- 30 Nisan 2014
- 5.475
- 17.104
- 248
Neden eşinize sormuyorsunuz bu konuyu? Neden kızına, "benim tüm malım sadece sana kalacak" demiş. Bunu gidin sorun. Neden sormuyorsunuz? Sanırım bunu duymadan önce sizin böyle mallar kime kalacak kaygınız yoktu. Eşinizin bu sözünden sonra böyle düşünmeye başlamışsınız. Ben size hak verdim. Sonuçta sizin ailenizin destegiyle bir yerlere gelmişsiniz. Eşinizin, bunları hiç düşünmeden kızına "herşeyim sana kalacak"demesi doğru değil. Sizden olan cocuklarını hiç hesaba katmadan. Adam sizden olan cocuklarını düşünmeden böyle konuşabiliyorsa, sizin de sizden olmayan cocugun geleceğini düşünme gibi bi lüksünüz yok. Peygamber değiliz sonuçta hiçbirimiz. İnsanız.
Siz öyle yapın artikO zaman senin parana muhtaç ve çocuğu olan biriyle değil çocuksuz ve paralı biriyle evlenecektin
Sadece bi fikir sordum. Aşağıladım hakaret beddua nelerle karşılaştım var be insanlar nasılda karşıdakinin neler yaşadığını bilmesen etmeden kötülükle besleniyorlarEsınızın kızı adına cok uzuldum. Adamı koca yapmayı biliyorsunuz ama kızı otelıyorsunuz. Cok garip
bende anlamadım. Asagilandim hakaret beddua şaşkınlık içindeyim. Benim yaşadıklarımı ben biliyorum herkesi de allaha havale ediyorumNiye herkes bu kadar sert yorum yapmış anlamadım.
Konusmasi kolay da Allah aşkına kim annesinden kalan mirası başkasıyla pay etmek ister?
Ben sizi anlıyorum ama keşke bu kadar size ait mallara ortak etmeseydiniz esinizi
Konunuzu şöyle düzenleyin o halde. "Evlilik birliği içinde çalışıp kazandığım malların sadece kendi çocuklarıma kalmasını istiyorum "dediğiniz cümle yuzunden Oldu bütün olanlar. Çünkü eşinizle birlikte çalıştınız . Ve bizler de eşiniz de çalıştı ne bu kaçırma dedik. Bana kalan mirasın eşimin çocuğuna kalmasini istemiyorum diyin olay değişir.Sadece bi fikir sordum. Aşağıladım hakaret beddua nelerle karşılaştım var be insanlar nasılda karşıdakinin neler yaşadığını bilmesen etmeden kötülükle besleniyorlar
bende anlamadım. Asagilandim hakaret beddua şaşkınlık içindeyim. Benim yaşadıklarımı ben biliyorum herkesi de allaha havale ediyorum
Daha evlilik olmadan bunları konuştuk zaten. Benim annem erken vefat ettiği için bana çok şey kaldı allah razı olsun. Herkes evliliğe karşı cıktı çocuğu var olmaz diye. Ama eşim hiçbirşeyde hak sahibi değil sadece benim ailemden kalanlarda hakkı var dedi ve evlendik geçen ikisi konuşurken duydum ve benim tek mirascim sensin benim herşeyim senin diyordu bu sebeple açtım konuyu
Yoldan geçen bi yetimin üstüne malınızı mülkünüzü yapın o zaman yazık günahtır. Üç beş lira değil burda bahsedilen miras hakkı. Ben de olsam kendi malımın başka çocuğa kalmasını istemezdim. Yardım yapılır maddi manevi ilgilenilir fakat burda mirastan bahsediliyor.Böyle bencilce düşünmeyin.Dünya malı bu.Siz kalben o kıza da verirseniz(ki babasının da emeği var elde ettiğiniz herşeyde) Allah sizin evlatlarınızdan eksiltmez,arttırır endişelenmeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?