Eşimin Düşünceleri ve Çocuk Yetiştirme

gizzemksk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
886
86
123
İzmir
Eşimin milliyetçi biri olduğunu nişanlılık döneminden beri biliyorum. Evlendikten bir süre sonra söylemleri ırkçılığa dayanmaya başladı hatta şuanda tamda o şekilde. Ben bu durumdan çok rahatsızım. Bu tip konularda birkaç kez kavga etmişliğimiz küsmüşlüğüz var. En son dünkü lafından sonra inanın iyice dert etmeye başladım. Haberlerde malum olayları gösteriyordu. Ben bunlara hiç acımıyorum pis ..... dedi. Kalktım mutfağa gittim. Bir şey demedim desem zaten şiddetli şekilde kavga ederiz inanınki. Daha önce kaç kere bayağı bayağı kavga ettik. İnanılmaz derecede takık bu konulara.

Daha önce ben çocuğumuda benim gibi yetiştireceğim falan demişti. Ben çocuğumun bu şekilde yetişmesini kesinlikle istemiyorum. Ve ileride çocuğun yanında bu tarz konuşmasını küçücük çocuğun aklına böyle şeyler sokulmasını istemiyorum. Eşimle bu konuda ciddi ciddi oturup konuşmak istiyorum ama kavga etmeden nasıl konuşabilirim. Çok aşırı sinirleniyor ve bende kendimi tutamıyorum maalesef.

milliyetçilik bu değilki ..sanırım eşiniz milliyetçiliği yanlış öğrenmiş.....bu arada ben olayı filistin olarak algıladım..yanlışmıyım

Son düzenleme:

milliyetçi derken?bund ane kötülük var anlamadım biraz daha açarmısın parti mevzusumu?o günkü yorumunu sölemesinde ne varki benim eşimde bende söleriz bazen

Milliyetcilikle irkcilik cok farkli seyler:26:
İrkci bi cocuk yetistirirseniz gercekten acirim. Konusmayi dene, kavga etmek istemedigini soyle. Ben cocugumu insan sevgisiyle yetistirmek istiyorum, herhangi bi milletten devletten dinden nefret etmesini istemiyorum de. İnsallah anlar.

filistin olamaz ya..eğer öyleyse ona milliyetçilik denmez.. merakla bekliyorum

Filistin değildir sanmıyorum ya.. yoksa onun adı milliyetçilik, ırkçılık falan değil, direk vicdansızlık olur...

konu sahibi tartışma yaratmaya çalışmıyordur umarım merakla beklemeye devam ediyorum:26:

milliyetçilik kötü birsey mi Allah aşkına!!!! türk milliyetçiliği bastırılmak için yapılan bir oyundan başka bir şey değil 1789 dan beri dünyada milliyetçilik akımı var ... ve bakın diyarbakıra pkk yanlıları ayaklanmalara başladı özerklik istiyor ..... bugün bilmem ne özerklik isteyen partisinin arkasında tek bir soydan insanların olması tesadüf mü ve onların mecliste cbaşkanlığı seçimlerinde söz sahibi olması... uyanın türk milleti güç bizdeyken göz açtırmayın toprağımıza göz dikene... çocuğunuz inşallah babasına benzer ve vatanı milleti için yaşar zira sizde umut yok....

Burdayım arkadaşlar. Milliyetçilik olmadığını bende biliyorum. Bir iki kere ırkçısın sen dedim hayır milliyetçiyim diyor. Babasıyla aynı kafadalar. Evet Filistin için söyledi. Özellikle Araplara takmış vaziyette. Ben çok rahatsızım bu durumdan. Milliyetçi olmak kötü birşey değil nişanlıyken milliyetçiydi ama şimdi ırkçılara döndü.

gallina bence olayın aslını öğrenelim önce....yoksa çileden çıkaracak bizi

durum fena o vakit de nasıl konuşulur ne yapılır bilemedim.. siz çocuğunuzu bir yandan gizli gizli işlersiniz olmazsa. işe yararsa..

zira siyasetten ırktan daha önemlidir İNSANLIK.

bir bebeğin ölümüne acımak için insan olmak yeterli.

hatta silahsız bir adama silah sıkmak zaten biz Türkler'de yok.

milliyetçiyse acıması gerekirdi bu koşullarda.

evet kesinlikle ırkçı olmuş. Allah hidayet versin..

Genel mana da Arapları sevmiyor olabilir.. ama ölen insanlar için en ufak bir üzüntü yaşamıyorsa, ve bunu gururla dile getirebiliyorsa demek ki çok merhametsiz bir eşiniz var. Merhamet etmeyene de merhamet edilmez..

İnşallah oğlunuz eşinize benzemez...

bence eşinize çanakkale zaferinde , gazzeden gelipte şehit düşen filistinli kardeşlerimizin örneğini verin....miliyetçiliğin ne demek olduğunu birdaha gözden geçirsin rica ediyorum.......ayrıca çocuğunuzu da babası gibi değilde gerçek bi milliyetçi olarak yetiştirebilirsiniz...bunda sıkıntı yok

Son düzenleme:
Hayır partilik bir durum değil. Irkçılık yapıyor ölsünler gebersinler pisler falan diyor.

Bu nedir ya, bu nasil bir zihniyet? Bu kesinlikle milliyetcilik degil, irkcilik, fasizm ve cahillik, bana cok insanlikdisi geldi. Cocugunuzu boyle yetistirmeyin kesinlikle, kinle, nefretle, ote beri olsun gebersinle buyumesin; insanlarin kardes olduklarini ogretin ona.

Son düzenleme:
Atatürk milliyetçiliginden ötesi yalan. ..

Yakışıklı oğlum yakışıklı kocam yakışıklı kardeşim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…