Eşimin evlilik dışı çocukları

• Konu Sahibi Konu Sahibi skyy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
arkadaşım tamam sevmişsin,guvenmişsin hepsini anlıyorumda isteyerekte istemeyerekte olsa bu adam 2 çocugun babası nasıl olurda gormek dahi istemez??Tamam bebeklerin annesiyle ilişkisini kesmiş olabilir sizi de çok seviyor olabilir ama o 2 cocugu ortada bırakması ve ilgilenmemiş olması, insanın aklının alabileceği bir durum değil.Adam gibi bir adam yaptıgı her hareketin ve sonucun sorumlulugunu alır,adam gibi adam ancak delikanlılıgın kitabını yazarak olmuyor ve malesef bizim erkeklerimizin çogu sadece ikinci saydıgımı uygulamayı marifet sayıyor..Benim size tavsiyem eşinizi bu yanlış yoldan bir an önce dondurun ve eğer buna rağmen değişiklik yoksa ilişkinizi ve evliliğinizi çok ciddi biçimde gozden geçirin,unutmayın bugun ona yarın size.....

Son düzenleme:

Valla sende beni dehşete düşürdün yazdıklarına baktımda o zaman bizde sana kendi düşen ağlamaz diyelim mi eşin kumar oynuyomuş eee kendi düşen ağlamaz dimiii

bir babanın en büyük sorumluluğu çocuğun kimliğinde isminin yer almasıdır cnm...tabii ki ondan sonra maddi manevi sorumluluklar gelir...senin açından da en iyisi budur.şu anda biz az çok senide karşı tarafıda anlayabiliriz.eşinin ikizlere bir kimlik borcu var...zaman geçtikce eşin bu borcu ödemezse çocukların gözünde suçlu sadece sen olabilirsin...çünkü anneleri kimbilir olayları nasıl anlatır,bir zaman sonra babalarını da belki affederler ama bu yüzden sen zor durumda kalabilirsin.ileride dolayısıyla evde tartışmalar çıkar ve üzülen sen olursun.benim çevremde buna benzer olaylar olmuştu...ben sadece seni bu konuda uyarmak istedim...senin içinde bebekler içinde en iyisi ilk önce babaları onlara her türlü sahip çıksın...sahip çıksın ki çucuklar sana da babalarınada tavır almasınlar...alırlarsa ne olur az çok tahmin edebiliyorum...onlar mutlu olamazsa sizde olamazsınız...ama bir yandan da kendini bu kadar bitirme...herşeyin bir çaresi vardır...siz yeterki çare arayın...bütün herşeyi en ince detayına kadar düşünüp ona göre karar vermelisiniz...bu tip konularda çocukların sorumluluğu kıldan ince kılıçtan keskindir...

Valla sende beni dehşete düşürdün yazdıklarına baktımda o zaman bizde sana kendi düşen ağlamaz diyelim mi eşin kumar oynuyomuş eee kendi düşen ağlamaz dimiii

bak bnde ne yaptım ona bunun ALLAH katında çok günah olduğunu anlattım oda hemen bıraktı çok araştırdınmı beni sizinde kyruk acınız var herhalde

gayri mesru yasamin acitgi sonuclardir bu!

yeni evli sayliriniz henüz cicim aylari bile gecmedi ve böyle bir durumla karsi karsiya geldiniz.

Baska bi pencereden bakmak istiyorum:
Siz henüz annelik duygusunu tatmadiniz ilerde hamile kalacaksiniz hayatinizin en heyecanli dönemini yasamaya baslicaksiniz esiniz ise 3 cocuk babasi sizin heyecaninizi mutlulugunuzu ne kadar paylasa bilir bilmiyorum.
3 Cocuk demek 3 yavrunun sorumlulugu demek maddi manevi, manevi kismiyla esiniz tek basina mücadele bas etmek zorunda maddi yönden ise izde cok yipranacaksiniz.

Ikiz bebeklerle esiniz henüz iliski kuramadi ama sonucta babasi ve eminim ilk soklari attiktan sonra kan cekecektir. Sizin ilk esiniz esinizden simartilmak ilgi görmek isterseniz (her yeni evli hanimin istedigi bir sey) ilk yuvaniz esiniz ize aile kurumuna cok bagli bir insanmis gibime gelmedi.

Esiniz evlenmis bosanmis bu herkesin basina gelebilir düsmez kalkmak bir allah, hayatta hic bir seyin garantisi yok buna kimsenin söyledigi bir söz de yok. Dost hayati yasayan bir insan nasil görücü usulü evlilige sicak bakabiliyor (ben görücü usulünede kesinlikle karsi bi insan degilim)
Bir yandan dost hayati diyer yandan görücu usulü evlilik.

Evliliginizi bundan sonra saglikli bir sekilde yürüte bilirseniz ne mutlu size ama cok zor! sicak sicagina belki fark edemiyosunuz üstesinden gelirim diyordursunuz ama icimden bir ses bu evlilikte cok yipranacksiniz diyor. (insallah hakksiz cikarim)

biz oh demiyoruz aptal olmayın diyoruz canm

Evlilik dışı ilişkiye kesinlikle karşıyım, hatta en katılardanım bu konuda.. Her zaman söylerim ; gayri meşru çocuk yoktur, gayri meşru ilşki vardır.. Bu sıfatı almaya layık çocuklar değil, kadın ve erkektir..

Fakat sizin gibi usluplar kullananlarada kızıyorum.. ''Oh olsun demedim , aptal olmasınlar'' dedim diyorsunuz .

''Oh olsun kadına'' diye cümle kuran sizsiniz geride ki sayfalarda.. Ayrıca bunun adına aptallık diyorsanız bu kelimede çok hoş değil..

İllaki ahlak olarak doğru olmadığını açıklamak istiyorsanız , bunun yolu hakaretten değil, güzel sözlerden geçer.. O zaman belki okuyan diğer kişiler bu yazdığınızdan azıcık olsun etkilenip o hataya düşmezler.. Fakat siz bunu derseniz, sadece tepki alırsınız..

.................................

Konu sahibi yaptığının yanlış olduğunu, bunu en başta yapması gerektiğini biliyor ve bunun bilincinde zaten..İlk okuduğumda kızmıştım size fakat diğer yaptığınız yorumları okuyunca üstelemenin manası olmadığını düşündüm..

Eşinize ise tek söyleyecek kelime bulamadım..

Bence siz üstünüze düşeni yapmışsınız..Bunun için ek bir çabaya girerseniz sonunda siz üzülürsünüz..

O bebeklerin kendine ve topluma yararlı birer fert olmalarını diliyorum sadece.

haklısın efe kardeş....
bende bunu yapmak istiyorum zaten...ben hiçbir zaman çocuklarla armız kötü olsun istemem...çünki bir şekilde artık benimde çocuklarım sayılır...ben çok hassas bir insanım....bazen biraz fazla ince düşünürüm kendimi üzerim....ama dediklerin hiç aklıma gelmedi değil...hatta nufüs meselesi ilk aklıma gelenlerdendi eşimede sormuştum bunu....sonra bir daha açmadım...

ben sizin ne demek istediğinizi anladım ve doğru söylüyorsunuz.Erkekler bu konuda her türlü çirkinliği yapıyor onlara birşey olmuyor ama kadınlar dediğiniz gibi mağdur oluyorlar o yüzden erkeklere hemen güvenmemek lazım diyorsunuz yanlış anlaşılma oldu heralde

tekrar o sayfaya bakarsanız o kadınada iyi olmş demişim ya burası türkiye malesef bu ülke böyle şeylerikaldırmıyo biz kimizki kimi eleştirelim ama bir yanlışıda bukadar sahiplenmez bu ilk değil böyle giderse zaten sonda olmuycak yapmayın bunları iki insan zevk yaşıyo olan 3 kişilere oluyo şimdi herkes kendine bi sorsun kim kabul eder böyle birşeyi insan gibi eleştirdiğiniz içinde teşekürler

siz anladınızda işine gelmeyenler anlamadı aman bırakın herkes ne hali varsa görsün biz böyleyiz böyle yaşıyoruz onlar öyle öyle yaşasın

İşimize gelmiyor anlayamıyoruz çünkü bizimde 8-9 tane cocuğumuz var böyle gayrı meşru ..!!! bizim işimize gelmeyecek ne varmış acaba ....??? Siz hayatta herşeyden çok emin yaşıyorsunuz sanırım ...biz çok gördük bizim başımıza gelmez dıyenlerı sizin gibi onu diyoruz...hatalar yanlışlarda insanlar için ... Sizin yaptığınız hatalarda başkalarına göre saçma ve dirayetsızlık olarak görülebilir sizde bunu anlamıyorsunuz !Kullandığınız tabir uslup sizi yansıtıyor .. yapılan yanlışı hata olarak bizde görüyoruz ...biz görmesekte yaşayan insan zaten hata olduğunu düşünüyordur merak etmeyin..ama farkımız sizin gibi insanların başına gelenlerden dolayı musahaktır ya da iyi olmuş havalarında değiliz ... Herşey insanlar için çünkü...

Arkadaşların çoğu çok doğru yorumlarda bulunmuş genelimiz de olumsuz karşılıyor ve öyle.. Sen başta hata yapmışsın arkadaşım aşk malesef geliyor ama geçiyor da seni üzmek istemem ama sana sağdık iyi bir eş olsada bende vicdanın da bir problem bir genişlik var zamanla bu vicdansızlık seni de vurabilir.. Hala yeni evlisin bence en azından sen çocuk yapma yaşın genç zarar olduğunu düşünürken neresinden dönersen kar..

arkadaşlar lütfen birbirimizi kırmayalım...
yorumlarınız için teşekkür ederim....hem ağladım hem okudum...bildiğim gerçekler yüzüme vuruldu tekrar...ama iyi bir muhasebe oldu benim için...hissetiklerim yanlış değildi demek...ama eşimdende evliliğimdende vazgeçmem...bu işi allah bana nasıp ettiyse bir şekilde başaracağım inşallah...ve kızları tabiiki bir an önce ailemize katacağız hayırlısıyla...

Bu konu da da haklısın... Ne kadar hayatta yolumuzu kendimiz çizsek de Allah kimseye kaldıramayacağı yükü vermez demek ki sen bununla başedebileceksin.. Herşey gönlünce olsun Dilerim ki Allah mutluluğuna mutluluk sıkıntılarına derman olsun.. Lütfen üzülme..

çok teşekkür ederim....ara sıra böyle dertleşmeye ihtiyacım oluyor....başka hiç kimseyle konuşamadığım için bu sayfaya üye olmam ve bu konuyu başlık etmem gerçekten iyi oldu....ciddi ve tarafsız...beni yargılayabilirsiniz belki evlendiğim için...herşeyden vazgeçtiğim bir zamanda olmuştu..ama bencilim işte....

bak bnde ne yaptım ona bunun ALLAH katında çok günah olduğunu anlattım oda hemen bıraktı çok araştırdınmı beni sizinde kyruk acınız var herhalde

Kuyruk acısından kastın evlilik öncesi ilişkiye girmekse hayır kuyruk acım yok.Bende senin gibi düşünüyorum evlilik öncesi öyle birşey anlamsız geliyor ama benim düşüncem bu,benim dinim bu,sen uymazsan oh olsun,aptalsın,evlilik öncesi ilişkiye girip çocuğun olduysa kendin ettin kendin buldun dyerek insanları yargılamıyorum bunları yapanları ahlaksız bulmuyorum herkesin kendi kişisel tercihidir.Bunun cezasını yada ödülünü verecek ben değilim kesinlikle yargılamak benim haddim değil olamazda.SENİN DE haddin değil.İnsanları eleştirirken kırıcı olmaktansa öğretici olmayı tercih edebilirsiniz.Kendini düzelt kendi çevrendeki insanları düzelt yeter.Büyükte konuşma olmaz olmaz deme çoluğun çocuğun var oğlun yarın bir gün yanında bir kızla yada kızın yanında bir erkekle karşına çıkıp allahım ben ne büyük konuşmuşum zamanında demeyesin.

gercekten seviyorsan ozaman sonuna kadar onun yaninda dur
vicdan azabi cekiyorsan cek git ama bir dahada dönme
iki yollun var ya sonuna kadar bu yollu yörüyeceksin yada cekip gideceksin senin icin hangi daha cok agir basiyor ?

arkadaşım geçmişte yaşanan ister yanlış ister doğru olsun önemli olan olanlardan bir ders çıkartarak geleceğe daha emin adımlarla ilerlemektir....burada olumlu ya da olumsuz cvp. hepsinin sana farklı bir şekilde olaya bakabilmeni sağlayacaktır...sende zaten az çok herşeyin farkındasın...hayat bana hiçbir şey için büyük konuşmamak gerektiğini öğretti...tabii ki benimde kesinlikle yapmam dediğim şeyler var ama maalesef ben yapmasamda bazen başkalarının hatalarının bedelinide ödeyebiliyorum...

çevremde evlendiği kişinin çocukları olduğunu bilerek ve kabul ederek evlendikten sonra çocukları istemeyen ve bunun için çeşitli arayışlara giren kişileri düşününce senin bu konuda eşinle çocukları bir araya getirme çaban çok güzel ve herkes için en doğru olan bu...eşine zaman tanı ve bu zaman içinde onu iyi gözlemle...daha öncede dediğim gibi bu konuda olumlu yada olumsuz ısrarcı olma...fikirlerini söyle çekil bir kenara o zaten görüşmeye başlayınca seninle konuşacaktır zannediyorum...iyi olur Allah'tan kötü olur kuldan demişler...ileride onlar görüşsede görüşmesede size zorlu bir dönem başlıyacak...o yüzden kendini bence her olasılığa hazırlamalısın...bazen aşk bize hatalar yaptırabiliyor...bunu zaman geçince daha iyi anlıyoruz...ahh be güzelim sende o aşkın kurbanlarındansın...evlendiğin için inan seni yargılamaktan çok ileride yaşayabileceğin terslikler için üzülüyorum...ama sen bunu göze almışsın aşkın için...inş. ileride hiç pişmanlık duymazsın...bundan sonra artık önüne bakıp karar vermelisin...ve hiçbir şey için geç olmadığını bilmelisin...eşinle de olursa ne ala ama olmazsa da zorlama...

haklısın...olumlu cevap almak niyetim olsaydı zaten yazmazdım buraya...olaya farklı açıdan bakıp kendi payımı biçmek istedim..

eşimin en son dediği de senin belirttiğin gibi...bu konuyu seninle konuşabilmem için biraz daha zaman tanı dedi...ve o zaman geldiğinde seni alıp çocukları görmeye gideceğiz dedi...

tavsiye ve önerilerini dikkate alacağım...içime biraz olsun su serptin...o çocuklar babalarını tanıyacaklar ve inşallah birgün 'mutlu' bir aile olabiliriz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…