22yasımda evlenip 6yıldır ailelerden uzakta bi şehirde gece gündüz mesailerde yalnızım. Eşiniz abartmış. Hani bazı akşamalr vakıt gecırırsınız olabılır de zorunluluk olması çok itici. Kvnızı arayın direkt anne bugün musait degılım ,işlerim var gelmene gerek yok sağol falan diyeKocam diyor bunu,nedeni ise yalnız kalınırmıymış
12 yaşımda annem hastabakıcı olarak çalışıyordu.Gece vardiyasında diye beni yan komşuya bırakıyordu. Ben ki yalnızlığa resmen aşığımdır, sinirden bayılmışım. İkinci bayılmamda bir isyan patlattım, yalnız bırakın beni diye kıyameti kopardım desem yeri. Kadın baktı ben ciddiyim, mecbur bıraktı. O yaşta bile isyan edebildiğim ve baskıcı tutumlara baş kaldırdığım için kendimle hala gurur duyuyorum yoksa benim sonum iyi olmazdı.Kocam diyor bunu,nedeni ise yalnız kalınırmıymış
Durum çok tanıdık geldiben ciddi bir cinnet geçirerek bu olayı çözmüştüm. Eşimle birbirimizş yedik. E anlat anlat kafasına laf girmiyo bende çıldırdım haliyle. Eşim ailesini aramış beni zaptedemeyince. Bi baktım bunlar çıkıp geldi. Kaynanam ağzına geleni söylüyo ama ne bel altı vurmalar anlatamam. Hiçbirinr cevap vermedim ta ki laf aileme gelene kadar.. Öf yeter be çekemiycem sizi dedim çıktım odadan. Kaynanam arkamdan geldi tükürdüklerini yalamaya hadi hadi sen yıktın geçtin ortalığı bana masal anlatma dedim..
Babamlar geldi bunlardan tık yok. Ben anlattım kaynanam küçüldü küçüldü koltuğun bazasına gircek nerdeyse. Bütün bu kavga evlendiğimizden beri yalnız kalamadık diye sitem etmemden çıktı baba. Ne kocamla yalnız kalıyoruz ne de ben yalnız kalabiliyorum evimde bıktım artık dedim. Bu yüzden bebeğimi kürtaj yaptırıp beni senin evine bıraktırcakmış kaynanam dedimbabam gerekeni söyledi ve ortalık biraz duruldu.
Zaman içinde de terbiyesizlik ve kavgalarıyla tamamrn koptuk.
Yani susarak bi yere varamazsın derdini anlat ki herkes sınırını haddini bilsin..
evlenmeden önce hiç mi renk vermedi, bir yılda hiç mi ilerleme kaydedemediniz?
Buna şöyle denir: Şimdi eşiniz evde yalnız kalsa siz çalışsanız eşiniz sizi aldatmayı düşünebilir. Şimdi sizin yalnız kaldığınızı düşününce aklına bu fikirler geliyor ve sizi annesine emanet ediyor göz önünde olun da bir şeyler yapmayın diye. Zaten kendiniz demişsiniz mağara adamı diye bu aklınıza gelmedi mi hiç?Tekinsiz de deģil aile apartmanı ve demirli camlar birinci kattayız ama sanki herkes benim pesimde mi ki bu paranoya ne yani
Bazı kültürlerde kadın yalnız bırakılmıyor (kültürü batsın)
Eşim de cok seyahat eder. Evlenirken annem eşin yokken kvn gelir yanına demişti. (Annem 60 yasında babam hala bırakmaz) anneme karışmamasını söyledim beni de kendine cevirme dedim
Gel zaman git zaman iki aylık evli ya varı z ya yokuz eşim bi seyahate niyetlendi. Gitme dedim illa gitti arkadaşlarıyla. Gitme günü de annem gelsin yanına dedi.
Hoooop dedim orda. dur. Hem rızasız git hem de bana karış. Ya gitme ya beraber gideriz dedim ya da eve ve bana karışma. Konu güvensizlikse evlenmeyecektin dedim. TEK kaldım.
Gel zaman git zaman gebelikte bi gezmeye niyetlendi. Yine gitme dedim illa gidecek ve gitti. Tabi ailesi tutturdu ay seni bırakmayız gebesin. Hop dedim orada durun. Beni oğlunuz bıraktı. Ben gitme dedim gitti. Şimdi içi rahat gezmesin oralarda tek dururum ben dedim ve TEK durdum.
O gün bu gündür ne kocam basıma bekçi diker ne de teklif eder.
Ayrıca seyahatleri de mininalize eder. Ben ilk basta annesiyle kalsaydım daha cok gezerdi.
Konu sahibiiiii
Bi kere iki kere kötü ol kurtul sonu gelmez.
Buna şöyle denir: Şimdi eşiniz evde yalnız kalsa siz çalışsanız eşiniz sizi aldatmayı düşünebilir. Şimdi sizin yalnız kaldığınızı düşününce aklına bu fikirler geliyor ve sizi annesine emanet ediyor göz önünde olun da bir şeyler yapmayın diye. Zaten kendiniz demişsiniz mağara adamı diye bu aklınıza gelmedi mi hiç?
Sonucu önemli değil baştan sizi onlara zorla götürmesi önemli. Bunları yaşamaya gerek var mıydı bence yoktu. Burda eşlerini kendi ailelerine bırakan kocalar çok ve ben her seferinde hepsi için aynı şeyi düşündümAilesinin yaptıklarını duyunca otur evinde artık o zaman dedi
Ben olsam kıyameti koparırım. Bu resmen güvenmemek başka açıklaması yok. Başına da annesini bekçi dikiyor. Büyük ihtimalle de sana güvenlik için falan olduğunu söylüyordur sanki annesi kara kuşak karateci seni koruyacak.Kocam diyor bunu,nedeni ise yalnız kalınırmıymış
Sonucu önemli değil baştan sizi onlara zorla götürmesi önemli. Bunları yaşamaya gerek var mıydı bence yoktu. Burda eşlerini kendi ailelerine bırakan kocalar çok ve ben her seferinde hepsi için aynı şeyi düşündüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?