Eşimin şehir dışından gelen yeğenlerine hoş geldiniz demek zorunda mıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Esinin sana gostermis oldugu nazik davranisa karsilik cagirmalisin cunku sana sormadan cagirmamis.ama senin cagirman icin gozunun icine bakiyor..onlari taklama ..sen esin icin idare edeceksin durumu..sadece 2gun..hepsi bu..

Bence o kız sizin evlerine gelmenizi istemiyordu sınava hazırlandığı ve misafir gelmesini istediği için. Ve siz gidince de bir nevi tepki olarak sizinle iletişime girmedi hiç. Yaşadıklarınizi siz biliyorsunuz eğer 2 günde olsa onca yaşanandan sonra kaldiramayacaksaniz cagirmayin

Ev sahibi güleryuz göstermiş bu yeterli mi yeter li .
Gereksiz uzatıyorsunuz herkes size ilgi göstermek zorunda değil ki ?
Genç kızlar kim bilir ne problemi vardı.
Kızlar konuşmadı diye ablayla bile görüşmek istememissiniz abartmayın bu kadar.

Yegen dediginiz insanlar cocuk yasta degil, aile sahibi olabilecek yasta, genc yetiskin insanlar ve size yapilan muamele buyukluk bende kalsin diyerek gecistirilemez. Iliskiler iste boyle kritik anlarda sekillenir. Görümcenizi evinizde tabi ki agirlarsiniz ama kizlari kusura bakmasin, size takindiklari tavir sonrasi evinize ayak basma hakkina sahip degiller ve iliskiye daha en basinda zarar vermisler. Siz de bastan cizginizi net cizin, sonra tekrar tekrar benzer muameleye maruz kalmayin. Kimse kendinize ezdirince madalya takmiycak goreceksiniz. Kendinize nasil davranilmasini istediginizi siz belirliyceksiniz. Zaten o yetiskin yegenlerin de yuzu yok demek ki ogretmen evine yerlesmisler. Eminim anneleri de davet etmezseniz anlayisla karsilar, karsilamali cunku kendi kizlarinin nasil davrandigina sahit olmus bire bir. Burada es, gorumce hatiri diyen arkadaslar cogunluk gordugum kadariyla ama konu sahibine oyle davranirken kimse hatir dusunmemis. Ayrica boyle saygisizlik yapabilecek potansiyeli olan insanlar siz ne kadar iyi olursaniz olun yine yaparlar.

Tatlım onlar sana nasıl davrandıysa sende onlara öyle davran hem senin evinde kalmak bile istememişler eşin demiş gel diye. Eşinde gözüne bakarsa baksın karısını savunsun biraz

Misafir edin siz de hoş geldin güle güle demeyin bu kadar. Nazik olmak zorunda değilsiniz nezaket hak edene verilir, siz de onlar gibi odadan çıkmazsınız dayıları ilgilensin. Ama sakın evi terk etmeyin.

ben çağırırdım, çok da nezaketli davranır güzelce ağırlardım. belki görmediklerini görmüş olurlar ve utanırlardı. alt tarafı iki gün eşimi de onurlandırmış olurdum. o da zaten size hep destek. ilerleyen zaman da eger bir şey almamışlarsa sizin samimiyetinizden. o zaman aynen yoklarmış gibi devam.

Ayıptır yahu, 2 gün gelsin kızlar, eşinizin de mi hatrı yok, şahsen ben yeğenlerimin evime gelmesi için eşimden izin almazdım. Çok şükür eşimde hep ailemi baş üstü yaptı, yazık insanlar kendi evlerine öz yeğenlerini alabilmek için kıvrım kıvrılıyor.

bende sizin gibi yapardım. Onlar için eşini incitme. Hemde örnek ol belki pişman olurlar olmasalarda eşin durumu farkeder kötü olan sen olma

Hatır matır sen onların evinde 4 gece kalmışsın. Onların ayıpları olmuş. Ama eğer şimdi düzgün bir şekilde onları ağırlamazsan bu da senin ayıbın olur.

Simdi sinav stresi dusun 26 yasina gelmis dolayisiyla baski altinda. Ben kasten sana oyle dayandigini dusunmuyorum bence gereksiz canini sıkmissin. Ha kirli olduklari icin davet etmek istemrzsin anlarim. Bence esinin hatri icin davet et. Yaziktir sinav baskisi filan. Hem esinde ilgilenecekmis kalbini daraltma. Ha davet ettin geldiler yine abuk sabuk davrandilar mesafeni de koy esin anlayacaktir.

yalnızca 2 gün. çok abartıyorsunuz. gelsinler ne olacak yaz tatilini geçirmeye mi geliyolar ki bir milyon istememe kendinizi haklı çıkarma maddesi yazmışsınız.

Bende 1 yıllık evliyim eşimin yeğenleri de soğuk ama yapı sanırım kimi odasından çıkmak istemez bu sebepten eşime dır dır da etmem şahsen. Ben olsam insanlığımı yapar onları utandırırdım senin bişeyin olmasa bişe eşinin yeğeni.. senin yeğenin kuzenin de gelecek ilerde eşinin de sana böyle surat yapmasını istemezsin umarım.. kalsınlar gitsinler 2 gün sonra alışırsınız belki birbirinize hem önünüzde uzun yıllar var hep böyle mi olacak ilerde önünüze çıkar utanırsınız

Öz yegenler normal davrandikalri sürece bu evde başımın üstünde tutulurdu.

Herkes bana ilgi göstermek zorunda değil elbette. Mademki görümcemin bana güleryüz göstermesi yeterliydi. Ben abartıyorum. Şu durumda dayilarinin güleryüz göstermesi yeterli. Ben de onlara ilgi göstermek zorunda değilim.
Ay bilmiyorum ya. Inanin misafir o kadar severim ki. Bana kafa dengi adam olsun. Sabahlara kadar sohbet edelim film izleyelim kafasındayım. Bilemedim ne düşüneceğimi..

Ama herkes öyle değil işte demek ki kızlar mesafeyi seviyor .
Sizde mesafeli olursunuz konu kapanır.
Ama evime gelmesinler ben gitmem gibi laflar abarti . Arada kan davası yok sonuçta .

Empati kurmak lazım misal sizin yeğeniniz yaşadığınız şehre gelse eve almak istemezmisiniz.
Yani benim yeğenim gelse kocayı falan dinlemem ,sormam bile ..

Cidden sinav donemi kimse misafirle ugrasmak istemez ve bence asıl tepki aileyeydi muhtemelen.muhtemelen kizin sinav hazirligini dusunmeden 4 gün kalacak misafir davet etmişler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…