biz gideceğimiz zaman haber veriyor eşim. bir olur yemek yapılmaz iki olur yemek yapılmaz. ama hep bunu dile getiriyor. yemeğim iki günlük yedirmek istemiyorum diyor. bu iyi niyetten mi sizcekadın yeni yemek yapmamış dünün yemeğini de yedirmek istememiş nesi garip ki? bu kötü niyet değildir yani...
tabiki eşimi kırmam o mutlu olacaksa kalmalarından yanayım.Esin ozenmis belli ki. Ustunde durma bu seferlik kaliversinler istiyolarsa.
tabi ki bende sizin gibi düşünüyorumboşver şimdi canım
eşin kırkyılda bir böyle bişey istiyor
şimdi bişey söylersen kırılır
sen bakma kv dene yap ikramını
yani bir şey diyemedim çok şaşırdım ısrarcı tavrına.Eşin çok abartmış. Sanırım aklınca samimiyet yaratmaya çalışıyor. Ne gerek var 15 dakikalık mesafede kalmanın. Ben olsam surat ederdim. Gereksiz yani. Ne güzel az da olsa resmiyet varmış. Eşine demedin mi, davet ediyorsun yatılı ama bana danışman gerekmez mi diye? Bence size danışmadan çağırması bile bir garip.
kızlar selamlar,
eşimin aile bağları çok sıkı değildir. gelip gitmezler arayıp sormazlar. sadece eşimi arar sorarlar. ben elimden geldiği kadar ziyaretlerine giderim. (çalışıyorum bu arada gerçekten çok yoğun oluyorum) kv kızı ile aynı apartmanda oturuyor ne zaman gitsem yemeğim iki günlük sana yedirmek istemem der ve hep kızında yemek yenilir. görümcem çok iyi insandır sorun yapmaz bunu bende yardım ederim birşeyler hazırlarız. fakat bir kez olsun kv gelin bende yemek yiyin demez. yaşlı da değil bu arada. sorum şu olacak sizlere. eşimin anne babasını yemeğe çağırdık. eşim telefonda annesi ile konuşurken çok ısrar etti geleceksiniz kalacaksınız. eğer gelmezsen ben gelip alıcam seni gece de burda kalacaksınız diye ısrar etti. bize 15 dk lık mesafede oturuyorlar. eşim mutlu olacaksa bu durumdan sorun değil kalsınlar tabi. ama eşimin bu kadar mesafede kalmalarına ısrar etmesi tuhaf geldi. sizde böyle durumlar nasıl? sizinde eşiniz ısrar eder mi bu tarz durumlarda?
Gelini ve oğlu evine geliyorsa yemeğe bence yemek hazırlaması gerek,her zamanda aynı bahane üretilmez,siz kayınvalidenizin evine gidiyorsunuz sonuçta,her zaman görümcenin evine gitmiyorsunuz sonuçta,ben olsam bende alınırdım,insanın gelini,oğlu,kızı yada damadı evine geliyorsa 2 tane yumurta kırar yine yedirir yemeğim 2 günlük denmesi bile çok kırıcı.kızlar selamlar,
eşimin aile bağları çok sıkı değildir. gelip gitmezler arayıp sormazlar. sadece eşimi arar sorarlar. ben elimden geldiği kadar ziyaretlerine giderim. (çalışıyorum bu arada gerçekten çok yoğun oluyorum) kv kızı ile aynı apartmanda oturuyor ne zaman gitsem yemeğim iki günlük sana yedirmek istemem der ve hep kızında yemek yenilir. görümcem çok iyi insandır sorun yapmaz bunu bende yardım ederim birşeyler hazırlarız. fakat bir kez olsun kv gelin bende yemek yiyin demez. yaşlı da değil bu arada. sorum şu olacak sizlere. eşimin anne babasını yemeğe çağırdık. eşim telefonda annesi ile konuşurken çok ısrar etti geleceksiniz kalacaksınız. eğer gelmezsen ben gelip alıcam seni gece de burda kalacaksınız diye ısrar etti. bize 15 dk lık mesafede oturuyorlar. eşim mutlu olacaksa bu durumdan sorun değil kalsınlar tabi. ama eşimin bu kadar mesafede kalmalarına ısrar etmesi tuhaf geldi. sizde böyle durumlar nasıl? sizinde eşiniz ısrar eder mi bu tarz durumlarda?
sizin gibi düşünüyorum yumurta bile kırıp yedirebilir. her zaman aynı bahaneleri söylüyor. kp yemek yok mu diyor. kv yemeğim iki günlük yemek yedirmek istemem kızı için hazırlar şimdi diyor. üstüne kvde de gelip kızında yiyor.Gelini ve oğlu evine geliyorsa yemeğe bence yemek hazırlaması gerek,her zamanda aynı bahane üretilmez,siz kayınvalidenizin evine gidiyorsunuz sonuçta,her zaman görümcenin evine gitmiyorsunuz sonuçta,ben olsam bende alınırdım,insanın gelini,oğlu,kızı yada damadı evine geliyorsa 2 tane yumurta kırar yine yedirir yemeğim 2 günlük denmesi bile çok kırıcı.
evet eşim hep arar haber verir, anne biz geliyoruz der.Peki gitmeden önce haber veriyor musunuz?
kızlar selamlar,
15 dk mesafeden gelip kalmaları çok gereksiz.kızlar selamlar,
tarafsız cevap veriyorum size, çalıştığım için kendi annem babam geldiğinde bile zorlanıyorum. ki annem geldiğinde bana çok yardımcı oluyor. yemek yapar koyar dolaba biz sonra yiyelim diye. anneme gideriz elimizi kolumuzu doldurur gönderir. yani annemin bana faydası çok oluyor. ben anneme mahcup oluyorum çoğu zaman o yüzden sık sık anneminde gelmesini istemem. ama kv nin evine gideriz bir tabak yemek koymaz veya gel birlikte hazırlayalım demez.Böyle konularda empati yapılması gerektiğini düşünüyorum konu sahibi aynı şehirde olsanız bile sen ailenin sen de kalmasını istmezmiydin?
maalesef çok ısrar etti eşim. gelmezsen gelip taksiyle alıcam gece de burda kalıcaksınız dedi. bana sormadan hareket etmesi hoşuma gitmedi.erkeklere ısrar hiç yakışmıyor.ısrar etmeden de tavır konulabilir
çok ilginç evlendiğiniz gece de sizde kalmak istemesi. allah size sabır versin. oğluna iyi yüzünü gösterdiği için eşiniz umursamıyor belli ki. benim kv de öyle benim yanımda oğlunun ellerini okşar güzel elli oğlum yeşil gözlü oğlum boyuna posuna kurban olurum der çocuk gibi sırtını sıvazlar. bende sinirimden hiç bir şey demem. lafı açılsa eşim annesini kıskandığımı düşünüyor. bende hiç lafını açmıyorum.benim eşim çok iyi niyetli ve saf. Kayınvalidem de tam bir çakal. Bana saldırmak için eşimin iyi niyetini silah olarak kullanır. Evlendiğimiz gece bizde kalacaktı eşime zorla götürttüm annesini, 20 günlük evliyken geldi kal demeden söndürdü ışıklarını uyudu. saçma sapan bahanelerle sık sık geliyor. başka şeylerde kafa çok güzel çalışıyor, böyle şeylere gelince saf ayağına yatıyor. Bizim de 10 dakikalık yol. Ne işi var bizimle? Ama illaki gelecek! Biz ne yaptık, ne ettik; ne yedik ne içtik öğrenecek! Bir şeyi zorla kabul ettirmek var, isteyerek kabul etmek var. Eşime de bu davranışlar normal geliyor, annesine kızmıyor bile.
İnanın bu anlattıklarınız sorun bile değil. Her şeyi kafanıza takmayın. Ben 3 ayda daha kötülerini yaşadım. Hala mücadele ediyorum.
çok ilginç evlendiğiniz gece de sizde kalmak istemesi. allah size sabır versin. oğluna iyi yüzünü gösterdiği için eşiniz umursamıyor belli ki. benim kv de öyle benim yanımda oğlunun ellerini okşar güzel elli oğlum yeşil gözlü oğlum boyuna posuna kurban olurum der çocuk gibi sırtını sıvazlar. bende sinirimden hiç bir şey demem. lafı açılsa eşim annesini kıskandığımı düşünüyor. bende hiç lafını açmıyorum.
evet doğru keşke uzak olsak da gelip gitme konuları sık sık olmasa..Aynen, bir şey söyleyince biz hep kıskanç oluyoruz, art niyetli oluyoruz. Anneleri melek. Çocuklarının evlendiğini kabul edemiyorlar. Benim eşim tek çocuk, babası da vefat etmiş. Kayınvalidem kolayını bulsa çocuğunun ağzına besleyecek. Bıraksa biraz da ben ilgi göstersem kocama. Kadın bana fırsat vermiyor ki hiçbir şeyde. Hep o bilir o yapar biz bir şey bilmeyiz. Beni de yönetmek istedi ama başaramadı. Burada eşlerimizde de suç var. Dengeyi sağlayamıyorlar. Tamam ailesine yine saygı duyalım. Ama bizi onlarla sık sık bir araya getirmeseler, mesafeli olsalar, eşlerinin arkalarında durup korusalar... ahh ahh! Kayınvalideye yakın olmak çok büyük bir dezavantaj. Ne kadar uzak o kadar iyi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?