Eşimin çocuk istememesi

kimse zorla çocuk sahibi olmak zorunda değil. iki seçenek var ya bu deveyi güdeceksiniz ya da çocuk olmadan yaşayamam kafasındaysanız bu diyardan gideceksiniz.
çocuk 2 kişilik bir mesaidir. bir kişi bile istemiyorsa olmamalı. zorla ikna edersiniz olur sonra bir gram ilgilenmez bu sefer de vay çocuğa bakmıyor ilgilenmiyor sıkıntısı yaşarsınız.

O zamanlar hemen olmasın ileride bakarız falan diyordu geçiştiriyordu zamanla fikri değişir sandım
Başımıza ne geliyorsa 'zamanla düzelir, fikri değişir, ben onu ikna ederim, beni çok seviyor değişir' diye düşünmekten geliyor.
Çocuk sahibi olma kararı hayati bir karar, eş adayınızla bu konuyu netleştirmeden evlenmiş olmanız çok ilginç doğrusu. Şimdi ne deseniz boş.

Ama o zaman bosanmasi lazim. Bir tanidigim su anda hamile kalmaya calisiyor. Yas 40 gecmis olmuyor tabi ki de. Istemem hakki var eslerin ama baskalarina sebeb olmamak lazim

Böyle bir konuda değişir sandım, alışır sandım diyerek evlenilir mi?
Adam istemediğini belli etmiş ve sen anladığın halde evlenmişsin.
Eşinde suç bulamadım ben.
Bir insan dünyaya getirmeye karar vermekten bahsediyoruz bu konularda fikirlerin çok zor değişeceğini bilmeniz gerekirdi.

İkna edemezsin
Ben de hiç istemiyordum
Eşim çocuk iması bile yapsa sinir oluyor tepki gösteriyordum
Sonra kendim istemeye başladım. O zaman ancak eşimin ne istediğini anladım.
Ama eşimin yaptığı hiçbir şey çocuğa ısınmamı sağlamadı.
Anlayış göstererek tamam istemiyorsan yapmayız, demesi beni rahat bırakması etkili oldu.

Eşin istemiyorsa yapacak birşeyin yok malesef. Benim evliliğimin başlarında da ben heves ettim eşim zamana bıraktı. Şimdi ise o istiyor ben zamana bırakıyorum. Hem neden acele ediyorsun ki ? Çevre baskısı filansa hiç takma bana da çok yapıyorlar... hatta çocuksuz olmak eksiklikmiş gibi konuşan bir kaynım var (yaşım 26 daha). Ama ben onu bile takmıyorum.

+1 milyon

Evlenmeden önce sana hiç çocuk istemediğini söylemedi mi?
Söylediyse bile bile evlenmişsin derim.
Ama söylemediyse sana büyük haksızlık yapmış kandırıyor gibi olmuş

+1

Bu tür konular evlenmeden önce konuşulur. Siz es geçmişsiniz. Şimdi artık durumun özeti şu: ya bu deveyi güdeceksin, ya bu diyardan gideceksin... Malesef.

Çocuk istememeyi bencillik olarak görenlere de çok gülüyorum. Siz buralarda çocuğum var diye wcye giremiyorum, kusmuk kokuyorum, saçımı bile tarayamıyorum diye ağlanırken iyi, kendini bilen insanlar bunu baştan öngörüp böyle bir hayatı istememeye karar verince bencil ha? Tabii tabii. :) Dünyada sadece birileri anne olmak istiyor diye nice sefil olmuş çocuğun anası iyi, bakamayacağı çocuğu doğurmayan insanlar bencil. Hadi ordan. :)

Her kadının ana olmaya hakkı varsa her insanın ebeveyn olmama hakkı da var.

Başta söylemeliydi.. bence bunu sorgulayın.. madem böyle bir niyetin var en başta söyleyecektin bu tek başına alacağın bir karar değil diyin ..

Hayır bencillik.. en başta deseydi ben hiç bir zaman çocuk istemiyorum.. ilerde konuşuruz dememeliydi.. ilk bikaç sene istememek normal ama hiç istemediği halde bunu söylemeden evlenmek bencillik..

Tek taraflı olmuyor bu işler maalesef. İkinizinde istemesi gerek. Sonra ilgi, alaka, sorumluluklar hep sizin üzerinize yıkılacak zorlanırsınız.
Evlilik çocuk demektir. Çocuk olmayacaksa evlenmeseydiniz keşke. Başından anlamışsınız bile bile evlenmeniz hata.

Teyzemin kocası da istemezdi. Hatta ikisi de otuzlarıni geçmişti evlendiklerinde. Öyle ailedir çocuktur derdinde insanlar değillerdi. Zaten anlasamazlardi. Bir kaç sene sonra teyzem sırf yaşım geçiyor diye çocuk istedi, adam istemedi.
Derken kazara mi denir ne denir..sırf laf olsun diye cocuk doğurdular. Olan çocuğa oldu.
Baba desen de yılda 10 gün görüyor .
Suç burada ilgisiz babanın mi, adamın çocuk istemedigini bilmesine rağmen damızlık gibi kullanıp sonra bosanan kadında mi bilmiyorum . Tek bildiğim her çocuğun kendisini seven isteyen anne VE babaya sahip olmasi gerektiği

Hayatımda gördüğüm en büyük bencillik bence. Her insan çocuk sahibi olmak ister eğer kendisi istemiyorsa en başta evlenmeden önce oturup konuşacaktı.simdi ben istemiyorum diye birşeyi kabul etmeyin.

Eşin haklı. Çocuk çok büyük sorumluluk. Memur maaşımın yarısı kreşe gidiyor, her sabah 6.30da kalkıyoruz, kızımız uyanıp bizi de uyandırdığı için, hastalandığı zaman gece uyuyamıyoruz ateşini takip etmekten, doğumdan sonra 2 sene çalışmayıp maaş alamadım vs vs. Bunlar zor şeyler, eşim benle aynı şekilde uğraşmasa olmazdı, ben manen çökerdim. Dolayısıyla istemeyen birine bunları yaptıramazsın.

Sevgilimle ben de çocuk istemiyoruz gelecekte. Günün birinde çocuk istemeye baslarsam o istemiyo diye kızmaya hakkım yok.
Sen de başından anlamışsın istemedigini ama bu konuların önceden halledilmesi gerekirdi. Oturup konuşun yoksa ciddi bı mesele bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…