- Konu Sahibi madammatilda
-
bence o kadınlarla yarışmak değil de insan ister istemez şöyle bir aklından geçiriyor. ben iş olarak rahat giyinmek zorundayım. o kadınlar gibi giyinirsem bana gülerler burada..daha önceki sayfalarda bahsettim bankacılar gelince bazen kendi kendime diyorum: " Allahım bunlar kadınsa ben neyim, ben kadınsam bunlar ne, aklıma mukayet ollll"
Hımm o da var tabi. Biraz ortama göre hareket etmek gerekebiliyor. O zaman belki bulunduğu ortamın şartlarına uygun giyinerek bakımlı olunabilir. (hani cilt bakımına özen göstererek, oradaki tarzın sınırları içinde düzgün giyinerek, saç ve tırnakları düzgün tutarak ve vücudunu ihmal etmeyerek). Ama onun dışında eşle bir yere gidileceği zaman, örneğin akraba ziyareti, arkadaşlarla geçirilen vakitler vs buralarda şık olmanın tadı çıkarılabilir. Bir de durumu iyiyse bahane üretip yemeğe falan gidilebilir mümkün mertebe, eğer değilse dışarıda çay kahve içilmeye gidilir, ya da alışveriş merkezine ama bu arada yine haftasonu şıklığı takılınır. Böylece adam da görmüş olur, bizim hanım istediğinde çok güzel giyiniyor diye. Çevrede olmayınca tarz edinmek zor oluyor tabi, burda da internet siteleri veya dergilerden faydalanılabilir. Ben genelde pinterest in moda bölümüne bakıyorum. Ya da bir sürü blog, site vs. var moda konusunda, buralara bakılabilir.
Bu arada giysi seçimi de ona göre yapılmalı tabi. Hem şık giyinirken, hem de daha sade giyinirken kullanılabilecek giysiler seçilmeli. Yani kombini değiştirdiğinde tarz değişebilmeli. Yoksa her ikisine göre ayrı alışveriş yapılırsa gardırop maddi olarak biraz sıkıntı olmaya başlayabilir.
evet doğru. bu noktada ancak düzgün görünmeye bakıyorsun...aslında yaptığın iş senin hayat tarzını oluşturuyor kısmen bence... yani ben bu şekilde giyiniyorsam yıllardır alışkanlık haline geliyor kısmen....kadın her şekilde kadındır aslında... yani kot dahi giysen pembe bir taş takarsın küçük kelebekli, o bile bazen yeterli olabiliyor.derin bir konu tabi.. ama şu yoğun hayatta dışarı çıkmalar o kadar az oluyor ki..eğlenceler, düğünler... o zaman çok radikal giyiniyorum mesela kürkler falan ama eşim öyle bir alışmış ki tarzıma bu sefer de onun sansürüne takılıyorum
ben hep konuya başka yerden bakmışımdır taaa ki çevremde konuşulan türde hatunlar görene kadar..
demişimdir ki:
önce çalışma şartlarımız düzeltilmeli. memurla özel sektör arasındaki uçurum kapanmalı. neden mi?
1.) sabah 6,30 da uyanıyorum... paldır küldür evden çıkıyorum 7:00
2.) 10 saat çalıştıktan sonra 18:00 iş bitti...
3.) 19:30 gibi evde oluyorum..
4.) yemek maratonu başladı... yedim kalktım topladım..20:30.
5.) kızımın çorbasını ve öbür gün için bir şeyler yapmam lazım... saate baktım minimum 21:00
6.) çay yapılacak...21:30
7.) kıza bir şeyler yedirmek lazım... mandalina mı sıksam ki diye düşünerekten 22:00
8.) çamaşır vardır kesin..topla yerleştir...ıvız zıvır işler mutlak çıkar.. bu arada çocuk kaçta uyandı ki... uyusa da uyusam diye iç sesinle konuşup bir umut beklersin..
9.) 23:00 çocuk uyudu umarım.. bazen sarkıyor...neden erken uyumuyor demeyin. başa gelmeyince bilinmez. uyumuyor işte..
10.) 24:00 ü gördük ve yastığa başımı koyarsam şanslıyım.1-2-3 uyudum bile...
ctsi çalışırsın..pazar klasik şeyler....hani nerde benim ağdam, kuaförüm, alış verişim.......
hadi bakalım full+full bakımlı ol bu performansta.
Eee, senin bakımlı olman için önünde bi engel mi var?
Sabah 1 saat erken kalk, şıkır şıkır git iş yerine.
Bakımlı ol, kendini geliştir.
Öyle uzaktan izleyeceğine atağa geç hanıım.
:)) Saat 6 da kalkanlar için 5 te kalkmak iyi fikir değilmiş:) Uykunun en derin hali...
:)) E o zaman zaten eşiniz beğeniyor tarzınızı. Zaten bakım da sadece giyimle olmuyor. Evde giydiği giysiyi, yatarken kullandığı pijamayı bile özenle seçebiliyor insan. Dediğiniz gibi normalde giydiğiniz giysinize eklediğiniz aksesuarlar, ne bilim alta giydiğiniz bir topuklu ayakkabı direk tarz yapabiliyor sizi ne de olsa. Neyse ki rahatlık çağındayız, şık olmak eskisi kadar zor ve maliyetli değil - her şık olmaya çalıştığında tüm kombinasyonu değiştirmek zorunda kalmıyor çünkü insan artık)
Eşim büyük bir firmada çalışıyor ve dolayısıyla çok arkadaşı var. Doğal olarak çalışma arkadaşlarının önemli bir kısmı kadın...Bugün birlikte şirkete gittik, bana birşey verdi ve ben kendi işime geldim. Kadınları görmek beni rahatsız etti. Sabah sabah bu kadar bakımlı olmayı nasıl beceriyorlar diye düşündüm ve kendi kendime ne kadar paspalsın dedimO saçlar, makyajlar ve kıyafetler...Üstelik hepside çok iyi eğitimli; en yakın çalışma arkadaşları Türkiye'nin en iyi kolejinden mezun olmuşlar, iyi üniversitelerden mezun olmuşlar. Ben uzun cizmelerle dolaşırken, tak tuk topuklu ayakkabı seslerinden rahatsız oldum. Allah'ım ya, bu kadar güzel ve bakımlı kadın...Ne bileyim çok kıskandım, özellikle bu kadar hayata bağlı olmalarını...Ben sabah zor kalkıyorum, makyaj bir yana dursun:)) Sizlerinde böyle hissettiği zamanlar oluyor mu? Ayrıca yurtdışı seyahatlerine bu kadınlardan birkaçıda gidiyor; bir tanesi benimde tanıştığım evli ve çok güzel bir kadın; benim hayallerimdeki ODTÜ den mezun üstelik...Müdürün sekreteri...Eşim karşılaştırma yapar mı diye sormaktan kendimi alamıyorum. Sadece o kadını tanıdığım için hep o aklıma geliyor. Sabah misafirleriyle çok akıcı İngilizce konuştu...
ödtü den mezun ve sekreterlikmi yapıyor...
hiçte kıskanmam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?