Eşimin işyeri...


Hımm o da var tabi. Biraz ortama göre hareket etmek gerekebiliyor. O zaman belki bulunduğu ortamın şartlarına uygun giyinerek bakımlı olunabilir. (hani cilt bakımına özen göstererek, oradaki tarzın sınırları içinde düzgün giyinerek, saç ve tırnakları düzgün tutarak ve vücudunu ihmal etmeyerek). Ama onun dışında eşle bir yere gidileceği zaman, örneğin akraba ziyareti, arkadaşlarla geçirilen vakitler vs buralarda şık olmanın tadı çıkarılabilir. Bir de durumu iyiyse bahane üretip yemeğe falan gidilebilir mümkün mertebe, eğer değilse dışarıda çay kahve içilmeye gidilir, ya da alışveriş merkezine ama bu arada yine haftasonu şıklığı takılınır. Böylece adam da görmüş olur, bizim hanım istediğinde çok güzel giyiniyor diye. Çevrede olmayınca tarz edinmek zor oluyor tabi, burda da internet siteleri veya dergilerden faydalanılabilir. Ben genelde pinterest in moda bölümüne bakıyorum. Ya da bir sürü blog, site vs. var moda konusunda, buralara bakılabilir.
Bu arada giysi seçimi de ona göre yapılmalı tabi. Hem şık giyinirken, hem de daha sade giyinirken kullanılabilecek giysiler seçilmeli. Yani kombini değiştirdiğinde tarz değişebilmeli. Yoksa her ikisine göre ayrı alışveriş yapılırsa gardırop maddi olarak biraz sıkıntı olmaya başlayabilir.
 
aldatma çok karışık bi denklem ya.. yani kadının görüntüsü, bakımı vs bunlar tetikler elbet içinde olan insanı. ama bakımsız diye adlandırılan gurupta olan kadınların da peşlerinde erkekler pervanedir. diğer yönden hem güzel, hem bakımlı olan kadınlar aldıtılabiliyor. adamın içinde varsa kadın istersen tescilli güzel olsun sıkılıyor, doyumsuzluk, dünyadaki tüm kadınlarla yatmak istiyor falan filan... ama kadın var bakımsız karşındaki erkek kadının düşüncelerine aşık olmuş, hayata aynı pencereden bakıyorlar. o zaman başka kadın görmüyor zaten görüş alanına girmiyor yani.
 

evet doğru. bu noktada ancak düzgün görünmeye bakıyorsun...aslında yaptığın iş senin hayat tarzını oluşturuyor kısmen bence... yani ben bu şekilde giyiniyorsam yıllardır alışkanlık haline geliyor kısmen....kadın her şekilde kadındır aslında... yani kot dahi giysen pembe bir taş takarsın küçük kelebekli, o bile bazen yeterli olabiliyor.derin bir konu tabi.. ama şu yoğun hayatta dışarı çıkmalar o kadar az oluyor ki..eğlenceler, düğünler... o zaman çok radikal giyiniyorum mesela kürkler falan ama eşim öyle bir alışmış ki tarzıma bu sefer de onun sansürüne takılıyorum
 

:)) E o zaman zaten eşiniz beğeniyor tarzınızı. Zaten bakım da sadece giyimle olmuyor. Evde giydiği giysiyi, yatarken kullandığı pijamayı bile özenle seçebiliyor insan. Dediğiniz gibi normalde giydiğiniz giysinize eklediğiniz aksesuarlar, ne bilim alta giydiğiniz bir topuklu ayakkabı direk tarz yapabiliyor sizi ne de olsa. Neyse ki rahatlık çağındayız, şık olmak eskisi kadar zor ve maliyetli değil - her şık olmaya çalıştığında tüm kombinasyonu değiştirmek zorunda kalmıyor çünkü insan artık )
 

Alemsin valla:))) O kadar doğru ki...
 
:)) Saat 6 da kalkanlar için 5 te kalkmak iyi fikir değilmiş:) Uykunun en derin hali...

bak şimdi buna hem bilimsel hem psikolojik bir açıklama getireyim...
mesela gece 1 te yattın 5 da kalktın...ne kadar zor!!!!
ama 3 te yatıp 7 de kalkmak daha kolay.. aynı süre uyumuş bile olsan saat psikolojisi diye bir şey var kesinlikle... o yüzden 6 da kalkanlar için 5 te kalkmak ancak motivasyonu düşürür.
 

canım benim eşimin de tarzı böyle.. ben de onu kumaşla falan görsem garipserim... ikimiz de üretim yapan ortamlarda çalışıyoruz. ama dediğin şekilde şık giyinmek sadece etek vs olmuyor.. en önem verdiğim şey sade ama kaliteli şıklık. ve rahatlık çağı gerçekten kurtarıyor bizi. önceden öğretmenlerin ne kadar hassas kıyafet yönetmelikleri vardı. şimdi neler giyiliyor okullara. bunun gibi..
 
valla esine güveniyorsan hic kafana takma
zaten esinde öyle birsey varsa bakimli bakimsiz farketmez
ayrica kimseyide böyle hayranlik duyma
herkesin hayati farkli
komsunun tavugu meselesi
kimbilir onlarda seni görüp kiskanmislardir
bosver
 
bu konudan bende muzdaribim. bende kıskanıyorum eşımın iş arkadaşlarının şıkır şıkır gıyınmelerını
benım ıçın bıraz zor oncelıkle bı onkılo fazlam var. düğüne yakın vermıştım 4 ayda gerı aldım ıyımı yanı kılo oldumu şık olmak zor.
topuklu ayakkabılarla pek aram yok hem boyum uzun hemde ayağım baya buyuk olduğundan rahat edebıleceğim ayakkabı bulmam bıle zorken bıde topuklusu aramaya kalksam çıplak ayakla kalırım
ama bende eşımın iş arkadaşlarının gıyımlerını kuşamlarını kıskanıyorum guzellığe gelınce şimdi kustahlık olmasın beğenırım çok kendımı. amma velakın yuz guzellığıyle yetmıyor.ara sıra ınsan şöyle şıkşık kadın olduğunu hıssetmek ıstıyor
 
Selam. Ben galba bazı arkadaşların tabiriyle o kokoş kadınlardanım:) Eğer ki yapmak isterseniz inanın o kadar da zor değil. Benim programım şöyle:
06.45 uyanma
Duş + Giyinme + Saç + Makyaj saat oldu 7.30
Çocuk uyandı, kahvaltı ettir, giydir oldu 08.15
Evden çık, çocuk kreşe bırakılır, işe gidilir, 9'da iş başlar:)
İşim ve ortamım gereği takım elbiseler ve topuklu ayakkabılar eksik olmaz üstümden. Kendimi hiç de boya küpü kokoş hissetmem ama çünkü hafif ve açık renk olur makyajım.
 
bende olsam aynı şeyleri düşünürdüm canım zamna zaman makyajsız bakımsız işe geldiğim oluyor dediğin gibi kendimi o gün berbat hissediyorum acaba ne alsam diye alışveriş sitelerinde fink atıyorum yani anlayacan bakımlı olursan hem eşin konusunda için rahatlar hemde sen kendini iyi hissedersin haaa şuda gerçek eşin seni seçmiş zaten gerisi teferruat ama sen yinede kendin için bakımlı ol işte öz güven birasda bakımdan geliyo
 
eşin ordaki bayanları değil de seni evlenmek için seçtiğine göre seninde birçok artın var demek ki canım bu nedenle boşuna kendini huzursuz etme
istiyorsan bakımlı ol süslen giyin kuşan ama bunu herşeyden önce kendin için yap kocanın başka kadınlara bakacağı varsa zaten bakar bunun seninle ilgisi yok erkeğin kendi kişiliksizliği.eşine güveniyorsan onla aran iyiyse kimseyi kafana takma
 
Madammatilda :)

Önce kendine güven, kendinle barışık ol.
O kadınlar inan bana bu nedenle böyleleler.

Bak ben 2 çocukla bile yapabildiğime göre, sen haydi haydi yaparsın.
(Şimdi yine kendine mükemmel dedin diyeceksin ama öyle )

Benden sana bir abla tavsiyesi olsun,
Sen de yapabilirsin. Eşinin gözü onlara kayar mı diye degil,
kendin için yapmalısın.

Haydi biraz cesaret

Sen onlara özenecegine, onlar sana özensin :)
 
Son düzenleme:
Bunu dert etme derim ediyorsanda sende çalışıyorsun madem sende kendine özen göster...Mesela ben süslendiğim zaman eşim kıskanıyor giyme istemiyorum der mesela bi pantolan ve üzerine bi bluz düşün ayağımda topuklu yok eşim hiç farketmez ama eğer onları topuklu ile giyince adam sanki çok abes giyinmişim edasında surat tavır yapıp laf söyler bende kıskançlığı yüzünden giyimimi kısıtlamış durumdayım.Aksine bazı erkekler daha doğrusu bizim türk erkekleri eşlerinin çok süslü olmasını istemez......
 
Ne kadar doğalsın ? Konundan bile belli.
Ben de bazen düşünüyorum, onca yorgunlukta sabahın köründe nasıl makyaj yapıyorlar, dahası minnacık etekler giyip de rahat ediyorlar ?
Valla bilmiyorum ya ..
Ama bildiğim tek şey, kendin olmanın; başkası olmaya çalışmaktan daha işe yaradığı ...
 
uf çok zor bir şey biliyorum.
yorumları okumadan yazıyorum değişik bi durum varsa ekleme yaparım sonradan.
benim sevgilimin de iş arkadaşları aynen dediğiniz şekilde, hiç olmayacak anda bile pür bakımlı makyajlı saç baş desen aynı şekil. sabahın köründe nasıl o şekile bürünüyorlar diyorum algılayamıyorum gerçekten. ama içten gelen bir şey bence çalışıyor musunuz bilmiyorum, ama çalışma hayatı ve düzen insana özgüven kazandırıyor ve bu da o gücü veriyor işte.

kendime baktım çok paspal geldim demişsiniz. kendinizi kötü hissetmeyin. herkesin öyle halleri vardır. ama bakımlı olmayı ihmal etmeyin derim. bakımlı olmak pür makyaj vs değildir, çıkan sivilcenin üzerine bir kapatıcı sürmek, saçı öylesine toplamak değilde hoş bir topuz yapıp çıkmak vs yani doğal olurken hoş görünmeyi başarmaktır bana göre.

ama arada sırada o topuklularınızı, mininizi giyip makyajınızı yapıp yemeğe vs de çıkmalısınız derim eşiniz o bayanları görüp görüp benim karım niye böyle değil dememeli yani arada ona benim karım onlara on basar dedirtmelisiniz.
 

ödtü den mezun ve sekreterlikmi yapıyor...
hiçte kıskanmam
 
ödtü den mezun ve sekreterlikmi yapıyor...
hiçte kıskanmam

Kurumsal firmalar asistanlarını türkiyenin önde gelen üniversiteleri arasından seciyor minikkuşum. Sekreter diye bahsedilen kişi büyük bir ihtimalle yönetim kurulu asistanıdır ve en az mühendis vs kadar maaş ve sorumluluk alıyordur.
 
ben de sabah 6:30'da daha hava aydınlanmadan evden çıkıyorum. üstelik 11 aylık bebeğimin o günkü uyku düzenine bağlı olarak kimi zaman 5:30 da kimi zaman 5'te uyanabiliyorum. sabah 6:30'da çıktım eve yine akşam 6:00 gibi geliyorum günde 3-3,5 saatim trafikte geçiyor. dolayısıyla şıklıktan ziyade sade, uyumlu ve konforlu kıyafetler giymeyi tercih ediyorum. topuklu ayakkabı pek giyinebildiğim birşey değil hele ki bu karda kışta onca yol yürürken... kıyafetlerimin düzgün olmasına dikkat ederim ancak öyle etek vs.. gibi kıyafetler giyindiğimde üşüyeceğimden pek tercih etmem. sabah kalkar kalkmaz akşamdan hazırladığım kıyafetlerimi giyinip yola çıkıyorum. çantamda makyaj çantam ve parfümüm bulunur. işyerine gelince kendime çeki düzen veriyorum. kokoş değilim ama her daim temiz, uyumlu giyinmeyi tercih ediyorum.

bir de herkesin bir trazı olduğunu düşünüyorum açıkcası. iş yerinde balık etinden biraz daha topluca bir bayan var ve giydiği mini etekler ince topuklu ayakkabılar, aşırı makyajı ile kilosunun daha çok göze batmasına neden oluyor. herkes tek tip olmak yerine kendine yakışanı ve tarzı olanı seçtiği zaman daha gözalıcı olur diye düşünüyorum. her bayan kendi vücut tipini bilip ve kusurlarını gizleyecek şekilde giyindiğinde daha şık olur.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…