Eşimin şehir dışından gelen yeğenlerine hoş geldiniz demek zorunda mıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Off esiniz de ne cok biliyormus. Zaten gelecek olan ve de ogretmenevinde kalacak olan insanlari zorla eve davet etmek neden? Anlamsiz.

Ben olsam evimde misafir ederdim. Kızın o dönem bir sorunu olabilir, depresyondadir odasindan çıkmak istemeyecek durumdadır vs. Size alınmış bir tavir degildir muhtemelen.
Sonucta siz de onlarin evine gidip kalmissiniz. Size gore pis de olsa bir yer sunmuslar ikramda bulunmuslar kendilerince. Siz de nezaketen 2 gün idare edin

Negzel sakin bir insansınız.
Ben olsam kesin "Sana laflar hazırladım çiçeğim." diye davet ederdim. Tabi siz öyle yapmayın görümcenizin güler yüzü hatrına 2 gün çekilebilir.

Ben de bayılmazdım annemin misafirine hoşgeldin demeye. Ama tabi iki gün kendimi odaya hiç kapatmadım . Annem saçımı başımı yolardı

Negzel sakin bir insansınız.
Ben olsam kesin "Sana laflar hazırladım çiçeğim." diye davet ederdim. Tabi siz öyle yapmayın görümcenizin güler yüzü hatrına 2 gün çekilebilir.
Kayınvalidem bana "doğum lekeni niye kapatıyorsun seni almayız diye mi korkuyorsun" demisti evine ilk gidişimde. Hiç ses etmedim. Ondan beridir bayramlarda gider 1 saat durur dönerim. Cevap veririm vermesine de .. öyle olunca ikimiz de suçlu olacağız. Şu an suçlu o olduğu için kendimi hiçbir seye mecbur hissetmiyorum.

Ben olsam davet etmezdim. Bana selam vermeyenin evimde isi yok bu kadar net. Bunu da yapmisligim var evime sokmadiklarim.
Ev özeldir her insan özeldir ..gelmelerini asla kabul etmezdim.

Sonuç olarak siz onlara kaç kere gidip kalmışsınız ama kapılarını açmışlar başka yerde kalın dememişler olabilir aile içi bir durum vardı belki çıkmadı odasından hani yemek falan da mı yemediniz kalırken kız çıkmadı odasından ayrıca eşinizin ablası ağırlamış.sizi kızların davranışları ne alaka yani siz onlarda kalırken onlar geldiğinde eve buyur etmemeniz hele hele gelirlerse ben giderim demeniz ekstra ayıp eşiniz ablası öyle mi.yaptı sanki size?

O zamanin dinamikleri farklı gelişmiş olabilir. Eşinizin de size sormadan cagirmamasini takdir ettim. Artık bu cinsten çok bulunmuyor iki gün bir şey zaten. Zamanında siz de evlerinde kalmışsınız belki bu sefer iyi anlasirsiniz kim bilir :)

Allah aşkına nedir bu başkalarının kötü huylarını kıssas yapma fikri..
siz onlara verilen terbiyeyi mi aldınız ki onlar gb davranıyorsunuz.
kendinize yakıştıramayacagınız huyları uygulamayın.
alt tarafı 2 gece..
bie söz vardır
itin hatırı yoksa sahibinin de mi yok?
eşinizle aranıza cahilleri sokmayın

Senin eşin senin için herşeyi yapar biliyorsun. Birincisi onun hatrı var. İkincisi görümcen yine de sana ev sahipliği yapmış güleryüz göstermiş. Yani onunda az da olsa hattı var. O yüzden kararı eşime bırakır eve geldikleri takdir de normal bir şekilde ağırlarım. Ne uzak ne yakın. Kolay gelsin

Bi seferlik tüm nezaketinizle kabul ediverin. Bu kızları evlendırsen evlendırılcek yastalar annelerı hıc demıyomu yasıtlarıda olsanız o sızın yengenız konumunda haddınızı bılım kalkın hosgeldın dıyın. Aa ılk defa duyuyorum 2gün aynı evde kalıp hıc karsılasmayan bırını şaşırdım dogrusu degısık tıpler demekkı. Sız en sevımlı ve guleryuzlu halınızle agırlayında onlar yıne aynıysa esıne karsı bı savunman olur bıdaha tekrarlarsa

Ben olsam görümcemi arar ve kızlarının öğretmenevinde kalma fikirlerine saygı duyduğumu ama dilerlerse bizde de kalabileceklerini minicik bir sohbetle söyler kenara çekilirdim.Gelip kalırlarsa da iki gün eşimin ve görümcemin hatrına ortalama bir özenle ağırlardım.

Size çok ayıp etmiş büyük olan yani oturmaya gelmiş misafirin yanına gelmemesi şöyle dursun 2 gün yatılı kalmışsınız yengesi olarak 2 gün ne yaptı bu kız köşe bucak evde sizden kaçtı mı nasıl becerdi tuvalete banyoya girmeyi yemek yemeyi. Çok çok ayıp insan bir hoşgeldin der ben biraz rahatsızım odama çekiliyorum der bu kadar basit. Ama sanırım yaptığının farkında ki herhalde sizde kalmayı istemeye yüzleri yok.Ama siz yine de teklif etmiş olun zaten kabul etmezler herhalde yani azıcık gururlu insan böyle davrandığı insanın yanına kalmaya gitmez. Bence de direk kendileri ile muhatap olmayın zaten içinizden gelmiyorsa sizi güleryüzle ağırlayan görümcenizi arayıp ona söyleyin kızlarınız isterlerse bizde kalsınlar diye. Yani böyle yaparak kızlar için değil de annelerinin hatrı için bunu yaptığınızı da yansıtmış olursunuz. Bence zaten gelmezler..Ha baktınız geldiler akışına bırakın. Ben kendim herhalde laf sokmadan duramazdım şakayla karışık birşeyler derdin kız iki gün evde seni aradım bulamadım nereye saklanmıştın fln diye

Bnce gelsinler kocami uzdugume değmez alti ustu iki gun şahsi fikrim bide misafire nasıl davranılır mis görsünler

Hahahahaha süper . Hadi burda da saklambac oynayalım
Ben saklanayım diyeyim bari

Ben onlara zorunlu olduğumdan değil hatırlarını saydığımdan gittim.. yemekte sofrada oturamadı . Belki annesi tepsi ile odasına gitmiştir. Bilemiyorum . Evde misafir olduğumdan dolayı serbestçe gezmedim. Ihtiyac olmadan dolaşmadım evde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…