- 6 Mart 2020
- 608
- 1.887
- 113
- 29
- Konu Sahibi Aytoldu_xx
-
Yoo sorduğunuz soruların cevabı: hayır. Ama hanımefendi burada başka bir şey demek istemiş. O yüzden tepki vermiyoruz. Anladık çünkü.Beni eleştirenler bu zihniyete ne diyor adam sevmiş de almış her çalışmayan kadınla evlenen sevip de mi alıyor veya çalışan Kadınlar sevilmiyor mu?
Şuracıkta bir dua edip gideceğim canım benim ;Allah eski eşime inşallah senin gibi bir eş verir.Merhabalar tekrar, az önce eşime çok darıldım o da bana darıldı karşılıklı. Sizce bunda ben mi hatalıyım söyler misiniz?
Kahvaltıyı bazen o hazırlıyor bazen ben. Bugün ben kalktım patates kızartması yaptım çayı demledim sucuk üstü kaşar yaptım sıradan kahvaltı yiyecekleri yani. Gece de kombiyi kapatmış dondum zaten ona sinirim bozulmuştu.
Tezgaha 1 salatalık bir domates çıkarmıştım. Geldi kaynana gibi hepsini yiyemeyiz diyerek geri koydu ben de sen ne karışıyorsun ben hazırlıyorum belki ben yicem yaptığın terbiyesizlik dedim kız kardeşlerin her sabah neler yiyor dedim hem çalışıyorum hem bana mı çok görüyorsun dedim kızdım o da salona gitti kahvaltı yapmadı şimdi de bana küstü.
Ben mutfaktayken gelip musluğu kapat bilmem ne diye beni eleştirmesi sinirimi bozuyor. Zaten çalışıyorum fazlasıyla kazanıyorum 3 5 kuruşluk yaptığı cimrilikler sinirimi bozuyor ne diyorsunuz
Ee kocan iki domates salatalığı vermemiş sanaÇalışmamak evde oturmak koca ne verirse ona tama etmektir ama çalışmak kocanın sana verdiği hayattan fazlasıdır bu açık bir gerçek
Allah eşinizin yardımcısı olsunYiyip içemez demedim ama ben ayda 6 bin para getiriyorum bana 1 domatesin lafını yapamaz bedavaya yemiyorum
BDV'deki bu yeni gelinleri okuya okuya,
19 yaşındaki oğlum adına cidden tırsmaya başladım.
Çok değişik konularda, çok değişik genç kadın tipleri gördüm ama 'çalışıyorum o halde varım' diyen konu sahibi, beni dumur etti.
Not: 22 yıldır çalışıyorum, saf mıyım neyim? Paramı kendimle birlikte evime, aileme harcıyorum.
Konu sahibi ispat istiyorsa bordromu göndereyim ki beni de yalancılıkla itham etmesin.
Belki de hanımefendinin annesinin tavrı doğrudur ama siz hatalı eş seçmişsinizdir, olabilir mi?
Erkeklerde bu durum var.Buyuk ihtimal annesi büyüdüğü aile tutumludur.Sabah bizde peynir icin tartıştık hamur işi yapioduk cok koyuyormusum hemen bitiomus cok kırıldim bir agladim önce sonra dur sen dedim 2 kişilik kahvalti yaptım gule gule beni izlediMerhabalar tekrar, az önce eşime çok darıldım o da bana darıldı karşılıklı. Sizce bunda ben mi hatalıyım söyler misiniz?
Kahvaltıyı bazen o hazırlıyor bazen ben. Bugün ben kalktım patates kızartması yaptım çayı demledim sucuk üstü kaşar yaptım sıradan kahvaltı yiyecekleri yani. Gece de kombiyi kapatmış dondum zaten ona sinirim bozulmuştu.
Tezgaha 1 salatalık bir domates çıkarmıştım. Geldi kaynana gibi hepsini yiyemeyiz diyerek geri koydu ben de sen ne karışıyorsun ben hazırlıyorum belki ben yicem yaptığın terbiyesizlik dedim kız kardeşlerin her sabah neler yiyor dedim hem çalışıyorum hem bana mı çok görüyorsun dedim kızdım o da salona gitti kahvaltı yapmadı şimdi de bana küstü.
Ben mutfaktayken gelip musluğu kapat bilmem ne diye beni eleştirmesi sinirimi bozuyor. Zaten çalışıyorum fazlasıyla kazanıyorum 3 5 kuruşluk yaptığı cimrilikler sinirimi bozuyor ne diyorsunuz
Ben de tam olarak bunu düşünüyordum.
Bir ailede veya evlilikte karı ve koca neden çalışır? Birlikte daha iyi ve daha rahat bir hayat sürdürebilmek, ileriye dönük yatırımları daha gönlü ferah bir şekilde yapabilmek için. Iki kisinin kazandigi da ortaktir harcadığı da. Seninkisi fazla benimkisi az hesabı yapılmaz. Sen çalışmıyorsun o yüzden az yiyeceksin, az alışveriş yapacaksın denmez. Zaten ortada bir gecim sıkıntısı varsa, eşler kendi aralarında bunu konuşurlar ve tutumlu olmaları gerektigi konusunda bir karara vararak ekonomi yapma yoluna giderler. Ekonomi yapilacaksa bunu her iki tarafta yapar. Elinden salata, domates almakla ekonomi yapilamayacagi gibi benim param, ben kazanıyorum, benim hakkım istedigim gibi harcarım istedigim gibi yer icerim diyerek de o evlilik iliskisi yurutulmez.
Bu devirde calismayan kadina semer vuruluyor, hor goruluyor, calismayan kadinin ekonomik ozgurlugu olmuyor. Erkek kadina bakmak zorunda bakmazsa bosanma sebebidir. Ben parami kocamin eline saymak zorunda degilim, benim param, istedigim gibi yer harcarım, ozgurum...Tarzi seyler yazmissiniz. Şahsen ben sizi anlıyorum. Sizi bu şekilde düşündürmeye ve hissettirmeye sevk eden kişi eşiniz. Eşiniz normal bir koca (cimri olmayan) olsaydi, yani bogazinizdan kesen, her şeyin hesabini kitabini yapan, hesap soran tarzda bir insan olmasaydı bu şekilde düşünmezdiniz bence. Ama tabi ki bu, sizin bu düşünce tarzinizin dogru oldugunu gostermiyor. Bana göre ikiniz de yanlışsınız. Aynı ev icerisinde iki kucuk cocuk gibi bir birinize küsmek yerine iki yetiskin, olgun insan gibi "bir evlilik nasil olmalidir" "saglikli ve mutlu bir iliski nssil yurutulur, yurutulmelidir" konularinda muhakemeler yapın. Siz ortak bir hayat paylaşıyorsunuz ama ayrı gayrınız var. Burdaki bu tezatlık dikkatinizi cekmeli bence.
Icerisinde "benim" "senin" zamirlerinin yerine "bizim"in gectigi diyaloglari kurabileceginiz bir evlilik inşa etmeye çalışın. Bu da ancak karşılıklı iletisim ve anlayışla olabilelecek bir şey.
Kocam bana bakmak zorunda demiş ben eve pek bir katkısının olmadığını anladım yazdıklarından.Eve katkida bulunuyordur. Bedavaya yemiyorum diyorya. Maasimi vermem diyor sadece.
Hahahhh aynı ben normalde salatalık sevmem ama bu konudan sonra gittim ekmekle salatalık yedim. Değişik bir deneyimdi teşekkürler konu sahibi8 yıldır çalışıyorum, üstüne üstlük şimdi bir de hamile halimle çalışıyorum, kimse bana salatalığın hesabını soramaz.
İyi ki evden çalışıyorum şu sıra, konuyu okurken canım çekti hemen dolaptan bir salatalık aldım da rahatladım. Evin bütün ışıklarını da açtım öyle çalışıyorum, çalışıyorum sonuçta.
Sana dediklerimizin aynısını diyoruz sen de evde iş yapmamak için çalışıyordun yaBeni eleştirenler bu zihniyete ne diyor adam sevmiş de almış her çalışmayan kadınla evlenen sevip de mi alıyor veya çalışan Kadınlar sevilmiyor mu?
Ama ben anneniz değilim ki. Anneniz öyle yapiyor diye doğru anlamına da gelmiyor. Bu devirde çalıştığını vurgulamazsan semeri vuruyorlar ben böyle sesimi çıkarmasaydım sanki çalışmıyormuşum gibi kendime bir şey alamazdım
Çalışıyorum karşılığını istiyorum demek neden suç? Ben eşime söyledim eğer sıcak evimde durmayıp çalışıyorsam paramı da harcarım maaşımı ister veririm ister vermem diye kusura bakmayın emek veriyorsam en azından maddi anlamda rahat olmam gerekir bunun için çalışıyorum zaten. Çalışıyorum. Çalışıyorum bakın tekrar söylüyorum çalışıyorum. Niye sizi rahatsız ediyor?
Çünkü ben rahat yaşamak için çalışıyorum ayrıca eşime para da vermiyorum
Niye ne yapmam gerekirdi söyler misiniz maaşımı getirip eşime vermem o kadar çalıştığım halde Her şeyden mahrum kalmam mı
Çalışmamak evde oturmak koca ne verirse ona tama etmektir ama çalışmak kocanın sana verdiği hayattan fazlasıdır bu açık bir gerçek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?