eşimin ısrarcı tavrı

kadın yeni yemek yapmamış dünün yemeğini de yedirmek istememiş nesi garip ki? bu kötü niyet değildir yani...
biz gideceğimiz zaman haber veriyor eşim. bir olur yemek yapılmaz iki olur yemek yapılmaz. ama hep bunu dile getiriyor. yemeğim iki günlük yedirmek istemiyorum diyor. bu iyi niyetten mi sizce

Ben ne başka bir evde kalmayı severim ne de bende kalınmasını gelsinler yiyip içip gitsinler .
ama tabi kalınıyor mecburen benim ev biraz herkese uzak, gelince en az bir gece kalıyolar çoğunlukla bizde annemlere gidince kalırız başka yerde kalmayız.

Şu kalma olayını çok absürt buluyorum. Bizimde 10 dak. mesafede evlerimiz, ilk zamanlar aay burda kalın der dururdu kayınvalidem, hayret bir şey 8 saatlik yol gibi, desede sallamıyorum tabi ki.
Sana gelince eşin ısrar etsin boşver, zaten çok gelmeye meraklı tipler değil.
Biraz misafir etmek istemiştir eşin. Üstüne durma bence.

yani bir şey diyemedim çok şaşırdım ısrarcı tavrına.

Yani benim eşim israr etmez di heralde zaten yakınız derdi birde çalışıyorum onuda katardı tabii usulen geç olmuşsa anne kalın derdi yanii bunun dışında okdar israrcı olmaz dı ... Amaa belki konunun başında demişsiniz ya aile bağları çok yok aramaz ve sormazlar diye belkide onun eksikliğini yaşıyo olabilir ... kuvvetlendirmek istiyodur :)kendi aile bağlarını

Gelini ve oğlu evine geliyorsa yemeğe bence yemek hazırlaması gerek,her zamanda aynı bahane üretilmez,siz kayınvalidenizin evine gidiyorsunuz sonuçta,her zaman görümcenin evine gitmiyorsunuz sonuçta,ben olsam bende alınırdım,insanın gelini,oğlu,kızı yada damadı evine geliyorsa 2 tane yumurta kırar yine yedirir yemeğim 2 günlük denmesi bile çok kırıcı.

Peki gitmeden önce haber veriyor musunuz?

sizin gibi düşünüyorum yumurta bile kırıp yedirebilir. her zaman aynı bahaneleri söylüyor. kp yemek yok mu diyor. kv yemeğim iki günlük yemek yedirmek istemem kızı için hazırlar şimdi diyor. üstüne kvde de gelip kızında yiyor.

Böyle konularda empati yapılması gerektiğini düşünüyorum konu sahibi aynı şehirde olsanız bile sen ailenin sen de kalmasını istmezmiydin?

15 dk mesafeden gelip kalmaları çok gereksiz.
Yemeğe gelsinler ama yürüme mesafesinde olan evlerine de gitsinler yani.
Bu erkekler anaları evlendikten sonra bile dizlerinin dibinde olsa asla hayır demezler.

Böyle konularda empati yapılması gerektiğini düşünüyorum konu sahibi aynı şehirde olsanız bile sen ailenin sen de kalmasını istmezmiydin?
tarafsız cevap veriyorum size, çalıştığım için kendi annem babam geldiğinde bile zorlanıyorum. ki annem geldiğinde bana çok yardımcı oluyor. yemek yapar koyar dolaba biz sonra yiyelim diye. anneme gideriz elimizi kolumuzu doldurur gönderir. yani annemin bana faydası çok oluyor. ben anneme mahcup oluyorum çoğu zaman o yüzden sık sık anneminde gelmesini istemem. ama kv nin evine gideriz bir tabak yemek koymaz veya gel birlikte hazırlayalım demez.

erkeklere ısrar hiç yakışmıyor.ısrar etmeden de tavır konulabilir

benim eşim çok iyi niyetli ve saf. Kayınvalidem de tam bir çakal. Bana saldırmak için eşimin iyi niyetini silah olarak kullanır. Evlendiğimiz gece bizde kalacaktı eşime zorla götürttüm annesini, 20 günlük evliyken geldi kal demeden söndürdü ışıklarını uyudu. saçma sapan bahanelerle sık sık geliyor. başka şeylerde kafa çok güzel çalışıyor, böyle şeylere gelince saf ayağına yatıyor. Bizim de 10 dakikalık yol. Ne işi var bizimle? Ama illaki gelecek! Biz ne yaptık, ne ettik; ne yedik ne içtik öğrenecek! Bir şeyi zorla kabul ettirmek var, isteyerek kabul etmek var. Eşime de bu davranışlar normal geliyor, annesine kızmıyor bile.
İnanın bu anlattıklarınız sorun bile değil. Her şeyi kafanıza takmayın. Ben 3 ayda daha kötülerini yaşadım. Hala mücadele ediyorum.

çok ilginç evlendiğiniz gece de sizde kalmak istemesi. allah size sabır versin. oğluna iyi yüzünü gösterdiği için eşiniz umursamıyor belli ki. benim kv de öyle benim yanımda oğlunun ellerini okşar güzel elli oğlum yeşil gözlü oğlum boyuna posuna kurban olurum der çocuk gibi sırtını sıvazlar. bende sinirimden hiç bir şey demem. lafı açılsa eşim annesini kıskandığımı düşünüyor. bende hiç lafını açmıyorum.

Aynen, bir şey söyleyince biz hep kıskanç oluyoruz, art niyetli oluyoruz. Anneleri melek. Çocuklarının evlendiğini kabul edemiyorlar. Benim eşim tek çocuk, babası da vefat etmiş. Kayınvalidem kolayını bulsa çocuğunun ağzına besleyecek. Bıraksa biraz da ben ilgi göstersem kocama. Kadın bana fırsat vermiyor ki hiçbir şeyde. Hep o bilir o yapar biz bir şey bilmeyiz. Beni de yönetmek istedi ama başaramadı. Burada eşlerimizde de suç var. Dengeyi sağlayamıyorlar. Tamam ailesine yine saygı duyalım. Ama bizi onlarla sık sık bir araya getirmeseler, mesafeli olsalar, eşlerinin arkalarında durup korusalar... ahh ahh! Kayınvalideye yakın olmak çok büyük bir dezavantaj. Ne kadar uzak o kadar iyi.

evet doğru keşke uzak olsak da gelip gitme konuları sık sık olmasa..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…