- 5 Mart 2014
- 2.088
- 1.176
- 158
- Konu Sahibi Hayalperest5
-
Gerçekten ıcımden bakmak gelmiyor işte . Gelıp kızacak olan var karşı cıkacak olan var burda bana ama sev mı yo rum . Ikı kılo daha almış . Tiksinc duruyor . Sinirimden ağlıyorum . Ya kendıne saygın yok mu dıye sordum rahatsızı olmuyormusun . Oluyorum dıyor ams icraat yokkkk
Sağlık açısından kötü evet ama bi eş ne olursa olsun böyle konusma mali bence benim annem kendimi bildim bileli obez 160 boy 110 kilo babam tam aksi 175 70 kiloyu görmemiştir hiç ben böyle bişey hiç duymadım kendisi zaten rahatsız olur bu konuda insan eşine böyle konuşamaz hastalık var ölüm var bu dünyada evet vermesi için teşvik edilmeli ama asaliyarak değil konu sahibi resmen nefret içinde bahsetmisSizin eşinizin boyu konu sahibinin eşinden 16 cm uzun.
O 174'e 98 kg veya daha fazla demiş, siz 190'a 100 kg veya daha fazla demişsiniz. Verdiğiniz rakamları baz alınca, sizin eşinizin vücut kitle endeksi 27,7. Fazla kilolu kategorisine giriyor. Konu sahibinin eşininki 32,4. Otuzun üzeri obez kabul edildiğinden, obez kategorisine giriyor. Aralarında kategori farkı var.
Konu sahibinin eşi anca 14 kg verirse sizin eşiniz gibi olur. Veya sizin eşiniz anca 17 kg alırsa konu sahibinin eşi gibi olur. Hatta eşiniz 17 kg alsa bile kas/yağ oranı iyiyse konu sahibinin eşinden zayıf görünebilir.
Konu sahibinin üslubu çok negatif, o ayrı konu. Sizin eşiniz 17 kg alıp 117 kg olsa yine aynı düşünürsünüz belki, o da ayrı konu. Ama boyları bu kadar farklı olan iki kişi kiloları birbirine yakın diye aynı kefeye konulamaz.
96 97 cıvarı
Akşam evde ne yiyor eşin. Ne is yapıyor gün içinde ne yiyor biliyormusunuzGerçekten ıcımden bakmak gelmiyor işte . Gelıp kızacak olan var karşı cıkacak olan var burda bana ama sev mı yo rum . Ikı kılo daha almış . Tiksinc duruyor . Sinirimden ağlıyorum . Ya kendıne saygın yok mu dıye sordum rahatsızı olmuyormusun . Oluyorum dıyor ams icraat yokkkk
Gerçekten ıcımden bakmak gelmiyor işte . Gelıp kızacak olan var karşı cıkacak olan var burda bana ama sev mı yo rum . Ikı kılo daha almış . Tiksinc duruyor . Sinirimden ağlıyorum . Ya kendıne saygın yok mu dıye sordum rahatsızı olmuyormusun . Oluyorum dıyor ams icraat yokkkk
Bayağı matematiksel hesap yapmışsınız..Tebrik ederim valla
boşan adamda kurtulsun sende kurtul,demekki kilo almaya meyilli biri eminim çiroz gibi almamışsındır adamıGerçekten ıcımden bakmak gelmiyor işte . Gelıp kızacak olan var karşı cıkacak olan var burda bana ama sev mı yo rum . Ikı kılo daha almış . Tiksinc duruyor . Sinirimden ağlıyorum . Ya kendıne saygın yok mu dıye sordum rahatsızı olmuyormusun . Oluyorum dıyor ams icraat yokkkk
bende orasını çözemedim arkadaşın eşi obez değildir bence heybetlidir bence çokta hoştur.Cok da degıl bence kalıplı duruyrdur hafıfde gobegı vardır oyle lambur lumbur sallanan bı gbegı yktur yanı benm esımde 1.80 kılo 99 ama cok tatlıııı zayıfken ogrencı gıbıydı sımdı maşallah kalıplı dag gıbı bı adam oldu hafıfde gbek var tabı erıtmeye calışyr ama ben ıstemyrum azcık kıskancımda
kadın eşinin sağlığını düşünse çok haklısın beyefendi vke ne göre obez doğru ama tamamen diğer konularıda dahil eşinin aldığı kilolara takmış evet kendince haklıdır belki görecelidir bu işler bende kilo vermeye çalışıyorum vke ye göre obezim ama görüntüm şişman değil heybetlidir ve ben zayıflığı sevmiyorum mesela ...eşim içten içe rahatsız ama o kadar saygılı ki ona olan saygımdan vermeye uğraşıyorum bende..fakat ne erkeğin ne kadının zayıfını sevmem benim kafam da bir dirhem et bin ayıbı örter.Boy 1.74, kilo 96-97... Fark 22-23...
"aslında o kadar da kilolu değildir canım", "pek fazla sayılmaz aslında", "hafif göbeği vardır onun ya" diyen arkadaşlara seslenmek isterim:
Bu söyledikleriniz konu sahibini rahatlatmak için dahi olsa, ortada bir problem var ve bu söyledikleriniz durumu normalleştiriyor. Konu sahibine ve eşine aslında kötülük yapıyorsunuz. Neden böyle peki söylüyorum peki?
Arkadaşlar konu sahibi arkadaşın eşi şu anda çok net bir şekilde obezite tehdidi altında. Hatta bu boy-kilo verilerine göre beden kitle endeksinde "obez" sınıfında. O tatlı bulduğunuz göbekler, kat kat yağlar var ya, hepsi potansiyel sağlık sorunlarının habercisi. İnsülin direnci ve diyabet tehdidi altında kocalarınız, sevgilileriniz. O tatlı gözüken göbek ve çevresindeki yağlar var ya, onlar karaciğer yağlanmasının, damar sertliğinin göstergesi hep. Bunları internetten araştırırsanız ne kadar tehlikeli ve ilerlediği takdirde ölümcül sorunlara yol açabileceğini göreceksiniz.
İşte bu yüzden, boy-kilo arasındaki fark 10 ve üzerindeyse, ciddi olarak doktora görünülmesini tavsiye ediyorum. 1.70li boylardaki adam 100 kilo olur mu ya, bunun nesi normal Allah aşkına?
Sevgili konu sahibi, eşin bu durumdan rahatsız ise, biraz motivasyonla bu işi halleder. Bunun için gerekirse profesyonel yardım al. Aslında bir diyetisyene gitse, kendisi de motive olacak ama artık bir şekilde halletmeni tavsiye ederim. İyi bir beslenme ve uygun bir spor aktivitesiyle eşin 3-4 ayda sorununu halledecektir. Olaya böyle bakarsan sen de eşine karşı olan sevgini ve saygını biraz tazelemiş olursun. (eşine karşı sırf böyle bir şey yüzünden saygını kaybetmen hoş değil bence de)
Sağlıklı bir hayat diliyorum ikiniz için de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?