eşimin eski karısının attığı kazık...

Yapmayın lütfen.
Eli ayağı tutan herkes çalışmalı .
İnsanın kendi parasını kazanması kadar güzel bişey var mı.
Hanımefendide çalışsa çocuğuna kendine istediğini alsa ona gelecek sağlamak için birikim yapsa kötü mü olur?

niye oyle dusunuyorsunuzki bi kiz cocugu evlense bile ihtiyaci varsa gerektigi zaman ailesi yaninda arkasinda olmali maddi olarakta manevi olarakta tabi imkanlari varsa..

Kusura bakmayın yanlis mi anladim simdi nafaka olarak toplam 4000 odeyecek eşiniz
Zamanında evi satıp yarısını mi verdi yoksa o 4000 mi?

Profilinizi incelemedim de bu ihtimal bile sizi cok eglendirmis. Neyse birini mutlu ettim bugun de. Konu sahibi onu sormamis, bunu istememis diyosunuz da ne istemis eski ese beddua etmemizi mi?

Hakim aldığına değil alması gerekene bakıyor
800 maaş kalmadı şimdi, asgari ücret 1300 tl ama part time çalıştığını düşünelim babanın. Hakim diyor ki baba olmayı biliyorsan, aile düzenini sağlamayı beceremeyip yuvayı yıkıyorsan çocuğunun masraflarını da ödeyeceksin kardeş. Senin 800 tl alman beni ilgilendirmiyor, gerekirse ek iş yap, o çocuğu ortada bırakma diyor.

Bir de bazı erkekler işyeri sahibi olduğu halde kendini asgari ücretli gibi gösteriyor. Hakimler hangi biriyle uğraşsın.

Benim eski eşim de nafakanın arttırımı davası açtığımda mahkemeye "1050 tl emekli maaşı alıyorum ve arkadaşımla birlikte yaşıyorum" yalanını söylemişti mesela. Gerçek ise bankada 1 milyon tl'den fazla parası olduğu, oturduğu evde tek başına yaşadığı ve sadece kirasının 2000 tl olduğudur.

Kusura bakmayın yanlis mi anladim simdi nafaka olarak toplam 4000 odeyecek eşiniz
Evi zaten evliyken satin almislar . Borcunu bitirince satip yarisini gondermis hakkini. Borc oderken gecen sure zarfinda nafaka odeyememis ve kadinda ben borcuna karismam sen ode diyince esimde evin borcunu bitirim oyle nafaka odemesine baslim demis. Yani prensibte anlasmislar.

Evin borcunu odedigi sure zarfinda nafaka odeyemedi. Evi satip yolladi yarisini borcu bitince akabinde nafakayada basladi. Prensibte anlasmislar yani.

niye oyle dusunuyorsunuzki bi kiz cocugu evlense bile ihtiyaci varsa gerektigi zaman ailesi yaninda arkasinda olmali maddi olarakta manevi olarakta tabi imkanlari varsa..
Manevi destek tabiki olmalı... Ama maddi destek bana göre yanlış... Koskoca kadın eli var ayağı var, anadan babadan para alacağına işe girip çalışsın... Bi de ne güzel aileme güvenip ev borcuna girdik ailem olmazsa kuruyup kalacaz diyo, ne kadar kötü bir cümle.. Bunlar bana göre yanlış şeyler... Ben de sadece fikrimi söyledim.... Yalnız şunu da söyleyeyim, konu sahibi çalışıyordu da, kendi isteği dışında işten çıkarılmış ve iş arıyor olsa, bulana kadar ailesinin durumu elveriyorsa yardım edebilir bu anlaşılır bişey... Ama ben el ense yatayım yaşlı başlı annem babam benim ekmek paramı ödesin ne kadar katlanılmaz bir şey bu...

Arkadaslar ben maddi zorluk cekmekten yakinmiyorum asil mesele karsi tarafa karsi bu kadar iyi niyetli davraniyorsun ama sana sonunda kazik atiliyor.
Yani kari koca calisan herkes gulluk gulistanlik gecinemiyor her zaman yine borclari olabiliyor surpriz harcamalar cikabiliyor. Maddi anlamda sikinti yasayabiliyorlar. Benim yasadigim maddi sikintida gecici 10 ay. Ben allahin izniyle disimi sıkarak geciririm
Asil mesele atılan kazık

Çalışınca eşinin eski eşinin attığı kazık yok mu olacak?
Konunun tamamini okumadim. Anladigim sey maddi anlamda cok sikinti var, kadin cocugu icin nafaka talebinde bulunmus.
Bence bu bir kazik degildir. Kkdan para toplayip konu sahibine gonderemeyecegimize gore bir sekilde calismanin yolunu bulmali.
Para kazanmak isteyen her turlu kazanir. Ikiz bebegi olan arkadasim maddi durumu olmadigi icin evden makaleler yaziyor
Asgari ucreti de buluyor maasi.
Yorumlari da okumadim. konuya istinaden yaziyorum
Sizin oneriniz ne?

Ben el ense yatmiyorum. Sizin evladiniz hayirli bir borca girse durumunuzda elveriyorsa eminim elleri bollasana kadar seve seve yardim edersiniz.

Sıcak basima vurdu anlaşılan hakim karar vermedi mi bu işlere boşaninca olmadı mı bu işler neyse..

10ay sonra nafaka ödenmeyecek mi peki?

Yüklü miktar olsa eşin uğraşsın ispatlasin dicem ama çok değil
Su an için sizin için ciddi para anlıyorum.
Ama eşin karşı tarafın art niyetini anladiysa sen ses çıkarma huzurunuzu bozmasina izin verme. Lütfen.

Benim esiminde 2 evliliği. Önceki eşinin kursa gidebilmesi için çekilen kredi yeni bitti. Ses çıkarmadım kirildigimi soyledim. Onun borcunu keske benim riskimdan almasaydin diye. hem master hem is hem ev yaranamadigimi farkedince tepem atti gecen gun sadece. Konu ben degilim neyse.
Napalim olmuş bi kere huzur bozmaya değmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…