Esimin kizi geliyor ne yapmaliyim

yakamaoz_1905

Guru
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2009
666
301
333
Merhaba sevgili kk bayanları ....
Kısaca konuya giriş yapayım. Bu gece saat 11 de eşimin kızı (16 yasinda ) bize geliyor haftasonunu bizde geçirecek... Ben misafir geldiğinde aşırı panik stres olan bi insanım herşeyim dört dörtlük olsun isterim misafirimiz en iyi şekilde ağırlamak isterim... Haliyle yine panik oldum ilk defa gelicek 9. Aylık birde bebeğim var basit ama şık ne yemek yapabilrim kahvaltıya da fikir bekliyorum ... Su an temizlik yapıyorum yorum lara geç cevap verebilrim tsk ler

Önce amacının ne olduğuna karar vermekle başla.
Mesela çok iyi ağırlayayım iyi desinler,aman ne güzel şeyler yapmış desinler,üveylik yapmıyor desinler mi amaç
Yoksa evine gelen insanın mutlu huzurlu kendini misafir değil de o eve o aileye ait hissetmesi mi?

1.seçenekse,internetten bir sürü yemek tarifi bulup davet sofrası hazırlayabilirsin.
2.seçenekse amacın,olduğun gibi davran.Yapabildiğin en iyi yemeği yap.Onunla birlikte de hazırlayabilirsin.Birlikte dışarı çıkabilirsiniz.Kardeşiyle iyi vakit geçirmesini sağlayabilirsin.Bence en iyi ağırlamak budur.

Bu işlerden hiç anlamayan biri olarak naçizane önerim; ona misafir gibi davranmayın. Temizliğiniz de aşırı olmasın bence. "Sen de bu evin insanısın" mesajını verin derim.

Oranın onun da evi olduğunu, kapınızın babasını ve küçük kardeşini görmesi için daima kendisine açık olduğunu belirtin, hissettirin.

Ona özel bir şeyler alın, ne bileyim bir ev terliği veya ev giysisi gibi bir şey. O giderken eşyaları kalsın. Evinizde ona ait bir iki parça bir şeyinin olması bence kendisini daha iyi ve yakın hissettirecektir.

Temizliği veya yemeğin tuzunu kimse hatırlamaz.

Kızının sevdiği yemeklerden yaparsan iyi olur bir de samimi davranırsan iyi olur. Şimdi kız çekinir senden
kız benden çekinmez çünkü çok kez başka bir şehirde beraber kardeşini görmesi için yani ne gitiik vakit gecirdik beraber beni biliyor yani bi sorunumuz yok ama evimize ilk defa geliyor

tabiki yoğunluk 2. Çünkü kilza iletişimin iyi uveylik kelimesinden hiç haz etmem ben ona kızım diye o bana ablacim diye hitap ediyor ... Konu baslaigina sizler anlayın diye eşimin kızı dedim. Normalde kızımız diye bahsederim

Son düzenleme:
sofranda ne olursa olsun yüzünde tebessüm ve içtenlik görürse en iyi şekilde ağırlamış olursun....bu ara lahmacn için fırın bulamadığımdan olsa gerek;lahmacun ve mercimek çorbası yanına salata ve ayran!

Aslinda o misafirinoz degil aileden biri. Temizlik filan cok da onemli degil. Yorulunca suratiniz dusebilir ve kızcagiz bunu ustune alinabilor. Hiic kendinizi yormaya sıkmaya gerek yok. Her genc gibi kofte, patates kizartmasi, mercimek koftesi gibi yiyecekleri seviyordur. Onemli olan sizin guler yuzunuz ve minik kardesiyle aralarinda bir bag kurulmasi.

kız benden çekinmez çünkü çok kez başka bir şehirde beraber kardeşini görmesi için yani ne gitiik vakit gecirdik beraber beni biliyor yani bi sorunumuz yok ama evimize ilk defa geliyor
Sizinle iletişimi iyiyse misafir gibi davranmayın. Zaten onun da beklediği esasında sıcak bir ortam. Evin dağınık olmasındansa sizin gülen yüzünüzle daha çok ilgilenecektir, emin olun.
Kolay gelsin.

. Evet terlik mantıklı .. kardeşi ve babasıyla fotoğraflarını cercevelettim konsala koydum mesela ...

ben 16 yaşındaki bir kızın ne sevebileceğini düşünerek yanıt veriyorum biraz da hamile iştahıyla :). Kahvaltıda pancake, sucuklu yumurta olabilir. Yemekte köfte patates sevmeme ihtimali düşük hem yapması da kolay. Eve cips kola falan alın yer o yaştaki çocuklar sever. Belki kız ile birlikte yapılabilecek bir aktivite bulabilirsiniz. Kardeşi ile aralarındaki bağ güçlensin diye birlikte vakit geçirmelerini oynamalarını sağlayabilirsiniz. Mesela bebeği kızın yanına bırakıp biraz uzaklaşabilirsiniz. Hem sizin ona güvendiğinizi anlar hem de kardeşine sevgisi pekişir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…