Eşimin şehir dışından gelen yeğenlerine hoş geldiniz demek zorunda mıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Esinizin yegenlerine size sormadan evime gelin diyememesi cok acayip...Yegenim gelip bende kalamayacaksa oleyim daha iyi..Coo sevmek sohbet etmek zorunda degilsiniz ki ..Esinizi kırmaya degmez bence..

İyide zamanında sen evlerinde kalmışsın yemişsin içmişsin seninde evinde agırlaman gerekir bence ayrıca baya düşünceli insanlar emrivaki yapıp direk size de gelebilirlerdi.
Ben onların hatrıni sayip ziyaret amacıyla gittim. Onlar mecburiyetten geliuor
Bu Önem li bence

Esinizin yegenlerine size sormadan evime gelin diyememesi cok acayip...Yegenim gelip bende kalamayacaksa oleyim daha iyi..Coo sevmek sohbet etmek zorunda degilsiniz ki ..Esinizi kırmaya degmez bence..
Eşimin ailesi zamanında bana karsi cok kırıcı oldular. Bu sebeple görüşmüyorum. Onun
Yegenleri benimle iki kelam etmedikleri için gelin demedi. Sizin akrabalarıniz eşinize bu şekilde davransa eşinizin rızasını almadan eve yatılı alır mısınız ? Burda bahsettiğimiz normal bir yeğen değil .

Kesinlikle haklısınız. Iki gün kalıp yüzünü görmemek ne. Saygısızlık bu evine kim gelirse gelsin. Ama sizde eğer davet edip evden çıkarsanız onlardan farkınız kalmicak.

Yerinizde olsam davet eder kendime yakışanı yaparım ama bi nasılsınz der susarım. Başta Allah rızası için sonra eşimin hatırı için. Onlara karşı mahçup hissetmez.

Ben bir yere gidince yan etkenlerden çok ev sahibinin tavrına bakarım.
Gorumceniz güler yüzlü imiş bence sıkıntı yok çağırın.
Benim eve gelen yatılı 3 günlük misafire odamdan cikmadigimi biliyorum,ruh halim iyi degil depresyondaydim ve kimsenin ne dusundugu umrumda degildi.
Annem de laf diyemezdi cunku onceligi benim iyi hissetmemdi.

Bu seferlik kabul edin hoşgeldiniz de diyin insanlık görsünler

He birdaha siz aynı ilgiyi nezaketi gormeeyey devam ediyorsanız evinize dahi sokmayin derim

Gün geliyor bazen çarşıda karşılaşıp canım sıkkın diye konuşmak istemediğim insan oluyor belli kızların aile içinde problemi varsa o yüzden de yapmış olabilirler diye düşündüm

Ben olsam tek seferlik kabul ederdim baktın gördün insanlik yok eşine de bu son dersin kabul ettiğini sartlarinida eşine ufaktan citlat

Öncelikle evinizi bırakıp gitmeyi aklınızdan çıkarın bence ne gerek var böyle bir şeye. Ben olsam eşimin hatrina 2 gün misafir ederdim ama öyle kendimi yormadan ağır yemekler hazırlamadan yani sadece gelip kalsinlar siz ne yiyosaniz normalde yine aynı şekilde yemeğinizi kalhvaltinizi hazırlayın özel bişey gerek yok.

Ablasının evinin pisliğinden size ne ?
Birde orası eşinizin de evi sadece szin değil.
Yarın o da sizin akrabalarınızı kabul etmezse ağlamayın .
Benim akrabalarim böyle bi şey yapsa eşime sıra gelmeksizin ben tepkimi koyarım zaten evime alma konusunda isteksizlik göstererek. Bi diger husus evinin temizliği genel olarak beni ilgilendirmemekle birlikte .. ben evime gelen misafire hürmeten temizlik konusunda ekstra özen gösteririm.
Nihayetinde ben mecburiytten degil hatırlarıni saydigim icin gittim evlerine.

24-26 yaşlarında 2 kız sonuçta en fazla sofraya 2 tabak fazla koyarsın. Çocuk gibi evin içinde koşturacak halleri yok :). Ben olsam normal misafirime davrandigim gibi davranirdim ki misafir ağırlama adetini öğrenmiş olsunlar

Gelsinler kalsınlar madem eşinizin hatırına.

Herkes kendine yakışanı yapar bence.
Kısasa kısas yapmayın.

Size yakışan, öğrendiğiniz, ailenizden gördüğünüz şekil de ağırlayın.

Belki onlar da bu vesile ile sizden birşeyler kapar.

Gelmesinler çok pisler nedir konu sahibi. Evine sıçacak halleri yoktur herhalde afedersiniz. Çarşaf dediğin yıkanır, yer dediğin süpürülür. Bayılsanda bayılmasanda sonuçta eşinin ailesi. Kocasının ailesini benim kadar sevmeyen yoktur herhalde ama görüşmek ve saygı duymak zorundayım. Eş hatrına. Üzmemek adına. Evlilik için. Hem o kişiler senin akraban olsaydı da kocan aynı tavrı gösterseydi kırılmaz mıydın. Ablanın evi pis mevzularına falan girseydi ? Ne hissederdin ? Bide böyle düşün... En azından hoşgeldiniz deyip mümkünse görüşmelisin. Ağız ucuyla davet et, senin tavırların neticesinde gelmezler zaten.

Parmaklarina sağlık

Sana saygisizlik etmisler ailecek hemde. esin eger kalmalarini istiyorsa gelsin kalsnlar. Asiri yakin davranmamakla birlkte islerini gorene kdr mesafeli bi evsahibi ol. Esin hatirina tbiki.sonrasi sana kalmis.

Evine geleceklerse sizde hamile kuzeninize gidin. İlgilenmeyin.
Ne kadar ayıp eve dayılarinin nişanlısı geliyor odadan çıkmıyor, biri varla yok arası ilgileniyor.
Aman bide böyle pis evden evinize misafirliğe gelen birisi olduğunda her WC ye girdiklerinde çamaşır suyu döküp dezenfekte edin. Mikrop bulaştırıyorlar.
Ben olsam yüzüne bakmam bu iki tipin.

Sanırım ben olsam gelmelerine müsaade eder ama ne bir Güleryüz ne de yemekti çaydı hizmet etmem.
Ne yapıldıysa onu yaparım, benim de huyum bu..
Sen içinden nasıl geliyorsa öyle yap..

Cagirsin ve faxla muhatap olma, nasılsa yemek yapıyorsun onlar için özel bişey yapma, yataklarını hazırlarsin istersen odana gidersin de bence geldiklerinde ki hal ve hareketlerine bak.simdi dedikodu olur gelin istemedi diye.evi kirletirse kocan uyarsin yengen titiz diye:)

Sadece misafir olarak algıla ve öyle davran. Onlara göre kendini şekillendirirsen sen sen olmazsın ki.
Hem o zaman onlardan ne farkın kalır...
İki gün dişini sık. Eşinin hatrı için idare et. Ergenliklerine ver. Misafire hizmet çok sevaptır ve huzur verici birşey bence.
Ztn otel gibi kullanacaklar evini. Eşinin hatrı için değer.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…