Eşimin beni üzme çabası

Ben para kazanmıyorum ki daha çoğundan korksun.istemiyo çalışmamı defalarca konuştuk. diğer konuları da konuştuk kabul etmiyo itiraf etmiyo hissettiklerini.beni hep ezme çabası var

ya bi insan sırf eğitim aşkı için yüksek lisans yapabilir. illa maddi getirisi olacak diye bi kural yok. bunu anlarım. ama hem yüksek lisans yapıp hem de kocam çalışmamı istemiyo lafını nasıl söyleyebilir? bunu aklım almıyor. keşke sizin girdiğiniz kontenjana hakeden biri girseydi, o aldığı eğitimin hakkını verseydi. bence gitmeyin mezuniyet törenine filan. nasıl olsa kocanız istemiyo. çalışmayı bile sırf o istemediği için kenara koyuyorsunuz da törene mi takıldınız?

güzel güzel anlatmaya calis baktin anlamiyo acik acik yüzüne vur kompleksini. ama unutma uzun ugrasli yillar seni beklio ilerde isinden cok esin yorar seni

Sevgi, saygı, kişilik olunca eğitim farklılığı önemli değil denilse de maalesef bizim ülkemizde erkeklerin çoğunun kişiliği oturmamış. Bu durum hayat boyu sizin karşınıza çıkacak. 2 yolunuz var. Ya hayallerinizi (hayaliniz olmasa akademik çalışma yapmazdınız düşüncesiyle) kenara bırakıp adamı sürekli pohpohlaycaksınız. Ya da çocuk da yokken yeni bir yol çizeceksiniz. Şahsi fikrim eşim mi çalışmak mı deseniz ben çalışmayı seçerdim.Karar sizin.Rabbim yardımcınız olsun.

Lise mezunu koca , Mühendis Hanım , genç görünen karısı varken benden yaşlısın diyor , üstelik peşinden koşmuş, çalışmana izin vermiyor , beynimi yakan bir konu daha ne hayatlar var yahu , bu kocayla ömür geçmez ki... Açık açık konuş bence aynen. Düzelmezse yol ver gitsin.

Sizi kıskanıyor. Erkekler birlikte oldukları kadının kendilerinden üstün olmasını kaldıramaz. Siz yüksek lisans yapmışsınız o ise lise mezunu kendini ezik hissediyor. Sizi vurabileceği tek nokta olarak da yaşınızı söylüyor. Çok yakınımda aynı sizin gibi bir çift vardı çok aşıklardı birbirlerine kız çocuktan 3 yaş büyüktü üniversite mezunuydu adam ise lise mezunu. Birirleni çok sevmelerine raģmen bu farklılıktan dolayı evlilikleri 3 sene sürdü o da bir küs bir barış zorla. 3 sene sonunda boşandılar. Diyeceğim o ki eşiniz çok kompleksli ki bu insanlar grnelde çok tehlikelidir. Sizi kıskandığı için meslek hayatınızı etkileyecek şeyler yapabilir. Çocuğunuz da yok. Bence evliliğinizi bir gözden geçirin. Çünkü karşınızda sizi hayat boyu kiskanıp basarılı olmanizı istemeyen sizi sürekli yaşlı olarak damgalayacak biri var karşınızda.

Seni ezmeye çalışıyor çünkü kendini ezik hissediyor.Erkeklik egosunu tatmin ederek çalışmana izin vermiyorum gibi manasız bir yasak koyuyor aklınca. Bir insan karısıda olsa kimsenin üstünde emir ve yasak koyamaz.Sizde bunu kendinize reva görmeyin.İzin vermiyorum ne demektir yaaaa.İzin isteyen kim bu soğan çüçüğü beyinlilerden.

Ergen bir kocanız var. Sizi kıskanmış aklınca provake ediyor. İşin zor bu adamla ama düzelir ya inşallah benim babam da çok zor bir adamdı annem yirmi altı sene de muma çevirdi adamı :)

Evet törene takıldım çünkü benim bi ailem de var ve mezuniyetimi görmek hakları ayrıca ben de katılmak istiyorum çalışmak para kazanmak haricinde de kattıkları çok fazla eğitimin insana.
çalışmak ya da evde oturmak bi tercihtir. ev hanımlarının hepsi ilkokul, lise mezunu mu olmalı? Belki ben çocuklarımı iyi yetiştirmekte kullanıcam eğitimimi onu seçtim belki.
ben de bu zihniyeti ve kk deki çalışmayan kadınlara karşı bu tahamülsüzlüğü anlayamıyorum konum çalışıp çalışmamak değil ayrıca sorum da çalışsam mı acaba napsam değil

ailen varsa o ailen demiyor mu kızım biz seni o kadar okuttuk, sırf kocan istemiyor diye evde oturman için mi okuttuk demiyor mu?

benim çalışmayana saygım var. farkındaysanız maddi getiri şart dğeil, eğitim için de okunabilir dedim. ama kocam çalışmamı istemiyor diyen sizsiniz. o zaman atın o eğitimi çöpe. lafı çevirmeyin boşuna. çocuk için demişsiniz. kızınız olursa nasıl bi eğitim vereceksiniz? aman kızım kocan isterse çalışma diyerek mi eğitim vereceksiniz?

Haklısınız çok doğru korku öfkeyi çağırır ama çağırmamalı evlilikte bu tarz boş korkular çok yıpratıcı oluyor.
Adam kompleksli,işin zor arkadaşım.
Allahım kolaylık versin inşallah.
Amin canım
İnşallah daha çok yeni evliyiz eşimi seviyorum umarım düzelir zamanla
Aşık oldum
Resmen kıskanıyor çekemiyor seni neyapcagini sasirmis. Ayrıca asla kendisini gelistiremems ve olgunlaşmamış. Takma. Çok yasliysam kapı orda güle güle daha gencini bul de.
Öyle dedim zorla tutmuyorum seni yanımda dedim sonra çekti gitti zaten

Bende çocuk fikrini şimdilik bi süre erteledim zaten o da haZır değil henüz.seviyorum eşimi artı yönleri de çok burada bahsetmedim tabi o yüzden yok gibi algılanıyo.olmasa durmam zaten yanında.inşallah herşey düzelir böyle ego problemleri ilişkimizi mafetmez çünkü yorulduğumu hissediyorum

Ben para kazanmıyorum ki daha çoğundan korksun.istemiyo çalışmamı defalarca konuştuk. diğer konuları da konuştuk kabul etmiyo itiraf etmiyo hissettiklerini.beni hep ezme çabası var
'Okudum ama mesleğimi sevmiyorum o yüzden çalismiyorum' denir anlarim.
'Okudum ama kafama göre iş bulamiyorum çalisma kosullarini kaldiramam' denir anlarim ama kocam istemiyor ne ya.Siz gercekten bosuna okumussunuz bunu calismayacaksiniz diye söylemiyorum kocaniza böyle bir hakki verebilmissiniz ya onun için söylüyorum.Çünkü belli bir eğitim seviyesinde olan bunun hakkinda konusturtmaz bile.Ne demek ya kocam istemiyor kacinci yüzyilin kafasi bu acaba.Tercih demissiniz ama tercih değil.Basbaya kocam istemiyor defalarca konustum ikna edemedim demissiniz.Nesi tercih bunun.Arkadasin da dediği gibi kiziniz olunca koca sözünden çikmamayi tembih edersiniz sonuçta eğitimlisiniz,siz de öyle yaptiniz.İnsan kendini kısıtlayanla neden evlenirse artik

ay gerçekten çok sağ olun resmen okurken sinirlendim ve nasıl yazacağımı düşünüyordum. Siz benim yerime çokkkk güzel anlatmışsınız. Tamanen katılıyorum size .

Kızlar her konumda aynı şeyler oluyo benim konum aileme acınması yada eşimin geri kafalılığı emeklerimin boşa çıkması değil.keşke çalışmıyorum demeseydim konu çok başka yerlere geldi sorumun çok dışına taştı.hayat benim tercih benim ailem de benim kararıma saygı duyuyo onlar elinden geleni yaptı gerisi bana kalmış.
Ev hanımları ilkokul mezunu cahil kadınlar olmak zorunda değiller bu zihniyeti değiştirin ben mühendisim ve ev hanımı olmayı tercih ediyorum evet bu benim tercihm eğer tercihim olmasaydı bu evlilikte zorla tutulmuyorum.. lütfen böyle yorumlar yapcaksanız yapmayın sorunuma yardımcı olmak için yazanlara teşekkür ederim

Sonucta sizin yasadaginiz hayat sizin tercihlerinize göre ilerler. Esinizin size "Calisma" dedigini kabul ettikten sonra (buda ezikliginden) bu törenin sonuna kadar triplerini cekmek zor olmamasi lazim. Cünkü adamin ego sorunu var. Degisir mi? Degismez

Benim insanlara guvenim kalmadi annem babam disinda. Yapmaz demez dediklerimiz her seyi yapiyor da diyor da.. Firsat vermeyin.. Tespitiniz dogru.. Cekemiyor vurmaya calisiyor.

Belliki kiskaniyor kolay degil bir erkegin bunu kabullenmesi, esinin statu ve egitim olarak kendinden ustun olmasi durumu, malesef toplum olarak erkeklerimizi agam,pasam,aslanim diye hep ustunmus gibi yetistirdigimiz icin, kadinlarin kendilerinden ustun olmasini kabul edemiyorlar, cani yandigi icin can yakmaya calistigi belli, kendinize guvenin bu sureci fazla ustune gitmeden atlatmaya calisin yoksa inatlasma devam eder ve esiniz sizden sizde esinizden sogumaya baslarsiniz.. ayrica 2 yas cok buyuk bir yas degil bu tamamen sizde bir eksik bulma cabasi, cocuksu bir davranis ki erkeklerden beklenmesi muhtemel davranislar, moralinizi bozmayin gayet mutlu bir sekilde mezuniyetinizi yasayin...

Adama hayatını armağan edip kendini ve emeklerini çöpe atmak üzeresin.Bu adamın ilerisi fena duruyor.Cübbeyi çöpe atarım demeler,çalışmıcaksın demeler,sen benden büyüksün demeler..Çok fena şeyler yaşamaya başlamışsın ve sana koccaman kolay gelsin demek istiyorum.Kocan kompleksten ölen birisi.Yıllar geçip seni ezilmiş püre kıvamına getirdiğinde de sana dicek ki banane çalışsaydın..Yılların emeklerin gençliğin..Ah ah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…