- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.302
- 598
Valla kız iş yapmak zorunda falan değil. kimse kusura bakmasın ama buradaki çoğu kadının içindeki üvey anneyi görebiliyorum.
Annelik yapmak emzirmek altını almak demek mıdır sadece yoksa onun bu haline çözüm üretebilmek mi?
Kusura bakmayın konu sahibi kendine 10 günlükte olsa hizmetçi aramış bulamamış ama.
Hem olayı tek taraflı dinliyoruz belki kızın bi derdi var ve sevmiyor kadını. babası için katlanıyor on gün
Yapmak zorunda değil ben olsam 10 gün kafamı dinliyorum derim hizmet etmem kimseye. Bana mı güvenip hamile kaldı
Kendi yatağımı toplarım o ayrı. Bana bi tabak koydu diye yaygara çıkaracak bi kadının da evine gitmezdim ama
Harika fikir bence bu uygulamayi gecmeliBir kaç gün kendinizi çok kötü hissettiğinizi söyleyerek hiç bir iş yapmayın, odanızdan bile çıkmayın, anneniz de gelmesin. Acıktığınızda da gidin önceden pişirdiğiniz ne varsa kendiniz atıştırın sofra falan kurmayın. Akşamları da ya dışardan söyleyin veya eşinizin bişiler hazırlamasını isteyin. Zaten eşiniz o işlerden anlamıyorsa kızdan yardım istiycektir. İkinci gün de kıza iyi olmadığınızı söyleyin ve en basitinden bişeler hazırlamasını isteyin. Yapmazsa eşinize bir yumurta bile kırmadı o Halim'le deyin. Ya eşiniz kıza ayar verir yada kız zaten dayanamaz gider
bi kere gelip bukadar kalmasa derken kıza misafir gözüyle baktığınız ortada...oda kendini misafir gibi hissediyor kendi evinde yaptığı işleri misafirlikteyim düşüncesiyle yapmıyor gibi
Sana normal geliyor yani 20 yaşındaki kızın yatağını toplamaması, iş mıdır bu, kendine saygıdır herseyden önce
Ya da yer misin diye bişey teklif edildiğinde yemeyecegimi bilmiyo musun diye azarlamak?
Buzdolabı kapağı kapatmak falan iş mi?
Israrla aynı yorumları yapıyorsun bence sen de bir uzmana görün, konuda üvey anne yok üvey kız var
Ay velev ki misafir görsün, misafir olduğunuz evde size hazırlanan yatağı olduğu gibi bırakıyo musunuz
Valla kız iş yapmak zorunda falan değil. kimse kusura bakmasın ama buradaki çoğu kadının içindeki üvey anneyi görebiliyorum.
Annelik yapmak emzirmek altını almak demek mıdır sadece yoksa onun bu haline çözüm üretebilmek mi?
Kusura bakmayın konu sahibi kendine 10 günlükte olsa hizmetçi aramış bulamamış ama.
Hem olayı tek taraflı dinliyoruz belki kızın bi derdi var ve sevmiyor kadını. babası için katlanıyor on gün
Yapmak zorunda değil ben olsam 10 gün kafamı dinliyorum derim hizmet etmem kimseye. Bana mı güvenip hamile kaldı
Kendi yatağımı toplarım o ayrı. Bana bi tabak koydu diye yaygara çıkaracak bi kadının da evine gitmezdim ama
Ben toplarım dağınık bırakmam misafirlikte..ama burda durum farklı belli ki yarışa girmiş gibiler.
Ben toplarım dağınık bırakmam misafirlikte..ama burda durum farklı belli ki yarışa girmiş gibiler.
Eşime söyledim bugün pek iyi değilim kahvaltıya yardım eder misin dedim memnuniyetsiz bir ifadeyle kafasını tamam anlamında salladı. Kalktı, ben bugün portakal suyu istemiyorum sıkma bana dedi. Tamam neden istemiyorsun dedim (hergün içeriz çünkü) canım istemiyor dedi. Ne yapayım dedi söyledim, sen otur dedi. Oturduğum yerden bugün hastaneye gideceğim ilacım bitmiş dedim hiç cevap vermedi. Bi şey demedin dedim ne diyimki dedi. Trip mi atıyor anlamadım. Suçlu çocuklar gibi sus pus duruyorum şu an..
Ama işte neden? anne babası boşandıktan 10 sene sonra babası bu kızla evleniyor hani boşanmadan sorumlu tutulacak durumda da değil
Öyle bile olsa 20 yaşına kadar artık aşmış olması lazım
Samimi soruyorum şu davranışlar 20 yaşında genç bir kadın davranışı mı, 13 14 en fazla 15 hareketleri bunlar
Annenizi çağırması ne demek ya?!
Ay orda onu mahvederdim.
Ay nasıl kan hücum etti beynime!
Konu sahibi ile ilgisi olmayan yıllar öncesinde bitmiş bir evlilik evet bu konuyu babasının yeni eşine bağlamaması gerekir...Fakat konu sahibinin daha öncesinden okuduğum konusunda, kız ile yarış içerisine girdiği kanısına vardım.Çünkü eşinin yaptığı berbat hakaretlere berbat bi savunma olarak kızı öne atması çok yanlış bi hareketti. Aralarında ki durumun hiçte konu sahibinin bu konuda anlattığı gibi olduğunu sanmıyorum
Farklı bir bakış açısı aöa hanım Efendinin kendi kızı olsaydı bu konu nasıl açılırdı birde bunu düşünün? Bir konu açıldığı zaman diğer kişiden haberimiz olmuyor değilmi?Ben de üvey anne elinde büyüdüm, benim de üvey kardeslerim var, bu yuzden olayı daha iyi yorumlayacagımı düsünüyorum. Normalde oldukca sert mizacımla tanınırım fakat sizinki daha da sert geldi. Simdi su sekilde düsünelim.
"Örneğin sabah kahvaltısını ben hazırlarım...Yemek yaparım yardım edeyim demez"
Hem "orası benim de evim" , hem de "elimi bile sürmem benim evim degil ki" mantıgı var sanki biraz burada. Hakkaniyete aykırı.
"eğer çok ağlarsa ağzına burnuna çarparım onun"
20 yasındaki birinin bunu söylemesi dogru mu sizce? kücücük bir bebege simdiden kin duymak hic saglıklı bir ruh hali degil.
Dün akşam nar koydum kendime, eşimle ona da sordum yermisiniz diye eşimin kızı cevap vermedi. Tekrar sordum yemeyeceğimi bilmiyor musun şeklinde cevap verdi."
bu kabalıktan baska bir sey degil. nasıl mazur görülsün?
Kilit nokta; tabii ki o kız eve babasını görmeye gidecek, kalacak. En dogal hakkı. Fakat bebek ya da cocuk degil, koskoca yetiskin bir genc kız. Gitsin toz alsın falan demiyor zaten konu sahibi. Bari yattıgı yatagı toplasın. tabagını kaldırsın diyor. Biz evimizde yemek yedigimizde toplamıyor muyuz bulasıklarımızı? O kızın da evi orası. Sorumluluklarını yerine getirmeli.
Ülkemizde neden bu kadar travmatik oluyor bu bosanmalar ve yeniden evlenmeler hic anlamam. Olacagı varmıs olmus napabiliriz ki... Üstelik daha dogmamıs kücücük bir cocuga simdiden düsman kesilmek ne kadar acı. O bebek belki de ablası icin cıldıracak, belki de birbirlerini cok sevecekler. Elbette ki sevmek zorunda degiller ama bu kadar katı önyargı? Bilemiyorum. Kendi adıma konusacak olursam,üvey annemin bana verdigi en güzel armaganlardandır kardeslerim. Onlarsız bir hayatı dusunmek bile istemiyorum. Bence sevgi cok yuceltici bir duygu. Kin, öfke ömrü kısaltıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?