Eşimin evlilik dışı çocukları

• Konu Sahibi Konu Sahibi skyy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
erkeğin elinin kiridir namus erkekte değil kadında vardır kuyruk sallamıştır laflarını çok duydumda kadın forumunda kadınlardan duymak vah vah dedirtti
bu adamda nasıl biri iki tane çocuğu yok sayıyo sonra ileride anaları büyütüp iyi yerlere getirince o çocuklara muhtaç olunca ne olursa olsun ben sizin babanızım demesini bilir

canım kardeşim..o çucukları sadece anneleri büyütmeyecek...benimde kaçındığım istemediğim de bu zaten....on yirmi sene geçmiş aradan baba birden ortaya çıkmış gibi bir şey istemiyorum...eşimde istemiyor...inşallah üzerimize düşeni yapacağız en iyi şekilde...

inş.dediğin gibi mutlu olursunuz bir ömür...

eşin şu anda hem suçluluk duygusundan seninle konuşmaktan çekiniyor hemde karşı tarafla haklı olarak seni bir araya getirmek istemiyordur...zaten sende bence oraya gitme...olaylar daha farklı tartışmalara dönebilir...karşı taraf seninle karşılaşmak istemeyebilir...o çocukları alıp gelsin ya da beraber gidin sen arabadan inme...en azından karşı taraf size karşı ılımlı yaklaşana kadar karşılaşmaktan çekin kendinizi...annesi dediğim gibi bir şekil mutlaka onları görüştürmeye mecbur sonuçta babaları haklı yada haksız...bunun içinde herkesin zamana ihtiyacı var...size sabretmek düşüyor...

eşinizde büyük bir ihtimal çocuklarla görüşmek için yollar arıyor ve iş kesinleşince sizinle konuşmayı tercih ediyor olabilir...sonuçta sizi bu sıkıntılarla üzmek istemiyordur.şimdi bir düşünsenize eşiniz hergün gelip onlarla konuştum şöyle böyle tartıştık veya şöyle birşey denedim ama yolu kapadılar gibi şeyleri anlatsa siz daha çok üzüleceksiniz... o yüzden kendi size yansıtmadan halletmeye çalışıyor olabilir...tabii ki az çok olayları bilmeye hakkınız var ama arada daha çok şeyler çıkmasın diye de uğraşıyor olabilir...bazen herşeyi bilmekte iyi değildir...

tabii bu benim söylediklerim birer varsayım...eğerki hiç bir şey yapmayıp sadece zamana bırakıyorsa dediğim gibi zaman iyiyide kötüyüde getirebilir...bazen işi şansa bırakmamak gerekiyor...

sen eşinin çocuklara kesinlikle sahip çıkacağını belirttiğin için kendimce seninle konuşmama sebeblerini belirttim...ama eğer ki sözünde durmazsa çok dikkatli ol arkadaşım...Allah yardımcın olsun beyinde bir kurt olduğu zaman acabalar hiç bitmez...inş.bir an önce orta bir yol bulunur...

Aynen canım, nikahsız çocuk sahibi olan kadın, en ağır bedeli ödeyeceğini bilmeli.
Ne yazıkki bedelin en ağırı masum yavrucakların sırtına biniyor.
Büyük konuşmaktan Rabbime sığınırım. Evlatlarımız var.
Örneklerde de görüldüğü gibi nikahsız beraberlikte erkek kadın eşit olamıyor maalesef.
Erkek bay bay dediğinde, kadın karnındaki veya eteğindeki bebeyle baş başa kalıyor.
Çok yazık.

Elbette canım, senin yolunu belirleyecek olan, eşinle ilişkindir. Umarım ömür boyu mutlu olur,
vazgeçmeni gerektirecek hiç bir olumsuzlukla karşılaşmazsın. Çocuklar konusundaki hassasiyetini
kutluyor ve hepiniz için en huzurlu ortamı sağlıyacağına inanıyorum.

Ben kimsenin sırf hamile diye biriyle evlenmesinden yana değilim. Hamile kalmış söylemiştir bence söylememesi, eşinizin haberinin olmaması mümkün değil ama eşiniz sizi seçmiş o yönden aman niye o kadınla evlenmedi diyemem. Ama bir baba olarak insan çocukları doğunca görmek istemez mi nasıllar, sağlıkları iyi mi, ona benziyorlar mı hiç olmazsa bir merak eder. Onu da geç nasıl yastığa başını koyup rahat uyuyabiliyor. O kadın kimde kalıyor ailesiyle mi ve ailesi bu durumu nasıl kabullenmiş çevresi felan sonuçta evlilik dışı çocukları var ünlüler dünyasında normalde, gerçek hayatta pek hoş karşlanmaz ve bunca yükü bir kadının üzerine bırakmak bir erkeğe yakışır mı. Onun hastane ihtiyaçları çocukların bakım ki ikizlermiş bir de hiç karşılamıyor mu. Bir de nüfusa da kaydını babası olarak yaptırmadı mı o iş ne oldu. Yani şaşılacak şey bu zamana kadar nasıl rahat ettiniz anlamıyorum. Yanlış anlamayın sizi kınamıyorum ama biraz daha düşünseydiniz keşke yarın bşrgün sizde aynı şeyleri yaşayabilirsiniz.O kadında o çocukları tek başına yapmadı. Eşinizi ikna edin gitsin görsün çocuklarını ve ihtiyaçlarını karşılasın.

Skyy Allah gonlune gore versin,dilerim hersey yolunda gider ve herkes icin hayirli olan neyse o olur..Yasanmis bunca sey karsisinda muhasebe yapmak,dik durma ve gercekci olmak herkesin harci degildir..Ben bir helal olsun dedim okuduklarimdan sonra.

bencede eşine biraz zaman tanı şimdi oda vicdan azabı çekiyor seninle konuşmaktan çekinir
ama bakmıcam etmicem demiyor zamanı gelince beraber gideriz diyor sanada helal olsutn
başkası yapmaz senin yaptığını sende merhametli bi kadınsınki bunun için üzülüp ağlıyosun
bu konuda herkes yanlış anlamış konuyu başka taraflara çekmiş
babalarını küçükken tanımaları lazımki aradasıcaklık olsun
anneside göstermek istememesi beni düşündürdü
hem önceki eşinden 2 çocuğu var hem bundan ikiz bebeği var
hadi o öncekinden olan 2 çocuğuna babası bakıyo diyelim bu 2 bebeğe bakabilecek kapasiteye sahipmi kadın hamile kalmak istemiş kalmış ki tecrübesizde değil bundan önce 2 tane daha çocuğu var peki hamile olduğunu neden açmamış zamnında eşine saklamış eşin başkalarından duymuş ben şüphelendim şahsen normal bi durum değil belki kadın zamanında hamileyken deseymiş böle olmıcaktı hani hamileyken der erkek istemez kadın doğurmak ister doğururda böle bi durumda yaşanmamış sanırım kadındakide büyük cesaret valla bide biz töreyiz diyor hakikatten büyük cesaret töreler pek kabullenemez böle durumları

esinizle evlenmeniz bir hataymis...
siz bu gercegi biliyorken bu adamla nasil evlendiniz hayret ettim, inanilmaz bir sey...
hangi insan evladi kendi canindan kanindan meydana gelen yavrularini yuz ustu birakabilir...?
bunu akliniz mantiginiz aliyor mu?
esiniz o cocuklari istememis olabilir ama sonucta hayattalar ve babaya ihtiyaclari var...
o kadinla evlenmese bile cocuklarinin sorumlulugunu ustune almaliydi...

bir de ben esinizin sevgilisinin hamile oldugunu bilmedigine ve tesadufen tanidigindan ogrendigine hic mi hic inanmadim...
resmen uydurma yahu...
hangi kadin hamile kalir, 9. ayina yaklasir neredeyse bebekler doguracaktir da bu gercegi bebeklerin babasina soylemez??????
boyle bir sey hayatta olamaz...
hic inandirici degil...
kadin kocaniz bebekleri aldirsin diye israr etmesinden korkmustur soylememistir desek bu da olamaz cunku o zaman neden 4. aydan sonra soylemesi lazim bebekleri...
bu durumda esiniz yine bebeklerin varligindan haberdar olurdu...

siz inatla anlamıycam diye kendinizi zorluyosunuz bu olayı ben yapsamda dışlanıcam siz yapsanızda dışlanıcaksınız türk erkeği yaptığı pisliği ortada bırakıyo malesef şekil göründüğü gibi herkes hata yapar ben alan söylerim ama en zina yapmam ben dedikodu yaparım ama adam öldürmem uslubum sert gelmiş olabilir size ama gerçek bu yapmayın ne olur öyle olupta çok perişan insan gördüm ben bu kadın hani cahilde değil zaten ilk eşinden 2 çocuğu var kalkıp nikah ıymadan 2 çocuk daha yaparsa ben eleştiririm kusura bakmayın eğer ben müslümanım deniyorsa müslüman gibi yaşasın herkes

Sırf hamile diye birisiyle evlenmek istemiyorsa o zaman hamile bırakmayacak bu kadar basit bence...

canım sen doğru yoldasın onların vicdanı olamaya bilir ama senin varmış sen kadına bakalım demiyosun zaten çocuklara bakalım diyosun bu konuda gerçekten tebrik ediyorum seni eşine gelincede ikna edebilirsen ne mutlu sana edmiyceksen boşver kendi huzurunuda bozma herkes yorum yapailir iyi veya kötü sen sana yakın olanları okursun

ortada bu kadar evlilik öncesi ilişki yaşayan insan var hepsini sonuda hep aynı ben onları kınamak veya yadırgamak amacıyla söylemiyorum erkekler evlilik öncesi ilişki yaşadığı kadını karısı yapmak istemiyo bu böyle benm doğrummu asla tabiki onaylamıyorum ama kadınlaırımız kızlarımız da artık bunu anlamaları lazım illa hamile kalmasıda değil mutlaka karşısına bir yerden çıkıyo ileriki hayatında bir korku bir endişe yaratıyo tabiki herkesin kendi hayatı beni ilgilendirmez ben üzülürüm bir gerçek var ama kimse görmüyo

Çok ilginç yorumlar var açıkçası şaştım kaldım... Herkesin hayatı kendine kim ne yaşıyorsa kendine yaşıyor kim kimle beraber bizene... Kadın hamile kaldı diye erkek %1oo suçlu diye birşey yok kadında istemiş severek veya sevmeyerek birlikte olmuşlar herkesin kendi özgür hür iradesi kimsenin birşey demeye hakkı yok... Sonuçta kadın hamile olduktan sonra adama gelip hamile kaldım illa benimle evleniceksin dememiş anladığım kadarıyla öyle birşey yazmıyor yada gözümden kaçtı kendi rızasıyla kabul etmiş yada tam tersi belki evlenir diye hamile kalmayı göze almış hamile kaldımda evlenir benimle diye sonuçta her iki durumdada kadın olumsuz sonuçlarını bile bile kendi özgür iradesiyle aklı başında olarak karar vermiş şuanda illa çocuklarıma bakıcaksın demiyor... Sonuçta adam tek hatalı değil ona sormadanda hamile kalması suçlu varsa kadında suçlu...Ama ben evlenmeden önce kesinliklikle ilişkiye girilmemeli diye düşünmüyorum herkesin aklı var mantığı var sevmiştir olabilir normal şeyler bunlar...

burada gelen yorumların hepsini olduğu gibi iyi yada kötü kabul ediyorum arkadaşlar...kendimi temize çıkarmak değil amacım...sadece biraz dertleşmek istedim...

şöyle bir şey ekleyeyimmm..
bundan bir kaç yıl önce benim bir arkadaşım aynı durumdaydı....bir erkek arkadaşı vardı....bir kaç yıllık ilişkileri...erkek arkadaşının sonra imam nikahlı bir karısı olduğu çıktı ortaya...ondan ayrı yaşıyordu diye biliyorum ben ama bir kızları da varmış..
şimdi benim arkadaşım bunları öğrenmiş..fakat sonra yine ilişkileri iyi kötü devam etmiş ( o zamanlar tanımıyordum kendisini...sonra öğrendim )
sonra benim arkadaşım hamile kaldı ve bir kızı oldu...kendisi rus ' tu erkek arkadaşı da kürt kökenli..tabiii o erkeğin ailesinin haberi yoktu ve oda tam olarak sahiplenmedi...babalık testi falan istedi...onun çocuğuydu...kız tek başına kaldı annesi babası hamileyken evden kovdu...sonra barıştılar ve torunlarını çok seviyorlar şimdi....kızın babası bir şekilde maddi destek veriyor ( bazende vermiyor)...ara sıra görmeye geliyor kiz babasını bilyor yani....

ben o zamanlar o erkeğe çok kizmıştım...çok tartıştık kendisiyle....çarşı da ailenle gezerken katja ve melina çıksa karşına melina baba diye sana koşsa ailene ne dersin dedim....o da beni şok eden bir cevap vermişti....

demek istediğim şu.....bekara karı boşamak kolay....ve büyük konuşmamak lazım...ben o zamanlarda demekki çok büyük konuşmuşum

herkesin kardeşi tanıdığı arkadaşı var...yani herkesin başına gelebilir...herkesin bir iç yüzü var nedenleri var bazı şeyler için...kimse iyi yada köyü değil...insanlar iyi yada kötü şeyler yapar ama bu onları melek yada şeytan yapmaz bence...

hayır öyle bir talepte bulunmadı benim bildiğim....ben eşimden o kadını ben yanındayken aramasını istedim ben bu olayları öğrendiğimde...kendi ağzından duymal istedim ne istiyor bilmek istedim....eğer deseydi ki benimle evleneceksin ben belki bırakırdım....ama şöyle söyledi....bu benim kendi kararım...ben kendim için istedim....sen kendi yolunu çizmişin...senden birşey beklemiyorum istemiyorum dedi...benim dinlediğimi bilmiyordu tabii...o öyle söylesede yine bizim ona karşı değil o çocuklara karşı sorumluluğumuz var...istemesede yerine getireceğiz inşallah...

Öncelikle size şunu söylemek istiyorum. Birçok kişi sizi kullandığınız kelimelerle ilgili uyardığı halde biraz daha saygılı yazmaya devam etseniz. Bakıyorum da siz konuyu sürekli başka yerlere çekmeye polemiğe sebep oluyorsunuz.
Ayrıca buraya bir konu açılmışsa herkes fikrini ölçülü olarak belirtebilir. Kaldı ki burada hiç gereği olmayan kelimeleri kullanan da tek sizsiniz. Sana yakın olanları okursun demek kusura bakmayın amiyane tabirle işine gelenleri okursun demek gibi olmuş. Ya da ben öyle anladım
Vee... Öyle bir duruma getiriyorsunuz ki burada siz ve sizinle aynı fikirde olan birkaç kişi. Sadece siz müslümansınız diğerleri değil. Üstelik Müslüman insanlar, insanları dinine göre de değerlendirmezler. Kimin ne kadar neyi yaşadığı kendisini ilgilendirir. Uyarmak istiyorsanız da kelimelerinizi özenle seçin lütfen. Yazdıklarınızı hayretle okuyorum.
Konunun müslümanlıktan, müslümanca yaşamaktan çok vicdanla alakası var. Yanlış bir ilişki, bu ilişkinin sonucucu dünyaya gelen iki bebecik ve hiçbirşeyden haberi olmadan bu işin içine düşmüş bir kadın var.

Benim anlamadığım, eşiniz çocukları reddediyor, zaten evlenmeden önce bu çocuklara sahip çıkmayacağını da belirtmiş size. Çocukların annesi zaten babadan bişey beklemiyor, çocukları göstermek bile istemiyor.
E peki size ne oluyor ki? Neyin mücadelesi bu, hiç anlamadım..

Eşinizin tavrı son derece sorumsuz ve çirkin, yarın sizden doğacak çocuğuna da pekala yapabilir aynısını. Ama siz bu durumu evlenmeden önce öğrenmisşiniz zaten, şimdi neyin vicdan azabı, anlayamadım hiç..

Sizin etki alanınızda olan bir konu değil ki bu..

Son düzenleme:

Kadın sonuçta bilerek isteyerek dünyaya getirmiş... Siz elinizden geleni yapıyorsunuz bunda ahlaksızlık ,namuzsuzluk veya güven problemi yaratıcak bir durum yok benim şahsi kanatim.. Bence sizde eşinizle mutlu olmaya bakın bunları takıpta kafanızı yormayın üzmeyin kendinizi yapılıcaklar yapılıyorsa çokta düşünmenin bir anlamı yok...

bizim ona karşı değil o çocuklara karşı sorumluluğumuz var...istemesede yerine getireceğiz inşallah...

Biz..Sorumluluğumuz...Getireceğiz...
Neden SİZ ?
Eşin sözkonusu,sen değil.

Çocuklarına sahip çıkmasına engel olma tabii
Ama bu kadar teşvik etmen düşündürücü.
Sen ondan çok sahipleniyorsun mevzuyu.

Senin suçun değil,senin sorumluluğun hiç değil.
Bırak herkes üzerine düşeni yapsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…