Eşimin hakkınımı yemiş oluyorum?

Babama degil anneme veriyorum cunku babama versem gider kendine bira alır.
Annem bi defa kardesimden para istedi o da yok dedi ve ekmek almak icindi bu para
Ben çıkardım verdim annem su düştüğümüz duruma bak kizimdan para aliyorum diye ağlayacak gibi oldu. Bende cok üzüldüm sacmalama anne benim param olmasa sen vermeyecek misin sanki dedim
Benimde cok aklim takılır gittigimde dolabi su alma bahanesiyle falan acar kontrol ederim
Seni cok iyi anliyorum borc falan com kotu yoksulluk da zor sen üzülme
Aferin takdir ettim seni canını sıkma ver sen annene para esine de bisey söyleme soylemek zorunda değilsin sonucta o paradan vazgecmis sana veriyor srn zaten 1500 2000 in hepsini harcamiyorsun iyi yapmışsın vererek
Allah hepimizin yardımcısı olsun

Eşine söylemen lazım . Annem anneanneme yada işte ailesine birşey aldı mı verdi mi babama söyler rızasını alır hep . Bende birşey aldım mı yaptım mı hep söylerim eşime

Eşine söylemen lazım . Annem anneanneme yada işte ailesine birşey aldı mı verdi mi babama söyler rızasını alır hep . Bende birşey aldım mı yaptım mı hep söylerim eşime
Anneannem de bana kocandan hicbisey saklama demişti gecen gün araniz bozulur demisti
Kafam karıştı şuan

Anneannem de bana kocandan hicbisey saklama demişti gecen gün araniz bozulur demisti
Kafam karıştı şuan
Bir iğne ucu kadar bile birşey saklama gerçekten ben hiç saklamam . Tek sakladığım bazen ailesi ile ilgili düşüncelerim başka İnan bir su alsam ayağım taşa takılsa söylerim . Ki ben şuan çalışmıyorum ve eşimin maaş kartının ek kartı bende onun mobil uygulaması telefonumda yüklü ciddi bir gelirimiz var çok şükür . İstesem herşeyi yaparım neden ne yaptın vs demez

Öncelikle tebrik ederim bu mücadele ve ailenize olan yaklaşımınız Harika . Keşke ben de eşime anlatmasaydım bazı şeyleri . Eşim mükemmel biri ama işte ailesi yüzünden ters düştüğümüz bir gün benim bekarken aileme yaptıklarımı onların düğünümde bir şey yapmadığını söyledi. Asla unutmam o lafını . Ki eşim cidden iyi biridir ama annesi çok çok çok acımasız ve tehlikeli bir kadın. Neyse ben de olsam arada kalırdım . Biz hep borçluyuz eşimin ailesi bir şey yapmadı sonra sağlık sorunları araba derken çok zor geçti ve geçiyor da . Ben çalıştığım halde aileme para veremiyorum. Allah tan babam durumu biraz topladı da içim rahatladı.
Seni de anlıyorum ama bence eşine anlatma en nihayetinde aylık 300 500 lira bir şey . Kendine bir elbise az alıp bir yabancıya yardım etmişsin gibi düşün. Sevabı da çok büyük. Eşine de anlatma bence . Ben dayanamam anlatırım ama eşim bir kez başıma kalktı ya ondan beri hep sanki laf edecekmiş gibi gelir mutsuz olurum. Ki ben eşimin ailesine kendi ailemden çok şey alırım. Onların durumu bizden daha iyi ama kaynanam aç gözlü . Beni rahat bıraksın diye borca girer yine alırım . O kadar bıktım .

Yahu sana verilmis para tek tek bugun onu aldim bugun buraya para verdim mi diyorsun .
Soylemesen daha iyi .Sana istedigini yapman icin verilen para o .Artik senin paran .Dini boyutunu bilmem de onu da fetva hattina sor .

Denk gelirse " geçen gün giderken..... aldım" tarzı söyleyebilirsiniz, yada birlikte giderken alışveriş yapabilirsiniz, ama eşinizden bilerek gizlemediğiniz sürece söylemek için kıvranmaniza gerek yok,ayrıca aynı düşünceyi eşinizin ailesine karşı da sürdürmelisiniz, ihtiyaç olmasada gönül almak için bişeyler yapmalısınız

Parayı sana veriyorsa istediğin gibi kullanabilirsin. Ama sana tavsiyem bir şekilde çalış. Kursa falan git bir meslek edin. Bugünün yarını da var. Bak annene para verirken bile için rahat değil.

Ya gerçekten gözlerim doldu , bilmiyorum ama bir çok insan evlendikten sonra ailesine sırtını dönüyor , sizin böyle ailenizi düşünmeniz beni gururlandırdı . Aslında olması gereken de bu . Valla ne yalan söyleyeyim ben de yapardım kesinlikle , eşiniz de paranın hesabını sormuyorsa söylemeyin bence , bu kocanızdan saklamak için değil ailenizi küçük düşürmemek için biliyorum ... ayrica tamam o çalışıyor ama sizde onun karısısınız, ayrıca kocanızın cebimden calmiyorsunuz,zaten size verdiği paradan ayırıyorsunuz. Bence yapmaya devam edin . Ben uyuyamazdım açıkçası

Sana verdiği harçlık birikim yapmana da yeter ailene vermene de..
Ben olsam aileme her ay 300 verir kenara da bir o kadar atarım. Eşime de söyleme gereği duymazdim sormadikca.
Sonuçta sana veriyor istediğin gibi harca diyor. Çanta almam annemi rahatlatirim bunda bir şey yok rahat ol.

Ama bir kadının çalışması çok güzel bir şey işte.
Evde bile olsa küçük bir uğraşın olsa kendi kazandığını ailene için rahat verirdin.

Öncelikle bu kadar vefalı olduğunuz için tebrikler. Ben de kıyamazdım aileme öyle bir durumda.
Bence eşine şöyle diyebilirsin ‘ Canım biliyorsun annemlerin durumu pek yok bazen gittiğimde bir şeylere ihtiyaçları olduğunu görüyorum ,ben de elin boş gitmiyorum marketten birkaç şey alıp götürüyorum haberin olsun.’
Muhtemelen bir şey demeyecektir hatta tabi iyi yapmışsın diyecektir.Sonraki zamanlarda da ara ara bugün anneme 50 TL harçlık bıraktım. İhtiyacı vardı falan şeklinde söylersin.
ihtiyacınız olmasa bile söylemelisin bence.senin de için rahat eder. Aylık 2000 TL sana bırakıyorsa zaten bunu sorun edecek bir insan değildir

Sana verdiği parayı harçlık olarak verip,harcama şeklinde şartlar sunmamışsa tabiki ailene yada başka ihtiyaç sahibine yardım edebilirsin.
Dinende aileye yardım,akrabaya yardım öncelik sırasında ilktir.
Çok akıllıca davranmışsın başından beri,bundan sonrada bahsetme.
Belli olmaz huyu değişir,bakış açısı, davranışları değişeblir öğrendikten sonra.

Canım niye hak olsun. Adamın cebınden gızlıce almıyorsun sana verdıgı harçlıktan arttırıp verıyorsun. O para zaten senın. Atıyorum annenlere verdın diye mutfakta bısey mı eksık kaldı senın hayır dımı o halde ıstedıgın gıbı degerlendır. Bende verıyorum aıleme aynı böyle esıme rapor vermem. He bısey olur mesela annemın taksıtını odedım va derım tamam der asla verme demez hatta senın etın ne budun ne bana söyle ıhtıyacları varsa ben halledeym dedı geçen çok mutlu oldum. Ben çalışmıyorum sonuçta onun bunu düşünüp soylemesı bile yeter

iyi niyetli ve aklı basındA bir insansınız belli okurken eşinize hiçbirşey yansıtmamaya çalışmanızı takdr ettim. bn eşinin veya sevgilinin nişanlının yanında ailenin maddi durumundan ve manevi sorunlardan bahsetmeyi doğru bulmuyorum bi noktoya kadar bilebilir belki ama tamamen bilmesi yanlış. sizin eşiniz iyi biri olabilir belki bunun hiç bir şekilde kafanıza kakmaz ama o kdr çok örnek varki çevremde kafasına kakan o noktadan vuran kişiler vs.
bnde eşinizin verdiği paradan ailenize bişeyler alıyor olmanız bence hakka girmez tabikide verebilirsiniz.
sizin psikolojinizi anlayabiliyorum bn şuan çalışıyorm ama ilk evlendiiğim sıralar 2 ay çalışmamıştım eşimde bana saolsun devamlı sorar para bırakırdı. ama insan çalışmaya kendi parasını harcamaya alıştıgı için eşin bile olsa onun parassını o kdr rahat harcayamıyorsun açıklama yapmak zorunda hissediyorsun kendini
bunlarda bence gururdan ve iyi bir ailede yetişmekten diye düşnüyorum :)
sözüm burdan dışarı ne kızlar var bişeyler koparsam da yesem diye bakan..

Anne babaya bakmakla yukumlusun, ama gizliden para vermekte dogru degil. Insanin ici sizlar tabii o sekilde yokluk icindeyse ailen? Peki neden bu kadar yokluktalar? Bi gelirleri yok mu?

hiiiç söyleme. yarın ne olacağı hiç belli olmaz. güvenip söylersin yarın öbürgün senin anana babana da ben bakıyorum der.
eşinin cüzdanından tırtıklayıp vermiyorsun sonuçta. eşin sana harçlık bırakıyor. sen o parayla giyim kuşam alıp parayı hiçte edebilirsin. kozmetik alıpta bitirebilirsin. veya bu şekilde değerlendirebilirsin. 1500 veriyorsa 500 ailene verip 500 kenarda toplayıp 500 ile de alışveriş yapabilirsin. böylece ilerde napıyosun sen bu paraları derse biriktirdim dersin. ama ailenle ilgili kısmı sakın karıştırma...

Esinizden ailenizin maddi durumunu neden sakladiginizi anlamadim. Artik sevgili ya da nisanli degilsiniz. Bir aile oldunuz ve maddi sikintilari saklamaniz arkasinda bisey var gibi hissettim. O kredinin neden cekildigini mi anlatmak istemiyorsunuz ? Bence ne olursa olsun kocanizdan bisey saklamak zorunda hissetmeniz, iliskinizin sorunlu oldugunu gosterir. Aranizda yeterince guven yok gibi...

Ayrica daha once çalışırken ailenize yardim ediyordunuz, kocaniz artik calisma dediginde agzinizi acip aileme yardim ediyorun, calismazsam buna nasil devam edebilirim ki diye sormaniz gerekiyordu. Kendinize es olarak sectiginiz adamla neden konusamiyorsunuz ki?

Eski konunuza baktim, esiniz annemle ayni evde kalalim sen de anneme bakarsin diye bir teklif sunabilmis size. Calismaniza izin vermiyor, annesine baktirmak istiyor(sonuc ne oldu bilmiyorum ama sonucta bunu teklif etti), markete ya da ailenizin evine yalniz gidemiyorsunuz, esinizle aile evine giderken marketten gecip aileniz icin alisveris yapamiyorsunuz. Bence bize soylemek istemediginiz bazi problemleriniz var evliliginizle ilgili.

Her neyse, en basta da yazdigim gibi esler birbirine her seyi soylemeli ama nedense esinizden bor sekilde cekindiginizi hissettim, sanki adam uzerinizde bir baski kuruyor gibi, bu yuzden soylemeden boyle devam edin bence... zaten o rahatligi kocaniz size hissettirseydi dusunmeden soylerdiniz en bastan.

Eşiniz cimri bir adam değilse,verdiğinizi duyunca kızmayacak ise,siz de hediye,sadaka,ihtiyaç görme maksatlı veriyorsanız bu hak yemek olmak.
İyi bir davranış,sevap olur hatta.

Ama eşiniz duyunca sorun edecekse,cimri bir adamsa, size "benden habersiz kimseye bir yardımda bulunma" diye bir tembihte bulunmuşsa (bir kez bile) bunu söylemek durumundasınız,yoksa hak yemiş olursunuz.

bu konu yeterince canını sıksaydı çalışırdın, yemiş olup olmamak neye göre kime göre düşünncelere göre değişir

Bence söylemenize hiç gerek yok harçlığınızi ha harcamissiniz ha ailenize vermişsiniz. Söyleyip ailenizin ve aynı zamanda kendinizin gururunu kırmayın ben olsam kesinlikle eşime hissetirmezdim bile. Ayrıca o harcliginizi varsayalimki bi hayır kurumuna bagisladiniz sonucta o para sizin tasarrufunuzda eşiniz ne isterseniz yapın olarak veriyor .Bide eşinizin verdiği parayı 'onun ' parası olarak bakma bakış acınızı degistrmelisniz eşinizin kazanıyor olması ona ait oldugunu göstermez ikinize ait oyuzdn kendinizi kötü hissetmenize gerek yok. Ailenize elinizden geldgnce fazla destek olmalisiniz.Haklarını odeyemezsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…