Eşimin öfke sorunu ve tartışırken "vuracak gibi" davranması

Hiçbir fark göremiyorum, şiddet ikisi de.

Dört yıllık evlilikte neyin kavgasını veriyorsunuz?
Yani sürekli kavga edilecek konular neler? Ben cidden anlamıyorum bu kadar nasıl kavga ediyorsunuz?
Evlilikte bu kadar bağrış çağrış da olmaz şiddeti geçtim zaten de bu kadar kavga etmeniz dahi normal değil
Normal değil. Böyle evlilik de olmaz. Geçinemiyorsunuz demek ki

İnsani yaklaşımınız için teşekkür ederim. İnanın ben aptal bir kadın değilim. Durumun sorun olduğunun farkındayım. Eşimi aklamaya çalışmak gibi bir çabam da yok. Ben kendimle alakalı sorunlar olduğunu da bildiğim için biraz çekimserim. Hiç bir durum eşimin bu noktaya gelmesini sağlamamalı, o da bunu kabul ediyor. Bir defasında çok yakın arkadaşımın yanında bir sebepten konu tartışmaya döndü. Ben gerildim yine. Arkadaşım o anda eşimi haksız buldu ama ertesi gün beni arayıp “serotinin seni çok seviyorum ama dün ben bile sana tahammül etmekte çok zorlandım. Kızım hiç dinlemiyorsun, haklısın konuda, ama asla sakin kalamıyorsun, çok üsteliyor çok öfke besliyorsun farkında mısın” dedi ve farkında olmama rağmen o gün daha net anladım. Ben bu tip sorunlarımı biliyorum, maalesef sakin kalamıyorum. Haklı olduğumu düşününce öfkeden deliye dönüyorum. Sakin kalıp sonraya bıraktığım her konuyu çok yumuşak çözüyoruz. O zaman eşim gerçekten bana inanılmaz anlayışlı, sevecen davranıyor. Yani bu sebepten dolayı çekimser kalıyorum. Acaba düzelir miydik diye düşünmekten korkuyorum. Ama psikoloğa gitsek ve çözsek bile ben kendimi hep böyle onursuz mu hissederim diyorum. Baksanıza herkes böyle yorum yapmış. Sanki kaldıkça onurum gururum kalmıyor. Sorunumuzu çözsek bile belki de eşim beni hep böyle biri olarak görecek, bilmiyorum. Aksini söylüyor ama bilmiyorum

Terapi alın son kez deneyin ama çenenizi tutması da şiddet. Siz de sinirliyken insanın üstüne gitmeyin (şiddeti haklı göstermez o ayrı). Finansal sorunlarınız var sanırım kocanız bir iş denedi battı diye hatırlıyorum. Onun da stresi mi var?

Saçma gelebilir anlayamabiliriz ama seviyor olabilir kocasını yada boşanma veya sonrasından korkuyor olabilir
Malesef ülkemizde kadınlar kapıyı vurup çıkamıyor tek seferde
Seviyor olabilir diye normalleştirmeyeceğiz. Bunu reddedeceğiz ki mantıklarını ön planda tutarak kararlar alsın insanlar. Kimse böyle birini sevemez sevmemeli. Olması gereken bu.

Öfke problemi başında saydığınız tüm iyi şeyleri silip götürür.
Sizin de o an konuşmak istemeyen, konuştukça daha çok yükselen eşe rağmen heer kavgada susmamanız tek başına bir problem ama bunun karşılığı asla çene tutmak, şiddet içeren tarzda davranmak değil. Birgün o el iner tam olarak, hiç şüpheniz olmasın. Bir de eşiniz sizi suçluyor, sizden özür diletiyor. Eşiniz bu durumu düzeltmek için adım atan taraf olması ama beyzade sizi suçlamakla meşgul.
Ayrıca 4 yıllık evlilikte neyin kavgasını yapıyorsunuz sürekli? Bu da önemli.

İkiniz de normal değilsiniz .
Milletin içinde dahi olmuş.
Aranızda saygı sınırı da kalmamış.
Kavga konuları neler ben onu merak ettim en çok.

Sizi 4 yılda bu noktaya ne yada neler getirdi?
Kendiniz için destek alın ve boşanma için akıllı bir yol izleyin
Üzgünüm ama tahammül edemez olmuşsunuz birbirinize
Umarım hakkınızda herşey çok güzel olur

E bir an once doktora gidin o zaman neyi bekliyorsunuz birbirinizi darp etmeyi mi?

Niye orta yerde size kıskanç diyor? Buna cevap verir misin

Seviyor olabilir diye normalleştirmeyeceğiz. Bunu reddedeceğiz ki mantıklarını ön planda tutarak kararlar alsın insanlar. Kimse böyle birini sevemez sevmemeli. Olması gereken bu.
Bu kadar kavga edilmesi de sorun. Biz ilk seneden bugüne 10-20 kavga ancak etmişizdir. Fikir ayrılıkları olabilir elbette ama nasıl sürekli kavga edecek konu bulabilirsin ki?

Son düzenleme:
Ben normalleştirelim mı demişim mantıklı düşünemiyor olabilir demeye çalışmıştım kırıp dökmek yerine yumuşak bir dil ile yönlendirelim demek istedim
Sevmemeli ama katledilen kadınları çok sevdikleri adamlar öldürmedi mi
Konu sahibine bak farkında değilsin ama bunun arkası gelir seviyor olabilirsin ama lütfen kendi yolunu çizmeye çalış destek al diyorum ben
Kocandir döverde sever de demiyorum

Çok iyi bir konumda bile olan kadınlar boşanma konusu hemen icraata geçiremiyor çünkü kolay bir karar değil

Ülkemizde dünyada çok cok nadirdir hemen ilk tartışmada vs de gidip bosanabilen
Bunu demek istedim herkes bizim gibi düşünemez bizim şartlarımıza cesaretimize bizim hayat standardımiza denk olmayabilir

Ben de çok konuşan insana tahammül edemem. İnsanların yanında bir konuda anlaşamadıysanız haklı, haksız fark etmez susacaksınız. Kavga konularını bilmiyorum, niye sürekli şiddetli tartışma yaşıyorsunuz ama çok konuşan insan ben de ekstra öfkeye sebep oluyor. Arkadaşınız bile sizin ertesi gün uyandırsa, sizde de sorun var demektir. Eşinizin fiziksel temasının normal karşılanacak bir tarafı yok ama çok konuşan, yer, zaman bilmeden sürekli konuşan, öfkelenen insanla da yaşanmaz normalde.

İkiniz de normal değilsiniz .
Milletin içinde dahi olmuş.
Aranızda saygı sınırı da kalmamış.
Kavga konuları neler ben onu merak ettim en çok.
Hayır milletin içinde tartışan insanlar değiliz. Dediğim gibi bir defa şakalaşırken bir anda gerildik. İnsan içinde tartışmıyoruz. Evet saygı ve sınır kalmadı bu konuda haklısınız. Genelde tartışmalarımız ufak tefek saçma şeyler benim biraz konulara çok takılıp uzatmam oluyor ya da onun bana göre daha yüzeysel geçmesi ve benim sinir olmam oluyor. Sen her konuyu aynı derecede büyük yaşıyorsun diyor bu eleştirisinde haklı. Ama o da benim istediğim kadar önem vermiyor bazı konulara ve tartışıyoruz.

Böyle bir çift arkadaşımız vardı. Sürekli birbirlerine laf sokar güya şakalaşırken kavga ederlerdi. İnanın görüşmek istemez hale gelmiştik. Sürekli gerilecekler mi diye yaşardık. İki sene önce boşandılar. Böyle evlilik yürümez. Sürekli kavga etmeniz de tuhaf. Nasıl kavga konusunu buluyorsunuz mesela bir örnek verin bari

Evet tahammül edemiyoruz. Bu konuda haklısınız. Benim de bazı gereksiz konulara çok takılmam sonucu da biraz buraya geldik. Zamanında bazı şeyleri çok büyüttüm, sorun haline getirdim. Eşim de zaten öfke sorunu olan biri olunca iyice çıkmaza girdik. Bir de ben çok depresif biriyim, hemen büyütüyorum her konuyu. Bunların farkındayım. Siz terapiyi boşanmak için mi almamızı öneriyorsunuz ? Çözsek bile kalmak beni gurursuz biri yapar gibi hissediyorum. Bu fikirden bir türlü kurtulamıyorum.

Ana babanın yanında dahi size neden kıskanç diyor, tartisirken yalancısın vs diye hakaret ediyor?

Herkes sormuş ne için bu kadar kavga ediyorsunuz?

Karşınızda ki herşeyden önce sizden farklı bir insan aynı konuda birebir aynı düşünmeniz imkansız yada sizin önemli dediğinizi onun da önemli kabul etmesi çok zor
Bakın aynı ailede büyüyen kardeşler bile aynı düşünmez çoğu zaman çok farklıdırlar
Eşiniz uzatmayalım dediği zaman neden sakinleşmek yerine üzerine gidiyorsunuz
Hep susturulan ,dinlenilmeyen biri mi oldunuz
Bu yüzden mi bağırarak sinir krizi geçirerek kendinizi duyurmaya çalışıyorsunuz
Eşinizle Ayrılsaniz dahi bu durum sonraki ilişkileri de yıpratır
Destek almalısınız

Evet boşanmak ve kendinizi iyileştirmeniz adına
Çünkü sevgi ve tahammül bitmiş
kendinizi en iyi siz bilirsiniz eşinizi çok mu yiprattiniz acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…