eşimin bana değer verdiğini düşünmüyorum

Bir insani bu denli kırıp üzebilen birine hicbir din suni vicdan görevi ustlenemez. Neye inandiginin hiçbir önemi yok size bunlari reva gördükten sonra. Onun ben kalibina tukureyim onu hak etmiyormusum falan demeyin lutfen. Asıl o sizin gibi sakin birini hak etmiyor keşke agzinin ortasina çakan birine denk gelse.

Baya bi de mantiksizlasmissiniz eşiniz gibi hayvanat biriyle takila takila. Misal, evlenmeden önce erkek arkadaşıyla tatile gidebilen biri evlendikten sonra niye gidemez veya niye tesettüre girer böyle açık bir insan anlamakta baya zorlandim. Lütfen size reva görülen hayati degil istediginiz ve layık olduğunuz hayati yaşayın. Sonra cok pişman olursunuz.

Sacmalik, tesetturluler denize girmiyor mu, ozel oteller, villalar, mayolar var. Bir de illa deniz tatili olmak zorunda degil, yaylaya da cikilabilir. Esin para harcamamak icin bahane bulmus.

ben eşim ve ailesinin zorlaması ile tesettüre girdim ilk zamanlar alışırım herkes yapıyor ne var bunda diye düşündüm ama alışamadım eşimle evlenmeden önce 5 6 sene görüştük hep derdi ilerde öyle isterim diye vazgeçirmeye çalıştım olmadı her neyse son nokta evlenmeden önce kapandım ama alışamadım 2.5 sene sonra açıldım bu durumdan hoşlanmadılar ama bu benim vereceğim bi karar kendi isteğimle yapmam gerekir diye konuyu kapattım ben çalışıyorum mesleğim var eşime karşı sorumluluklarımın bilincindeyim ama bu konuda taviz vermek istemedim. o maddi olarak sıkışık oldugu için en son balayında tatil yaptım 2.5 sene önce günübirlik bile götürmedi götürebileceği halde sırf tesettürlüyüm yok işte olmazmış bilmem ne diye halbuki evlenmeden önce giderdik evlendikten sonra saçma sapan davranmaya başladı. geçen bu yaz tatil yapmak istiyorum nereye gidebiliriz diye sordum erikliden birkaç koy atmıştım ona beach falan değildi illaki insanlar olacak kendime özel deniz yaratamam kadınlar plajına git diyor ben tek başıma eşimle tatile çıkıp kadınlar plajında mı denize gireceğim bu ne saçmalık annemle gitmiyorum sonuçta napıcam tek başıma ? o zaman az bilinen yerleri bul madem bi engel var senin için o zaman hiç gitmemek yerine bana çözüm sun dedim bana seni mutlu etmek için beynimi zorlamak istemiyorum dedi. ben açılıp onu mutsuz etmişim yani benim de mutlu olmaya hakkım yokmuş. 2.5 senedir köpek gibi çalışıyorum birikim yapıyorum saçma sapan harcamalar yapan bi insan değilim arkadaş ortamım çok yok evime bağlıyım ama bu tarz konuşmalar beni çok kırdı dışardaydık konuşurken benim ısrarımla sahile gitmiştik arabayı ben kullandım yeni yeni alışıyorum navigasyonla gideceğim sen yolu tarif etme dedim navigasyon kendi kendine değişmiş gittiğim yöne kızdı tabelalara bakmıyormuymuşum kaba ses tonuyla konuştu rica ediyorum senden aynı şeyleri söyleyebilirsin ama ses tonuna dikkat et nazik ol dememe ragmen aynı konusmaya devam etti uyardım susuyorum ben dedi insan olmak zor değildi oturdugumuzda da az önceki konusma yasandı işte. dönerken ağladım ben zoruma gitti çünkü elini omzuma atıp tamam lan tamam ağlama gideriz tatile dedi???????? ben sanki çocugum beni teselli ediyor?? benim onun beni bir yere götürmesine maddi olarak zaten ihtiyacım yok manevi olarak da bu tavrından sonra onunla yapacagım tatilin anlamı yok. eve geldim o tavrı daha cok canımı sıktı ağlıyorum baya ama içim çıkacak neredeyse yatak odasına geçtim direkt uzandım salondaydı ağlamama kızdı senin ***mına koyarım yeter bak diye hışımla odaya girdi o tepkiye şok oldum daha çok ağladım annen mi öldü baban mı öldü böyle ağlıyosun niye ağlıyosun allah kahretsin bizim bi komşu vardı eskiden cok kavga ederlerdi onları çok kınadım başıma aynısı geldi diyerek beni işaret etti nasıl davranacağımı ne yapacagımı bilmiyorum ertesi gün işe gittim eve gelmedim iş çıkışı o uyuduktan sonra döndüm sonraki gün de konuşmadım hiç ama sanki hiç bir şey yokmuş gibi davranıyor. ya ne bileyim ne kadar kendimi haklı görürsem göreyim ben eşim karşımda bırak benim gibi ağlamayı gözünden iki damla yaş düşse bütün gardım düşer üzülürdüm gönlünü yapmaya çalışırdım ben onu da hak etmiyomuşum demek ki.
Ortada çocuk da yokken bırak kurtar kendini. Böyle bir insan görünümlü yaratıkla ömür boyu esir hayatına kendini mahkum etme lütfen. Hele çocuk da olursa ömür boyu bağın olur ayrilsan bile. Hala geç değil

Akıllı ve mantıklı birine benziyorsunuz.Herkes hata yapabilir.Esiniz çok beter biri bana kalırsa.Bosanin bence

Aslına maddi özgürlüğüm var o sebeple eşimin bana daha dikkatli davranmasını istemezdim.

Şöyle açayım; eşimin beni üzmemesini isterim ama bunu beni sevdiği için yapamamasıni/ yapmamasını isterim. Benim üzülmeme üzülsün, benim ağlamam ona dokunsun isterim.

Eşimin "bu kadın çalışıyor, yanlış yapamam yoksa gider" şeklinde düşünmesini istemezdim.

Ama tabi bu konu özünde size katılıyorum. Madem ki konu sahibi kendini sevmeyen bir adamla evlendi en azından maddi gücünü gösterip adama her an gidebilirim izlenimi vermeliydi. Adam kadını kaybetmekten korkmuyor bari evini, konforunu kaybetmekten korksun diyoruz. Bu uğurda kızları okumaya çalışmaya yönlendiriyoruz ama yok o da işe yaramıyor
Aslında ben bunu korkutmak anlamında ya da bu kadın gider diye iyi davranmalı anlamında dememiştim. Tabii ki eş bunun için dikkatli davranmamalı bu noktada size katılıyorum.
sadece demek istediğim maddi özgürlüğü olan bir kadının bu şartlar altında kalması için bir neden yok. Çevremizde görüyoruz maalesef adam giderse hayatı alt üst olacak kadınlar var bu nedenle katlanmak zorunda kalıyorlar, aileleri kabul etmiyor vs vs.
İzlenim vermek vermemek orasını bilemem ama sadece böyle bir adamla devam etmesi kendine yazık ve kendi ayakları üzerinde duran bir kadın.
Katlanması için bir neden yok bunu demek istemiştim.
Umarım bizden sonraki nesil için bunları konuşuyor olmayız çok haklısınız.

Seni tesettüre sokunca zannetmiş ki hemen takva sahibi olduk. Keşke böyle olsak. Tesettürlü olarak denize girilebiliyor yani giriyoruz. Belki doğru belki yanlış ama bu herkesin dini yasama hassasiyeti ile ilgilidir. Esin aşırı mı din konusunda ?
hayır ya cumadan cumaya ben namaz kılıyorum diye akşam namazını işten gelip hazır duş alırken abdest alıp kılan biri bi ara sen namazlarını bile kılmıyorsun dinini benim üzerimden yaşamaya çalışma dediğim için kavga etmiştik bana beni yönlendirmiyosun demişti

Sen kendi başına bir bireysin kendi iraden var. Tesettüre girince de girmeyince de sen yine de sensin. Ama yine de istediği gibi olman için zorlayıp ona göre saygısız davranıyor. Tabiki değer vermiyor seni sadece yönetiyor. Boşanırsan çok iyi olur bu hayata bir kere geliyoruz seni sen olduğun için sevmeyen, saygıyı bile koşullu verecek biriyle ömür geçmez

dün akşam işten çıktım eve gittim yemek hazırlamıştı yemek istemedim çağırdı iki kere falan ama içimden gelmedi konuşmadım hiç sonra babamla annem aradı parktalardı beni de çağırdılar gelirim dedim eşime de dedim ben gidiyorum geleceksen gel sonra laf yememek için zaten gelmezdi biliyorum ben yorgunum sen de gitme bence dedi. bende hazırlandım çıkarken gidiyo musun falan dedi evet dedim erken gel dedi. en son yatsıyı kıldık ondan yarım saat sonra işte 23:30 falandı sanırım kalktım annemler oturuyodu daha sabha iş var duş almam lazım dedim eve geldim uyuyodu. sabah uyandık o da aynı saatte kalkıyor iş için konuşma yok tek kelime yok en son giyindim evden çıkıcam sen dün akşam kaçta geldin eve dedi 11 buçuk dedim hayır 12 dedi ee ne farkederdedim naptın o saate kadar dedi annemlerleydim dedim baban işe gitmedi mi dedi babam gece çalışıyor yok gitmedi ya noldu ne var dedim gül yüzümü mü özledin erken gelsem ne olacak dedim ben sana erken gel dedim falan dedi sen eşlik vazifeni yap önce giriş çıkış saatlerime gardiyan gibi takılmak yerine dedim evden çıkacaktım anahtarımı almak için kolumu kaldırınca etegim biraz yukarı çıktı sanırım ben ona sinirlendiğini düşündüm birden geldi S***** G** (Defol) o zaman dedi şok oldum yine gerçekten sonra yüzüne baktım bi an kalakaldım kolumdan tutup ittirdi bende çıktım hemen evden kapıyı çektim işe geldim mesaj attım

[08:47, 17.07.2025] : Sen bu elbise boyu için bana S***** G** (Defol) dedin ya Allah seni islah etsin kısa olsa bile söyleme hakkın yokken. Tatile gidelim dediğimde seni mutlu etmek için beynimi yoramam dediğimde ağladığım için senin amina koyarım diyerek bırak eşine vicdanlı olmayı kufrettigin halde hala kufur ediyosun öyle mi sen nasıl pislik bir insansın yazıklar olsun senin gibi eşe
[09:02, 17.07.2025] : Ben artık işin içinden nasıl çıkacağımı bilmiyorum akşam annemlere gidicem seni görmek istemiyorum
dedim engelledim karşılık vermesin mesaja diye çünkü benim yine moralimi bozmaktan başka bişey yazmayacak biliyorum

dedim ekte elbisem var şaka gibi dimi daha ne kadar uzun giyebilirim ayağımın altına dolanması gerekiyor sanırım

Eklentiler

• 74dc2c33-3c92-4d8d-983d-8d8379acfee9.webp
    74dc2c33-3c92-4d8d-983d-8d8379acfee9.webp
    63,7 KB · Görüntüleme: 141
Bu tipleri anlamıyorum. Madem tesettüre sokacaksın karşında ki kadını e o zaman baştan tesettürlü biri ile yoluna devam et.
Dinde zorlama olmaz, kişi içinden geliyorsa Allah rızası için kapanmalı.
ağlamama kızdı senin ***mına koyarım yeter bak diye hışımla odaya girdi o tepkiye şok oldum

Ne kadar terbiyesiz ve saygısızca. Böyle bir tiple ömür geçer mi ?

Sen kendi başına bir bireysin kendi iraden var. Tesettüre girince de girmeyince de sen yine de sensin. Ama yine de istediği gibi olman için zorlayıp ona göre saygısız davranıyor. Tabiki değer vermiyor seni sadece yönetiyor. Boşanırsan çok iyi olur bu hayata bir kere geliyoruz seni sen olduğun için sevmeyen, saygıyı bile koşullu verecek biriyle ömür geçmez
ben normalde hiç bu kadar güçsüz bi insan değilim bunları kendime yaptıracak biri de değilim nasıl oldu bilmiyorum nasıl böyle bi muameleyi görüyorum ve engel olamıyorum tepki vermeyen susan alttan alan bi yapım da yoktu halbuki kaç senem geçti biliyorum başkasına akıl versem böyle bi ömür mü geçsin yoksa 10 senen mi derdim ama bağımlılık mı sevgi mi bilmiyorum eşime karşı hissettiğim duyguyu tarif edemiyorum bile

Bu tipleri anlamıyorum. Madem tesettüre sokacaksın karşında ki kadını e o zaman baştan tesettürlü biri ile yoluna devam et.
Dinde zorlama olmaz, kişi içinden geliyorsa Allah rızası için kapanmalı.

Ne kadar terbiyesiz ve saygısızca. Böyle bir tiple ömür geçer mi ?
benim hatam baştan kabul etmemeliydim bunun farkındayım. ilk defa böyle bişey yaşadım daha önce de beni önemsemezdi ağladığımda ama küfür etmemişti hiç demek ki zamanla boyut atlıyor

ben eşim ve ailesinin zorlaması ile tesettüre girdim ilk zamanlar alışırım herkes yapıyor ne var bunda diye düşündüm ama alışamadım eşimle evlenmeden önce 5 6 sene görüştük hep derdi ilerde öyle isterim diye vazgeçirmeye çalıştım olmadı her neyse son nokta evlenmeden önce kapandım ama alışamadım 2.5 sene sonra açıldım bu durumdan hoşlanmadılar ama bu benim vereceğim bi karar kendi isteğimle yapmam gerekir diye konuyu kapattım ben çalışıyorum mesleğim var eşime karşı sorumluluklarımın bilincindeyim ama bu konuda taviz vermek istemedim. o maddi olarak sıkışık oldugu için en son balayında tatil yaptım 2.5 sene önce günübirlik bile götürmedi götürebileceği halde sırf tesettürlüyüm yok işte olmazmış bilmem ne diye halbuki evlenmeden önce giderdik evlendikten sonra saçma sapan davranmaya başladı. geçen bu yaz tatil yapmak istiyorum nereye gidebiliriz diye sordum erikliden birkaç koy atmıştım ona beach falan değildi illaki insanlar olacak kendime özel deniz yaratamam kadınlar plajına git diyor ben tek başıma eşimle tatile çıkıp kadınlar plajında mı denize gireceğim bu ne saçmalık annemle gitmiyorum sonuçta napıcam tek başıma ? o zaman az bilinen yerleri bul madem bi engel var senin için o zaman hiç gitmemek yerine bana çözüm sun dedim bana seni mutlu etmek için beynimi zorlamak istemiyorum dedi. ben açılıp onu mutsuz etmişim yani benim de mutlu olmaya hakkım yokmuş. 2.5 senedir köpek gibi çalışıyorum birikim yapıyorum saçma sapan harcamalar yapan bi insan değilim arkadaş ortamım çok yok evime bağlıyım ama bu tarz konuşmalar beni çok kırdı dışardaydık konuşurken benim ısrarımla sahile gitmiştik arabayı ben kullandım yeni yeni alışıyorum navigasyonla gideceğim sen yolu tarif etme dedim navigasyon kendi kendine değişmiş gittiğim yöne kızdı tabelalara bakmıyormuymuşum kaba ses tonuyla konuştu rica ediyorum senden aynı şeyleri söyleyebilirsin ama ses tonuna dikkat et nazik ol dememe ragmen aynı konusmaya devam etti uyardım susuyorum ben dedi insan olmak zor değildi oturdugumuzda da az önceki konusma yasandı işte. dönerken ağladım ben zoruma gitti çünkü elini omzuma atıp tamam lan tamam ağlama gideriz tatile dedi???????? ben sanki çocugum beni teselli ediyor?? benim onun beni bir yere götürmesine maddi olarak zaten ihtiyacım yok manevi olarak da bu tavrından sonra onunla yapacagım tatilin anlamı yok. eve geldim o tavrı daha cok canımı sıktı ağlıyorum baya ama içim çıkacak neredeyse yatak odasına geçtim direkt uzandım salondaydı ağlamama kızdı senin ***mına koyarım yeter bak diye hışımla odaya girdi o tepkiye şok oldum daha çok ağladım annen mi öldü baban mı öldü böyle ağlıyosun niye ağlıyosun allah kahretsin bizim bi komşu vardı eskiden cok kavga ederlerdi onları çok kınadım başıma aynısı geldi diyerek beni işaret etti nasıl davranacağımı ne yapacagımı bilmiyorum ertesi gün işe gittim eve gelmedim iş çıkışı o uyuduktan sonra döndüm sonraki gün de konuşmadım hiç ama sanki hiç bir şey yokmuş gibi davranıyor. ya ne bileyim ne kadar kendimi haklı görürsem göreyim ben eşim karşımda bırak benim gibi ağlamayı gözünden iki damla yaş düşse bütün gardım düşer üzülürdüm gönlünü yapmaya çalışırdım ben onu da hak etmiyomuşum demek ki.
Ağlamayacaksın bağırıp çağıracaksın.

Back
X