Konusu açıldığında" eşim apar topar bilmem kaç saatlik yol gitti geldi,hayırdır ne oldu diye sordum annem kimse bilmesin dedi ve anlatmadı. Bende bu aileden olmadığımı, kimse olduğumu anladım. " Tabi böyle bir konuşmadan sonra buzz gibi mesafeli aile ilişkileri gelir.
Mesafe koymak için çok güzel fırsat. Oturup eşinizin başının etini yiyeceğinize fırsata çevirin
İşte bu yüzden eşler arasında yalan söylemeye mahal verecek bi davranış olmamalı. Evli barklı insanlar bir anda şehir değiştiriyorsa bir zahmet bilmiyormuş gibi yapılmasın. Açıklamak zorunda değiller kendi özelleri ama bence en azindan bir sorun olduğunu gizlememeleri gerekir.benim de aklıma bu geldi ama şey etmek istememiştim, eğer bu ihtimal değilse büyütecek bir şey yokta bu da bir ihtimalse biraz ikircikli bir konu
Bende eşime anlatıyorum ailemin ozeliji çünkü bazen bazı şeyleri açıklamak durumunda kalıyorum ailem e bildigini çaktırma diyorumKızlar kısa yazmaya çalışayım. Eşim ablasının ailevi bir sorunu için başka şehirde olan annesine gitti apar topar. Sorun coçözüldü ve geri geldi. Buraya kadar sorun yok bence. Ben sordum tabi nasıl durumlar nasıl halettiniz diye kısaca anlattı. Ve sonra dediki. Biz bayram için yanlarına gittiğimizde lütfen bildiğini söyleme. Efendim annesi kimse duymasın diye rica etmiş miş.
Soylermisiniz sinirlenmekte haksızmıyım. Çok sinirlerim bozuldu zira. Çok büyüdü tartışmamız dünden beri.
Sekerim zaten ben bilmek yada bilnemek istemiyorum ki. Eşimipazar günü anneler gününde apar topar çağırıp eşine söyleme demeleri. Bu benimle eşim arasında soğukluk samimiyeysizlik istenmesi demektir.Kavga ettigini bil olayin ayrıntısını bilme yani. Ölür müsün??
Belki cok tatsiz seyler yasandi. Belki ahlaki olarak utanc duyulacak,duyulursa agizlara sakiz olunacak birsey yasandi. Belki adam kadini dovdu aldatti ama gunun sonunda yine barıştı... esiniz boyle devam ederse sir bu kadarcik kisinin arasinda kalacak,kol kirilip yen icinde kalacak. Ama sizinle paylaşırsa siz bunu cok rahatlikla sohbetlere meze edip annenize , ablaniza vs soyleyeceksiniz. Hatta olayi öğrenip KKile milyonlarla paylasmaniz bile muhtemel.
Ha yok,ben asla ozel hayat dedikodusu yapmam-anneme bile söylemem derseniz o zaman esiniz de esine bile söylemesin. Saygi duyun bu kararina
Canım doğru diyorsun. Ama ben bayramda bir hafta yanlarına gitme programı yaptım, iptal edememkiKonusu açıldığında" eşim apar topar bilmem kaç saatlik yol gitti geldi,hayırdır ne oldu diye sordum annem kimse bilmesin dedi ve anlatmadı. Bende bu aileden olmadığımı, kimse olduğumu anladım. " Tabi böyle bir konuşmadan sonra buzz gibi mesafeli aile ilişkileri gelir.
Mesafe koymak için çok güzel fırsat. Oturup eşinizin başının etini yiyeceğinize fırsata çevirin
Samimiyeti olduğunu düşünmemiş olurlar mı aynı yastığa baş koyup bir vücut oluyorsunuz daha ne kadar samimiyet olabilir. Onun için alınganlık etmeyin benceArkadaşlar ben benden gizlenmesine kızmıyorum zaten, yanlış anlaşıldı. Eşimin benle bu samimiyeti olduğunu düşünmemelerine kızdım.
Mesafe koymak illaki uzakta olmak değildir, aynı ortamda mümkün olan en az kelime ile iletişim, soğuk donuk bir yüz, soğuk kelimeler vs umarım anlatabilmisimdir.Canım doğru diyorsun. Ama ben bayramda bir hafta yanlarına gitme programı yaptım, iptal edememki
Görümce veya diğer aile bireyleri hakkında birşey demiş miyim ?Fırsata çevirmek? Ne amaçla böyle bir şey yapacak? Konu sahibinin eş ailesiyle aşılamayacak sorunları mı varmış?
Mesafeli olmayı çok yanlış anlamışsınız siz.
Ayrıca ailedendir veya değildir, her şeyi bilmesi gerekmiyor. Siz aile bireylerinizin hepsinin özel hayatına vakıf mısınız? Görümceninkini bilmeyince "ben aileden değilmişim" diye ağlamak kadar saçma bir şey olamaz.
Valla akılcı geldi bana. Tşk ederim cnm.Mesela aile içi bir konu açıldı alın çocuğu diğer odaya, kendinizi olayların muhabbetin dışında tutun.
Fırsat buldukça ben elim yabanciyim gibi şeyler kullanın bol bol.
Vaktinde kullandım ve işe yarıyor, mesela kayınvalidem ve kayinpederime birşey dese veya hareketinde, ben elim yabanciyim, beni size bağlayan bir kan bağı yok, siz beni üzerseniz tabiki uzaklaşacagim demiştim.
Her gittiği yerde karşısındaki insanı kırıp döken kayınpederim ben soğuk davraninca ve üzerine bu cümleden sonra ağzından çıkana hep dikkat etti.
Benim kocam elalem için taa başka şehire gidecek durumu kurtarmak için ve ben neden gittiğini bilmiyomuş gibi yapacam oldu canım başka??Kızlar kısa yazmaya çalışayım. Eşim ablasının ailevi bir sorunu için başka şehirde olan annesine gitti apar topar. Sorun coçözüldü ve geri geldi. Buraya kadar sorun yok bence. Ben sordum tabi nasıl durumlar nasıl halettiniz diye kısaca anlattı. Ve sonra dediki. Biz bayram için yanlarına gittiğimizde lütfen bildiğini söyleme. Efendim annesi kimse duymasın diye rica etmiş miş.
Soylermisiniz sinirlenmekte haksızmıyım. Çok sinirlerim bozuldu zira. Çok büyüdü tartışmamız dünden beri.
Görümce veya diğer aile bireyleri hakkında birşey demiş miyim ?
Bu konu aile içinde kalsın dense böyle olmaz. Bu adam o kadar yoldan gelmiş karısı biliyor oradayken de telefonda konuşuluyor ama gelin bilmesin diyebilecek kadar art niyetli bir valide.
Evet fırsattır çünkü buram buram gelin hanıma sen kimse sin el sin denmiş. Gelin hanım da madem ben aile disiyim ben ailenin dışında kalayim mesafemi koyayım diyeceği, gayet ortalığı kırıp dökmeden mesafeyi koyabilecegi bir durum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?