- 5 Ocak 2015
- 2.209
- 4.968
- 133
Farklı bir bakış açısı aöa hanım Efendinin kendi kızı olsaydı bu konu nasıl açılırdı birde bunu düşünün? Bir konu açıldığı zaman diğer kişiden haberimiz olmuyor değilmi?
Farklı bir bakış açısı aöa hanım Efendinin kendi kızı olsaydı bu konu nasıl açılırdı birde bunu düşünün? Bir konu açıldığı zaman diğer kişiden haberimiz olmuyor değilmi?
20 yaşındaki kendi evladın olsa kendi işini görmesini beklemeyecekmisin?Valla kız iş yapmak zorunda falan değil. kimse kusura bakmasın ama buradaki çoğu kadının içindeki üvey anneyi görebiliyorum.
Annelik yapmak emzirmek altını almak demek mıdır sadece yoksa onun bu haline çözüm üretebilmek mi?
Kusura bakmayın konu sahibi kendine 10 günlükte olsa hizmetçi aramış bulamamış ama.
Hem olayı tek taraflı dinliyoruz belki kızın bi derdi var ve sevmiyor kadını. babası için katlanıyor on gün
Yapmak zorunda değil ben olsam 10 gün kafamı dinliyorum derim hizmet etmem kimseye. Bana mı güvenip hamile kaldı
Kendi yatağımı toplarım o ayrı. Bana bi tabak koydu diye yaygara çıkaracak bi kadının da evine gitmezdim ama
Bu tur sorunlarda "ama şöyle olsaydi böyle olur muydu?" yaklasimi bize cok saglikli sonuclar vermez. Elimizdeki verilere bakarak hakkaniyetli bir sekilde analiz edebiliriz degil mi olayları?
Peki neden kızla konuşmayı denemiyor? 1nci bu bellki kızla konusulmamış yani ana sorunla bir çözüme varılmamış. Eğer eşinin kızıyla konusulup bu konu buraya açılsaydı bende kızın terbiyesiz olduğunu düşünürdüm. Ayrıca bu kızın yerine konmayı görmüyoruz. Bu hanımda eşinin çocuğu olduğunu biliyordu. Yani bir nevi bunları kabullendi. Abartarak kız eziyet ediyor deniyor. Bence bu tutum da üvry annelik başlıyor. Herkes kendini iyi gösterir önemli olan Realist tutum. Objektif bakmak her zaman önemli. Diğer taraftan hak ödenmez. Ben sizin gibi düşünmüyorum.
Çünkü kendini adaletli gösteren bir Üvey annede arkadaşımı mutfakta dövecekti az kalsın baba tarafda bu çocukları gelmeme konusunda uyardı. O yüzden belki hanım efendi haklıdır belki haksızdır diğer tarafı dinlemeden bu kanaaate varmak yanlış. Belki kızla konussa arkadaş olarak neden önce bu konusma yapılmadı. kimse Kimseye anne olamaz ama arkadaş olunabilir değil mi? Bence siz arkadaş olarak bir konusun
Kendi kizi olsa da ayni sekilde yanlışti kızın tutumu. Ha elbette annenin tepkisi farkli olabilirdi bunu bilemeyiz fakat mevcut durumda bariz bir haksizlik var. Bunu neden gormemekte israr ediyoruz?
Kaldı ki yeterince hosgorulu davranmis konu sahibi. Ki ayrica hep sunu savunurum, kimse birbirini sevmek zorunda degil fakat kesinlikle saygi göstermek zorunda. Uvey anne kizi sevmek zorunda degil ama söylediğine gore yeterince ve hatta daha fazla hosguru gostermis. Daha otesini yapmak,kendini sevdirmek zorunda degil. Ayni sekilde kiz da nefret bile edebilir konu sahibinden. Fakat bu davranislari yapamaz. Sirf uvey anne diye o kizin bunlari yapmayi kendinde hak gormesi dogru mu sizce?
Kesinlikle katılıyorum bizimde bir akrabamızın üvey annesi çocuklara şiddet uyguluyordu o zaman çocuklar 5 6 yaşındaydı düşünün. Üvey anne olmakta zor bir laf dese adı üvey anne olurcok yakin akrabam iki cocugu olan biri ile ilk evliligini yapti. gercekten yediginiz ictigimI bir gider halen yani disaridan bir gozle durumunu anlatayim sana.
kiz surekli hizmet bekledi ama suyunu bile kendi almazdi onlar ayni evde yasiyorlardi. beraber tatile gittik akrabamin ismi ayse olsun. ayse Teyze su getirsene ayse Teyze aciktim ayse Teyze mayom nerde biz ayni yastayiz kiz ile yani ozamanlar 18 yasinda belki de daha buyuguz.neyse Yillar gecti. kiz pko lu idi akrabam dr dr gezdirdi en unlu drlara goturdu. sonrasinda ise girmesi icin ugrasti yeminederim oturdugu ilden kalkip 1000 kmlik yerlere gitti defalarca. keza diger cocuk icin de ayni seyi yapti.
simdi coook gereksiz bir sebep yuzunden yillardir akrabama kusler. akrabam bu kusluk mevzusundan dolayi yemeden icmeden kesildi bi sure. esiyle de arasini bozmaya calistilar. kizin da diger cocugunun da bebekleri oldu yuzlerini goremedi.
bazen anlam veremiyorum insanlara ben akrabam adamin esi vefat ettikten 5 yil sonra cocuklarin ozel istegi ile evlendi.
Allah kimseye uvey evlatlik vermesin. her cocuk kendi ana babasiyla buyusun yasasin insallah ama iste boyle de bir gercek var dunyada.
Valla kız iş yapmak zorunda falan değil. kimse kusura bakmasın ama buradaki çoğu kadının içindeki üvey anneyi görebiliyorum.
Annelik yapmak emzirmek altını almak demek mıdır sadece yoksa onun bu haline çözüm üretebilmek mi?
Kusura bakmayın konu sahibi kendine 10 günlükte olsa hizmetçi aramış bulamamış ama.
Hem olayı tek taraflı dinliyoruz belki kızın bi derdi var ve sevmiyor kadını. babası için katlanıyor on gün
Yapmak zorunda değil ben olsam 10 gün kafamı dinliyorum derim hizmet etmem kimseye. Bana mı güvenip hamile kaldı
Kendi yatağımı toplarım o ayrı. Bana bi tabak koydu diye yaygara çıkaracak bi kadının da evine gitmezdim ama
bebeğe vurur muymuş? yavaş gel saçın başın dağılmasın deseydin.. çook iyi dayanıyorsun pink, resmen peygamber sabrı.. sinirden yazamadım resmen ya bu ne..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?