İkna etmeye çalışcam tabii ki ilk söylemede kabul etmedi.Terapist konusunda da talihsizimMrs-cicek dünkü konuşmanın ne faydası oldu halde, eşiniz aile terapistini kabul etmiyor, sporla ilgili yalan söylemesine yada gizlemesine rağmen devam edecek anladığım kadarıyla. E ne oldu şimdi? Sorunlarınız böyle çözülmeyecek aksine üzerine yenilerinin eklenmesi muhtemel. Madem boşanma lafını ettiniz ve özür diledi elini taşın altına koymalı bundan sonra.
sadece konuşuyorum işte çözüm bulamıyorum, insan bazen dolup taşıyor. hepimizin kanayan yarası bu durumlar maalesef.
bana izin olayı çok saçma geliyor.
siz de ama eşiniz gibi düşünüyorsunuz
ilk sayfada 8 gibi evden çıkamam o da müsade etmez gibi bir şey demişsiniz.
neden ki ?
Evet farkındayım ama baba işi gereği 8 den sonra geliyor daima. uyutursam asla göremeyecekler birbirlerini,baba karakteri sadece sözcükte kalacaktır.,baba gelince de 1-2 saat beraber olsunlar diyorum saat geç oluyor.Ben herşeyden önce daha 3 yaşında bile olmayan çocuklarınızın o saatlere kadar uyumamasına takıldım . Gelişimleri için uyku çok önemliyken bu yaşlarda çok fazla geç bir saat onlar için.
Öncesinde dünyanın en çağdaş adamıydı böyle olsaydı öncede,tabii ki evlenmezdim.2yıl nişanlı kaldık tek bir geri kafalılığını sezmedim.Hayır da ben bir şeyi anlayamıyorum. Siz çalışıyorsunuz diye o niye kompleks yapıyor. Ne demek bu? Kadınlar da eşleri çalışınca kompleks mi yapıyor? Hayır. Çünkü kadınların üstünlük kurmak gibi bir dertleri yok. Üstünlük kurmak isteyen eşiniz. Sizi kendinden daha aşağıda görmek istiyor. Çünkü o erkek sizden önemli. Böyle bir adamla evleneceğime sonsuza dek bekar kalırdım. Kafa milattan önce. Yani aslında diğer olumsuzlukları kafanıza takmanıza gerek yok. Siz kadınsınız. Evin tüm işini de siz yapacaksınız, çocuklara da bakacaksınız, izin de alacaksınız, maaşınızı da ona vereceksiniz. Eşinizin zihniyeti bu ve değişmez. Böyle bir adamla evli olduğunuzu kabullenin yazdığım diğer şeyler için üzülmeyin
Gitmeyecek.Bir aylık spora yazıldım 15 gün zor gittim bıraktım beklemede kalın kendi bırakacaktır
Adam gitmeyecek kiÇok sevdiğim bir aile büyüğümün evliliklr ilgili bir sözü vardır. Kocana sözünü geçirmek istiyorsan, gözün yemiyorsa rest çekmeyeceksin, gerektiğinde rest çektiysende istediğini almadan geri adım atmayacaksın yoksa adam sana pul kadar değer vermez demişti. Sizin durumda böyle ee kızdınız ne oldu adam gene aynı adam gene istediğini yapıyor, siz yuvam dağılmasın derdindesinizde adamın umurunda değil. Size izin vermediği şekilde karma spor salonuna gitmek sizin evliliğinizden, evlatlarınızdan daha mı değerli? Bence sizde rest çekip birşeyleri değiştiecek irade yok şuan için, boşuna adama önce karşı gelip sonrada adamın yapıklarını yutup eşinizin gözünde dahada ezik gözükmeyin. Ben eşinizin sizin çalışmanıza bir saplantısı ya da kompleksi olduğunu falan düşünmüyorum. Sadece adamın elinde kozu bu yap hatayı, yap istediğini sonra karın tepki verince kavgayı buna bağla , üste çık, siz haklı olmanıza rağmen alttan alın ne güzel dünya. Dediğim gibi iki gün sonra bekar gibi kafasına göre yaşayan eşiniz, umarım olmaz ama sizi aldatırsa bu bahaneyi sunduğunda dediğimi hatırlarsınız. Kompleksi olan adam karısının parasınada göz dikmez çünkü
Ben de buna üzüldüm eşofmanı görene kadar haberim olmadı.Ama onun da bahanesi “hemen hemen her akşam muhabbetini açtığım için birgün mutlaka yazılacağımı tahmin etmişsindir o yüzden gideceğim zaman şaşırmaz sorun çıkarmazsın diye düşündüm” dedi.bence sorun evlenmek için evleniyor olmamız. Allah yardımcımız olsun diyeceğim ama bu beyinsizlik
Bence Genel yaşamda maksat iZin almak değil de danışıp iş yapmak olmalı. Mesela canım spora yazılmayı düşünüyorum sen ne dersin? Tamam derse ben şu günleri düşündüm sana uygun mu ? Uygun denirse sorun yok biz eş dediğim kişiyle Öyle yapıyorduk hiçbir sorun olmuyordu. Zaten evlilik kapana kısılmak gibi olursa kimse çekemez izin almak nedir :s
Haber vermekten söz ediyoruz sonuçta bekar değil bana ve çocuklarına karşı sorumluluğu var değil miSpor yapmak için eşten izin alınacağını ilk defa burada okuyorum
Öncesinde dünyanın en çağdaş adamıydı böyle olsaydı öncede,tabii ki evlenmezdim.2yıl nişanlı kaldık tek bir geri kafalılığını sezmedim.
Eşiminki aslında tam olarak geri kafalılık da (kısmen) değil çalışmam ekonomik özgürlüğümü almam ondan genç olmam (7yaş) onun yaşına göre fazlasıyla kır saçlı Olması (kendisini yanımda yaşlı hissettiğini söyledi) gibi nedenlerle onu beğenmeme bi zaman sonra istememek gibi bi durumumun olabileceğini hissettiriyor.Yani birkaç faktör birleşince böyle oldu adam..
Daha önce de söyledim yine belirteyim ben daha okurken “sen okuyunca beni işimi beğenmezsin” demişti.Biraz kaybetme korkusu biraz maaş ve eğitimim sebebiyle kompleks..
Bi arkadaş söylemişti egosunu yükseltmeye çalışıyor bn de öyle düşünüyorum,ispatlama çabası içinde gibi Yani hem bırakırım korkusu var hem o bana baskı kurup denge kurmaya çalışıyor yani eskisinden farklı davranmasından belli.üzerinde çok yapmacık duran hareketleri var..Yersiz sinirleniyor misal.Ben erkeğim rolünü hatırlatma gibi bilmiyorumGerçekten çok açıklayıcı anlattınız teşekkür ederim. Ama anlamadığım tek bir nokta kaldı. Sizi kaybetmekten korkuyorsa tüm bu yaptıklarını nasıl yapabiliyor? Korkmuyor mu yani beni bırakırsa diye
1 saat önce bi daha konuştukSize boşananın demedim hiçbir zaman başından beri dediğim tek şey kendinizi ezdirmeyin, eşinizin sizi manipüle etmesine izin vermeyin, çocuklarınız konusunda eşinize sorumluluk verin, evin çocukların tüm yükünü sırtlanmayın, eşinizin her yanlışına ve keyfi hareketine sizin çalışmanızı bahane etmesine izin vermeyin. Şuan evde, iş çocuklar derken canınız çıkıyor anlattıklarınızdan anladığım kadarı ile ama birde eşinizi nazlamak zorunda hissediyorsunuz. Adamın çocuklar umrunda değil üç gün görmesemde olur demiş kafasına göre spora yazılmış, siz çocukların düzenini ona göre ayarlamaya çalışıyorsunuz ama anlattığınızdan anladığım adam evde de çocuklarla ilgilenmiyor, hem kendinizi hem çocuklarınızı yıpratıyorsunuz adamın gönlünü etmek için. Bakın vermeden almak Allaha mahsus, bu düzende iki üç yıl sonra sizde ne psikoloji kalacak ne fiziksel dayanma gücü, çocuklarda büyüyecek anlayacak babalarının bu hallerini o zaman ne olacak. Evlilik ortaklıktır, birbirine destek olmaktır, yetemediği yerde eşinin yükünü sırtlanmaktır, birbirlerinin hayatını etkileyen şeylerde ortak karar alabilmektir. Benim size temelde verdiğim tek tavsiye de buydu aslında, bu düzeni değiştirmek gerçek bir evlilik hayatına geçmeniz için direnmenizdi sadece. Dediğiniz gibi eşiniz sizi gerçekten seviyor ve kaybetmekten korkuyorsa sizi kaybetmemek için zaten mücadele edecektir. Yoksa kimsenin yuvasını yıkma meraklısı değilim. Boşanmaya gelen müvekkillerime bile şiddet gibi bir aciliyet yoksa bir hafta beklerim ani karar almasınlar diye. Ama genede karar sizin, ben bu düzende böyle mutluyum diyorsanızda bu şekilde devam edin siz bilirsiniz.
Bunu konuştuk aynen böyle yapacağız babaanneye bırakırız gideriz beraber.okeyledi o da.Ben seneye birlikte spora gidelim diye teklif ettim eşime.Çocukları belirli saatlerde birakabileceginiz bir yer varsa anneanne babaanne gibi..Bırakın hem anneanne ve babaanneleriyle de vakit geçirmeye ihtiyaçları var böyle düşünün 1 gün gider 1 gün gitmezsiniz..Hem sporu keyif yapıyorum gibi görmeyin kendinize haksizlik etmeyin.Erkek sağlığına dikkat edecek spor yapacak kadın evde oturacak gibi bir durum olamaz olmamalı.Bir söyleyin bence eşinize güzellikle.
Ne güzel sırası gelmiş, siz çalışınca bakın ev almışsınız, keyfinizden çalışıp, kazandığınızı keyfinize harcamıyorsunuz, eşinizin biran evvel bu gerçeği görmesi lazım. Ne güzel konusu açılmış oda sizin yükünüzü paylaşsın, en azından siz kendinizi bu kadar hırpalamazsınız, yükünüz azalır, onunla da ilgilenecek haliniz kalır. Yoksa kimse süpermen değil, her şeye tek başına yetişsin. Bakın aslında eşinizin söyledikleri çok tehlikeli cümleler, bugün siz yetişemiyorsunuz ona ilgi göstermiyorsunuz diye spora yazılır, yarın bir kadın çıkar karşısına yüz veren ona kapılır. Gene sonunda da suçu size atar, ilgilenmedin ondan oldu diye. Burada sorun sizin çalışmanızdan ziyade eşinizin sizin çalışmanızın nimetlerinden yararlanıp sorumluluklarından kaçması.Sizin biran önce yükünüzü azaltmanız lazım, gerekirse evinizi satıp en azından evin yükünü üzerinizden alacak bir yardımcı tutun, eşiniz buna yanaşmazsa da ev işlerinde ve çocuk bakımında size destek olsun. Bakın ben kendimden örnek verirsem benim eşimde evde ev işlerine erinir ama ev işlerinde dilediğimce yardımcı almama ses çıkarmaz, çıkaramaz,bu konuda harcadığım parayada karışmaz, çünkü ben süpermen değilim her şeye yetişemem, kızımızın bakımına da sürekli yardımcı olmaz, beceremiyorda zaten ama benim bir programım olduğunda ya da nefes almak istediğimde bana zaman tanır. Bunlarıda çok iyi ya da mükemmel koca olduğundan yapmaz. Çünkü diğer türlü evlilik yürümez. Bence alın karşınıza konuşun, yetişemediğinizi sorumluluk alması gerektiğini kafasına gerekirse kazıyın, yanaşmıyor mu; gerekirse evinizi satın,bırakın madem ev için eşiniz sorumluluk almıyor eviniz olmasın ama kendi konforunuzu, ruh ve beden sağlığınızı koruyun. Sizin gibi çok sayıda vefakar kadın tanıdım ama şu ülkede bir şey anladımsa kadın evlilikte ne kadar fedakar davranır ve almadan vermeye başlarsa olan en sonunda kendine oluyor. Bunları sizi üzmek ya da gaza gelip boşanın diye de yazmıyorum, Allah kimsenin yuvasını bozmasın da zaten ama bu devran böyle giderse sizin evliliğin bir yerde patlayacağını gördüğüm onlarca örnekten bildiğim için yazıyorum.1 saat önce bi daha konuştuk
Çok özür dileyerek söylüyorum “sen çalışmaya başladıktan sonra herşeyimiz değişti cinsel birlikteliğimiz bile azaldı,çalışmanın her şeyimizi bu kadar etkilemesi beni üzüyor beni ihmal ediyorsun artık görmüyorsun” dedi
İçerleyen bi adam her şeyi.Bu huyu hep vardı bu yeni değil.
Adam onu boşladığımı önemsemediğimi düşünmeye başlamış ve sporu da kaçış olarak da görmüş,yoksa delirecektim diyor.İlgi meraklısı bişey.Ben tersine vıcık değilim sanırım çocuklarla ve işle de iyice aramız açıldı..
Ya da konuştukça yumuşadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?