Eşimin kızı

Merhaba pinkpin seni çok iyi anlıyorum aynı sorun bendede var .eşimin ilk evliliğinden 12 yaşında bir oğlu var iki haftada bir bizde 1 gece kalıyor , annesi her seferinde oğlunu doldurup gönderiyor ve huzur bozuyor ., çocugunu ajan gibi kullanıyor biz burada ne yaptık ne ettik hepsini saat saat aktarıyor .alahtan eşim herşeyin farkında, oğluna odasını toplaması söylediğimde yapmaz ise müdahale ediyor ve odasını toplatıyor , ben bir soru sorduğumda cevap vermezse uyarıyor ablan seninle konuşuyor sorusuna cevap ver diye uyarıyor. burada eşinizde iş bitiyor baba olarak müdahale edecek kızının size saygılı olması konusunda uyaracak. eşiniz her ikinizin arasında dengeyi kumak zorunda . siz neden odasını topluyorsunuz ki bırakın kendi toplasın . Çocuk biz de olduğunda eşim , ben ve oğlu kahvaltıyı birlikte hazırlıyoruz yemekten sonra tabağını bile kendisi kaldırıyor , yani eşinizde bitiyor olay sizde çok verici olmayın emin olun asla ilk evlilikten olan çocuklar kıymet bilmez . boşverin keyfinize bakın bebeginizi keyifle bekleyin enerjinizi bebeginize harcayın .

20 yaşında ergen bir kız. Babasını kıskanıyor. Kim bilir annesi babası evliyken yani kendisi çocukken ne travmalar atlattı. Seni de anlıyorum fakat sen tüm bunları göze alarak çocuklu bi Ada'mla evlendin. Eşine kızı Hakkı'nda eleştiri yapmamanı tavsiye ederim. Bu senin aleyhine olur. Her şey düzelmez tersine berbat olur. Kocaman kız sorma onu mu yersin bunu mu. Söylediği şeyleri takma. O alıngan hassas bir dönemde. Kendi haline bırak

Ben

Ben şuanki konumdan bahsetmiştim :) bu abla bunu bilerek evlendi adamla. Şuan bu konumda benimde zoruma gider. Ama kendi denkiyle evlenseydi böyle bir sorun yaşamayacaktı. Yani bazı şeyleri ya sineye çekcek yada oturup kızla arkadaş gibi konusaçak.

Alttan al idare et. İyi ol sen her zaman. Şu an babasını senden acayip kiskaniyordur. Onun eline koz verme. Dişini sık yut ama iyi davran. Söyleyeceklerini tatlı dille söyle. Bebek olsun bak her şey bir süre sonra nasıl değişecek.

Babasının eşini kıskanan biri, yeni doğmuş bir bebeği daha fazla kıskanır diye düşünüyorum.

İster kendi oğlunuz kızınız olsun farketmez, herkes kendi sorumluluğunu bilecek. Ben lisedeyken annem çamaşırları mı ütüleyip katlar yatağımın üstüne koyardı, o çamaşırları dolaba yerleştirmek o kadar zoruma giderdi ki
Odama elektrik süpürgesini bırakıp çıkardı süpürmem için ben süpürene kadarda odamı süpürmezdi Nevresimlerimi çıkartır yenilerini güzelcene ütüleyip takmam için odama koyardı. Çocuğuz diye yan gelip yatma sorumluluklardan kaçma gibi bir lüksümüz olamaz. Öyle yapa yapa alıştım sonra o demeden her işi kendim yapmaya başladım bilinç altıma işledi kadın resmen
Bir evin kuralları ve herkesin sorumlulukları olmalı şuan dünyada ki en masum şey karnınızda ki bebek siz eşinize bile yemek yapmasanız hakkınız var. Çok yorulmuşsunuzdur, haliniz yoktur. Yemek saatinde kalkmadıysa yemek vermeyin kalksın kendi hazırlasın yesin. Alttan alın geçecek diyenler olmuşta neyi alttan alacaksınız anlamadım 20 yaşında ki kıza hizmet etmeyi mi eşinize yansıtacak bir durum yok kızı babasına birşey söylerse kahvaltı saatinde kalkmadı onun kahvaltı istediğinde de karnıma kıramp girmişti çok yorgun hissediyordum yapamadım , kendi kahvaltı hazırlamayı öğrenememiş mi bu yaşa kadar dersiniz.

İyi de o zaman boşanan erkekler eski eslerinden baska kimseyle evlenmesin o zaman :) Oyle sey olur mu? Bilerek evlendin demek, o kizin her turlu kaprisini cekmek zorundaydin, o zaman evlenmeseydin demek.

Ayrıca kim kimin dengi buna biz karar veremeyiz, buna karar verecek olanlar çiftler.

Reactions: anu

İyi de o zaman boşanan erkekler eski eslerinden baska kimseyle evlenmesin o zaman :) Oyle sey olur mu? Bilerek evlendin demek, o kizin her turlu kaprisini cekmek zorundaydin, o zaman evlenmeseydin demek.

Ayrıca kim kimin dengi buna biz karar veremeyiz, buna karar verecek olanlar çiftler.

Agzina yuzune vururum mu? Gerizekali galiba bu kız? Tovbe Estağfurullah...

Çok sinirlendim ama en cok bunu duyan esinin tek laf etmemesine. Cok fazla alttan aliyorsun canim. Artık hicbi seyine elini surme lutfen. Birak ac kalsin birak yatagini toplama

Canim öncelikle sana hak veriyorum.
Benimde cici kızım var yaşayan biri olarak sana tavsiyem şu:
Biraz dişini sık sabırlı ol ve ona çok çok iyi yaklaş. O bir ergen ve kabullenemiyor sizin evliliģinizi. Tatli dille bu evin onunda evi olduğunu sana destek olursa daha cok beraber vakit gecirebileceginizi anlat. Ayrica ayy ne beceriklisin senin elin çok yakışıyor valla bravo sana diye öv. Babasını yaninda canım x o kadar güzel iş yapiyorki bugün bana o kadar yardimci oldu ki de. Inan sen bile şaşırır kalirsin. Ben böyle yapıyorum ve hayatimdan çok memnunum. Unutma tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır öpüyorum seni sağlıkla doğur bebegini.

aayy bi de ayagına kadar meyve mı verıyosun bu halınle..ne kadar yuz verdın ona yaa..insan yerıne bile koymam evde yokmuş gibi davranırım..bu ne ya..hayvan gıbı 20 yaşında koca ınsan...yatak toplamamak nedir.. bence evde yokmuş gibi davranın...gerizekalı

Katılıyorum.
21 yaşındayım bende canım istemedikçe odamı toplamam,canım pasta börekle uğraşmak istemedikçe asla mutfağa girmem. Annem yedirir içirir doyurur kaldırır,hep böyleydi. Ama misafirliğe gidince tabiki durum böyle değil.
Herkes herşeye tam teşekkülü yetişmiyor.
Konu sahibinin yardım istemesi lazım,beklemekten ziyade.

Bence eşinizden önce kızla konuşsaydınız, senin yardımına ihtiyacım var bu süreçte bana destek ol lütfen gibi, baktınız olmuyor o zaman söyleseydiniz eşinize.Şimdi sanki çocuğun arkasından çekiştiren üvey anne gibi olmuş durumunuz.

Cnm çok haklısın ama insan kendi çocuğuna söz geciremiyor

Bence kendini doldurma zaten arada geliyormuş
Kızı yok say mesela kahvaltıyi birlikte yapıyorsanız o olmasada hazirlayacaksiniz kendine ne yaparsan onu yap

Meyve fln da sorma hiç al kendine ye isterse kalksın alsin
Yataginida ayrı odaya toplama akşam öyle yatsın geri
Ama sakın kızlatartışma iş bekleme hizmet te etme

Bak burda haksız buldum sizi !
O kiz o evin hanımı değil !
O ev sizin sorumlulugunuzda hastada olsanız evin yemeği sizden sorulur

Gerekirse eşinize bisey ismarlar yada gelince eşiniz yapar

Kız olmasa napicaksiniz? onu yok sayın daha mutlu olursunuz

Hem tembel hem kaprisli... biraz daha olgunlaşması Laz'ım bu hallerinden kurtulması icin. Buda eğer benim gibi gec olgunlaşırsa daha bir beş yılı daha var diye düşünüyorum. Allah yardımcın olsun sende hamile psikolojisi ile tahammülsüz olmuşundur iyice.

Kiz kiskaniyor iste, bebegi de sizi de. Cok da garip bir durum degil bence. Siz haklisin ama mesela benim babamda evli, o kadar tatli bir esi var ki daha ben uyanmadan kahvaltiyi hazirlar sofrayi toplamay zorla yardim ederim anca tabagi yerine goturebilirim, babam bana bisi dese karisma kizima der, yolda arkadasini gorse kizim diye tanistirir ki 5 yillik falan evliler yani oyle bir gecmisimiz yok. Belkide onlarla kalmadigim icin bu kadar tatli davraniyor. Ama napiyorsa ise yariyor inanilmaz severim o kadar gulec ve yardim severki giciklik istesemde yapamam. Yapsamda takmaz gulumser gecer nasilsa hep burda degil der biliyorum. Sizde oyle yapin bence belki ise yarar...

belli ki kıskançlık yapıyor bu da onu hırçınlaştırıyor.babasının artık sizi ve doğacak bebeğini daha çok sevme ihtimali onu deli ediyor.biraz da şımarıklık var sanırım.
sizin onu karşınıza alarak güzel bir konuşma yapmanız gerekiyor sen babanın kızısın bunu hiç kimse değiştiremez sana sevgisi her zaman farklı olacak sen onun ilkisin bu sebeple kardeşini ve beni senin yerine koyabileceğini düşünüyorsan yanılıyorsun vs vs.
arada bana yardımcı olmak istemez misin gebelik beni çok yoruyor bazen yetişemiyorum diyerek yardım isteyebilirsn.
ayrıca annenize yapmış olduğu saygısızlığı da sineye çekmeyin koskoca kadını yerinden kaldırıp mutfağa dolap kapamaya çağırması hiç hoş olmamış.
bunu da yine geçen gün annemi o şekilde kaldırmana çok üzüldüm keşke kapatsaydın geldiğinde de dolabı açık bırakmışsınız ben kapattım diyerek belirtmiş olurdun tepkini ama daha az kırıcı olurdun.sonuçta zahmetli bir iş değildi yapacağın.

Elinizden geleni fazlasiyla yapmissiniz zaten.siz bnce cok kafaya takmayin derim bebeginizi dusunun zaten her zaman gelmiyormus.gormemezlikten gelin oyleyse esinizde biyerden snra anlayacaktir umarim sizi.

san a eziyet olsun d,ye sizde kalıyor bu kız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…