eşimin kv yi gidip alması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bizim köy de 14 saatlik yolda. Yillardir ritüel bu, dedeleri almaya damat gider alır getirir, dönerken de aynı şekilde.
Saçma mi? Çok mantıksız ama bizde yıllardır böyle olduğu için artık bana normal geliyor.
Şükür ki havaalanı yapıldı, artık uçakla gelmek istiyor yaşlılar

Düşünüyorum da rahmetli dedem hiç otobüsle gelmedi...otobüsle gelse ayıp karşılanırdı kaç yaşında adam...
Yazın da kadınlar çocukları alıp memlekete gidiyorlar (yazlık gibi ev var) . Damatlar arabayla o 14 saatlik yolu götürüp arabayı onlara bırakıp uçakla dönüyorlar
Yok yaa...bizim sülale de normal degil

Sanırım sansunların hepsi aynı benim eşim de Samsunlu illallah ettim aile sşnden

Banane senin annen der çekilirim ben olsam. Bir şey olduğunda o da benim aileme yaptıklarıma laf edemez.

Esin razıysa ve bunu gerçekten istiyorsa size ne oluyor acaba ?
Benzini siz mi alıyorsunuz?
Arabayı siz mi kullanıyorsunuz?
En önemli sorum da eşinizle böyle bir konuyu tartışırken hakikaten hic utanıp çekinmiyor musunuz?
Kv gecen sene rahatsızlandı.
Ben çırpındım 3 saatlik başka bir ilde özel hastaneye götürmek için.
Benzin bizden hastane parası bizden
Ben malim o zaman!

Beni mağdur edecek bi durum yoksa madden ve manen bence sıkıntı yok gitsin alsın annesi yahu empati azcık

Olur olmaz kisiler icin yapmasini istemem..ama gidip annesini almasina karsi cikmam. Istedikleri gibi ara verebilirler belinden rahatsiz olan hanim icin. Otobüslerde öyle bir imkan yok.

uçağa binmiyorlar Fobiler var. bide oradaki teyzenin beli rahatsizlanmis.
E o zaman eşinizin gitmesi gayet güzel bir davranış bence taktir etmelisiniz (tabii aynı inceliği siz ve sizin aileniz için de yeri geldiğinde gösterebilecek karakterde biri ise)
Sonuçta diğer teyzenin beli rahatsızlanmış otobüsle gelmek uymuyor ayrıca uçak korkusu da varmış bu durumda ses etmemek en doğrusuydu ama siz tartışmışsınız inanın onca kadın eşininin vicdansızlığından ilgisizliğinden şikayetçi sizin ki en azından düşünceli.

Bence çok gereksiz otobusler artik cok konforlu 2 koltuk satinalip ayaklarini bile uzatabilirler hem masraf hem yorgunluk siz haklisiniz...

ne biliyim işte. buradan şehirlerarası gidip getirmek lüks geliyor bana. ilk değil son da olmayacak belliki.

şekerim hastalık ve yaşlılık güçten düşme durumuda hassasim bende. Bu lüks bir durum artık. belinden hasta teyze gelmeyiversin. yeğenleri ile otursun

Bu yorumlarda hep aklıma gelen eşim olmasaydı ne yapacaklardi

Esiniz olmasa baska bir care düsünmek zorunda kalirlardi elbett. Benim esimin bir ablasi mesela aliskanlik haline getirmisti esimin onu ve ailesini gidip almasini (hemde komsu ülkeden). Ben ona karsi ciktim..hepsi genc,eli ayagi sag. Esim de cok calisan bir insan,yani bos zamani zaten kisitli. ziyarete gelsinler,basimin üstüne,ama bi zahmet treni veya otobüsleri kullansinlar (artik öyle de yapiyorlar). Annelerde/Babalarda veya yasli büyüklerimizde o kadar kati olmuyorum. Ama ben esimin annesi ve babasi mesela gel bizi al demezler.atlar arabaya/trene kendileri gelir

araba bizim değil zaten kiralık. ama konu paradan çok gereksizlik. bakkaldan gidip bişey almak değil ki bu taa Samsun'dan gel al götür beni mevzusu. otobüs var ucak var tren var bu işler için.

hayatım annesi değil daha ziyade teyze için gidiyor.

Aynen dediğin gibi. kendi teklifi bu. madem öyle bende aylardır kıstigim masraflari yapayım dimi.

Ailesini alması nasıl bu kadar problem olabilir?

Hayret doğrusu. Benim annem de böyle bir şey istemez ama koşa koşa almaya giderim. Gitmek isterim. Yoksa vicdanım rahat etmez.

Adam size “sana ne alıyorsam annemi alıyor senin haddine mi düşmüş karışmak” derse? Bence haklı.

Kayınvalidenin de işine gelmiş olacak ki susmuş. Gerçekten çok saçma o kadar yolu gitmek. Ciddi anlamda konforlu otobüs firmaları var binip gelseler daha mantıklıymış. Eşiniz bu karardan vazgeçmeyecekse çok da canınızı sıkmayın. Neticede onların ailesine yapılan herşey mübah.

60-70 çok da genç bir yaş değil. Rahatça gelmelerini istemiş, maddi olarak da iş olarak da müsait demekki. Abartmayın bence

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…