Eşimin evlilik dışı çocukları

• Konu Sahibi Konu Sahibi skyy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

eşim reddetmiyor...sadece bana karşı bu konuda böyle...ama oda görmek istiyor merak ediyor tabiiki...
bana şu oluyor....ben o çocuklar için mücadele ediyorum....çünki onlar bir gün gelir benim yakamada yapışacaklar ve hesap soracaklar....çünki bende bir şekilde bu çocuklara sahip çıkmassam allah bunun hesabını bana soracak...ben şimdi eşime bu konuda birşey yapmak istemiyorum ne yaparsan yap desem doğru mu olur...oda o zaman beni üzülmesin diye soğuk davranacak yada uzak duracak çocuklardan belli mi olur??...aksine ona destek vermem lazım... çocuklarla ilgili konularda benden çekinmesin ...rahat olsun ki çocuklarla daha da iyi ilgilensin...bu hepimiz için daha iyi bence...çocuklar babalarının her zaman yanında olduğunu bilsinler....zaten bir oğlu var eşimin...onunla da böyle...kızlarla da böyle olsun istiyorum...

kusura bakmayın ben müslümanım deyipte gidip nikahsız yaşanıyorsa kadın veya erkek ister eşim olsun ister kızım olsun ben onun mslmanlığından şüphe ederim istediğini okumaya gelince zaten öyle değilmidir insan istediini oku istemediğini okumaz

Bundan sonra size cevap yazmayacağım. Konu dışına çıkarak konu sahibine haksızlık etmemek için. Siz ne kadar önyargılısınız. Konunun müslümanlıkla alakası yok. Sürekli aynı yere çekiyorsunuz konuyu farkında olarak ya da olmayarak. İnsanlar Müslüman değilse nolacak. Yakılacak mı. Yada müslüman değilse her türlü kötülüğü yaşamaya mecbur mu. Üstelik sizin birinin müslümanlığından şüphe etmeniz o kişi için değer ifade etmez. Yani eğer şimdi benim müslümanlığımdan da şüphe ediyorsanız hiç umurumda olmaz. Bunu sadece Allah bilir. Üstelik siz insanları bu şekilde yargılayarak müslümanlığınıza da zarar veriyorsunuz. Ve ayrıca az önce bir konunuzu okudum. Yatağınızı ayırmışsınız 10 gün eşinizle. Dinimizde bu yasak biliyor muydunuz. Ayrıca kindarım demişsiniz. Kindar olan dindar olmaz derler. Bu konuda fikriniz var mıydı.
Konu sahibine öneriniz de çok hoş. İsteyen okur isteyen okumaz. O halde neden biz burada oturup kendi düşüncelerimizi yazıyoruz. Birilerine saldırmak için değil bizim yazdıklarımız. Uyarmak, yakaladığımız bazı noktaları göstermek. Ona değer verdiğimiz için, yardımcı olmak istediğimiz için çabamız

Son düzenleme:

Allah sizden neden hesap sorsun ki. Siz onlar evlenmek üzereyken mi ayırdınız onları. O çocukların ne dünyaya gelme sebebiyle ilgili ne de babalarıyla olan hukukuyla ilgili sizin bir yaptırımınız yok ki. Destek deeyince. Eşiniz size der ki. Benim çocuklarım var. Onlar şu şekilde şu zamanlarda görüşeceğim. Senden anlayış bekliyorum. Sizin desteğiniz ancak bu kadar olabilir. İyi niyetlisiniz tamam da bu kadar çaba anlamsız

ben sadece hep şu kötü konumda olan 'üyey-anne' olmak istemiyorum....bilmiyorum ama bir yabancı yada uzaktan izleyen birisi gibi olmak istemiyorum...eşim ben çocuklara gidiyorum anlayış bekliyorum demektense hadi gel birlikte çocuklara gideleim yada onlarla görüşelim desin istiyorum...yoksa ben hep 3. şahıs olarak kalırım düşüncesindeyim...

öncelikle konu sahibinden çok özür diliyorum
konu içerisinde gereksiz bir tartışma olacak belki ama dayanamadım;

bende sizin müslümanlığınızdan şüphe ederim desem yeridir yani
siz kimsenin müslümanlığı hakkında konuşamazsınız
siz müslümanım diyorsunuz ama kuranda yazılanlardan haberiniz yok !!
Allah kendisine şirk koşanlar dışında herkesi affedeceğini söylemiştir.
Allah ile kul arasına kimse giremez
bir hatasından dolayı insanları müslümanlığıyla sınayamazsınız buna hakkınız yok

ve gerçekten büyük konuşmak diye bir deyim vardır haklı ve yerindedir.
siz bugün bunu söylüyorsunuz ya hani kızımda olsa müslümanlığındna şüphe ederim diye
kızınız ne olursa olsun onun için canınızı feda edeceksiniz.o yüzden büyük konuşmayın
yerli yersiz insanların hatalarına bakarak dini açıdan yorumlama kalkmayın bence
mademki müslümansınız şeytanın varlığından da haberdarsınızdır
bazen insanlar şeytana uyar gerçekleri göremez hata yapabilir bu onları hor görmemizi gerektirmez

elbette herkes kendi yaptıklarından sorumludur cezasını veya mükafatını allah verecektir.
her ne olursa olsun kimsenin kimseye dini açıdan ders vermeye hakkı yoktur
dini konuda bir bilgiyi paylaşabilirsiniz ama insanların müslümanlığıyla inanışlarıyla ilgili iddiada bulunamazsınız

daha yazardım ama ne yazıkki ofisteyim müsait değilim.

tekrar herkesten özür diliyorum

Şimdi şu evlilik dışı ilişki konusu kapansa artık. Konuya konu dışı mesaj yazmak ceza nedeni, moderatöre bildireceğim. Bir arkadaşa ısrarla konunun sadece bu yönüne takıldı arkadaşın konusu karmaşıklaşıyor. Halbuki onlarca kişi "isteyen yatar, isteyen kalkar, kimim ateisttir, kimi hristiyandır, kimi müslümandır ama dinin her emrine uymuyordur" şeklinde yanıtlarla gerekeni söyledi. Konumuza geri dönelim.
Ben dün bıraktığımdan beri tam 8 sayfa geçmiş, hepsini de okudum ama ben hala aynı noktadayım. Şimdi eşinizin hatasının ya da buraya konu açmanıza neden olacak davranışının yani sizi rahatsız eden şeyin sadece bu konuyu sizinle konuşmakta zorlanması olduğunu söylüyorsunuz. Ben de şunları merak ediyorum:
- Eşinizin kendisi konuyu sizden önce öğrenmsine rağmen evlilik hazırlıkları son noktaya gelene kadar, siz ona iyice bağlanana kadar size anlatmamış olması sizi rahatsız etmiyor mu?
- Eşinizin bebeklerin doğumunda gerek kimlik için gerek diğer konularda çocuklarının yanında olmaması sizi rahatsız etmiyor mu? (Bebeklerin annesinin gelme demesi, istemiyorum ben başımın çaresine bakarım demesi mazeret değil bence, baba isteseydi anne ne derse desin bebeklerinin dünyaya gelişinde yanlarında olabilirdi.)
- Bebeklerin annesinin eşinize bu kadar tepkili olması, bebekleri konusunda destek istemeyecek kadar eşinizden uzak olmak istemesi eşiniz ile o kadın arasında yaşananlar konusunda aklınızda soru işaretleri doğurmuyor mu?
- Bebeklerle ilgilenme işinin belirli olmayan bir tarihe bırakılıyor olması, konuya "birgün gidip göreceğiz" diye erteleniyor olması sizi rahatsız etmiyor mu?
Yanlış anlamayın bunların hiçbiri sizin sorununuz, sizin yükümlülüğünüz değil. Benim demek istediğim eşinizin yukarıda sıraladığım konulardaki tavırları sizi rahatsız etmiyor mu? Bütün bunlara rağmen eşinizden nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz? Nasıl hala toz kondurmamaya çalışıyorsunuz?
Naçizane size de bir önerim var. Birkaç mesajınızda bebeklerle mutlu bir aile olmaktan, onlara sahip çıkmaktan filan bahsetmişsiniz. Buna kalkışmayın. Bir çocuk için bu çok itici bir durum. Kesinlikle ters tepki alırsınız. Naçizane tavsiyem biraz empati yapın, sizin babanız siz daha doğmadan başkası ile evlenmiş olsa o evlendiği kişi ile yaz tatillerinde mutlu aile tablosu çizmek ister miydiniz? Siz o mutluluğu kusura bakmayın ama bencilce istiyorsunuz, kendi huzurunuz yeirnd eolsun diye, kendi vicdanınız rahat olsun diye. Ama o kızlar hele de biraz büyüyünce herşey yolunda giderse size en fazla saygılı davranırlar ama sevgili davranmalarını beklemeyin... Hakkınız da yok zaten.

canım bence sen doğru ve düzgün hanımefendi davranışlarınla 3.kişi olmazsın
illaki çocuklara kol kanat germen gerekmezki
bu çocuklar açısından samimi bulunmayabilir
sanki sırf iyi görünmek için bişeyler yaptığını düşünürler bırak bişey yapma
eşin kendi üstüne düşen babalığını yapsın
sende kendi üzerine düşeni bu konuya saygını koru
o çocuklar büyüyünce zaten senin iyi bir insan olduğunu göreceklerdir.

bak benim bir arkadaşım var
küçükken annesi babası ayrılmış üvey annesi ile büyümüş
ben üvey annesini gördüm tanıdım,öz annesini görmedim
ama arkadaşım demeseydi üvey annesini öz sanardım
o derece iyi anlaşırlardı

yani demek istediğim illaki bişey yapman gerekmezki
sen sen ol yeter

umarım herşey yolunda gider sende mutlu hayatına devam edersin

Son düzenleme:

Olay sıradan boşanmış ikinciye evlenmiş ve ilk eş çocukları değil. Sorunlarla dolu bir ilişki, yalan, dolan, saklama bir sürü şey var. Siz bırakın 3. kişi olarak kalın. İnanın böylesi sizin için daha hayırlı olacaktır.

Eşin o bebeklere "baba" olmadan, sen "üvey anne" olamazsın zaten.

çocuklara yazık bir adam yüzünden kaç tane çocuk ızdırap çekecek..
zaten evlenmeden çocuk yapması birisiyle yaşaması adamın en büyük hata ayrıca bu hatada kadının da payı büyük..
yazık o çocuklara yazık...
2 gün snra belki yine çıkacak başka bi yerden bu senin çocuğun diye. adam her gittiği yerde yavrulatmış.. bence böyleleri hadım edeceksin.. çocuk yapmak kolay ama ona bakmak, sevgi, şevkat,eğitim... bunlar ne kadar zor..
allah hakkınızda hayırlısını versin...

evlenmeden hamile kalıp çocuk doğuran insanı alıp destek veriliyosa ben bunun hakkında yorum yaparım zaten siz böyle insanlara bu imkanı sağlarsanız yarın bir gün sizin eşinize aynısı yaparlar

Konuya yaptığım uyarıma rağmen bazı arkadaşlar ısrarla konuyu dini boyutuyla ele almaya ve kişileri yargılamaya devam ediyor.
Bir kez daha konuya dönelim ve konuyla alakası olmayan yorumlar yapmayalım diye uyarmak istiyorum,özellikle konuyu dini boyuta getirmemeye özen gösterelim ,biliyorsunuz dini içerikli yorumlar ve ikili polemiğe girmek,konu dışı mesajlar yazmak forum kurallarımızca yasak.

evlenmeden hamile kalıp çocuk doğuran insanı alıp destek veriliyosa ben bunun hakkında yorum yaparım zaten siz böyle insanlara bu imkanı sağlarsanız yarın bir gün sizin eşinize aynısı yaparlar

size özelden mesaj yazdım burda konuyu uzatıp saygısızlık etmeyelim lütfen

siz neden bu kadar üstünüze aldınız anlamadım ön yargılı değilim asla kınamıyorumda eşime gelince evet kindarım sizin gibi böyle düşünen insanlar olduğu müddetçe eşler daha çok yatak ayırır müslümanım diyen insan zina yapmaz gözle bile yapmaz

O kişiler bizim eşimize o "aynısını" yaparken bizim eşimiz ne yapacak? Yani bu iş tek kişi ile yapılmıyor. KAdın adama tecavüz mü etmiş? Kadın kadının kurdu derlerdi de inanmazdım, doğruymuş. Erkekler hep yılan kadınlar tarafından tuzağa düşürülmüş zavallılar zaten. :))) Pes yani. Bu olayda eşe yapılmış birşey yok, eş ve bir kadının birlikte yaptıkları birşey ve o birlikte yaptıkları şeyin arkasında durmayan, sonucuna razı olmayan, kendi davranışlarının bedelini başkasına ödeten bir adam var. Konu saihibi arkadaşa yataşştığı mutsuzluk bir yana, o bebeciklerin hayatı karardı. Bunu önemseyen adam takardı kondomu, yaşardı istediğini. Neden suç sadece o kadının olsun? Neler yaşadı da lanet olsun istemiyorum senin desteğini deme noktasına geldi biliyor muyuz? Bir biz iyiyiz diğerleri kötü mü? Kendimizi başkalarının yerine koyun, o kadın da anne. Hangi anne "Çocuklarımın babasını yanında istemiyorum onları doğrurken" der eğer ortada birşey yoksa. Bunu bir kadına dedirtmek için çok ağır şeyler yaşanmış olması lazım. Ama tabii gene de eşlerimiz masum, kötü kadınlar pis kadınlar kandırıyor o garibanları. :))))

bu olayda en büyük suçlu zaten erkek bende diyorumki erkekler böyleyken sizde fırsat vermeyin erkekler kadınlardan bu kadar yaralanmasın olan tekrar kadınlara oluyo hemde her açıdan ama yazdıklarım hep baçka tarafa çekiliyo erkek kulanıyosa kadında kullandırmasın kendini

Sevgili skyy,sen aşık olup çabucak evlenmişsin.Aşkın körlüğü geçtikçe,gerçeklerle yüzyüze geliyorsun.
Evliliğinin nasıl gittiğinden sözetmemişsin.Şu an tek sorunun buymuş gibi yazıyorsun.Gerçekten öyle mi ?
Gitgide evlendiğine pişman oluyorsun ama kendine itiraf edemiyorsun.Eşinin davranışlarını aslında SEN tasvip etmiyorsun.

Belki eşin hakikaten sorumsuz biri.Belki sen dönüp dolaşıp konuyu açmasan,eşinin umurunda bile olmayacak.Sırf sen soruyorsun diye "zamanı gelince birşeyler yapacağım" diye geçiştiriyor olamaz mı ? Bu olayda senin bilmediğin karanlık noktalar var.Öğrensen bir türlü,öğrenmesen bir türlü.Başka şeyler yazacağım ama seni büsbütün üzmekten korkuyorum.Allah sana kolaylık versin.

herkes cocuklarin acisindan bakmis olaya. benim icinse onemli olan senden cok onemli seyleri gizlemis olmasi. bundan sonra esine nasil guveneceksin? surekli diken uzerinde olmak gibi birsey. ya daha baska kadinlardanda cocuklari varsa? ne bilim insanin aklina gelir...kim bilir daha neler neler gizliyordur senden gibisinden.

birde evet arkadasin biride yazmis burda. baskasindan olsa dahi kendi cocuklarina sahip cikmiyor bu adam, ilerde sizin cocuklarinizin ne garantisi var? ya ayni kaderi paylasirlarsa uvey kardesleriyle?

esin gizlemekle cok buyuk hata yapmis, ama sen bunu bile bile evlenmissin dahada buyuk bir hata yapmissin.

evet aslında iyi bir noktaya dikkat etmişsiniz

ben eşimle evlenmeden önce 4 yıllık bir arkadaşlığımız oldu
neyse evlenmeye karar verdiğimizde
eşim bana daha önceki kız arkadaşını anlattı
bak böyle bir ilişkim vardı bu dönemde bu kadar sürdü vs ..
ben niye anlatıyorsun ki dedim
sonra bir yerlerden duyarsın felan en iyisi ben söyleyeyim sana demişti..
herşeyini anlatmıştı,ailesini kardeşini vs
o an onu takdir ettim ve çok mutlu oldum haklıydı evlenip hayatı beraber yaşayacaksak
herşeyimizi bilmeliydik..

dediği gibi eşlerin birbirinden bişeyler gizlemesi...
ve o açığa çıktığında aradaki güven eskisi gibi olmaz

offf canım yaa ne diyeceğimizi şaşırdık artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…