Eşimin bana davranışı

Ciddi bir rest çekme zamanı gelmiş.
Ya düzelirsin ya da annene git deyin.

Sizi ezmeye çalışıyor. Fırsat vermeyin.

Biz de eşimle takılırız birbirimize. Ağzımızdan çıkan hatalara, yaptığımız Şeylere falan Güleriz lafını sokarız. Kardeşlerimle de öyle. Birbirlerimizin hataları ile ilgili şaka yaparız. Alay ederiz. Kimse de takılmaz bu duruma. Hatta dışardan biri bunları hakaret sanar ama sanırım karakter yapısı. Yani kimi mizaçlar bunları eğlenceli kabul edip alınmazken kimi de dert edebiliyor. Konu sahibi de biraz alıngan bence.

Arabayı değiştireceksiniz niye eve çıkmanız gerekiyor ki? Bana da kafanızda fazla kuruyormuşsunuz gibi geldi.

Valla ailemden birisi köpeği pisi pisi diye çağırsa, ben de 40 yıl unutmam, ama güler geçeriz biz böyle şeylere alınmam da...

asıl sıkıntı @Pnomatik arkadaşın da dediği gibi annesi yüzünden bir dayak yemediğim kaldı ayrıntısında. Adam size annesi yüzünden ne yaptı?

Burdaki kadinlar eşlerine neden bu kadar yabancı ve mesafeli? Yahu biz eşimle bir birimize neler diyoruz,nasıl dalga geciyoruz. Mesela Türkçesi iyi degil dalga gecerim ikimiz de kahkahayı bastırırız,benim Kürtçem iyi degil oda ayni şekilde dalga geçer ama zerre alinmam. Gerekte yok ki o benim hayat arkadaşım.

Eşiniz aşağılık kompleksinde. Kendisi lise mezunu diye kendini kendi kafasında ezik olarak görüyor. Ben de üni okumaya tenezzül etmemiş biriyle sohbet etmiştim. Sürekli üni okumadığından buna rağmen daha çok para kazandığından falan bahsetti. Sonra oklar bana döndü. Tek kelime etmememe rağmen Bu şekilde davrandıklarında daha da ezildiklerini farkedemiyorlar heralde.

Dalga geçme ve gülme konusuna gelince de bu olay aranızdaki samimiyete bağlı. Sevgilim de bazen İngilizce telaffuzda söylediğim yanlış kelimeleri düzeltir, bazı şeylerde birbirimizle dalga geçeriz, güleriz. Benim zoruma gitmez mesela. Normalde sizin de gitmemeli. Ama belki siz de kompleks yaptınız veya eşinizin ezik hissetmesine neden oldunuz farkında olmadan.

"zaten o salak kadın" ifadenize kadar güzel güzel okuyup anlamaya çalışıyordum, yapacağım yorumun da anlamı kalmadı...

Lüzumsuz yere eleştiride bulunan kişiler genelde kendi açıklarının eksikliklerinin onlarda yarattığı huzursuzluk ve mutsuzlukla bunu yaparlar... sosyokültürel dengesizlik ne yazık ki halledilmesi mümkün olmayan bir fark...

Yani eşler arası böyle şakalaşmalar çok normal bu her zaman küçümsemek için yapılmaz.

Mesela at eşek sesi konusunda siz de gülerek "aaa kafam karıştı" deyip kahkaha atsaydınız, konu eğitime ve laf dalaşına kadar gelmezdi.

Bence size üstünlük taslamaya çalıştığında "ya he he sen herşeyin doğrusunu bilirsin küçük dağları da sen yarattın kıymetini bilemediler. Sahi en son hangi yazarı okudun?" diye gözlerinizi devirip umursamıyormuş gibi geçiştirirseniz bir zaman sonra itici göründüğünü düşünür.

Bence konuyu anlatış şekliniz kendinizi ifade edemeyişinizi gösteriyor. Öğretmen olmanıza rağmen fikirlerinizin arkasında duramıyorsunuz. Özgüvensiz biri gibi göründünüz.

Kv ye çocuğun düşüp düşmediğini sormak için eşinize danışmadan telefon açabilirdiniz.

komplex yapmış kendince
sizde onla dalga geçeceksiniz başka yolu yok

bu arada çocuk topallıyorsa tabiki soracaksınız kv ye nasıl düştüğünü size anlatacak ona göre doktora anlatacaksınız
doktora götürdünüz mü çocuğu?

Yani eşimle ben de birbirimizle dalga geçer güleriz neden bunu kafanıza taktınız ki hadi resmi olduğunuz bir insan yapsa bunları tamam diyeceğim ama eşiniz o sizin. Hayat arkadaşınız, beraber ömür paylaştığınız insan ne bu resmi olma çabaları. Gülün geçin siz de ona yapın. Hayat bazı şeyleri ciddiye almak için çok kısa.. Kayınvalidenize kendiniz sormalıydınız böyle şeylere de eşinizi karıştırmayın bir sorun olduğunda direkt siz temas kurun. Hemen neden eşi dahil etme çabasına giriyorsunuz?
Eğer evliliğinizde başka bir problem yoksa çokta önemli değil bunlar

Eşinize şu sözü söyleyip kapak yapabilirsiniz.. "Gereksiz eleştiri gizli hayranlıktır"

Örnek vereyim; Bunu bizzat eşimin kuzeni tarafından yaşadım. Beni bir ortamda bozmaya çalışıp cevabını aldıktan bir kaç gün sonra bu sözü okudum.
Ve kadının asıl derdinin aslında benim gibi olamayışı olduğunu farkettim. Konu uzun detay yazmıyorum. Megalomanlık değil kesinlikle..
Yani asıl mevzu benim gibi bir şeyler başarmak istemesi, yapamaması ve beni rencide ederek içten içe tatmin olma isteği..
Meyve veren ağaç taşlanır sonuçta :)

Eşinizde ki eziklik psikolojisi. Ne yaparsanız eleştirecek hep en iyisini kendisinin yaptığını kanıtlamaya çalışacak

Bence esiniz sizi bastirmak icin kucumsuyor sizde buna karsilik esinizin normal soylediginden bile mana cikarmaya baslamissiniz esinizle konusmalisiniz anlayana kadar konusun kirildiginizi yiprandiginizi soyleyin arada kultur, okul, gorus farkinin evliliginiz uzerinde etkisi olmasin

Nişanlınızla eşim aynı memeleketten olabilir mi :) bende çok dalga geçerim hatta oda dalga gecer kendi memleketiyle ilgili haberlere.

Sen hiç mi film izlemedin dedi ben de evet okuduk biz yalan dolan insan eleştirmeyi öğrenmedik dedim
Okuduk biz in altında da aşağılama var. Siz de onu aşağalamaya başlamışsınız veya en baştan aşağıladığınız için adam kompleks yapmış. Bütün bu yazdıklarını eşine anlatmalısın keyifli oldugunuz bir zamanda..
Bu arada eşim iki üni bitirmiş biri bende ona çok dalga geçerim o da güler ne var ki bunda bu kadar alıngan olmayın:)

Erkeklere göre erkekler her daim kadınlardan üstündür. Erkeğin eğitim düzeyi fark etmiyor, çoğu erkeğin içinde bir kadın düşmanlığı oluyor. E, kendinden eğitimli bir kadınla evlenince belli ki kendini ezik hissetmiş, kendince en ufak bir hatada kendini üstün görebilmek için bunları yüzünüze vurmayı tercih etmiş. Oysaki anlasalar keşke kadınların böyle şeyleri takmadığını, önemli olanın sevgi, saygı, sadakat, ilgi olduğunu.

O salak kadın lafına niye takıldığınızı anlayamadım.

Benim kp gerzeğin önde gidenidir ve her yerde de söylerim.

Şartlar dolayısıyla belki çocuğa mecburen bakıyor kv.
Misal eşimin işi yüzünden kv ye yakın oturuyorsam, çocuğuma mecburen bakıyor diye
kendilerinin salaklıkları ya da gerzeklikleri ortadan kalkmış olmuyor..

Maalesef..

Konu sahibi sizi her fırsatta ezen bir insan varsa karşınızda siz daha büyük ezin.
Hiç bir fırsatı kaçırmayın. Nasılmış görsün.

Ne mezunu olursa olsun insan kendini gelistirmedigi sürece cahil kalır eşin gibi. Gereksiz tripler ve laf sokma çabaları bana kalırsa tek amacı her ortamda seni küçük düşürmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…