Eşimin kızı

baya şımarıkmış. kendi kızınmış gibi davran bence şunu yap bunu getir de. cok simarik cekilmez bisey

Kendi annem ve babaödan olmayan çocuğu kardeşim diye kabullenmem. Oda size gelmek zorunda değil gelmediğindede ev işi yapmak zorunda değil şahsi fikrim eziyet deyip abartan olmuş? kadına baba yokken hakaret şiddet mi uygulamış misafir gelmiş misafir gitmiş? Sizde adamın çocuğu olduğunu bilmiyormuydunuz? Demezler mi hanım ablacım? Bir üyemiz güzel demiş. Eşinizin kızına güvenerek mi hamile kaldınız? Tabi gözünüze batar çünkü evlat sizin evlat değil. Bence sizin anlattığınız burada çözüm bulmak değil. Ya Eşinizin kızıyla arkadaş olursunuz yada eşinizle konuşursunuz. Ben 21 yaşındayım ve kendi ihtiyaç giderlerim dısında ev işi yapmıyorum. Çünkü öyle bir zorunluluğum yok. bu insanın içinden gelir.

Bosverin bebeginiz den kiymetlimi.hicbiseyini yapmayin hatta bagirip cagirin gelmesin size bebek.dogana kadar sizi hizmetcisi yapmis farkindamisiniz.essek kadar kiz kiskanclik tan kuduruyo vallahi ben olsam yolardim onu.birde riskli hamilelik geciriyosunuz bebeginizi dusunun oncelik onun.anne olucaksin bebegini dusun ve uzulme is yspma gerekirse kendi annene git gelsin kizida babasina baksin!

20 yaşındaki kız sizin olsaydı buraya açacağıniz başlık kızım çok Huysuz tembel psikoloğa götürmeli miyim olurdu..
Konuşmayı deneseniz iletişim kurmak çok zor olmamalı. aynı dili konuşuyoruz hepimiz. içimize atıp biriktirmek işleri daha da çıkılmaz hale sokar. Bana çocuğa karşı annesi var nasılsa diye yabancı gözüyle bakıyor geldiniz. anne gözüyle değil.

Ben de üvey anne elinde büyüdüm, benim de üvey kardeslerim var, bu yuzden olayı daha iyi yorumlayacagımı düsünüyorum. Normalde oldukca sert mizacımla tanınırım fakat sizinki daha da sert geldi. Simdi su sekilde düsünelim.

"Örneğin sabah kahvaltısını ben hazırlarım...Yemek yaparım yardım edeyim demez"
Hem "orası benim de evim" , hem de "elimi bile sürmem benim evim degil ki" mantıgı var sanki biraz burada. Hakkaniyete aykırı.

"eğer çok ağlarsa ağzına burnuna çarparım onun"
20 yasındaki birinin bunu söylemesi dogru mu sizce? kücücük bir bebege simdiden kin duymak hic saglıklı bir ruh hali degil.

Dün akşam nar koydum kendime, eşimle ona da sordum yermisiniz diye eşimin kızı cevap vermedi. Tekrar sordum yemeyeceğimi bilmiyor musun şeklinde cevap verdi."
bu kabalıktan baska bir sey degil. nasıl mazur görülsün?

Kilit nokta; tabii ki o kız eve babasını görmeye gidecek, kalacak. En dogal hakkı. Fakat bebek ya da cocuk degil, koskoca yetiskin bir genc kız. Gitsin toz alsın falan demiyor zaten konu sahibi. Bari yattıgı yatagı toplasın. tabagını kaldırsın diyor. Biz evimizde yemek yedigimizde toplamıyor muyuz bulasıklarımızı? O kızın da evi orası. Sorumluluklarını yerine getirmeli.

Ülkemizde neden bu kadar travmatik oluyor bu bosanmalar ve yeniden evlenmeler hic anlamam. Olacagı varmıs olmus napabiliriz ki... Üstelik daha dogmamıs kücücük bir cocuga simdiden düsman kesilmek ne kadar acı. O bebek belki de ablası icin cıldıracak, belki de birbirlerini cok sevecekler. Elbette ki sevmek zorunda degiller ama bu kadar katı önyargı? Bilemiyorum. Kendi adıma konusacak olursam,üvey annemin bana verdigi en güzel armaganlardandır kardeslerim. Onlarsız bir hayatı dusunmek bile istemiyorum. Bence sevgi cok yuceltici bir duygu. Kin, öfke ömrü kısaltıyor.

üvey anne sayılırsınız. ama eğer hersey yazdıgınız gibi ise altın gibi bir kalbınız var ınsallah kendı evladınızdan hayır görürsünüz. hayat hep tersi işte bende uvey anne elinde buyudum nerde sizin gibi bana cektrmedıgı ezıyetler kalmadı bende bır okadar sessiz sakın ıce kapanık bırıyken aman yük olmayım dıye ezıklenırken dahada ezıldım onunki şımarıklık annesı hayatta oldugu ıcın annesı olmasaydı kanatlatı kırık yerlerde dolanırdı... bence sizde yapmayın keske sık sık gelip kalmasa ayrıca akıl yaşı bence 8 bebegın aglarsa agzına vurmaktan bahseden biri.. kednınızı de bebegınızı de o sorunlu nevrotıkten uzak tutun... inşallaj ıyı kalplı olmanızın mukafatınız alırsınız sevgler

Sizin evlendiğiniz zaman eşinizin kızının kafasında hâlen onları birleştirebilme gibi bir düşünce var olmuş olabilir ve bundan dolayı size hâlen kırgın, sinirli olabilir.
Hatta sizi sevmeyedebilir.
Yaptıklarını haklı çıkartmaya çalışmıyorum fakat kızın gözünden dönüp baktığınızda üvey annesisiniz ve onun babasından bir çocuk bekliyorsunuz.
Kardeşini kıskanıyor hatta ve hatta istemiyor bile olabilir.

20 yaşında hâla ergenlikte bile olabilir.
Birçoğumuz 20li yaşlarında dönüp yaptıklarına baktığı zaman güler veya utanır. Ben bunları nasıl yapmışım der.

Bence sizin eşinizin kızını kaybetmek, terslemek yerine daha yapıcı şekilde birazcık daha fazla dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü onu tamamiyle terslediğiniz, kaybettiğiniz zaman onun gözünde nasılsa üvey anneydi ve tam olarak öyle kaldıya gelecektir.
Ayrıca öz annesinin dolduruşa getiriyor olabileceği veya kızın yanında kendiyle sizi kıyaslayabileceği gibi birçok seçenekte var.

Unutmayın ki eşinizin kızı da olsa orası onun tam anlamıyla evi değil.

O zaman çocuklu adamla evlenmemek lazim. Bunu ölçüp tartıp evlenecekler.

Yok artık yatağınıda mı sen topluyorsun, yapma.
Onun işlerini yapma kendi işini yap çekil kenara, çocuk değil ki yetişkin o artık
Ayrıca eşininde bozulmaya hakkı yok öğretseydi kızına bazı şeyleri

aranızdaki ilişkiyi hiç sağlıklı bulmadım.
çok yanlış bir düzen kurmuşssunuz.
herşey senin hizmetine ve ses çıkarmamana endeksli.
tabi en büyük hata ise 20 yaşındaki koskoca kızına seni ezdiren babada.
sen doğum yaptıktan sonra daha da bozulacaktır ilişkiniz.
eşine tepkini belirtmekte geç kalmışssın.
ancak bunu belirtmeye ve devam et.
bozulacak bişey yok.
eşine ne oluyor da bozuluyor?
ortadaki tuhaflığı, kızının kasti olarak yaptığı yabanilikleri görüp te ses çıkarmaması çok düşündürücü.

20 yaşındaki bir kıza nasıl annelik yapsın ki?
hadi annelik yapayım dedi P pinkpin ,kız kabul eder mi yaptırır mı sanıyorsun?
zaten annesi de varmış.
ergen psikolojisi ile zaten kendisine karışacak ikinci bir anneye asla sıcak bakmayacaktır:))
zaten konuda görüldüğü üzere kimse ona karışamasın eleştiremesin diye o bir adım önde davranışlarıyla sözleriyle

Bu durumun seninle ilgili oldugunu sanmıyorum konu sahibi. aliskanliklar ve yasam tarziyla alakali. su zamana kadar erken kalktigim icin (her sabah 5.45) yatağımı annem toplar, bulasigimi annem kaldirir cunku 2 kelime edecek halim dahi olmuyor. ve bir yere gittiğimde acikcasi bocaliyorum. yatagin dağınık olmasi beni rahatsiz etmiyor, evde birilerinin onume yemek koyması gibi bir beklentim yok. sunu soylemek istiyorum sorumluluklari konusunda kizi uyarin, tatli dille yardim isteyebilirsiniz. bende soguk bi insanim yapi itibariyle ama birisi yardim istese elbette elimden geleni yaparim.

niye hizmet ediyosun ki. kendine kadar kahvaltı hazırla, ye, kalk. yatağını da toplama.

kahvaltıyı kendi hazırlayıp toplamadı mı bu sefer, oylece kalsın. akşam eşin sorarsa da anlatırsın. bozulacak bişey yok. karakter meselesi ne alaka ayrıca.

bırakın canım kahvaltısını kendi hazırlasın yatagını kendi toplasın sormayın etmeyin 20 yasında cocuk degil ergenlikten cıkamamıs daha siz kendinizi dusunun
Aynen ben sabah kalkar kendime kahvaltı hazırlar oturur yerim çok istiyorsa kendine hazırlasın. Yemeğe tabak bile koymam. Kız 20 yaşında gitsin nerede oturuyorsa otursun. Evde bütün gün evi dağıtmasın. Kocan bozuluyorsa eve yardımcı istediğini söyle sıkıntım var de geç. Her gün bir kadın gelsin öğlene kadar kahvaltıyı hazırlasın evi toplasın yemek yapsın gitsin. Milletin kahrını sen çekme.

sana yardım etmesini beklemen de yanlış, yatağını,odasını toplayıp , kahvaltısını hazırlaman da.. sen kendi işine bak sadece yatağını toplamıyorsa toplamasın, kahvaltı yapmıyorsa yapmasın. yiyip içtikten sonra tabağını çanağını makineye atsın , bunu tembihleyin sadece..

unuttuğu için yaşlı kadını çağıran kıza
ben acımaz iş yaptırırdım
onun ki maksat size pislik olsun
açıkça
yatağın başına geç çağır kendi yattığın yattığın yatağı topla de ve çık odadan kudursun sinirden

sana da yazık kız pislik ayıp olmasını yok

YUH 20 yaşında her ıyı sıze mı yaptırıyor.kahvaltıyı bazen o hazırlamalı ,sıze de yardım etmelı ne bılımsıze bır kahve yapabılır.sonuçta hamılesınız onun da kardesı o.her yemekte sofrayıtemızlmeye yardım etmelı.odasını o temızleıyorsa sızde temızlemeyın madem.saygısız yetısmıs onun pek arkadası tyoktur evlenıncede mutlu olamaz acıl kendını duzeltmelı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…