Eşimin evlilik dışı çocukları

• Konu Sahibi Konu Sahibi skyy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

başkalarına zarar vermeden özgür seçimler yapabiliriz.Ama burda başkaları etkilenecek.baba ile evlensin demiyorum.hamile kalmayacaktı ta baştan.madem kaldı ilk günler aldırabilirdi.babanın bu durumdan hiç etkilenmeyeceğini mi sanıyorsun.hele büyüsünler.kadın ben mutlu olayım diye çevresinde bir çok insanın hayatını etkilemiştir.
Çocuğu olmayan evlilerin çocuk ısrarına gelince bir yerde haklısın ama yinede bu örneğe göre masum kalır.çünkü kendi canından kanından olsun istiyor.Ama onlarında ruh sağlığı belli süre sonra gerçekten korkutucu oluyor.Herkes çocuk yapacak,herkes evlenicek diye bir şey yok.bizim planımız yanında kaderinde planı var.orda durup kendi yolumuzu hazmederek başka neler yapabiliriz ona bakmalıyız.çocuğu olmayan biride hayata çok farklı üretkenliklerle dahil olabilir.

Burda tek sucu olmayan konu sahibi ama kendisi de icine girmis. Iyi mi yapmis bilinmez. Oteki kadin neden dogurmus bilinmez. Belki kendini dusundu, belki karsi tarafi baglamak istedi. Erkek zaten bastan hatali. Demek ki her yere spermlerimizi birakmiyor musuz.

ben kimseyi savunmuyorum.çocuk dünyaya getirmek 2 kişinin ortak vereceği bir karar olmalı. gizli kapaklı hamilelik yaşamanın hatalı olduğunu düşünüyorum. düşünüyorum çünkü o günahsız çocukların suçu ne anne ve babalarını seçme hakları yok. çocuklar anne ve babaların ortak kararlarıyla dünyaya gelirlese çokk güzel olur.

korunma yöntemlerini bende biliyorum korunma iki tarafında yapacağı bir olaydır.

İŞİN ÖZÜ

DÜNYAYA GELECEK GÜNAHSIZLARIN DAHA MUTLU BİR ORTAMDA BÜYÜYEBİLMELERİ İÇİN ANNE VE BABANIN ORTAK İSTEKLERİYLE DÜNYAYA GELMELERİ GEREKİR.BIRAKALIM ADAM NE YAPMIŞ KADIN NE YAPMIŞ SONUÇ

OLAN ÇOCUKLARA OLMUŞ.

Olan olmus artık...

Baba umursamıyorsa,bence siz elinizden geleni yapın cocuklar için babayı yönlendirerek ya da diğer hanımla görüşerek..

Ben kendimi eşimin davranıslarından sorumlu hissettiğim için bunu söylüyorum.

Eger eşim kötü bir şey yapıyor ve ben ona engel olamıyorsam kendimi de kötülük yapılmasına katkı da bulunmuş hissederdim.

Sonuç söz konusu iki bebek.

Ben sizin yeriniz de olsam eşimin bu konuya yaklasımlarını baz alarak cocuk yapıp yapmayacagıma karar verirdim..

Diyelim çocuk yaptınız ve eşiniz diğer cocukları umursamayıp sizinkilere en ala babalık yapıyor benim hiç içime sinmezdi bu durum.

Son düzenleme:
doğru mu anladım sizinle tanıştı o kadını bıraktı eminim gururunuz okşanmıştır.bir gün de başkasıyla tanışıp sizi bırakır hatta bikaç çocuğunuz olmuşken bırakırki böyle merhametsizlipine merhametsizlik eklensin daha çok çocuk mağdur olsun.ben anlamıyrm ya nasıl bi vicdan o kadar üzülüyrmki aileisini üzmek istememiş lafa bak ama daha doğmamış çocuklara kıyılıyr sizin çocuğunuz olsa aldatılsanz bişeyler olsa çocuğum için der devam edersnz ama o iki masum.Allahım sen insanların kalbine merhamet ver.nereye gidiyr bu toplum böyle ya

Çocuğu doğuran taraf babasız büyüteceğini biliyordu.
Siz olsanızda olmasanızda eşiniz bu çocukları ve o bayanı istemiyor.
Çocuklarıda görmek istemiyor zaten..

Öz anneyle öz baba düşünmüyorsa bu durumu siz de düşünmeyin
Fazla merhamet size zarar..
Çocuklara gelince de üzüldüm ama herkes kaderini yaşar..

Fakat ben sizin yerinizde olsam
ne kadar severseniz sevin çocuk yapma konusunu bir daha bir daha düşünürdüm..

o olsada olmasada diye bir şey yok adam bayanı görünce diğerini bırakmış eee bebek olayı olunca da adam merhametsz olunca elindekini kaybetmemek için sen olsanda olmasanda olmaz demiş nedesydi beni bırakırsan ona gideceğimmi.hem diğer kadında belliki beraberken hamile kalmş eealdırsa mıydı çocukları.bence onu affederek suça ortak olmşsnz.bi bıraksaydı belki dönerdi bilemeyiz.

bnce burda ewlılık dısı cocuk sahıbı olan o kadın suclu yanı fark edınce aldrabılırdı bılerek dgurdgunu dusunuyorum esınızı elde etmek ıcın...
sız nıye kndı mutlulugunuzdan tavız werıp ewlenmıyceksınızkı sonucta esınız ıstese onla ewlenırdı
bnce nasıl dogurduysa ole bakar sız hıc canınızı sıkmayın

çocuklar belki eşinizden değil bilemeyiz..karşı taraf da çocukları göstermek istemediğine göre şüphe duyarım ben olsam..

merhaba arkadaşlar...
uzun zamandır sayfaya girmemiştim ama bakıyorum cevap yazan arkadaşlar olmuş....ilginiz ve fikirleriniz için teşekkür ederim....
konuya gelince....
açıkcası bir yılı geçti ve tam olarak ne yazdığımı hatırlamıyorum..son 20 sayfayıda tekrar okumak istemedim...yeni mesajları okudum sadece affınıza sığınarak..;-)
şöyle diyenler olmuş..seninle evlenmeseydi belki ona dönerdi.....daha önce de yazmıştım...çocukların annesi ortalıkta hamilelik yok iken eşimin anne ve babasını aramış...sabit hattan....ve ben oğlunuzun arkadaşıyım beni bırakamaz vesaire vesaire....bunları bana kayınvalidem anlattı ve ve eşimin bizim bunları konuştuğumuzdan haberi yok...ve söylediğine göre bu zaman olarak hamileliğin kesin olmadığı bir zamandaydı....çaktırmadan ne zaman aradı diye sormuştum...
kayınvalidem melektir...allah'a şükür hiç ama hiç sorunumuz yok...o bayana bu işin olmayacağını ve böyle bir ilişkiyi onaylamadıklarını söylemiş.....
Şunu da daha önce belirttim diye hatırlıyorum....baştan belki yanlış izah etmiş olabilirim...eşim bu konuyu benimle konuşmak istemiyordu ve ben ne zaman konuyu açsam kapatıyordu.....son konuşmamızda çocukları merak ettiğini, aklında olduklarını fakat beni üzmemek için böyle yaptığını ve çocuklarının annelerine ulaşmaya çalıştığını değişik kişilerden haber gönderdiğini ama cevap alamadığını itiraf etti....benden konuyla üzerine gelmememi rica etti...yeri zamanı gelince olması gerekenler yapılacak dedi....bende bekledim...bir daha konuyu açmadım ama her gün aklımdaydı....

şimdi olan oldu irtibata geçildi......çocukların annesi aramış ve çocukların artık yavaş yavaş sorular sormaya başladıklarını anlatmış.....çocuklar babalarını bundan sonra tanısın istemiş...
daha sonra da tekrar çocuklarla telefonda görüşmesi için aramış ve konuşmuşlar.....
....içindeki heyecanı anlamamak mümkün değildi ve çok sevinmişti....bende eşim için çok sevindim gerçekten......artık çocuklar babalarını tanımadan büyümeyecek....yapılması gereken ne varsa yapmaya razıyız......üzerimden sanki bir yük kalktı..hafifledim bir anda......
.....gelelim madalyanın diğer tarafına....bir yandan çok sevindim....bir yandan dokunsalar ağlayacağım.....tabiiki görüşecekler...ama çocuklar daha çok küçük...tek başına olmaz....yani anneleri de olacak......geçmişte ne olduysa oldu artık geleceğe bakıyorum......ama görüşecekleri günü ve zamanı bilmek istiyormuyum istemiyormuyum valla bilmiyorum......kocamı kendi ellerimle eski sevgilisinin yanına gönderiyorum.......dıştan gören ''mutlu aile tablosu'' görecek....yanlış anlamayın....çocuklar kısmını şu an tamamen ayırıyorum......onlardan eşimi asla ayırmaya çalışmam.......ama açık olayım şu an içimdeki kıskançlık ve bencillik tavan yapıyor bir yandan....benim dahil olmadığım paylaşamayacağım bir bağ var....eşimle benim birlikte yaşadığımız hayatın dışında bir bağ....ve bir yandan çok korkuyorum itiraf edeyim....buluşunca tabiiki eski anılar hatıralar vesaire akıllara gelecek......ne kadar burada yazılanlar ve olanlardan kötü adam damgasını aldıysa da eşimin bizim evliliğimizi kötü şekilde etkileyecek birşey yapmayacağından çok eminim
ama bir yandan da içim yanıyor işte .......
merak edenler için son olanları paylaşmak istedim....konuşabileceğim kimse yok başka...belki sizler akıl fikir verebilirsiniz...
teşekkürler...

Başından beri durumdan haberdarmışsınız. Evlenmeden önce yani. O zaman sorsaydınız evlenmeyin derdim. Bir kadını sorumsuzca gebe bırakıp terkeden, sonra da çocukların sorumluluğunu üzerine almayan birisi bence yanlış adamdır.

Ama siz bu durumu kabullenmişsiniz. Zor olacak ama o çocuklar ve annesi hep sizin hayatınızda olacak. Kendinizi buna alıştırın. Eşinizin eski aşkını geride bıraktığından eminseniz yolunuza bu şekilde devam edin.

zor canım gerçekten.arkadaşlar eşinizi çok kınamış ama günümüzde herkes boşanıyor.2 çocuk 3 çocuk dinlemiyorlar.onları asla kınanamıyorsak,anlaşamışlar ayrılmışlar diyorsak eğer eşinizin yaptığı da aynı şey netice neden kınanıyor anlamadım.zaten anlaşamadığı ve boşanmayla sonuçlanacağını bildiği bir evliliğe sırf kadın hamile diye başlamamış.o kadını da fazla yıpratmamış böylece, bence daha doğrusunu yapmış.zaten onlara sahip çıkma niyetinde,evlenip boşanıp babalık yapmayan yüzlercesi var.

gelelim size...tabi ki insan kıskanır ben olsam ben de kıskanırım.kaldı ki çocukların büyüsüne kapılıp bir araya gelme düşüncesi de oluşabilir sonuçta bu da bir risk.bence eşiniz çocukları alıp sizin eve getirsin orada vakit geçirsin.eski sevgilisyle başbaşa bırakma derim.neticede boşanmılar da öyle yapıyorlar.sadece çocuklar alınıyor (küçük de olsa)anne gelmiyor.eski çifltler ancak mezuniyet gibi özel günlerde bir araya geliyorlar.bu konuda tavrını koy canım annesi çocuklarla gelmesin.

herkes açıısından zor süreç.sorumluluklarının bilincine varmış eşiniz..kendinizi iyi hissetmeniz açsından sizde çocukları görmeye eşinizle birlikte gidebilirsiniz...

çocuklarıyla buluşmaya gittiğinde siz de gidin.. ben olsam hiç bir zaman tek göndermezdim.. hemde ilk buluşmada.. katiyen.. hemde gözlemlersiniz.. neden sürekli kafanızda kurasınız ki, gidin gördüklerinizi yorumlarsınız..

kusura bakmayın ama eşiniz çapkın...sizinlede bir ömür sürdüreceğine inanmıyorum....böylesine eş dahi diyemem ben....yazık o çoçuklara....kadın meraklısı biri...sizde belki yurtdışında iseniz..bazı erkekler yurt dışı manyağı oluyor...heeki yurt dışında hiç mi hiç mutlu olamazsın....yerleştiği zaman gözü yabancı kadınlara sulanacak... böyle biriyle beraber olmanız hata..bence yol yakınken uzaklaşın derim...

Bastan beri olmasi gereken olmus.
Esinizin bu hamilelik olayini bilmedigine falanda inanmiyorum acikcasi.
Kayinvalideniz onu istemediklerini soylemis, esinizde iliskisine sahip cikmamis belliki.
Gecmiste ne olursa olsun burada iki gunahsiz yavru var.
Umarim gec kalmis babaligini bundan sonra layikiyla yapar.
Sizi bir kadin olarak anlamaya calistigimda yasadiginiz duygulari anliyor ve hak
veriyorum .
arkadaslarin dedigi gibi sizde gidebilirsiniz ziyarete
Umarim bundan sonrasi icin boyle bir vicdan yukunuz olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…