Benim anlamadığım, eşiniz çocukları reddediyor, zaten evlenmeden önce bu çocuklara sahip çıkmayacağını da belirtmiş size. Çocukların annesi zaten babadan bişey beklemiyor, çocukları göstermek bile istemiyor.
E peki size ne oluyor ki? Neyin mücadelesi bu, hiç anlamadım..
Eşinizin tavrı son derece sorumsuz ve çirkin, yarın sizden doğacak çocuğuna da pekala yapabilir aynısını. Ama siz bu durumu evlenmeden önce öğrenmisşiniz zaten, şimdi neyin vicdan azabı, anlayamadım hiç..
Sizin etki alanınızda olan bir konu değil ki bu..
Öncelikle size şunu söylemek istiyorum. Birçok kişi sizi kullandığınız kelimelerle ilgili uyardığı halde biraz daha saygılı yazmaya devam etseniz. Bakıyorum da siz konuyu sürekli başka yerlere çekmeye polemiğe sebep oluyorsunuz.
Ayrıca buraya bir konu açılmışsa herkes fikrini ölçülü olarak belirtebilir. Kaldı ki burada hiç gereği olmayan kelimeleri kullanan da tek sizsiniz. Sana yakın olanları okursun demek kusura bakmayın amiyane tabirle işine gelenleri okursun demek gibi olmuş. Ya da ben öyle anladım
Vee... Öyle bir duruma getiriyorsunuz ki burada siz ve sizinle aynı fikirde olan birkaç kişi. Sadece siz müslümansınız diğerleri değil. Üstelik Müslüman insanlar, insanları dinine göre de değerlendirmezler. Kimin ne kadar neyi yaşadığı kendisini ilgilendirir. Uyarmak istiyorsanız da kelimelerinizi özenle seçin lütfen. Yazdıklarınızı hayretle okuyorum.
Konunun müslümanlıktan, müslümanca yaşamaktan çok vicdanla alakası var. Yanlış bir ilişki, bu ilişkinin sonucucu dünyaya gelen iki bebecik ve hiçbirşeyden haberi olmadan bu işin içine düşmüş bir kadın var.
kusura bakmayın ben müslümanım deyipte gidip nikahsız yaşanıyorsa kadın veya erkek ister eşim olsun ister kızım olsun ben onun mslmanlığından şüphe ederim istediğini okumaya gelince zaten öyle değilmidir insan istediini oku istemediğini okumaz
eşim reddetmiyor...sadece bana karşı bu konuda böyle...ama oda görmek istiyor merak ediyor tabiiki...
bana şu oluyor....ben o çocuklar için mücadele ediyorum....çünki onlar bir gün gelir benim yakamada yapışacaklar ve hesap soracaklar....çünki bende bir şekilde bu çocuklara sahip çıkmassam allah bunun hesabını bana soracak...ben şimdi eşime bu konuda birşey yapmak istemiyorum ne yaparsan yap desem doğru mu olur...oda o zaman beni üzülmesin diye soğuk davranacak yada uzak duracak çocuklardan belli mi olur??...aksine ona destek vermem lazım... çocuklarla ilgili konularda benden çekinmesin ...rahat olsun ki çocuklarla daha da iyi ilgilensin...bu hepimiz için daha iyi bence...çocuklar babalarının her zaman yanında olduğunu bilsinler....zaten bir oğlu var eşimin...onunla da böyle...kızlarla da böyle olsun istiyorum...
kusura bakmayın ben müslümanım deyipte gidip nikahsız yaşanıyorsa kadın veya erkek ister eşim olsun ister kızım olsun ben onun mslmanlığından şüphe ederim istediğini okumaya gelince zaten öyle değilmidir insan istediini oku istemediğini okumaz
ben sadece hep şu kötü konumda olan 'üyey-anne' olmak istemiyorum....bilmiyorum ama bir yabancı yada uzaktan izleyen birisi gibi olmak istemiyorum...eşim ben çocuklara gidiyorum anlayış bekliyorum demektense hadi gel birlikte çocuklara gideleim yada onlarla görüşelim desin istiyorum...yoksa ben hep 3. şahıs olarak kalırım düşüncesindeyim...
ben sadece hep şu kötü konumda olan 'üyey-anne' olmak istemiyorum....bilmiyorum ama bir yabancı yada uzaktan izleyen birisi gibi olmak istemiyorum...eşim ben çocuklara gidiyorum anlayış bekliyorum demektense hadi gel birlikte çocuklara gideleim yada onlarla görüşelim desin istiyorum...yoksa ben hep 3. şahıs olarak kalırım düşüncesindeyim...
öncelikle konu sahibinden çok özür diliyorum
konu içerisinde gereksiz bir tartışma olacak belki ama dayanamadım;
bende sizin müslümanlığınızdan şüphe ederim desem yeridir yani
siz kimsenin müslümanlığı hakkında konuşamazsınız
siz müslümanım diyorsunuz ama kuranda yazılanlardan haberiniz yok !!
Allah kendisine şirk koşanlar dışında herkesi affedeceğini söylemiştir.
Allah ile kul arasına kimse giremez
bir hatasından dolayı insanları müslümanlığıyla sınayamazsınız buna hakkınız yok
ve gerçekten büyük konuşmak diye bir deyim vardır haklı ve yerindedir.
siz bugün bunu söylüyorsunuz ya hani kızımda olsa müslümanlığındna şüphe ederim diye
kızınız ne olursa olsun onun için canınızı feda edeceksiniz.o yüzden büyük konuşmayın
yerli yersiz insanların hatalarına bakarak dini açıdan yorumlama kalkmayın bence
mademki müslümansınız şeytanın varlığından da haberdarsınızdır
bazen insanlar şeytana uyar gerçekleri göremez hata yapabilir bu onları hor görmemizi gerektirmez
elbette herkes kendi yaptıklarından sorumludur cezasını veya mükafatını allah verecektir.
her ne olursa olsun kimsenin kimseye dini açıdan ders vermeye hakkı yoktur
dini konuda bir bilgiyi paylaşabilirsiniz ama insanların müslümanlığıyla inanışlarıyla ilgili iddiada bulunamazsınız
daha yazardım ama ne yazıkki ofisteyim müsait değilim.
tekrar herkesten özür diliyorum
evlenmeden hamile kalıp çocuk doğuran insanı alıp destek veriliyosa ben bunun hakkında yorum yaparım zaten siz böyle insanlara bu imkanı sağlarsanız yarın bir gün sizin eşinize aynısı yaparlar
Bundan sonra size cevap yazmayacağım. Konu dışına çıkarak konu sahibine haksızlık etmemek için. Siz ne kadar önyargılısınız. Konunun müslümanlıkla alakası yok. Sürekli aynı yere çekiyorsunuz konuyu farkında olarak ya da olmayarak. İnsanlar Müslüman değilse nolacak. Yakılacak mı. Yada müslüman değilse her türlü kötülüğü yaşamaya mecbur mu. Üstelik sizin birinin müslümanlığından şüphe etmeniz o kişi için değer ifade etmez. Yani eğer şimdi benim müslümanlığımdan da şüphe ediyorsanız hiç umurumda olmaz. Bunu sadece Allah bilir. Üstelik siz insanları bu şekilde yargılayarak müslümanlığınıza da zarar veriyorsunuz. Ve ayrıca az önce bir konunuzu okudum. Yatağınızı ayırmışsınız 10 gün eşinizle. Dinimizde bu yasak biliyor muydunuz. Ayrıca kindarım demişsiniz. Kindar olan dindar olmaz derler. Bu konuda fikriniz var mıydı.
Konu sahibine öneriniz de çok hoş. İsteyen okur isteyen okumaz. O halde neden biz burada oturup kendi düşüncelerimizi yazıyoruz. Birilerine saldırmak için değil bizim yazdıklarımız. Uyarmak, yakaladığımız bazı noktaları göstermek. Ona değer verdiğimiz için, yardımcı olmak istediğimiz için çabamız
evlenmeden hamile kalıp çocuk doğuran insanı alıp destek veriliyosa ben bunun hakkında yorum yaparım zaten siz böyle insanlara bu imkanı sağlarsanız yarın bir gün sizin eşinize aynısı yaparlar
O kişiler bizim eşimize o "aynısını" yaparken bizim eşimiz ne yapacak? Yani bu iş tek kişi ile yapılmıyor. KAdın adama tecavüz mü etmiş? Kadın kadının kurdu derlerdi de inanmazdım, doğruymuş. Erkekler hep yılan kadınlar tarafından tuzağa düşürülmüş zavallılar zaten. :))) Pes yani. Bu olayda eşe yapılmış birşey yok, eş ve bir kadının birlikte yaptıkları birşey ve o birlikte yaptıkları şeyin arkasında durmayan, sonucuna razı olmayan, kendi davranışlarının bedelini başkasına ödeten bir adam var. Konu saihibi arkadaşa yataşştığı mutsuzluk bir yana, o bebeciklerin hayatı karardı. Bunu önemseyen adam takardı kondomu, yaşardı istediğini. Neden suç sadece o kadının olsun? Neler yaşadı da lanet olsun istemiyorum senin desteğini deme noktasına geldi biliyor muyuz? Bir biz iyiyiz diğerleri kötü mü? Kendimizi başkalarının yerine koyun, o kadın da anne. Hangi anne "Çocuklarımın babasını yanında istemiyorum onları doğrurken" der eğer ortada birşey yoksa. Bunu bir kadına dedirtmek için çok ağır şeyler yaşanmış olması lazım. Ama tabii gene de eşlerimiz masum, kötü kadınlar pis kadınlar kandırıyor o garibanları. :))))
herkes cocuklarin acisindan bakmis olaya. benim icinse onemli olan senden cok onemli seyleri gizlemis olmasi. bundan sonra esine nasil guveneceksin? surekli diken uzerinde olmak gibi birsey. ya daha baska kadinlardanda cocuklari varsa? ne bilim insanin aklina gelir...kim bilir daha neler neler gizliyordur senden gibisinden.
birde evet arkadasin biride yazmis burda. baskasindan olsa dahi kendi cocuklarina sahip cikmiyor bu adam, ilerde sizin cocuklarinizin ne garantisi var? ya ayni kaderi paylasirlarsa uvey kardesleriyle?
esin gizlemekle cok buyuk hata yapmis, ama sen bunu bile bile evlenmissin dahada buyuk bir hata yapmissin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?