haklısın...olumlu cevap almak niyetim olsaydı zaten yazmazdım buraya...olaya farklı açıdan bakıp kendi payımı biçmek istedim..
eşimin en son dediği de senin belirttiğin gibi...bu konuyu seninle konuşabilmem için biraz daha zaman tanı dedi...ve o zaman geldiğinde seni alıp çocukları görmeye gideceğiz dedi...
tavsiye ve önerilerini dikkate alacağım...içime biraz olsun su serptin...o çocuklar babalarını tanıyacaklar ve inşallah birgün 'mutlu' bir aile olabiliriz...
bence bu sizin hatanız değil bırakın eşinizin vicdanı sizlasın ben zaten evlilik öncesi cinsel ilşkiye karşıyımkesinlikle o kadınada iyi olmuş bu adam ona ne gibi bir güvence vermişki hemen hamile kalabilmiş: hayır sizin eşinize sormuşmu çocuk istiyomu diye benm bildğm çocuk 2 tarafn istemesiyle olur boşverin kendi dşen ağlamaz siz ALLAHIN emriyle evlenmişsinz o kendi rızasıyla beraber olmuş:84: belki bana kızıcaklar bazı arkadaşlar ama kesinlikle böyle düşünüyorum erkeğin namusu olmaz derler kadın kendini düşünüp sonrasını garantiye alıcak
arkadaşlar lütfen birbirimizi kırmayalım...
yorumlarınız için teşekkür ederim....hem ağladım hem okudum...bildiğim gerçekler yüzüme vuruldu tekrar...ama iyi bir muhasebe oldu benim için...hissetiklerim yanlış değildi demek...ama eşimdende evliliğimdende vazgeçmem...bu işi allah bana nasıp ettiyse bir şekilde başaracağım inşallah...ve kızları tabiiki bir an önce ailemize katacağız hayırlısıyla...
İşimize gelmiyor anlayamıyoruz çünkü bizimde 8-9 tane cocuğumuz var böyle gayrı meşru ..!!! bizim işimize gelmeyecek ne varmış acaba ....??? Siz hayatta herşeyden çok emin yaşıyorsunuz sanırım ...biz çok gördük bizim başımıza gelmez dıyenlerı sizin gibi onu diyoruz...hatalar yanlışlarda insanlar için ... Sizin yaptığınız hatalarda başkalarına göre saçma ve dirayetsızlık olarak görülebilir sizde bunu anlamıyorsunuz !Kullandığınız tabir uslup sizi yansıtıyor .. yapılan yanlışı hata olarak bizde görüyoruz ...biz görmesekte yaşayan insan zaten hata olduğunu düşünüyordur merak etmeyin..ama farkımız sizin gibi insanların başına gelenlerden dolayı musahaktır ya da iyi olmuş havalarında değiliz ... Herşey insanlar için çünkü...
Ben kimsenin sırf hamile diye biriyle evlenmesinden yana değilim. Hamile kalmış söylemiştir bence söylememesi, eşinizin haberinin olmaması mümkün değil ama eşiniz sizi seçmiş o yönden aman niye o kadınla evlenmedi diyemem. Ama bir baba olarak insan çocukları doğunca görmek istemez mi nasıllar, sağlıkları iyi mi, ona benziyorlar mı hiç olmazsa bir merak eder. Onu da geç nasıl yastığa başını koyup rahat uyuyabiliyor. O kadın kimde kalıyor ailesiyle mi ve ailesi bu durumu nasıl kabullenmiş çevresi felan sonuçta evlilik dışı çocukları var ünlüler dünyasında normalde, gerçek hayatta pek hoş karşlanmaz ve bunca yükü bir kadının üzerine bırakmak bir erkeğe yakışır mı. Onun hastane ihtiyaçları çocukların bakım ki ikizlermiş bir de hiç karşılamıyor mu. Bir de nüfusa da kaydını babası olarak yaptırmadı mı o iş ne oldu. Yani şaşılacak şey bu zamana kadar nasıl rahat ettiniz anlamıyorum. Yanlış anlamayın sizi kınamıyorum ama biraz daha düşünseydiniz keşke yarın bşrgün sizde aynı şeyleri yaşayabilirsiniz.O kadında o çocukları tek başına yapmadı. Eşinizi ikna edin gitsin görsün çocuklarını ve ihtiyaçlarını karşılasın.
arkadaşlar lütfen birbirimizi kırmayalım...
yorumlarınız için teşekkür ederim....hem ağladım hem okudum...bildiğim gerçekler yüzüme vuruldu tekrar...ama iyi bir muhasebe oldu benim için...hissetiklerim yanlış değildi demek...ama eşimdende evliliğimdende vazgeçmem...bu işi allah bana nasıp ettiyse bir şekilde başaracağım inşallah...ve kızları tabiiki bir an önce ailemize katacağız hayırlısıyla...
ortada bu kadar evlilik öncesi ilişki yaşayan insan var hepsini sonuda hep aynı ben onları kınamak veya yadırgamak amacıyla söylemiyorum erkekler evlilik öncesi ilişki yaşadığı kadını karısı yapmak istemiyo bu böyle benm doğrummu asla tabiki onaylamıyorum ama kadınlaırımız kızlarımız da artık bunu anlamaları lazım illa hamile kalmasıda değil mutlaka karşısına bir yerden çıkıyo ileriki hayatında bir korku bir endişe yaratıyo tabiki herkesin kendi hayatı beni ilgilendirmez ben üzülürüm bir gerçek var ama kimse görmüyoKuyruk acısından kastın evlilik öncesi ilişkiye girmekse hayır kuyruk acım yok.Bende senin gibi düşünüyorum evlilik öncesi öyle birşey anlamsız geliyor ama benim düşüncem bu,benim dinim bu,sen uymazsan oh olsun,aptalsın,evlilik öncesi ilişkiye girip çocuğun olduysa kendin ettin kendin buldun dyerek insanları yargılamıyorum bunları yapanları ahlaksız bulmuyorum herkesin kendi kişisel tercihidir.Bunun cezasını yada ödülünü verecek ben değilim kesinlikle yargılamak benim haddim değil olamazda.SENİN DE haddin değil.İnsanları eleştirirken kırıcı olmaktansa öğretici olmayı tercih edebilirsiniz.Kendini düzelt kendi çevrendeki insanları düzelt yeter.Büyükte konuşma olmaz olmaz deme çoluğun çocuğun var oğlun yarın bir gün yanında bir kızla yada kızın yanında bir erkekle karşına çıkıp allahım ben ne büyük konuşmuşum zamanında demeyesin.
Çok ilginç yorumlar var açıkçası şaştım kaldım... Herkesin hayatı kendine kim ne yaşıyorsa kendine yaşıyor kim kimle beraber bizene... Kadın hamile kaldı diye erkek %1oo suçlu diye birşey yok kadında istemiş severek veya sevmeyerek birlikte olmuşlar herkesin kendi özgür hür iradesi kimsenin birşey demeye hakkı yok... Sonuçta kadın hamile olduktan sonra adama gelip hamile kaldım illa benimle evleniceksin dememiş anladığım kadarıyla öyle birşey yazmıyor yada gözümden kaçtı kendi rızasıyla kabul etmiş yada tam tersi belki evlenir diye hamile kalmayı göze almış hamile kaldımda evlenir benimle diye sonuçta her iki durumdada kadın olumsuz sonuçlarını bile bile kendi özgür iradesiyle aklı başında olarak karar vermiş şuanda illa çocuklarıma bakıcaksın demiyor... Sonuçta adam tek hatalı değil ona sormadanda hamile kalması suçlu varsa kadında suçlu...Ama ben evlenmeden önce kesinliklikle ilişkiye girilmemeli diye düşünmüyorum herkesin aklı var mantığı var sevmiştir olabilir normal şeyler bunlar...
canım sen doğru yoldasın onların vicdanı olamaya bilir ama senin varmış sen kadına bakalım demiyosun zaten çocuklara bakalım diyosun bu konuda gerçekten tebrik ediyorum seni eşine gelincede ikna edebilirsen ne mutlu sana edmiyceksen boşver kendi huzurunuda bozma herkes yorum yapailir iyi veya kötü sen sana yakın olanları okursun
hayır öyle bir talepte bulunmadı benim bildiğim....ben eşimden o kadını ben yanındayken aramasını istedim ben bu olayları öğrendiğimde...kendi ağzından duymal istedim ne istiyor bilmek istedim....eğer deseydi ki benimle evleneceksin ben belki bırakırdım....ama şöyle söyledi....bu benim kendi kararım...ben kendim için istedim....sen kendi yolunu çizmişin...senden birşey beklemiyorum istemiyorum dedi...benim dinlediğimi bilmiyordu tabii...o öyle söylesede yine bizim ona karşı değil o çocuklara karşı sorumluluğumuz var...istemesede yerine getireceğiz inşallah...
bizim ona karşı değil o çocuklara karşı sorumluluğumuz var...istemesede yerine getireceğiz inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?