yahu eşiniz desin işte diyet yapıyom diye anasına..ne var bunda sorun edecek anlamadımki?
Kayinvaliden biraz tuaf biri.. Size yemek yapiyor kendileri disarida yiyor bu nasil is anlamadim:S Haklisin canim ben olsam bende takardim. Ama is esinde bitiyor! Onun annesine artik biraz agzini acmasi lazim. Sizde bugun ablasiyla konusup gercekleri ( esinizin durumunu)yuzlerine vurun.
evet tek tip ve kalorili besleniyor. yaşıda genç değil. genç olsa daha basitti. bu yaştan sonra beslenme düzenini kuramam. eşim 40 ben 30 yaşımdayım. evet doğru kendisi istemeli. eşim diyorki ben yemiyeceğim. yemeden de olmaz onu anlatamıyorum. yiyecek ama az yiyecek... hareket edecek. harekette yok. kilo işi zor.
ben işteyken dikkat ediyorduk. birlikte çalışıyoruz. öğle hafif besleniyorduk. yada evde yapıp götürüyordum. bende yanında olmayınca maşallah her gün lokantalarda yağlı yuğlu yemekleri götürüyor. neyse haftaya başlayacağım tekrar eski düzeni oturturuz. lokantaya gidip sadece çorba içmekten utanır eşim. alemdir kendisi.
Güzelce söyleyin anne dr dikkat etmesini kilo vermesi gerektiğini söyledi hafif şeyler yemesi lazım size de zahmet olmasın hergün deyin yani. Evde yapayı sevmez dışarıdan alır diyorsunuz da size de dışarıdan aldıklarını mı getiriyor anlamadım ne alaka yani ev yemeğidir herhalde hem valla dua edin ne güzel ders çalışıyorsunuz diye gönderiyor ben anneme gidiyorum eşimi bırakıp bazen kaynanam oğlum yemeğin yoktur belki deyip çağırmaz ben kendim yapar bırakırım bir kere acil gitmem gerekti ki kadın yapıyor yemeklerini bir kap bile vermemiş sormamış hazır almış yemiş eşim. Bir de böylesi var.
siz değil ama kendisi yeme düzeni oluşturabilir bence yeterki istesin..
diyetisyene gitse mesela.. o listeye göre evde yemek pişse.. kv ye de oradan sipariş verse eşiniz süper olur..
60 yaşlarında babam, eşimin amcası, babamın arkadaşı bana bunu kanıtladı..
bi bypass geçirince öyle bir değişiyorki yeme düzeni..
dünyayı yiyen asla "sağlıklı" yaşamdan haz etmeyen koca koca adamlar diyetisyen gibi dolaşıyorlar artık..
illa o noktaya gelmeden eşinizi uyarın, örnekler verin, birlikte liste yapın, evden götürsün yemeğini..
kolay gelsin..
5 kilo verse bile hayatı değişir insanın..
benim benzer bir sorunum vardi. istemiyorum anne dedikçe yolladı. ben de çareyi kaplarını geri vermemekte buldum. evde bir dolap kabı duruyor. o da artık yemek yollamıyor.Herkeze merhaba. dert mi değil mi bilmiyorum ama kafamın içinde düşünceler yankılanıyor.
bu aralar evde ders çalışıyorum dolayısıyla izin kullanıyorum.
eşim 175 boyunda ve 93 kilo. kısaca kilolu. ayrıca uyku apnesi var cihaz kullanıyor. doktoru kilo vermesi gerektiğini kaç kez söyledi. oda ikna oldu. bu hafta biraz yediklerine dikkat edecek söz verdi, kendine. ileride sağlık sorunlarıyla üzülmek istemiyorum. ama ben ona yeme de diyemem. bu nedenle akşamları çorba ve meyvelerle sınır getirmeyi planladık.
ama.... işte o ama... k.validem bana zor olmasın(!) diye bize yemek gönderme telaşında. Allah razı olsun yinede. hani kızmak için söylemiyorum.
her yemek göndermek istediğinde eşimi arar. ona söyler size şunu şunu yapacağız. akşam ablan getirecek. bana sorması yok. evimde yemeğim var mı? planım var mı? ki çoğu zaman yenilmediği için dondurucuya da koydum. halen orada var yemekler. ben zaten yiyemiyorum. midem almıyor bu aralar.
dünde bu nedenle eşim telefonu direk bana verdi. anne sağol almayayım. akşam hafif şeyler yeriz vs. dedim. onun üzerine oğlum aç kalmasın dedi direk. üzüldüm resmen. bu gün belki beni dinlemez yemek bile gelir. şaşmam yani. gelirse ablasıylada konuşacağım.
konuşmam; eşimin kilo problemi ve hastalığı ile ilgili olacak.
bu arada k.valide kendisi evde yemek yapmayı sevmez. çoğunlukla onlar dışarda yerler. bize getirdikleri yemeklerden de yemezler.
takmadan da olmuyor siz yerimde olsaydınız ne hissederdiniz? empati yaparmısınız?
Kv nin gonderdigi yemegi buz dolabina koy aksam hafif seyler yiyin kv nin gonderdigi yemegi gunduz yeyin ne guzel hazir yemek, aksam yemek zorunda degilsin gunduz yersiniz. Ne yemek yapacam derdi yok ben bazen 2 saat dunuyorum ne yapsam diye....
Sende kv ne yap gönder :)
Bence seni asıl sıkan konu kayınvalidenin seni yerine sürekli oğlunu muhatap alması. Yemek yollayayım mı kızım? Diye sana sorması lazımken, oğluna sorması sinir bozucu. Aynı şeyi benim k.validemde yapardı, "oğlum patlıcan koyuyorum,pişirirsiniz" şeklinde. E be kadın oğlun mutfağa mı giriyor, mutfak bende. Bana sor. Nedense yapmazlar, gurur meselesi oluyor herhalde. Sen kesin ve net bir dille anne sağol ama artık biz yediğimize içtiğimize dikkat ediyoruz gönderme hem bende yapıyorum yemek evde çok oluyor de. Net bir şekilde söylersen üsteleyemez bence. Ya da eşin anne ben diyetteyim yemiyoruz yemek desin. Eşin dediği zaman sesini çıkartamayabilir.
Eşin sağlığı için kilo versin tabi, daha gençsiniz. Bende kiloluyum kilo vermek çok zor bir süreç :) Destek olman önemli.
Kolay gelsin...
Oğlum ac kalmasin ne demek ya sen ne oluyorsun bu durumda sadece ona yolluyorsaniz ben yemeyeyim derdim ay çok mu kotu fikirliyim acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?