntı varsa anne de arayıp sorabilir hayırdır düştü mü diye. Eşini bu konuda öne sürmesi, kayınvalidesine hakaret etmesi, kadına hesap soracakmış gibi tavır alması rahatsız etti beni açıkçası.

Esinizin sizi kaybetme korkusu yok. Saygi deseniz o da yok,dogal olarak. Konusarak cozulmez bu durum. Cocugunuzla bir yol tutmaya calisin ve malzeme vermeyin. Maalesef basit bir insanmis,kompleksi herkes soylemis zaten. Toparlayin moralinizi, kendiniz ve cocugunuz icin.Yok saymak iyidir. Cekin kendinizi. Ama maddi manevi guclu durun.Zor bir durum,hakkinizda hayirlisi.

Ben de takıldım o lafa.
Hoş bir tabir mi insanın,eşinin annesine
'salak kadın' demesi?
Kime göre,neye göre salak ayrıca?
Salak olduğunu düşündüğünüz bir kadına çocuğunuzu baktırmak çok büyük bir risk
değil mi?

Eş ailesiyle anlaşamayabiliriz,
onları sevmeyebiliriz,
aile bireylerinin salak veya gerzek olduğunu da düşünebiliriz ama bunu her yerde,
herkese söylemek zorunda değiliz.
Bunun mantığını anlayamıyorum ben.
Niye eşimin aile bireyleri hakkında önüme gelene olumsuz propaganda yapayım?
Bunun bana ne faydası var?
Eşim duysa ne hisseder?
Aynısını o benim ailem için yapsa ne hissederim?

Aslında bu tip hakaretamiz tabirleri ben hiçkimse için kullanmamak gerektiğini düşünüyorum.
Çevresindeki insanlara hakaret veya küfür edenlerin iletişim becerisi eksik veya zayıf kişiler olduğunu düşünüyorum
ya da öfkelerini böyle dışa vurduklarını.

Siz benim kp i tanısanız bana az bile diyorsun dersiniz :)
Biri bana anlatsaydı abartıyorsun ya yoktur öyle biri derdim.

Normalde onun gibi bir insanı tanımamış olsaydım belki sizin gibi pembe bakardım.
Ama bu adam bana şunu gösterdi ki çok çirkin insanlar olabilir.
Allah yolları kesiştirmesin.

Yani gönül ister ki hiç var olmasın hayatımızda böyle bir insan.
Ama dediğiniz gibi eşin ebeveyni bir yerde.
Olan olmuş.

Ben şahsen çocuğuma böylesi baksın istemem zaten.
Elimden de geleni yapar tüm şartları zorlarım.
Saygımın olmadığı insana emanet etmem çocuğumu.

Ama eşi yüzünden mecbur kalan kişiler olabilir.
Bakıcıya sıcak bakmaz kendi ailesi uzaktadır ille benim ailem bakacak der.
Olur yani.. Hepimiz istediğimiz hayatın ortasında yaşamıyoruz ki..
Keşke mecburiyetlerin hiç olmadığı bir düzenimiz olsa..

Yani durduk yere niye diyeyim.
Sinirim tepemde olur yeni bir haksızlık yaşamışımdır, soran yakınıma karşı derim.
Eşim kendi de diyor, ölsün diye bekliyorlar hatta mutlu olmak için.
Öyle bir baba yani..

Ahhh ahh son kısım için diyorum ki..
Gelin sizi benim kp ile tanıştırayım :)

Elbette herkes yaşadığını bilir.
Hayata pembe bakmayacak kadar hem yaş aldım hem çok değişik psikolojik vakalarla karşılaştım,okudum,bir kısmıyla da çalıştım.
Aile bireylerinden birinin ölmesini bekleyebilmem için o kişinin ancak çocuk tacizcisi veya insanlara-hayvanlara sistematik olarak fiziksel veya psikolojik şiddet uygulayan ya da canavarca hisle cinayet işleyen biri olması gerekiyor.
Bunun dışındaki durumlarda ben kimsenin ölmesini istemem.
Duygular kişiseldir ve eleştirilemez, yargılanamaz,elbette sizin ve eşinizin böyle hissetmek için geçerli sebepleriniz vardır.
Bu hisleri duyduğum biri annem-babam bile olsa hayatımdan çıkartırım.
Hem görüşüp hem nefret etmek ve etrafa da kötülemek benim tarzım değil.
Hepimizin güzel insanlarla karşılaşmasını dilemekten başka bir temenni gelmiyor aklıma.

Aranizdaki kultur ve yetisme farkindan dolayi esiniz size takiliyor... yani kotu niyetli olmadigini dusunuyorum..

Esimle bizim aramizda oyle.. ben yurtdisinda buyudum, esim kucuk bir kasabada... bir cok konuda aramizda fark var.. bazen devrik cumle kurarim, yada anlattigi espriyi anlamam (genelde anlamam) yada yore ile ilgili bi konu olur, takilir bana.. bende ona takilirim...

Bakin dalga gecer demiyorum, dalga gecilmesine tahamulum yok...esimin niyetini biliyorum.. aslinda biraz da erkek egosu var isin icinde.. ama birlikte gulup geciyoruz...

Ama siz dalga geciyor asagiliyor gibi hissediyorsaniz rahatsiz olursunuz tabi...

Ya takmayip sizde gulup gececeksiniz, yada rahatsizliginizi dile getireceksiniz...

Ben de varlığını sadece ''eziyet'' olarak gördüğüm, bir gün elimden bir kaza çıkacak vurcam ölse de kurtulsak dediğim bir insanı tamamen hayatından çıkarmanın en doğrusu olduğunu düşünüyorum.

Ancak eşime sorsanız demesi gibi kolay olmuyor.. Elbette ben onun kadar yaşamadım onunla.
Bilemem.
Çoğunu da bana duyurmazlar utançtan..
Gizlediklerini de biliyorum.

Duyduğum, gördüğüm kadarı bile bana yetti.
Gerçekten korkunç biri.. Öldürmez, süründürür.
Mikrop gibi bir şey.. Allah hidayet versin ona.
Evlatları da onun yüzünden türlü türlü yanlışta.

Demem o ki, hayal ettiğimizden de çok fena insanlar gerçekten var.
Dinlerken yok canım diyeceğimiz cinsten..
Tacizci ya da katil olmayıp hem de :)
Sistematik psikolojik şiddet diyebiliriz.

Valla benim eşim hiç iyi bir eş değil ama ona katlandığı için bence çok hayırlı bir evlat :)

Amin..

Allah kolaylık versin. Kötü insanlarla yaşamak zorunda olan herkese..

Evet yaşamayan bilemez, gerçekten tabi ki salak demem biliyorum hata, ama ne konuşacağını ne yapacağını bilmez,olmadık yerde olmadık şeyler söyler... mesela milletin arasında gelin bana su getir der, ama eşime o bizim kızımız artık... ve bunun gibi milyon tane olay olmuştur.. siz salak yerine konulsanız ne hissedersiniz..dinden imandan soğuttu beni sorsan namaz kılar oruç tutar...insanın kalbi güzel olsun, ben iyi niyetliyim der çıkar işin içinden....kime göre iyi niyet??? Eğer eşimin annesinin böyle olduğunu bilseydim evlenmezdim, aşık olduğum halde, zaten eşimin bu tavırları da hep annesinden kaynaklı hep açık arar annesi gibi.....Ama öyle çok dua ettim ve kalbimi temize çektim ki son zaman da artık kuş kadar hafifim, eskiden günahını alıyorum derdim, ama almıyormuşum...ve öyle soğudum ki adını duysam ürperiyorum.. o derece soğudumm yani

Çocuğuma 1 yıl o baktı sırf kpeder hayrına... ama kpederi de oğlunu da o dönem soğuttu benden.., eşim oğlunun ve benim yanıma gelmezdi bile... bu sene annem geliyor mesela, eşim bizden başkasına ilgi göstermez oldu... çünkü benim annem ara bozmaz, kırıldığı birşey olmuştur mutlaka eşimin ağzı durmaz... ama Bir kere dahi benim annem doldurmadı beni.. aynı şekilde abimin kızına baktı, her akşam ağlayarak çıkmış o evden ama bunu o zaman değil şimdi anlattı... hep biz mutlu olalım derdinde.. çünkü benim annem babaannemden hala çeker...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…