Eşimin kızı

Diğer taraftan dinleyemiyoruz evet ama öz kızı olsaydı çok yüksek bir ihtimal böyle bir durum olmayacaktı. Babasının ikinci eşi olması sebebiyle konu sahibine direkt tavırlı kız, bebeğe de tavırlı olması bence bunu kanıtlıyor büyük oranda.

Kendi kızım olsaydı daha sert davranır gereken terbiyeyi vermeye çalışırdım. Kendi kızım olmadığı için elim kolum bağlı zaten.

Bu tur sorunlarda "ama şöyle olsaydi böyle olur muydu?" yaklasimi bize cok saglikli sonuclar vermez. Elimizdeki verilere bakarak hakkaniyetli bir sekilde analiz edebiliriz degil mi olayları?

Kendi kizi olsa da ayni sekilde yanlışti kızın tutumu. Ha elbette annenin tepkisi farkli olabilirdi bunu bilemeyiz fakat mevcut durumda bariz bir haksizlik var. Bunu neden gormemekte israr ediyoruz?

Kaldı ki yeterince hosgorulu davranmis konu sahibi. Ki ayrica hep sunu savunurum, kimse birbirini sevmek zorunda degil fakat kesinlikle saygi göstermek zorunda. Uvey anne kizi sevmek zorunda degil ama söylediğine gore yeterince ve hatta daha fazla hosguru gostermis. Daha otesini yapmak,kendini sevdirmek zorunda degil. Ayni sekilde kiz da nefret bile edebilir konu sahibinden. Fakat bu davranislari yapamaz. Sirf uvey anne diye o kizin bunlari yapmayi kendinde hak gormesi dogru mu sizce?

Hiç birşeyini yapma allahaşkına bırak yaaa.. Bakıma muhtaç olsa, küçük olsa daha farklı yönlendirirdim seni ama bırak kendi yapsın. Alıştırıyorsunuz rahatlığa.. 20 yaşında canım bu yaa.. Neyin beklentisi bu böyle! Yapma.. Kendimi pek iyi hissetmiyorum aman sen aç bırakma kendini falan gibi şeyler söyle. Kendi hizmetini kendisi görmesi gerektiğini ima et ona artık

20 yaşındaki kendi evladın olsa kendi işini görmesini beklemeyecekmisin?
ilahi ya.
konus ahibini suçlu çıkaracaz diye baya uğraşıyorsunuz:))
20 yaşındaki yetişkin bir birey önce kendine saygısından,sonra karşısındaki insana saygısından,
sonra medeniliğin ve insanlığın gereği yaşadığı ortamda kendi işini kendi halledebilmelidir daha doğrusu halletmelidir de.
kimseye hizmet etmesin peki kendi hizmetini kim görecek.
kime düşüyor bu görev?
bu kızcağızımızın önüne tabağı kim koymakla mükellef,yatağını toplamak kimin görevi,çamaşırını yıkamak kimin görevi?
bunları açıklayabilen beri gelsin:))

cok yakin akrabam iki cocugu olan biri ile ilk evliligini yapti. gercekten yediginiz ictigimI bir gider halen yani disaridan bir gozle durumunu anlatayim sana.
kiz surekli hizmet bekledi ama suyunu bile kendi almazdi onlar ayni evde yasiyorlardi. beraber tatile gittik akrabamin ismi ayse olsun. ayse Teyze su getirsene ayse Teyze aciktim ayse Teyze mayom nerde biz ayni yastayiz kiz ile yani ozamanlar 18 yasinda belki de daha buyuguz.neyse Yillar gecti. kiz pko lu idi akrabam dr dr gezdirdi en unlu drlara goturdu. sonrasinda ise girmesi icin ugrasti yeminederim oturdugu ilden kalkip 1000 kmlik yerlere gitti defalarca. keza diger cocuk icin de ayni seyi yapti.
simdi coook gereksiz bir sebep yuzunden yillardir akrabama kusler. akrabam bu kusluk mevzusundan dolayi yemeden icmeden kesildi bi sure. esiyle de arasini bozmaya calistilar. kizin da diger cocugunun da bebekleri oldu yuzlerini goremedi.
bazen anlam veremiyorum insanlara ben akrabam adamin esi vefat ettikten 5 yil sonra cocuklarin ozel istegi ile evlendi.
Allah kimseye uvey evlatlik vermesin. her cocuk kendi ana babasiyla buyusun yasasin insallah ama iste boyle de bir gercek var dunyada.

bir de ben bu konuya sadece uvey Evlat mevzusu ile yaklasmadan baktigimda 20 yasinda bir gencin kalkip buzdolabi kapagi icin anneni cagirmasi da acayip olmus.
belki de sen olmasaydin bariscaklarini dusunuyordu ne bileyim. Allah yardimcin olsun saglikla Hayirla kucaginaal bebegini de.

bebeğe vurur muymuş? yavaş gel saçın başın dağılmasın deseydin.. çook iyi dayanıyorsun pink, resmen peygamber sabrı.. sinirden yazamadım resmen ya bu ne..

Kesinlikle katılıyorum bizimde bir akrabamızın üvey annesi çocuklara şiddet uyguluyordu o zaman çocuklar 5 6 yaşındaydı düşünün. Üvey anne olmakta zor bir laf dese adı üvey anne olur

Bahsettiğimiz kişi 20 yaşında bir yetişkin. Her türlü sorumluluğu alabilen, üniversite yaşındaki bir kızdan bahsediyoruz.

Evet iş yapmak zorunda değil ama kendi işini yapmak zorunda. Bazı şeyler bir de insanlıkla alakalı. Ben yedi kat el olsa, hamileyse ona iş yaptıramam. Ha sevmiyosam da hamileliğinden dolayı gitmem zaten. Ama burda konusu geçen kız yaşına göre bir davranış göstermiyor.

Büyük ihtimal psikolojik ve davranış bozukluğu var. Buzdolabının kapısını üvey annesinin annesine kapattırmasının bir açıklaması var mı? 20 yaşında yetişkin yahu bu!

Bir kere objektif bakacaksak olaya sunu kabul etmemiz gerekir : Ister kendi kizi olsun, ister üvey kizi, ister eşi , ister komsusu vs vs hic kimse bu davranislari birine yapamaz, yapmamali. Kimse kaba sekilde cevap veremez. Hicbir mazereti yok bu kabaliklarin.

Ha konuşmayı deneyebilir tabii ki, iletisim ve uslup insan iliskilerinin anahtaridir, dogru kullanınca acamayacagi kapi yoktur . Fakat konu sahibinin cekinmesini, babasina soylemesini anlıyorum . Zira kendim de uvey annem ilk geldiginde hic yanasmamis, somurtmus, hatta kaba ve kirici davranmistim. Ama henuz 8 yasindaydim :)

Kizin yasi itibariyle niyetinin kotu oldugunu hissettim ben. Ama son bir care konu sahibi tekrar konusabilir. Yeterince ilgilenmis zamaninda, arkadaş olmaya calismis gerci.

bebeğe vurur muymuş? yavaş gel saçın başın dağılmasın deseydin.. çook iyi dayanıyorsun pink, resmen peygamber sabrı.. sinirden yazamadım resmen ya bu ne..

Valla öyle bir şey yaparsa ipleri koparırım office. Gerçekten herşey çiçek böcek olsun istiyorum ama öyle bir durumda çok başka bir kimliğe bürünürüm.

Harika fikir bence bu uygulamayi gecmeli
sanırım P pinkpin uygulamaya geçmiş. ya kız illallah desin gitsin ya da baba kıza illallah desin. pinkpine hiç bişi diyemez. hamile, sıkıntısı da var zaten... bu haliyle lafını geçiremiyorsa hiç geçiremez

Insanin yatagini toplamamasi karakteri degildir.
Veya saygisizca yanindaki ise dokunmamasi..
Sorumsuzlugu ve huysuzlugudur.

Aslinda kendi annelerimiz olsa ciddi anlamda kizar eder ama yaptırır. siz elbette üvey anne damgasi yemekten cekindiginiz icin bir cok şeyi gereksiz yere sineye cekmissiniz.

Bundan sonra cok kasmayin. kendiniz ve esiniz icin yapiyorsaniz yapiyorsunuzdur o var diye arti özel bir sey yapmayin.
Size sözleriyle ve davranislariyla saygisizlik yapmasina engel olun. esinizin çözmesi gereken ciddi bir sorun bu.

idare et canım,sen sağlıkla çocuğunu doğur,zor işler,insnaın öz çocuğuda böle,haklısın,kızda çok teğki var,ama cahıl ergen,onuda anlamaya çalış,kız haklı değil,ama ince bir çizgide,he de geç tatlım,eşine bişey deme,adam gardını almış,benım abim öz kızına bağırıyor,öz anası bağırsa hemen kızı kıymetli oluyıor,,öz olunca bıle böle ise düşün uvey olunca nasıl tepki olur,

Çok afedersiniz ama sünepe gibi yaşamaya alışmış bu ne ya ? Koca kız 20 yaşında ya !! Yuh yapma arkadaşım sen yüz vermişsin bu durumda senin yardıma ihtiyacın varken eşşek kadar kızın hizmet beklemesi çok açık terbiyesizlik.. ha beğenmiyorsa gitsin anasına yapsın kaprislerini

Babasinin yeni esiyle gecinmek herkesin harci degildir. Hele ki 20 yasinda bir kiz. Iftira atmayip dusmanlik yapmiyorsa sukretmek lazim. Hizmet etmeyin. Istemezse toplamasin yatagini. Hamileliginiz de riskliymis kendinizi yormayin gerekirse kahvaltilik yersiniz ya da siparis verirsiniz. Bebeginiz ve sizin sagliginiz onemli olan.

bir de konu sahibinin üvey anneliğinden dem vurulmuş da bu kız bunları öz annesine yapsa çoktan başına bir sürü şey gelirdi zaten terlik darbesi gibi

kıskanıyordur seni . tepkisini de böyle belli ediyor işte bence de çok umursama ama onun için de kendini yorma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…