Eşimin kilosu ve k.validem

Kayinvaliden biraz tuaf biri.. Size yemek yapiyor kendileri disarida yiyor bu nasil is anlamadim:S Haklisin canim ben olsam bende takardim. Ama is esinde bitiyor! Onun annesine artik biraz agzini acmasi lazim. Sizde bugun ablasiyla konusup gercekleri ( esinizin durumunu)yuzlerine vurun.

evet evet ilginç... onlar hadi çorba içelim, hadi gözleme. bu gün yemek yerine çikolata yiyelim, yada pastaneye gidip pasta. yemek kültürleri yok aslında. ama bize var. mesela sofra kurulup yenmez onlarda. hani günlerde tabakla servis yapılır ya öle yemek yenir.

Uyku apnesi genellikle kilodan oluyor zaten, benim sevgilimde de var. Çünkü o da 180 boya 90 kiloydu, o zamanlar oldu bu hastalığı şimdi biraz zayıfladı ama hala sorun yaşıyor mu uykuda bilmiyorum.
spora falan gitsin eşiniz o zaman çabuk veriliyor aynı anda yemekten de kesmesi gerek.

Kilo problemi olmasa bile kayınvalidemin bana sürekli yemek göndermesi beni rahatsız eder açıkçası.. Ben yapamaz mıyım istersem yemek? Alasını yaparım.. İyi niyetinden yapıyorsa bile abartmış, kibarca durumu da anlatın. Bu yaptığından derhal vazgeçmeli.

siz değil ama kendisi yeme düzeni oluşturabilir bence yeterki istesin..
diyetisyene gitse mesela.. o listeye göre evde yemek pişse.. kv ye de oradan sipariş verse eşiniz süper olur..
60 yaşlarında babam, eşimin amcası, babamın arkadaşı bana bunu kanıtladı..
bi bypass geçirince öyle bir değişiyorki yeme düzeni..
dünyayı yiyen asla "sağlıklı" yaşamdan haz etmeyen koca koca adamlar diyetisyen gibi dolaşıyorlar artık..
illa o noktaya gelmeden eşinizi uyarın, örnekler verin, birlikte liste yapın, evden götürsün yemeğini..
kolay gelsin..
5 kilo verse bile hayatı değişir insanın..

Güzelce söyleyin anne dr dikkat etmesini kilo vermesi gerektiğini söyledi hafif şeyler yemesi lazım size de zahmet olmasın hergün deyin yani. Evde yapayı sevmez dışarıdan alır diyorsunuz da size de dışarıdan aldıklarını mı getiriyor anlamadım ne alaka yani ev yemeğidir herhalde hem valla dua edin ne güzel ders çalışıyorsunuz diye gönderiyor ben anneme gidiyorum eşimi bırakıp bazen kaynanam oğlum yemeğin yoktur belki deyip çağırmaz ben kendim yapar bırakırım bir kere acil gitmem gerekti ki kadın yapıyor yemeklerini bir kap bile vermemiş sormamış hazır almış yemiş eşim. Bir de böylesi var.

yok bize yemek gönderip kendileri kafalarına göre takılıyorlar. yaptıklarından yemiyorlar.

ay eşinizede yazık. gerçi eşim başka ilde çalışırken oda çok aç kalmış... yemeği yokmuş açık lokantada bulamamış. ıvır zıvır almış büfeden... ozamanlar eşim için dolaba yemek atsaydı ya k.valide... alem.

bu arada ben aman anne gönderme vs. demedim. zaten bana da soran olmadı. itiraf etmek gerekirse bazende işime yaradı. ama şu anda eşimin sağlığı daha önemli...

eşim diyetisyene gitmez, gitsede uymaz zaten. çoğu sebzeleri ağzına koymaz. silah dayasan yemez. soğan sarımsak neyse kokudan rahatsızdır ama biber bezelye de mi kokuyor. hele o masum tatlı bibelerin suçu ne

canıkom sımdı duz mantık dusunelım bunların ogulları sezeryanla ya da normal dogumla olmadı bılıyosun altın tepsıde dogdu ya e bunlarda haklıı napsınn kucukken de kasıkla zorla yedırdıler amcalara bılmem nerelerını gosterdıler erkek len bnlar bıkere dusunsene gadın erkek dogurms tabıke yedırcek koç gıbı oğlu zayıfcık mı kalsın bunların hepıcıgı aynı yanı

Kv nin gonderdigi yemegi buz dolabina koy aksam hafif seyler yiyin kv nin gonderdigi yemegi gunduz yeyin ne guzel hazir yemek, aksam yemek zorunda degilsin gunduz yersiniz. Ne yemek yapacam derdi yok ben bazen 2 saat dunuyorum ne yapsam diye....

Onu bunu bilmem ama bence senin daha büyük bir sorunun var., eşinin ciddi kilosu var bol bol yürümesi ve hareket etmesi lazım. öyle sadece yemekten kısmakla olmaz.
kayınvaliden eşini kilolu görmüyor ne yaparsan yap öyle de gösteremezsin o yüzden bir orta yolu bulmaya çalış o konuda.ama dediğim gibi herşeyden önce eşini egzersizlere ve harekete yönlendirmelisin.

Cocugunun hastaligini bildigi halde neden hala yemek yoluyoki , bilmese anlarimda biliyomus.
Sen ve Esin beraber konusmalisiniz...

benim benzer bir sorunum vardi. istemiyorum anne dedikçe yolladı. ben de çareyi kaplarını geri vermemekte buldum. evde bir dolap kabı duruyor. o da artık yemek yollamıyor.

Bence seni asıl sıkan konu kayınvalidenin seni yerine sürekli oğlunu muhatap alması. Yemek yollayayım mı kızım? Diye sana sorması lazımken, oğluna sorması sinir bozucu. Aynı şeyi benim k.validemde yapardı, "oğlum patlıcan koyuyorum,pişirirsiniz" şeklinde. E be kadın oğlun mutfağa mı giriyor, mutfak bende. Bana sor. Nedense yapmazlar, gurur meselesi oluyor herhalde. Sen kesin ve net bir dille anne sağol ama artık biz yediğimize içtiğimize dikkat ediyoruz gönderme hem bende yapıyorum yemek evde çok oluyor de. Net bir şekilde söylersen üsteleyemez bence. Ya da eşin anne ben diyetteyim yemiyoruz yemek desin. Eşin dediği zaman sesini çıkartamayabilir.
Eşin sağlığı için kilo versin tabi, daha gençsiniz. Bende kiloluyum kilo vermek çok zor bir süreç :) Destek olman önemli.
Kolay gelsin...

Oğlum ac kalmasin ne demek ya sen ne oluyorsun bu durumda sadece ona yolluyorsaniz ben yemeyeyim derdim ay çok mu kotu fikirliyim acaba

Kv nin gonderdigi yemegi buz dolabina koy aksam hafif seyler yiyin kv nin gonderdigi yemegi gunduz yeyin ne guzel hazir yemek, aksam yemek zorunda degilsin gunduz yersiniz. Ne yemek yapacam derdi yok ben bazen 2 saat dunuyorum ne yapsam diye....

evi ilde iş yerimiz ilçede olduğu için gündüz evde yemek yiyemiyoruz. her yemekte iş yerine gidemiyor...

Sende kv ne yap gönder :)

bunu yaptım ben. evdeki yemekleri gönderdim. hiç ses etmediler...

evet bunu takmıyordum daha önceden. ama eşim babam hastanedeyken babamın beni aramasını sorun yapmıştı. adam hastanede kanser ameliyatı olmuş, eşim bana vıdıladı. vay baban niye seni arıyor da beni aramıyor. aynı şeyi ben söyleyince eşim o farklı dedi. bende ona bi güzel kaydım.

Oğlum ac kalmasin ne demek ya sen ne oluyorsun bu durumda sadece ona yolluyorsaniz ben yemeyeyim derdim ay çok mu kotu fikirliyim acaba

kendi kızına da yapıyor. bi gün patates kızarttı oğluna ne ben yedim nede görümceme yedirdi. oğlumun o dedi. bana daha sonra getirecekmişmiş, o anda yemem diye tutturdum, zor ikna ettiler.

Benim kv yemeğe çağırınca bile yemek yapmıo seninki eve yolluyo herkes alem:)
Kocanla konuş söylesin a nnesine benim karım yemek yapmayıda beni doyurmayıda biliyo yemek yollama die

evde yemek yapmayı sevmiyosa size gönderilen yemekler nerde yapılıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…