Eşimin kilosu .

sağlık açısından kötü olduğunu söyleyip doktora gitmeyi teklif etsen, seni de anlamaya çalışıyorum. benim eşimde tombik ama seviyorum öyle o da kilo vermeye çalışıyor ekmeği kesti çok bi kilo veremedi bende diyorum tiroid sıkıntısı mı var.

Canım bunun ameliyatı var tahliller var sonuca göre hersey olur onun ne zaman hazır olursa o zaman olur bunu konuştular mi

Eşim 1,80 kilo 96... Evet bende hadi biraz az ekmek ye felan derim ama kırıcı olmam hiç bi zaman. Tiksinç felan demeniz çok kötü.. Aynı durumda siz olabilirdiniz. O size iğrenç görünüyorsun tiksindim dese kendinizi nasıl hissederdiniz bi düşünün. Daha yumuşak ve yapıcı olmaya çalışın. Spora, diyetisyene ya da bi doktora yönlendirmeyi deneyin.

Canm benim esimde 185 106 kilo ama ben cok seviyorum. Bence sen esine ziddolmussun. Sevsen boyle hissetmezsin. Saglik sorunu olabilir bircok kisinin soyledigi gibi. Ama bence esine yansitma cok agir birsey sonucta. Ayni sey senin basina da gelebilirdi. Esininsenin hakkinda boyle dusunmesini istermiydin. Gormezden gel demiyorum. Guzel dille soyle kabullen ve sadece sev. Sevemiyorsanda oturup ciddi ciddi konusun bence. Kendin icinde esin icinde. Belki onunda sende sevmedigi ozelliklerin vardir.

bence siz eşinizi sevmiyorsunuz.. boşanmayı düşünün..
insan tiksindiği biriyle aynı evi hatta aynı yatağı nasıl paylaşabilir ki??

tiksiniyorsanız boşanın

yapınız zayıf olabılır ama ılerde bir gün hastalık ilaç vs dolayısı ıle sız de kılo alırsanız inş kocanız da sizden tiksinir

Anladığım kadarıyla eşiniz 96 kilo. Ama öyle bi anlatmışsınız ki 150 kilo sandım.

Benimde kocam hemen hemen o ölçülerde ama ben tiksinmiyorum seviyorum 1000 kilo olsa da neden motive etmek yerine hemen vazgeçiyorsunuz... Siz hamilelikte kilo alsanız veremeseniz eşiniz size kurduğunuz cümleyi kursa ne hissederdiniz. Yapmayın Allah aşkına... Ben eşimle birlikte kilo verelim diye birbirimizi motive ettik karar verdik hem destek oluruz diye düşündük... Ne bileyim bence duygu ve düşünceleriniz eşinizin kilosundan daha hızlı değişiyor gibi geldi...

kilo hastalıktan olsa eyvallah ama sadece keyiften yiyip de eşiniz düşünmüyorsa insan ,evlilik cüzdanı rahatlığı varsa sinir olur insan...
mesela ben tiroid hastasıyım ,çok şükür kilom yok fazla ama ilerde hastalığım ilerler de ,aşırı yemiyor olmadığım halde şişmanlasam ,eşim elbet anlayış gösterir,sevgisi eksilmez.ama de yiyip yiyip oturursam ,keyfim için kilo verme eğilimim de olmazsa ,eşimin soğuması normal diye düşünyüorum.

Sağlık açısından kötü evet ama bi eş ne olursa olsun böyle konusma mali bence benim annem kendimi bildim bileli obez 160 boy 110 kilo babam tam aksi 175 70 kiloyu görmemiştir hiç ben böyle bişey hiç duymadım kendisi zaten rahatsız olur bu konuda insan eşine böyle konuşamaz hastalık var ölüm var bu dünyada evet vermesi için teşvik edilmeli ama asaliyarak değil konu sahibi resmen nefret içinde bahsetmis

Hastalıkta, sağlıkta, iyi günde kötü günde demediniz mi... dediyseniz nerenizle dediniz? böyle insanları eleştirenler birgün aynı şeyle yüzyüze geliyor. dikkat edin bence köstek olmayın destek olun. demekki adamında mutlu olmadığı bir ortam mevcut

abarttiginiz kadar yokmus yani adamdan tiksineceginize aksamlari duzenli yuruyuse goturun, yada birlikte spor salonuna yazili irdeledikce sanki duzelecekmi oda bir caresizdir muhtemelen erkekler kadinlara gore daha bilgisiz ve iradesiz bu konularda ama bize gore vucut yapilari daha farkli bir spora baslasaniz sizden once ve hizli verir yani kilolari.

Akşam evde ne yiyor eşin. Ne is yapıyor gün içinde ne yiyor biliyormusunuz

sürekli bu konuda baskı yaparak onu daha çok yemeğe itersin..
bir süre hiç karışma mudahale etme,en cok bıkac ay içinde kendı kendıne başlar..
şuan izledigin yöntem tamamen yanlış

Diyetisyene gitse verir aslinda bi arkadasiminda 9 kilo verdi diyetisyenle. Sadece spor bir seye yaramaz onemli olan bogazi tutabilmek. Ama adam istemiyorsa da yapacak bir sey yok maalesef :/

Boy 1.74, kilo 96-97... Fark 22-23...

"aslında o kadar da kilolu değildir canım", "pek fazla sayılmaz aslında", "hafif göbeği vardır onun ya" diyen arkadaşlara seslenmek isterim:

Bu söyledikleriniz konu sahibini rahatlatmak için dahi olsa, ortada bir problem var ve bu söyledikleriniz durumu normalleştiriyor. Konu sahibine ve eşine aslında kötülük yapıyorsunuz. Neden böyle peki söylüyorum peki?

Arkadaşlar konu sahibi arkadaşın eşi şu anda çok net bir şekilde obezite tehdidi altında. Hatta bu boy-kilo verilerine göre beden kitle endeksinde "obez" sınıfında. O tatlı bulduğunuz göbekler, kat kat yağlar var ya, hepsi potansiyel sağlık sorunlarının habercisi. İnsülin direnci ve diyabet tehdidi altında kocalarınız, sevgilileriniz. O tatlı gözüken göbek ve çevresindeki yağlar var ya, onlar karaciğer yağlanmasının, damar sertliğinin göstergesi hep. Bunları internetten araştırırsanız ne kadar tehlikeli ve ilerlediği takdirde ölümcül sorunlara yol açabileceğini göreceksiniz.

İşte bu yüzden, boy-kilo arasındaki fark 10 ve üzerindeyse, ciddi olarak doktora görünülmesini tavsiye ediyorum. 1.70li boylardaki adam 100 kilo olur mu ya, bunun nesi normal Allah aşkına?

Sevgili konu sahibi, eşin bu durumdan rahatsız ise, biraz motivasyonla bu işi halleder. Bunun için gerekirse profesyonel yardım al. Aslında bir diyetisyene gitse, kendisi de motive olacak ama artık bir şekilde halletmeni tavsiye ederim. İyi bir beslenme ve uygun bir spor aktivitesiyle eşin 3-4 ayda sorununu halledecektir. Olaya böyle bakarsan sen de eşine karşı olan sevgini ve saygını biraz tazelemiş olursun. (eşine karşı sırf böyle bir şey yüzünden saygını kaybetmen hoş değil bence de)

Sağlıklı bir hayat diliyorum ikiniz için de.

boşan adamda kurtulsun sende kurtul,demekki kilo almaya meyilli biri eminim çiroz gibi almamışsındır adamı

bende orasını çözemedim arkadaşın eşi obez değildir bence heybetlidir bence çokta hoştur.

kadın eşinin sağlığını düşünse çok haklısın beyefendi vke ne göre obez doğru ama tamamen diğer konularıda dahil eşinin aldığı kilolara takmış evet kendince haklıdır belki görecelidir bu işler bende kilo vermeye çalışıyorum vke ye göre obezim ama görüntüm şişman değil heybetlidir ve ben zayıflığı sevmiyorum mesela ...eşim içten içe rahatsız ama o kadar saygılı ki ona olan saygımdan vermeye uğraşıyorum bende..fakat ne erkeğin ne kadının zayıfını sevmem benim kafam da bir dirhem et bin ayıbı örter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…