Eşimin kızı

Bu mantıkla ben de onu sevmek ve yemek yapmak, önüne koymak, yatağını toplamak zorunda değilim. Eğer ben de böyle davransaydım hepten kopukluk olurdu. Bana sevgi göstermesin, yük olmasın yeter.

İş eşimde bitiyor. Ne mutlu size eşiniz mükemmel bir denge kurmuş. Eğer benim eşim de adaletli davransaydı böyle olmazdık.

Ama bu nedir ya ...görgüsüz terbiyesiz
görmemezlikten gel kızı ama baya baya yok say
evde yanlızmışçasına davran
zaten yokmuş ki...baksana...
hamile kadını dert sahibi ediyor
sıra ona gelcek bi gün

Bu akşam sofra kurmadım. Ara ara atıştırdım açlığımı yatıştırdım. Bir süre sonra eşim acıktınmı diye sordu hayır dedim, ben acıktım dedi, iyi dedim yemekler orada, ısıtın yiyin. Sofrayı kendi kurdu kızından da yardim istedi. Beraber yediler. Kız herzamanki gibi kalktı köşesine geçti. Sofrayı eşim kaldırdı, bulaşıklari makinaya tıktı, yemekleri dolaba koydu. Kız yine pc başında.

Biraz da nazlandım ağrım var diye. Ki yalan değil gerçekten ağrım var. Beni ilgilendirmiyor. Bundan sonra böyle artık.

Peki konu sahibine tepkili olmaya ne hakkı ya da haddi var?

Anne baba boşanmış suçlu olan konu sahibi mi oluyor bu durumda?

Mesajınız çok garip.
Mesela anne babasının bosanmasinin gerekçesi olarak görebilir konu sahibini. Öyle yada değil demiyorum ama o şekilde algilamis olabilir. Boşanma dönemi ergenlik dönemine gelmiş demek ki halen ergenlik davranışları sergiliyor. O yüzden tepkili olabilir mi dedim. Konu Sahibi de tepkili olmasını gerektiren birsey yok dedi. Konu kapandı asıl ben sizin mesajinizi garip buldum. Burada her açıdan düşünülüyor. Ben konu sahibini yargilamadim soru sordum o da yok öyle birşey dedi ben de demek ki farklı sorunlar var diye yorum getiriyorum. Mesela annesinden etkileniyor olabilir belki annesi konu sahibine böyle yap burnundan getir diyordur.

valla ona mecbur degil buna mecbur degil demissiniz de...oyle bir mecbur ki kazik kadar kiza is mi yapacam?hemde esin ilk karisindan olma cocuklukla alakasi olmayan evlilik cagindaki sahsa.evi annesinin yaniysa gitsin orda otursun.hamile birinin yanina gelip yardim etmemek bide ustune hizmet beklemek o kizin karakterini anlatiyor zaten

Bence de. Belli ki Kız boşlamış hayatı siz bebeğinize ve kendinize önem verin.

Bence esinizlede,esimin kizi dediginiz kizlada saygi ve sevgiyle karsilikli durumu izah etmelisiniz.bi abla olarak onunla konusmalisiniz tavir yaparak sadece esiniz anlayabilir kizinda hareketlerini gorerek evet kadincagiz hakliymis benim kizim yapmiyor diyebilir snrada kizina ters davranacaktir.bu defada kizi babasna nefret duyacaktir babam karisini savunuyor beni sucluyor ben gelmicem artik diyecektir.20 yasndaki bana gore birey ama ciddi anlamda kiskanclik belirtileri gosteren bi kiza gore bu daha kalitsal sorunlar cikartabilir.snra esinizde kizini dusunerek sizi suclayabilir.bence en guzel yontem bu kizla birazcik abla kardes muhabbeti kurmaya calismaniz.kendinizi sevdirmeniz.canimm hadi gel sen sunu cok seviyordun birlikte yapalim mi.veya bgn benmle disarida yemek yermisin tek gitmek istemiyorum.yada hadi gel film partisi yapalim cips tatli bsyler alalim oturalim komedi filmi izleyelim tarzi yaklasmalisiniz.kendinizi sevdirirseniz ve ona kardesinin olacagini cok sansli bi bebek olacagini 20 yasnda bi ablasinin olacagini soylerseniz hem kizi gururlandirmis olursunuz hmde sevgi bagiyla size guvenip yaklasacaktir.oyle birden duzelmesjnide beklememelisiniz.hamile bi bayan olarak isiniz zor ama bu durumu hamile kalmadan once dusunup zemini hazirlamaliydiniz dye dusunuyorum.

Tebrikler cok iyi yapmissiniz ,keske bunu bastan yapsaydiniz ,
Sonucta siz genc bir kadinsiniz hamilesiniz surada doguma cok az kalmis ,kendinizi ve bebisinizi mutlu edin,
20 yasinda anne olanlar var ,kendine de cocuguna da bakiyor ,
O kiz belli ki yigilmayi ,hizmeti seviyor ,babasi 1 -2 besler 3. ac kalir ,akillanir ,20 degil 12 yasinda olsa cocuk derim,
15-16 olsa ergen ama 20 yas hic de boyle cocuk yasi degil,

Herkes kıza yüklenmiş de bu onun normal yaşam tarzı eşimiz sizin durumunuzu bile bile neden kızı misafir ediyor ve sesini çıkarmıyor

36 yaşındayım anneme gidince çayımı bile annem koyar beni böyle büyüttü iyi ya da kötü demiyorum hiçbir şeye zorda kalmadıkça elimi sürmedim

Mesela yatağımı toplamadım ama misafirsem bir yerde tabii toplarım ama kız kendini sizde misafir hissetmiyor

Bırakın kalsın yatağı, sofrayı vs de topla deyin yani hazır hamilesiniz baba kız toplayın deyip eşinize de paslayın

Çamaşırları yıkayınca x asıver yoksa ıslak kalın giysilerin deyin sonuçta ev sizin sizin çok eşyanız var ama onun az

Belki de babası da 10 gün gelmiş elini bir şeye sürmesin modundadır o zaman da tüm işi eşinize söyleyin

Bugün sofra kurmayıp onların açılmasını beklemek yerine eşinize sofrayı kurun deyin yiyip kalkın mesela

Sorumlulukları eşiniz de alsın ki bebek gelince hayatımız daha da zorlaşmasın

Yalnız bu kustu demesinde ne var mesela daha önce bebek bilmeyen bir gencin klasik tepkisidir o belki de kız hayatında hiç küçük bebek görüp sevmemiştir bile

Kendine yetecek kadar yap her şeyi.
Kahvaltınida kendin yap. Hic cagirayim bile deme. Gelirse canin me cekiyorsa cekinme al hazirla ye deyiver. Aksam yemegini yapabiliyosan yap çokta kasma onun için.
Esin neden oyle davranıyon derse ben sana soyledim dersin bu halimle hizmetci olamam diye geç.
Ayrica aksam sofrayi yedikten sonra eşine soyle o toplasin. Sancilarim var yemegi zor yapiyom bir zahmet toplayiverin de. Babasinin yaninda kiza da söyle yardim eder misin diye. Babasi onu bir guzel adam ettirir bir sure sonra.

İnanin en başından beridir dediğiniz şekilde yaklaştım. Ben bu kızla oturup annesine anneler günü hediyesi video bile hazırladım. İş başvurusu oldu beraber gittik, bir işi oldu beraber hallettik. Her zaman güler yüz gösterdim. Film de izledik, sinemaya da gittik. Benim eşyamı bana sormadan alıp götürdüğü oldu birkaç kez hiç kızmadım. Güzelce bir daha bana sormadan alma canım dedim geçtim. Tatlı istedi yaptım, geldiği zamanlarda sevdiği yemekleri yaptım. Sınavı oldu derslerine çalıştırdım. Annesini gelip bana şikayet ettiği dahi olmuştur. Ben ona karşı bu kadar vericiyken şu anki muameleyi haketmiyorum. Bunun adı iyi niyeti suistimal benim gözümde.

Misafirin olarak değil de sanki kendi kızınmış gibi düşün, ne tepki vereceksen onu ver ya da senin kızın üvey annenin yanında olsa ne tepki vermesini doğru bulurdun bunu düşünüp ona göre ver tepkini.

olgunluğunuza hayran kaldım.ama fazla yüz verilmiş,ayrıca ne ergenliği? 20 yaşında bir insan ergen olamaz,artık koskocaman kız. ergen deyip geçiştirmemek lazım,pek sizi sevmiyor gibi. acıması da yok.

merhabalar,

öncelikle üzüldüm yaşadıklarınıza. anlattığınız kadarıyla da ona gayet arkadaşça yaklaşmışsınız ki sanıyorum doğrusu da bu. kimse annesinin yerine birinin gelmesini istemez, siz ona gayet yakın olmuşsunuz. bahsettiğiniz kız 20 yaşında artık kocaman biri. herhalde üniversiteye gidiyor. hayatını yalnız da idame ettirebilecek bir yaşta. bu maalesef ki üste yıkılmak oluyor. işin kötü tarafı siz uyarırsanız kötü olursunuz, eşinizin bunları kendiliğinden fark etmiş gibi yapıp kızını uyarması gerekiyor. bahsettiklerinizden benim anladığım, sizi seven belki de bu yüzden kendini suçlu hisseden ama üste yıkılmayı seven biri. siz elinizden geleni yapmışsınız.

bu arada ben de ikinci evlilik çocuğuyum. annemiz bir. abim benden 19 yaş büyük ve ikinci babam olmuştur. babasının ikinci evliliğinden de ikiz kızkardeşleri var. hiç kimseye de böyle davranmadı.

Annene dolabın kapağını kapattirmis ya,orda koptum ben. Çocuk değil essek kadar kız.

Şımarık vurdumduymaz, dünyada anne babasi ayrılan ilk o değil. insanların ufacikken anne babası Vefat ediyor ... Genel olarak da bu insanlar hep olgun ve hayatın yükünü erken almış oluyor

Surekli beraber değilseniz idare etmekten başka çare yok Allah sabır versin evladiniz sağlıkla buyusun

Bu yaştaki gençler için hep aynı bahaneler ergenlik.
Bizde o yaşları geçtik ama bu tavırlara girmedik.
Ki konu sahibi okuduğum kadarıyla bir çok konuda kendisine yardımcı da olmuş, şimdi konu sahibinin verdiği özveriye karşılık şu zor zamanlarında, o "ergen" gencin verdiği tepkiler sadece nankörlüktür.
Tebrikler konu sahibi bu zamana kadar ne güzel idare etmişsiniz, şahsen ben asla katlanamaz patlatmıştım bir tane çoktan

Hic bir seyine karisma kendi pisliginde bogulsun canim sen kendine kahvalti tabagi hazirla yap kahvaltini yat dinlen ev pisse esin yapsin agrim vardi bebegim de onemli kusura kalma durumu biliyosun de kendini düşün biraz Allah aşkına

Çok sinir bozucu¿haklısin sen tahammul etmek zor¿

Karakteri boyle diyerek isin icinden siyrilmis kocaniz. Karakteri oyle diye bir insanın kustahliklarini cekmek zorunda degilsiniz. Ben de uvey evlat oldum ama hicbir zaman boyle saygısız iliskilerde bulunmadık. 20'li yaslarima gidip kizin yerine koyayim dedim kendimi, yapamadim. Dupeduz terbiyesiz.

Dengeyi esiniz kurmali, siz degil. Esinizle tekrar konusun.

Pinkkk milletinki canda senin ki ney? Bir de iki canlisin icindeki yavruya aci yahu. Birak essek kadar kiz kahvaltisini da kendi hazirlasin. yatagini toplamak ne yahu. Evlense çocuğu olur. Bosversene umursama bile. Kendi isini kendi gormeyi ogrensin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…