Bıraksa da bırakmasa da alacak zaten. Konu sahibinin elinde değil.Yazk ya.. Eşnin çocuğunun ne günahı var ki..Sonuçta senin çocuklarınla kardeş oda.. annesi başkası dye mi suçlu ? Eşnz de emek vermiş bırakın bari eşnzin emeğinden alsn alacaksa..
Orası öyle de zora koşmayn anlamnda dedim.Bıraksa da bırakmasa da alacak zaten. Konu sahibinin elinde değil.
Tarlalar ev hepsi daha hâlâ dedemin üstünde bize gecmedi daha. Araba hayvanlar falan da benim üstümdeedindiğiniz mallar kimin üzerine?
Tarlalar ev hepsi daha hâlâ dedemin üstünde bize gecmedi daha. Araba hayvanlar falan da benim üstümde
Daha evlilik olmadan bunları konuştuk zaten. Benim annem erken vefat ettiği için bana çok şey kaldı allah razı olsun. Herkes evliliğe karşı cıktı çocuğu var olmaz diye. Ama eşim hiçbirşeyde hak sahibi değil sadece benim ailemden kalanlarda hakkı var dedi ve evlendik geçen ikisi konuşurken duydum ve benim tek mirascim sensin benim herşeyim senin diyordu bu sebeple açtım konuyuTarlaları ektik biçtik diyorsunuz sermaye olan tarlayı çıkarıp geri kalan bütün mallar ortak olarak pay etmek zorundasınız. (Tarlanın zamanındaki değeri üzerinden). Ne kadar günah şu düşündüğünüz madem öyle keşke baştan söyleseydiniz benim malım benim param diye belki hiç girişmezdi adam böyle şeylere. Daha neler okuyacağız yarabbim
Neden böyle hiçbir işi olmayan ailesi "fakir" adamı alıp besledin üstüne 2 çocuk yaptin? Sonra da bir çocuğu olduğu gerçeğiyle yüzleştin dimi. Evlenirken sorun olmadı, sonra oldu. O onun çocuğu ve babasından düşecek her şey onun hakkı. Evlenirken her şey toz pembe herhalde.Mrb. 5yıl önce ikinci evliliğimi yaptım. Esimin önceki evliliğinden bi kızı var fakat benim çocuğum yoktu. Sonra bi oğlumuz oldu şimdi de kızımız olacak inş. Evlilikten sonra benim köyüme taşındık ve Evlilik süresince benim vefat eden annemden kalan tarlaları ektik bictik arsasına ev derken sürekli benim ailemin desteğiyle bi yerlere geldik. Esimin ailesi borç içinde zaten hiç bir destekleri olmadı. 5 yıldır benim dedemlerin teyzemlerin destegiyle biyerlere geldik. Simdi evimiz arabamız herşeyimiz var çok şükür. Ama ben benim ailemden kalan malların ve evlilik birliği içinde benim çalışarak kazandığım malların kendı çocuklarıma kalmasini istoyorum. Sizce bu mal paylasimi nasil olur.
Ee o zmn derdiniz ne daha sizin bile degil.Hayvanlarda sizin esinizin cocugu ne alaka?Tarlalar ev hepsi daha hâlâ dedemin üstünde bize gecmedi daha. Araba hayvanlar falan da benim üstümde
Asıl tehlikenin farkında değilsiniz. Dede vefat ettiğinde tüm çocuklar ve torunlara miras kalacak. Biri dava açsa bittiniz. Sizin üstünüze tapu yapsa yine miras kaçırıyor diye dava açılabilir . Iste hayat böyle ,siz kötü kalpli davranıp, eşin çocuğuna gram kalmasın diye uğraşırken bir lokmaya muhtaç olacak ortamınız var. Bir dolu ekini vurur ,bir hastalık hayvanları kırar, bir yangın herşeyi yok eder. Hakkı olandan kaçırmaya, babasız kalandan sakınmaya çalışmayın, Allah büyükTarlalar ev hepsi daha hâlâ dedemin üstünde bize gecmedi daha. Araba hayvanlar falan da benim üstümde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?