Eşimin kilosu ve k.validem

kucukpisi

Hayata inat gülümse...
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2011
7.563
4.577
448
Herkeze merhaba. dert mi değil mi bilmiyorum ama kafamın içinde düşünceler yankılanıyor.

bu aralar evde ders çalışıyorum dolayısıyla izin kullanıyorum.

eşim 175 boyunda ve 93 kilo. kısaca kilolu. ayrıca uyku apnesi var cihaz kullanıyor. doktoru kilo vermesi gerektiğini kaç kez söyledi. oda ikna oldu. bu hafta biraz yediklerine dikkat edecek söz verdi, kendine. ileride sağlık sorunlarıyla üzülmek istemiyorum. ama ben ona yeme de diyemem. bu nedenle akşamları çorba ve meyvelerle sınır getirmeyi planladık.

ama.... işte o ama... k.validem bana zor olmasın(!) diye bize yemek gönderme telaşında. Allah razı olsun yinede. hani kızmak için söylemiyorum.

her yemek göndermek istediğinde eşimi arar. ona söyler size şunu şunu yapacağız. akşam ablan getirecek. bana sorması yok. evimde yemeğim var mı? planım var mı? ki çoğu zaman yenilmediği için dondurucuya da koydum. halen orada var yemekler. ben zaten yiyemiyorum. midem almıyor bu aralar.

dünde bu nedenle eşim telefonu direk bana verdi. anne sağol almayayım. akşam hafif şeyler yeriz vs. dedim. onun üzerine oğlum aç kalmasın dedi direk. üzüldüm resmen. bu gün belki beni dinlemez yemek bile gelir. şaşmam yani. gelirse ablasıylada konuşacağım.

konuşmam; eşimin kilo problemi ve hastalığı ile ilgili olacak.

bu arada k.valide kendisi evde yemek yapmayı sevmez. çoğunlukla onlar dışarda yerler. bize getirdikleri yemeklerden de yemezler.

takmadan da olmuyor siz yerimde olsaydınız ne hissederdiniz? empati yaparmısınız?

eşinin rahatsızlıgını kv bilmiyor mu
biliyorsa destek olacagı yere köstek oluyor
bilmiyorsa yemek gönderme yiyemeyiz oglunun kilo vermesi lazım de
ayrıca sadece sanamı yemek yapıp gönderiyor
kendi niye yemiyorki
bir insan kendi yaptıgı yemegi yemezse ben hiç yemem

haklısınız tabiiki konuşun
eşiniz epey kiloluymuş
benimki 185 boyunda 91 kilo ben ona bile kızıyorum..

çöpün yanına koyun kedicikler yesin:)

Benimki de 183'e 69 kilo.
Kayınvalidem sürekli oğlum şunu sever oğlum bunu sever diyor.
Ben de kısa ve net ben onları yapamam diyorum

Bana kalırsa ablası ile konuşma direk kayınvaliden ile konuş yüzyüze mümkünse eşinin hastalığından haberi yoksa durumu anlat destek olmamız lazımken köstek oluyoruz geceleri uyku problemi çekiyor doktor kilo vermesi gerektiğini söyledi lütfen anne sende bir süre bize yemek yapma ve gönderme zahmetinde bulunma diye tatlı bir şekilde uyar umarım sorun çözülür sorun ufak ama mide bulandırabiliyor anlayabiliyorum seni. Bu arada geçmiş olsun cnm

sen söylersen batar belki , eşin söylesin ;
"anne merak etme aç kalmıyorum, şu halime bak bu yaşta yazık bana bir sürü sağlık sorunuyla uğraşıyorum, bana kötülük yapıyorsun canım annem.. bi istediğim sağlıklı kiloma ineyim, söz senden özel yemek istiycem ama o zamana kadar akşamları çok hafif şeyler yiyoruz" desin..
tatlılıkla çözülsün... :)

hastalığını biliyor. eşim daha önce onlarla konuştu. onlara gittiğimizdede çok yemek koymamları için uyardı.
k.validem anlamak istemiyor. kilonun sağlık olduğunu düşünüyor.
neden yemediklerini bende bilmiyorum.

çöpün yanına koyun kedicikler yesin:)

alemsin. başta eşim bir ton laf eder. yemek oldumu hayır demez kendisi.

Art niyetli yapmıyodur, sizi düşünüp yemek yolluyor ne güzel. Ama tabi eşinin sağlığı için yememesi gerekiyorsa söyleyin.

tabi art niyetli olduğunu sanmıyorum. eşim için.... birde şöyle durum var. geçen sene ev taşıdık. evimde yemeğim yoktu. dışardanda yemek söyleyecek paramızda yoktu. ablasıda o anda bizdeydi, taşınıyorduk. eşim sanki yemek ister gibi ablasına baktı. ablası annem yemek yapmamıştır. boşuna gelmeyin dedi. onu hiç unutmam. bizde benim aileme gittik. eşim çok utandı. o gün için tek kelime llaf etmedim. aslında o zamanlar nerlerdeydiler.

güzelce söyleseniz, böyle böyle annecim diye ?

içimde kalan bazı şeyler var tabi. ama onları kıracak şekilde konuşmadım. eşim annesiyle daha önceeden konuşmuştu.

bende kibarca da konuştum. fark etmedi. bir kere daha konuşulmaya ihtiyacı var. görümcem gelirse konnuşurum. yok gelmezse eşim konuşacak.

sanki her gün yemek getiriyorlar. onların sayesinde kilolu değil ki kocam. bende suçluyum bu konuda. bundan sonra dikkat edeceğiz sadece.

kötü niyet yok gibi sanki anlattıklarınızda, o ikinizide düşünüp gönderiyordur yemekleri ,ama eşiniz oğlu daha yakın görüp ona diyordur telefonda

eşinin ailesi kilo insanlar o zaman
bende eşimin ailesine bakarak çok zayıfım
hatta yemegi yavaş yerim diye tonla laf sayar kayınvalidem
tabi tınlayan kim
eşin kendine hakim olacak o zaman

var haberleri, eşim geçenlerde hastanede yattı. durumu iyi biliyorlar. bu arada teşekkür ederim.

uyku apnesi çok farklı bir hastalıkmış. dikkat etmezse çok sıkıntılı sorunlara sebep olabiliyormuş. zaten sürekli cihazla uyuması ona işkence. daha önce cihaza alışma süreci, morali bozuk diye seslenmedim. yemesine... bu nedenle son 2 haftada 2 kilo daha alıp 93 oldu.

Haklısın ama bunu güzellikle anlat. Eşinin sağlık sorunları nedeniyle hafif yemesi gerektiğini söyle. Oğullarını seviyorlarsa zaten bu konuda sana destek çıkacaklardır. Ama konuşurken dediğim gibi anlatarak, güzellikle konuş. Doktorun söylediklerini birebir aktar.

kızkardeşimin eşi obez değil ama164 boyu 94 kilo neden veremiyorlarki..horluyormuş dr zayıfla demiş..

kötü niyet yok gibi sanki anlattıklarınızda, o ikinizide düşünüp gönderiyordur yemekleri ,ama eşiniz oğlu daha yakın görüp ona diyordur telefonda

tabi eşimi ararlar. daha öncede benim babam beni aradığı için sorun olmuştu. kısaca eşim sorun çıkarmıştı. o nedenlede sorun gibi gelmiş olabilir bana.

eşinin ailesi kilo insanlar o zaman
bende eşimin ailesine bakarak çok zayıfım
hatta yemegi yavaş yerim diye tonla laf sayar kayınvalidem
tabi tınlayan kim
eşin kendine hakim olacak o zaman

evet evet kiloyu seviyorlar. bende çok zayıfım onların gözünde. tontişken bile zayıftım.

Herkes her zaman düşünceli olamıyor işte. Boşver sen söylemen gerekeni söyle, anlar heralde.

kızkardeşimin eşi obez değil ama164 boyu 94 kilo neden veremiyorlarki..horluyormuş dr zayıfla demiş..

eşimde horluyor. ama horlaması neyse nefesi kesiliyordu sıksık. gün içinde sürekli uyku halindeydi. hatta direksiyon başındayken de dalmışlığı var. kendi eşim için söyleyeyim yemeği çok seviyor. yemek oldumu bir tabakla doydum yemeyeyim demez. yer... olmazsa yada hafif yemek oldumu nerde yemeğim demez. bu nedenle zaten hafif yemek pişirmek istiyorum.

Gerçekten kilolu çünkü benimki de 1.87'e o kilo. Normalde kilo dengelerinden pek anlamam. Ayrıca artık oğlunu düşünecek karısı var evde aç kalmasın diyerek sürekli yemek göndermek hoş değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…