- 25 Ağustos 2014
- 8.558
- 12.752
- 248
- Konu Sahibi bahtiyaryavrum
-
Milletin çalışıp çalışmadığına takılan bazı tiplerin zorla istemeye istemeye çalıştığını ve hıncını çalışmayanlardan aldığını düşünmeye başladım. Sanki çalışmayan kadınlar için çalışıyormuş, ekmeğini suyunu veriyormuş gibi sert bir şekilde eleştiriyorlar. Häyır tamam çalış denir tavsiye verilir de üslubuna bi dikkat et. Sanki kadın para dilendi haşmetlilerinden de ağlama git çalış diyor, ben çalışıyorum sen de çalış falan kıyaslıyor.Yazık.
niye oyle dusunuyorsunuzki bi kiz cocugu evlense bile ihtiyaci varsa gerektigi zaman ailesi yaninda arkasinda olmali maddi olarakta manevi olarakta tabi imkanlari varsa..Annesinin yaptığından dolayı kıza ters davranmak veya söylenmek çok yanlış... Bunu düşünmeniz bile ayıp... İkincisi madem aileniz bu kadar iyilik yapıyor destek çıkıyor, o zaman anneniz çocuğunuza baksın siz de çalışın... Koca eline bakmak niye? Ben olsam çalışmayıp oturduğum yerde ailemin verdiği parayı yerken boğazım kitlenir, nasıl kendinize yedirebiliyorsunuz böyle bir şeyi?
Niye yorumunu değiştiriyorsun ki.Yeri geliyor mama alamiyorum diyor. Hala calismasin diyorsaniz siz mi gecindireceksiniz konu sahibini?
Profilinizi incelemedim de bu ihtimal bile sizi cok eglendirmis. Neyse birini mutlu ettim bugun de. Konu sahibi onu sormamis, bunu istememis diyosunuz da ne istemis eski ese beddua etmemizi mi?Eşim olduğunu bildiğine göre kıyamam profilimimi inceledin
Sizde Cidde'n algılama sorunu var.
Ben çalışmasında demedim! Çalışsında!
Ufak çocugu var okumadınız galiba yazdım.
Ama siz yok bezsiz mi kalsın, mamasız mı kalsın.
Söylemediğim seyleri uyduruyorsunuz.
Çalışsana çalışsana demenin bi faydası var mı?
Çalışcak olan insan çalışır bizim söylememizlemi çalışacak.
Belki kocası istemiyor. Belki annesi hastabakamıyor bebeğe. Çalışmayı düşünseydi yazardı. Burda ki sorun bebeğim aç kaldı demiyor ki.
Eski eşin yaptığı çakallığı anlatıyor.
Siz konuyu tekrar okuyun bana öyle yorum yazın
Bana yakismadigini dusunmustum esinizi karistirmayi.Niye yorumunu değiştiriyorsun ki.
Bence söylediklerinin arkasında dur.
Kıvırma.
Bir de ben bu nafaka olaylarını anlamıyorum. 800 lira maaş alan birinden nasıl 400 lira nafaka alınıyor ki? Tabi ki bir çocuğun masrafı ortada ama adamın maaşı da ortada. Boşanmasalar o çocuğa zaten o adamın harcayabileceği de ortada.
Evi zaten evliyken satin almislar . Borcunu bitirince satip yarisini gondermis hakkini. Borc oderken gecen sure zarfinda nafaka odeyememis ve kadinda ben borcuna karismam sen ode diyince esimde evin borcunu bitirim oyle nafaka odemesine baslim demis. Yani prensibte anlasmislar.Kusura bakmayın yanlis mi anladim simdi nafaka olarak toplam 4000 odeyecek eşiniz
Zamanında evi satıp yarısını mi verdi yoksa o 4000 mi?
Siz neden calismiyorsunuz?
Kusura bakmayın yanlis mi anladim simdi nafaka olarak toplam 4000 odeyecek eşiniz
Zamanında evi satıp yarısını mi verdi yoksa o 4000 mi?
Manevi destek tabiki olmalı... Ama maddi destek bana göre yanlış... Koskoca kadın eli var ayağı var, anadan babadan para alacağına işe girip çalışsın... Bi de ne güzel aileme güvenip ev borcuna girdik ailem olmazsa kuruyup kalacaz diyo, ne kadar kötü bir cümle.. Bunlar bana göre yanlış şeyler... Ben de sadece fikrimi söyledim.... Yalnız şunu da söyleyeyim, konu sahibi çalışıyordu da, kendi isteği dışında işten çıkarılmış ve iş arıyor olsa, bulana kadar ailesinin durumu elveriyorsa yardım edebilir bu anlaşılır bişey... Ama ben el ense yatayım yaşlı başlı annem babam benim ekmek paramı ödesin ne kadar katlanılmaz bir şey bu...niye oyle dusunuyorsunuzki bi kiz cocugu evlense bile ihtiyaci varsa gerektigi zaman ailesi yaninda arkasinda olmali maddi olarakta manevi olarakta tabi imkanlari varsa..
Konunun tamamini okumadim. Anladigim sey maddi anlamda cok sikinti var, kadin cocugu icin nafaka talebinde bulunmus.Çalışınca eşinin eski eşinin attığı kazık yok mu olacak?
Manevi destek tabiki olmalı... Ama maddi destek bana göre yanlış... Koskoca kadın eli var ayağı var, anadan babadan para alacağına işe girip çalışsın... Bi de ne güzel aileme güvenip ev borcuna girdik ailem olmazsa kuruyup kalacaz diyo, ne kadar kötü bir cümle.. Bunlar bana göre yanlış şeyler... Ben de sadece fikrimi söyledim.... Yalnız şunu da söyleyeyim, konu sahibi çalışıyordu da, kendi isteği dışında işten çıkarılmış ve iş arıyor olsa, bulana kadar ailesinin durumu elveriyorsa yardım edebilir bu anlaşılır bişey... Ama ben el ense yatayım yaşlı başlı annem babam benim ekmek paramı ödesin ne kadar katlanılmaz bir şey bu...
Evi zaten evliyken satin almislar . Borcunu bitirince satip yarisini gondermis hakkini. Borc oderken gecen sure zarfinda nafaka odeyememis ve kadinda ben borcuna karismam sen ode diyince esimde evin borcunu bitirim oyle nafaka odemesine baslim demis. Yani prensibte anlasmislar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?