eşimin eski karısı ve nafaka

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz ikinci eşsiniz sanırım bu kadae nefret dolu olduğunuza göre :) Kimse evlenmek zorunda değil ister sevgilisi olur ister kocası. Verilen 1000 lira zaten max onunla da bu devirde geçinen varsa helal olsun.

Bana göre evlense de çalışsa da almalı ayrıca. Siz kocanızla tatlı tatlı yaşarken çocukların tüm dertleriyle sıkıntılarıyla ilgilenen tarafa ayrıca bakım ücreti de ödenmeli bunun nesi absürt anlamıyorum. Çok dert edinen alabiliyorsa alır kendi bakar çocuğa bakalım 1000 liraya yapılacak şey mi. Bu kadar dertse daha önceden evlilik yapmış adamlarla evlenmeyin ayrıca evlendiyseniz de yapacak bi şey yok. Nafaka kalanıyla geçinmeye alışın :)
Sizde terk edilmiş ilk eşsiniz sanırım her konuda ikinci eşlere bu kadar çemkirdiğinize göre var bir yaranız ki gocunuyorsunuz ;)
Zaman zaman denk geliyorum yorumlarınıza :)

Diğer yazdıklarınız için yorum yapma Gereği duymuyorum çünkü yukarda açık ve net yazmıştım. İşinize geldiği gibi yorum yapmışsınız.

Konu sahibi öyle iddialarda bulundu, sonrada kıvırdı. İlk çocuğu içki masalarına oturtuyorlar dedi sonra yalanladı. Sonra odaya kitleniyor demişti, odaya yolluyorlar şeklinde düzeltti. Bir üye özel mesaj atmış, şikayetçi olacağım diye bu sefer üyeye bunlar doğru değil yazmış. Konu sahibinin tek derdi nafaka verilmesin. Eski eşe iftira atıyor.
E
Sizin dediklerinize katılıyorum. Aslinda kadının kendi çalışıp cabalamasi lazım. Mesela ben 16 yaşımdan bunyana hep çalıştım, okudum, diplomam var felan. Yani tek başıma geçinmeyi gayet biliyorum. Ama benim kadar şanslı olmayan cok. Mesela abileri tarafından okumalari ve çalışmaları engelleyen kızlar tanıyorum. Onlar yarın evlenip bosansalar öylece kalırlar ortada. Kocaları tarafi calismalari engellenen kadınlar var. Bir kadın tanıyorum 20 seneden fazla evliydi. Çocuklarını büyüttü ev hanımıyi. Eşi onu 20 yaşlarında genc bir kadın için bosadi. Kadinin yaşı gelmiş elde avuçta ne varsa adam kaçırdı. Yani biz bir kac "nafakasini sevgilisi ile yiyiyor örnekleri" duyduktan sonra genellemeye gidemeyiz. Bence nafaka şartlara göre bağlanmalı. Sahsen eşim beni yarın boşasa maddi güvencem var iş bulana kadar. Ama herkes o kadar şanslı değil işte. Bu aslında tek nafaka konusu değil. Başlı başına toplumda kadınları baştan daha güçlü yetiştirmek ve yapmak lazım. Ama inanın bunu engellemeye çalışacak bir sürü kişi de atlayacaktir deneseler.
Evet kesinlikle katılıyorum, şartlar çok önemli dediğiniz gibi. Anlattığın durumda olan kadınlar için gerçekren destek gerekiyor. Yani bence olayı özetlemişsiniz zaten.

Sen hukukcuydun değil mi? harikasin. Hatta çocuk eşimden değil de derler gerçekten. Allah o kadını korusun.
Kocası muhtemelen kadını aldattı.
Veya başka bir kusurlu hareketi var.
Nafaka hesaplanirken kusurluluk,tarafların maddi durumu vs. Hepsi dikkate alınıyor.
Hangi anne çocuğuna bak bunları senin babanın parasiyla alıyoruz der. Salak mı bu kadın ?
Çocuğun her lafına da inanılmaz kendimden biliyorum ilkokul 1. Sınıfta okulda birden ağlamaya başlamıştım öğretmen ne oldu diye sorunca da annemle babam beni dövüyor kardeşimi de dövüyorlar dayanamadı evden kaçtı sabah uyandığımızda yoktu annem kalk kardeşini bulmadan gelme dedi bana bulamadım o yüzden ağlıyorum şimdi beni dövecekler diye bir hikaye uydurmustum. Kardeşim bu sırada birkaç aylıktı. Ki ne dayak yedik hayatimiz boyunca ne evde küfür bilmem ne vardı. Gayet mutlu bir çocukluğum vardı

Kanun koyucu neyse ki kanunları koyarken sizin gibi insanların fikirlerini onemsemiyor da boşanmış kadınlar bir nebze insan gibi yasayabiliyor
Siz bence beni yanlış anladınız. Gayet de doğru yazdım. Madem adamdan boşanıyorsun o adamın parasına da muhtaç kalma. Kaldı ki gerçekten buna muhtaç olanlar almıyor nafaka. Nerede zengin var, o nafaka alıyor. Ben kesinlikle belli durumlar haricinde nafakaya karşı çıkıyorum. Nedir bu durumlar? Kadın aldatıldıysa intikam uğruna nafaka alabilir. Şiddet gördüyse nafaka onun hakkı. Çalışmak istediği hâlde yıllarca çalıştırılmadıysa(burada yıllarca kelimesine vurgu yapıyorum) nafaka hakkı ama bu durumlar haricinde nafaka hakkı değil, hiç kusura bakmayın. Çocuğa nafaka vermek zorunda, zaten o kısmı okuduysanız hak vermişsinizdir. Siz tabii, evlendim, boşansak da bana para vermek zorunda diye düşünüp o erkeğe yapışmayı hak görüyorsanız bilemeyeceğim.

Sizde terk edilmiş ilk eşsiniz sanırım her konuda ikinci eşlere bu kadar çemkirdiğinize göre var bir yaranız ki gocunuyorsunuz :KK66:
Zaman zaman denk geliyorum yorumlarınıza :)

Diğer yazdıklarınız için yorum yapma Gereği duymuyorum çünkü yukarda açık ve net yazmıştım. İşinize geldiği gibi yorum yapmışsınız.
Yok ben olayı tamamen çocuklar açısından ele alan biriyim bi de kocişkomcu değilim kadınlara düşmanlık beslemem :) Daha önce evlenmeyi bırakın hiç terkedilmedim bile yani bi yaram yok. Zaten bu konuda mantıklı şeyler düşünebilmek için insanın yarasının olmasına da gerek yok ülkenin durumu ve erkeklerin çapı belli. Oturup erkek aklamak sizin gibilere kalsın anca o şekilde yolunuzu buluyorsunuz belli ki :)

Yakın arkadaşım şu an kocası ve sevgilisiyle uğraşıyor ağlamaktan heba oldu. Çok kötü günler geçiriyor. Sevgilisine demiyorum da adam arakadasimi ortada bıraktı çocuğu küçücük. Şimdi bu kız tazminat nafaka almasın da napsin? Hadi siz mutlu olun amaan banane sizden mi desin. ? Diyenler vardır da herkes öyle değil iste. Kadın arkadaşıma telefon açıyor kocan yanımda diye. Fotoları var. Yani 5 yıllık falan evliler severek evlendiler. Trafik kazası gibi bir şey.
Tabi ki nafaka ve tazminat Slovak. Ama hiç ve imkanları yettiği kadar. Benim babam ticaretle uğraşıyordu durumu iyiydi imkanlarınız da iyiydi ona göre yaşıyorduk sonra işleri bozuldu bizde ona göre kısmak zorunda kaldık. Konu sahibinin eşinin de işleri iyi gitmiyor Yazmış iyi girmiyorsa yettiremiyorsa konuşur eski Eşiyle ya da mahkemeye gider. Demek istediğim bu yoksa nafaka almamalı cs gibi bir düşüncem yok.

Kadının maddi durumu aileden iyi , istese tek basına bile bakar cocuga
neden?
neden ailesinin parası ile çocuğa bakacakmış orasını anlayamadım
çocuğa babasının parasıyla kurdukları sofrayı gösterip etkiliyorlarsa velayet davası açın ve çocuğu siz alın
hadi bakalım :)

Aldatılınca ,şiddet gormusse , hayatını calmissa eşinin pekala da vermek zorunda nafaka.

Herseyin bir diyeti olmalı, manevi olarak istemiyorsa kadınlar nafaka, tazminat ile almaya çalışıyor hakkını, hakları da ayrıca.

Bir ömür söz veriyorlar , sonra ömrün ortasında şiddet aldatmayla ömrünü çalışıyorlar. Her şey bu kadar basit olmamalı.

Aynı şekilde düşünüyorum. Genel de çocuk haricinde eski eşe ödenen nafaka eski eşin kendini toparlaması için veriliyor. Evlendiği için işten çıkmış olabilir, geri baba evinde istenmeyebilir, maaşı hem bakıcıya hem kiraya yetmeyebilir. Bunun yanında böyle manevi açıdan yıpranmış, büyük haksızlıklara uğramış eski eşe de bağlanıyor. İşi iyi de olsa o nafaka alınmalı bence de. Kadın erkeğin hayatını mahvettiyse kadın erkeğe nafaka ödemeli.

Siz bence beni yanlış anladınız. Gayet de doğru yazdım. Madem adamdan boşanıyorsun o adamın parasına da muhtaç kalma. Kaldı ki gerçekten buna muhtaç olanlar almıyor nafaka. Nerede zengin var, o nafaka alıyor. Ben kesinlikle belli durumlar haricinde nafakaya karşı çıkıyorum. Nedir bu durumlar? Kadın aldatıldıysa intikam uğruna nafaka alabilir. Şiddet gördüyse nafaka onun hakkı. Çalışmak istediği hâlde yıllarca çalıştırılmadıysa(burada yıllarca kelimesine vurgu yapıyorum) nafaka hakkı ama bu durumlar haricinde nafaka hakkı değil, hiç kusura bakmayın. Çocuğa nafaka vermek zorunda, zaten o kısmı okuduysanız hak vermişsinizdir. Siz tabii, evlendim, boşansak da bana para vermek zorunda diye düşünüp o erkeğe yapışmayı hak görüyorsanız bilemeyeceğim.
Nerede zengin var o alıyor nafaka tezinizin dayandığı kaynak nedir? Magazin programları? Veya Çevrenizde gördüğünüz birkaç boşanma vakası?

Yok ben olayı tamamen çocuklar açısından ele alan biriyim bi de kocişkomcu değilim kadınlara düşmanlık beslemem :) Daha önce evlenmeyi bırakın hiç terkedilmedim bile yani bi yaram yok. Zaten bu konuda mantıklı şeyler düşünebilmek için insanın yarasının olmasına da gerek yok ülkenin durumu ve erkeklerin çapı belli. Oturup erkek aklamak sizin gibilere kalsın anca o şekilde yolunuzu buluyorsunuz belli ki :)
Buram buram nefret kokuyor sevgisizlik kokuyor yazdıklarınız da kalbiniz kadar kötü.

Eşim tepki gösteriyor göstermez olur mu ? Ama insanca uyarıyor kadını . Kadın ise cazgır
sizin eşinizde iş yok kusura bakmayın
kadının sevgilisinden rahatsız oluyorsa hemen acilen velayet davası açıp kızını almalı
heee siz bakmam diyorsanız onu bilemem

Eski eş gayet iyi yapıyor bence
Neden çocuğunun rızkını yuvasını yıkan bir rezile ve şerefsiz bir adama yedirsin??
Gayet iyi yapıyor
Farkındaysanız doğal seçilim akılsız olanların soyunun devamını gayet engelliyor. Çocuklu adama yapışıp yuvasını yıkmak gayet akılsızlık. Ondan sonra da konu sahibesi gibi tüp bebek yapcektim ama para kalmadı diye zırıldanırsınız. Eşini aldatmış 5 para etmeyen bir heriften çocuk yapcam diye paralanırsınız. Sonra da gelip buraya hazımsızlıkla yalan iftira şeyler yazarsınız. Eski eşi gayet takdir ediyorum, böyle rezil tiplerin üremesini engelliyor.

Kadın orada sırf nafaka kesilsin diye çocuğu anneden ayırma planları yapıyor
Sırf kadına verilen nafakadan değil çocuğa verilen nafakandan da dertli
Ama millet babası değil mi yazıp tepki gösterince iş sadece kadının aldığı nafakaya çevirdi

Sonra kızı içki masasına oturttu odaya kilitledi dedi şikayet ediceğiz denince geri adım attı
Büyük ihtimalle evliliğin yıkılmasına sebepte konu sahibi (mesajlardan çıkardığım)

Kadınlarda bu konuya cevap olarak eski eş niye çalışmıyor asalak kan emici falan yazıyorlar cevap olarak

Sormayın, öyle bir noktadayız ki KK'da artık, hiç sorgulamadan düşünmeden bazı katî doğrularımızla hemen saldırıya geçiyoruz.
Halbuki her olayın kendi içinde değerlendirme kriterleri vardır.
Ben de kimse kimseye ömür boyu asalak olmasın isterim, ama kalkıp da konu sahibi yalanla iftirayla hatta vicdansızlıkla burada konu açarsa duyacaklarına da hazırlıklı olmalı.

KK'da öyle bir güruh var ki, apartta bekliyor, saldırı için.
Biri konu açıyor, doğacak çocuğu için olmadık laflar ediyor, eleştiriyorsunuz, cevaplar hazır: Ama annelik kutsal! Bakıyorsunuz, sorgulama sıfır.
Öteki konu açıyor, eşi hakkında fikir istiyor, öneri veriyorsunuz, cevaplar hazır: Hemen boşan, öyle koca mı olur!
Bakıyorsunuz, kendi hayatlarında kocaları altında ezilen kadınlar klavye kahramanı olmuş.
Beriki konuya bakıyorsunuz, birisi kayınvalidemle sorun var demiş, farklı açıdan bakıyorsunuz, cevaplar hazır: Kayınvalide kessin pisliktir!
Bakıyorsunuz yazılanlara, okumadan anlamadan kalıpsal düşünce ile gelişine yazmışlar.

Bu konuda da öyle.
Ya tabii ki kadın kendini geliştirsin,
kimseye muhtaç olmasın.
Ama...
Ama bu konu şimdi o perspektifte bir konu değil ki.
Konu sahibi resmen akıl noksanlığına sahip, hırslı biri.
Normal hayatlarında konu sahibinin saçını başını yolacak tipler kalkmış burada kadın eşitliği diye duyar kasıyorlar.

Azıcık sorgulama yahu.
Yıldım yeminle. :D

konu sahibi ortalıkta yok
konu mahşer yerine dönmüş :duduk:

ayrılığın sebebine bağlı olarak nafaka durumları değişmeli bence
aldatma varsa donuna kadar ömür boyu alınabilir
ama karşılıklı anlaşılamıyorsa erkek ömür boyu nafaka ödemek zorunda değil

bu kadar basit aslında :KK51:

Buram buram nefret kokuyor sevgisizlik kokuyor yazdıklarınız da kalbiniz kadar kötü.
Valla çocukları kadınları düşünmeyenlere verecek sevgim yok doğru algılamışsınız. En azından küçücük çocuğun nafakasına göz dikecek kadar kötü değil kalbim ayrıca. Ve bu tür kişilerden de nefret etmiyorum acıyorum sadece bir erkek için dünyanın ahını alıyorlar. Umarım değiyodur. Sevgiler :)

Nerede zengin var o alıyor nafaka tezinizin dayandığı kaynak nedir? Magazin programları? Veya Çevrenizde gördüğünüz birkaç boşanma vakası?
Beni anlamamak için direniyorsunuz bence. Çalışabilecek olan insanlar çalışmalı. Başkasına yapışıp kalmamalı. Aynı şekilde konu sahibi de. Çocuk istiyorsa ve masraflı olacaksa çalışmalı. Eşler birbirinden ayrıldıysa kadın çalışmalı. Evliyken de çalışmalı. Ama sırf bir dönem evliydiler diye erkek hayatının sonuna kadar o kadına bakmak zorunda değil. Anlayamıyorum ya. Ben ailemden para isteneye utanıyorum, artık büyüdüm onlara yük olmayayım diye. İnsanlar boşanıyor ve utanmadan para alabiliyorlar. O yüzden dşyorum ya belli durumlar haricinde diye.

Eski eş gayet iyi yapıyor bence
Neden çocuğunun rızkını yuvasını yıkan bir rezile ve şerefsiz bir adama yedirsin??
Gayet iyi yapıyor
Farkındaysanız doğal seçilim akılsız olanların soyunun devamını gayet engelliyor. Çocuklu adama yapışıp yuvasını yıkmak gayet akılsızlık. Ondan sonra da konu sahibesi gibi tüp bebek yapcektim ama para kalmadı diye zırıldanırsınız. Eşini aldatmış 5 para etmeyen bir heriften çocuk yapcam diye paralanırsınız. Sonra da gelip buraya hazımsızlıkla yalan iftira şeyler yazarsınız. Eski eşi gayet takdir ediyorum, böyle rezil tiplerin üremesini engelliyor.

Cevabınıza bayıldım tam lafı gediğine oturtmuşsunuz,
o yüzden eleştiri gibi algılamayın lütfen, sadece "doğal seçilim akılsız olanların soyunun devamını gayet engelliyor." demeniz bazı çocuğu olmayanları üzer mi sizce?
Gerçi bazı sözler konu devamlılığında anlamlıdır,
o yüzden sizi anlıyorum ama okuyunca ne bileyim başkaları adına bir an hislendim sadece :KK200:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X