- 13 Nisan 2018
- 3.125
- 10.535
- 208
- Konu Sahibi Boleyn Kizi
-
Onun duasını ediyorumEşiniz hakkaniyetli bir insan bence. O yuzden bir defalik tamam diyin.
Belki de kızlar kabul etmicek.
Ben de bayılmazdım annemin misafirine hoşgeldin demeye. Ama tabi iki gün kendimi odaya hiç kapatmadım . Annem saçımı başımı yolardıKardeşimle biz gibi. 26-24 yaş. Çocuk değil, yetişkin iki genç kız.
Benimde böyle bir huyum var eve misafir gelenlere “hoş geldiniz” demiyorum. Odamdan çıkmıyorum. Yüz yüze gelsek “merhabalar” diyorum ve geçiyorum. Anneme de dedim “hiç kimseye hoş geldin demek zorunda değilim” diye. Saygı duydu.
Zaten misafir seven biri değilim.
Tabii yatılı misafirimiz olursa yakın akraba, aileden “hoş geldin” deyip sarılırım gidinceye kadar ilgilenirim.
Şimdi sizinkisi çok farklı. O kadar kalmanıza rağmen “dayımızın hatrı var” diye düşünmeksizin bu nezaketsizliği göstermeleri hoş değil. Sizde oturup “eşimin hatrı” diye düşünecek değilsiniz. Onlar nasıl hatır, gönül düşünmediyse sizde düşünmeyin. Bende anlamıyorum “insanlık bende kalsın” cümlelerini.
Oldukça ayıp etmişler. Gelsinler eşiniz ilgilenmek istiyorsa yeğenlerini alsın gezdirsin, vakit geçirsinler. Evinize gelmenize gerek yok, size hoş geldin nezaketin de bulunmayan insanları ağırlamaya hele hiç gerek yok.
Çaktırma benimki kaş göz yapsada aldırmıyorum. Arada sever gibi dokunup çimdikleyip “hoş geldin” de mesajını alıyordumBen de bayılmazdım annemin misafirine hoşgeldin demeye. Ama tabi iki gün kendimi odaya hiç kapatmadım . Annem saçımı başımı yolardı
Kayınvalidem bana "doğum lekeni niye kapatıyorsun seni almayız diye mi korkuyorsun" demisti evine ilk gidişimde. Hiç ses etmedim. Ondan beridir bayramlarda gider 1 saat durur dönerim. Cevap veririm vermesine de .. öyle olunca ikimiz de suçlu olacağız. Şu an suçlu o olduğu için kendimi hiçbir seye mecbur hissetmiyorum.Negzel sakin bir insansınız.
Ben olsam kesin "Sana laflar hazırladım çiçeğim." diye davet ederdim.Tabi siz öyle yapmayın görümcenizin güler yüzü hatrına 2 gün çekilebilir.
AynenEşinizin sizden habersiz davet etmemesi çok güzel bir davranış olmuş.
Bence eşinizin hatırına evinize davet edin ve güzel bir şekilde ağırlayın.
2 gün sabredin. Hem eşinizin gözünde de + puan almış olursunuz
Bnce gelsinler kocami uzdugume değmez alti ustu iki gun şahsi fikrim bide misafire nasıl davranılır mis görsünlerHanımlar merhaba. Hemen konuya gireceğim .
Eşimle 1 senelik evliyiz. Iyi bir evliliğimiz var . Fakat ailesi ile pek görüşmüyorum . Genelde bayramdan bayrama. Eşim bu duruma saygı duyuyor .
Ablasının evine tanışmaya gittiğimiz zaman evi inanılmaz pisti. Ilk şoku atlattım. Ve eşimin hatrı için ablasında 4 gece farklı zamanlarda kaldım.(nişanlıydım ve o şehire gidince nezaket icabı kalmak zorunda hissetmiştim )
Ilk giderken eşimin 2 kız yeğeni ile arkadaş olacağımızı zannetmiştim. Yaşları benim yaşıma yakındı çünkü. Ama özellikle büyük olani (26 yaşlarında) hiç konuşmadı benimle (ilk ve ikinci gidişimde de konuşmadı sadece sarıldı hoş geldin anlamında) .Sesini hiç duymamıştım .
Küçük olan kız (24 olmalı) nispeten daha normaldi.
Son gidişimde ise büyük olanı ders çalışıyormuş ve sinirleri bozukmuş gerekçesi ile odasından hiç çıkmadı . Ve bana hoş geldin ya da güle güle demedi. Aynı evin içinde kızla hiç karşılaşmadım . (2 gece kalmış olmama ragmen)
Bu bana çok acayip geldi.
Ben uzak bir şehirden ziyarete gitmiştim . Hoş geldin demesi gerekmez miydi .. Ben böyle bi şey yapmaya kalksam annem beni saçımdan sürükler . Gene de hoş geldin dedirtir.
Bu olay üzerine o zamanlar nişanlım olan eşime bir daha ablasını ziyaret etmek istemediğimi söyledim. Ve evlerine gitmedim.
Şimdi bu iki kız bir sınava girmek için benim yaşadığım yere gelecekler . Eşimi arayıp geleceklerini ve öğretmenevinde kalacaklarını söylemişler. Eşimde bana sormadan gelin bizde kalın demek istememiş. Esasen ben evime gelmelerini istemiyorum. Hem kırgınım hem de çok pis tipler..Ama kendime de yakıştıramıyorum .
Eşim gelsinler ben ilgilenirim diyor. kabul etmem için gözümün içine bakıyor. Ama ben hiç ama hiç istemiyorum. Gelip benimle konuşmaya kira ister gibi oturacak ve ben onun bana göstermediği nezaketi ona göstereceğim... içimden gelmiyor.
Sizce eve davet etmeli miyim.. 2 gece kalacaklar. Dayılarının evleri dururken öğretmenevinde kalmaları cok acayip bir durum mu?
Bir diğer ihtimal.. onlar gelip dayilari ile kalsalar. Ben de hamile kuzenimle ilgilenmek bahanesi ile evde olmasam diye düşünüyorum . Bilmiyorum cok mu anormal olur?
Sizce ne yapmalıyım.??
Hahahahaha süper . Hadi burda da saklambac oynayalımSize çok ayıp etmiş büyük olan yani oturmaya gelmiş misafirin yanına gelmemesi şöyle dursun 2 gün yatılı kalmışsınız yengesi olarak 2 gün ne yaptı bu kız köşe bucak evde sizden kaçtı mı nasıl becerdi tuvalete banyoya girmeyi yemek yemeyi. Çok çok ayıp insan bir hoşgeldin der ben biraz rahatsızım odama çekiliyorum der bu kadar basit. Ama sanırım yaptığının farkında ki herhalde sizde kalmayı istemeye yüzleri yok.Ama siz yine de teklif etmiş olun zaten kabul etmezler herhalde yani azıcık gururlu insan böyle davrandığı insanın yanına kalmaya gitmez. Bence de direk kendileri ile muhatap olmayın zaten içinizden gelmiyorsa sizi güleryüzle ağırlayan görümcenizi arayıp ona söyleyin kızlarınız isterlerse bizde kalsınlar diye. Yani böyle yaparak kızlar için değil de annelerinin hatrı için bunu yaptığınızı da yansıtmış olursunuz. Bence zaten gelmezler..Ha baktınız geldiler akışına bırakın. Ben kendim herhalde laf sokmadan duramazdım şakayla karışık birşeyler derdin kız iki gün evde seni aradım bulamadım nereye saklanmıştın fln diye
Ben onlara zorunlu olduğumdan değil hatırlarını saydığımdan gittim.. yemekte sofrada oturamadı . Belki annesi tepsi ile odasına gitmiştir. Bilemiyorum . Evde misafir olduğumdan dolayı serbestçe gezmedim. Ihtiyac olmadan dolaşmadım evde.Sonuç olarak siz onlara kaç kere gidip kalmışsınız ama kapılarını açmışlar başka yerde kalın dememişler olabilir aile içi bir durum vardı belki çıkmadı odasından hani yemek falan da mı yemediniz kalırken kız çıkmadı odasından ayrıca eşinizin ablası ağırlamış.sizi kızların davranışları ne alaka yani siz onlarda kalırken onlar geldiğinde eve buyur etmemeniz hele hele gelirlerse ben giderim demeniz ekstra ayıp eşiniz ablası öyle mi.yaptı sanki size?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?