Eşimin şehir dışından gelen yeğenlerine hoş geldiniz demek zorunda mıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Boleyn Kizi

LÜTFEN ALINTI YAPMAYIN🤚🏻🤚🏻🤚🏻
Pro Üye
14 Ekim 2016
7.271
49.319
548
Hanımlar merhaba. Hemen konuya gireceğim .

Eşimle 1 senelik evliyiz. Iyi bir evliliğimiz var . Fakat ailesi ile pek görüşmüyorum . Genelde bayramdan bayrama. Eşim bu duruma saygı duyuyor .

Ablasının evine tanışmaya gittiğimiz zaman evi inanılmaz pisti. Ilk şoku atlattım. Ve eşimin hatrı için ablasında 4 gece farklı zamanlarda kaldım.(nişanlıydım ve o şehire gidince nezaket icabı kalmak zorunda hissetmiştim )

Ilk giderken eşimin 2 kız yeğeni ile arkadaş olacağımızı zannetmiştim. Yaşları benim yaşıma yakındı çünkü. Ama özellikle büyük olani (26 yaşlarında) hiç konuşmadı benimle (ilk ve ikinci gidişimde de konuşmadı sadece sarıldı hoş geldin anlamında) .Sesini hiç duymamıştım .
Küçük olan kız (24 olmalı) nispeten daha normaldi.

Son gidişimde ise büyük olanı ders çalışıyormuş ve sinirleri bozukmuş gerekçesi ile odasından hiç çıkmadı . Ve bana hoş geldin ya da güle güle demedi. Aynı evin içinde kızla hiç karşılaşmadım . (2 gece kalmış olmama ragmen)

Bu bana çok acayip geldi.
Ben uzak bir şehirden ziyarete gitmiştim . Hoş geldin demesi gerekmez miydi .. Ben böyle bi şey yapmaya kalksam annem beni saçımdan sürükler . Gene de hoş geldin dedirtir.

Bu olay üzerine o zamanlar nişanlım olan eşime bir daha ablasını ziyaret etmek istemediğimi söyledim. Ve evlerine gitmedim.

Şimdi bu iki kız bir sınava girmek için benim yaşadığım yere gelecekler . Eşimi arayıp geleceklerini ve öğretmenevinde kalacaklarını söylemişler. Eşimde bana sormadan gelin bizde kalın demek istememiş. Esasen ben evime gelmelerini istemiyorum. Hem kırgınım hem de çok pis tipler..Ama kendime de yakıştıramıyorum .

Eşim gelsinler ben ilgilenirim diyor. kabul etmem için gözümün içine bakıyor. Ama ben hiç ama hiç istemiyorum. Gelip benimle konuşmaya kira ister gibi oturacak ve ben onun bana göstermediği nezaketi ona göstereceğim... içimden gelmiyor.

Sizce eve davet etmeli miyim.. 2 gece kalacaklar. Dayılarının evleri dururken öğretmenevinde kalmaları cok acayip bir durum mu?

Bir diğer ihtimal.. onlar gelip dayilari ile kalsalar. Ben de hamile kuzenimle ilgilenmek bahanesi ile evde olmasam diye düşünüyorum . Bilmiyorum cok mu anormal olur?

Sizce ne yapmalıyım.??

Ekleme: siz onların evinde kaldınız diyenler için. Ben onlarin hatrını saydığım için gittim. Onlar mecburiyetyen geliyor.

Son düzenleme:
Eşiniz size ailevi konularda güven veriyorsa (ki ailesi ile görüşmemenize ses çıkarmıyormuş)
2 gün misafir edebilirsiniz.
Dayı ne de olsa.
O kızlar da misafir nasıl güleryüzle ağırlanır görsünler.
2 gün idare edin gitsinler, sonra yine siz onlara gitmemeye devam edin.
Bence

Ben olsam evime gelmelerine müsaade edip kuzenime gitmezdim.

Biraz saygısızca olmuş. En azından hoşgeldin demeliydi konuşmasa bile. Ama bence evinize davet edin. Gelmek istemezlerse ısrar etmezsiniz.Anneleriyle probleminiz yoksa onun hatrına. Çünkü ben evimde ağırladım onu o benim kızlarımı davet etmedi bile durumuna düşmeyin. Kimse sizin onların tavrından dolayı cagirmadiginizi bilmez sizi ayıplarlar. Umrumda olmaz diyorsanız siz bilirsiniz çağırmayın

Bazı insanlar nezaket kurallarını pek takmaz. Bu kişisel mi yoksa herkese karşı mı böyle davranıyorlar önemli olan bu bence. Ona göre karar verirsiniz. Zaten öğretmenevinde kalırız demişler sizde kalmak istediklerini sanmıyorum. Eşinize böyle daha rahat edeceklerini söyleyin o da çok ısrarcı olmasın.

Öğretmenevinde yer ayarlamışlar zaten yatıya davet etmenize gerek yok.
Hele evinizi onlara bırakıp gitmenize hiç gerek yok.
İnsanlık bende kalsın mesajı vermek için ve eşinizin hatrına akşam yemeğine davet edebilirsiniz.
Çok abartmadan, sade ama uyumlu bir menü hazırlayın , güler yüzünüzü eksik etmeyin yeterli bence. Onların tutum ve davranışlarına göre sonraki görüşmeleriniz zaten şekillenir.
Kolaylıklar diliyorum.

İyide zamanında sen evlerinde kalmışsın yemişsin içmişsin seninde evinde agırlaman gerekir bence ayrıca baya düşünceli insanlar emrivaki yapıp direk size de gelebilirlerdi.
Evet. O konuda hiç haklarını yiyemem. Şu ana kadar emrivaki yaptıklarını hiç görmedim . Ama evlerinde yedin içtin kısmi yanlış . Çok pis olduğu için hiç yiyemedim.

Yine de görümcem bana karşı güleryuzlüydü.

Ben olsam evimde misafir ederim. eşinizin size sormadan davet etmemesi incelik olmuş emri vaki yapmamış. eşinizin hatırına davet edin. vıcık vıcık olmanız gerekmiyor. iki gece zaten. hem belki o dönem öyle denk gelmiştir. bir şans daha verebilirsiniz.

Öff ben hic takmam boyle hosgeldin bes gittin seramonilerine. Onemli olan ev sahibinin tavridir. Yani gorumceniz. O size guler yuzlu davranmis daha ne. Hem belki o gun o kizin ciddi bir sorunu vardir. Yani 25- 26 yasinda genc bir kadin. Bir gonul iliskisinden kirginligi olabilir depresyonda olabilir, hersey olabilir. Boyle zamanlarda ben de kimsenin yuzunu gormek istemem. Bekarken bunlari yapma luksumuz var ama evlenince malesef yok O yuzden birakin hala bekarlarken bu lukslerini kullansinlar.

Kardeşimle biz gibi. 26-24 yaş. Çocuk değil, yetişkin iki genç kız.
Benimde böyle bir huyum var eve misafir gelenlere “hoş geldiniz” demiyorum. Odamdan çıkmıyorum. Yüz yüze gelsek “merhabalar” diyorum ve geçiyorum. Anneme de dedim “hiç kimseye hoş geldin demek zorunda değilim” diye. Saygı duydu.
Zaten misafir seven biri değilim.
Tabii yatılı misafirimiz olursa yakın akraba, aileden “hoş geldin” deyip sarılırım gidinceye kadar ilgilenirim.

Şimdi sizinkisi çok farklı. O kadar kalmanıza rağmen “dayımızın hatrı var” diye düşünmeksizin bu nezaketsizliği göstermeleri hoş değil. Sizde oturup “eşimin hatrı” diye düşünecek değilsiniz. Onlar nasıl hatır, gönül düşünmediyse sizde düşünmeyin. Bende anlamıyorum “insanlık bende kalsın” cümlelerini.

Oldukça ayıp etmişler. Gelsinler eşiniz ilgilenmek istiyorsa yeğenlerini alsın gezdirsin, vakit geçirsinler. Evinize gelmenize gerek yok, size hoş geldin nezaketin de bulunmayan insanları ağırlamaya hele hiç gerek yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…