Asiri titizlik bir hastalik evet. Vajinusmusta bu isin tuzu biberi olmus adama..Merhaba ,
Saçma sapan bir ruh hali içindeyim. Canımdan çok severek, hayranlıkla evlendiğim 14 aylık eşimle sürekli kavga eder hale geldik.Eşim 32 yasında ben 29. yasındayım.
Titizlik ve düzen hastası eşim. İkimizde çalışıyoruz. Evde geçirdiğimiz saatler kısıtlı. Evin içinde her hareketimde gözü üzerimde. Elimi nereye koyacagımdan , nereye , nasıl oturacagıma kadar karar vermek istiyor. Ufacık bir evde oturmamıza ragmen haftanın 2 günü iş çıkısı evin duvarları haric dokunmadıgım yer kalmaz , temizlerim. Bana da yardım eder. Ama yaptıgım temizliği de begenmıyor . Misafir gelse onlar gittikten sonra koltukları , halıyı , yerleri temizler. Bu yuzden hep çatısırız.
Son zamanlarda tartıstıgımızda kendine vurmaya başladı. Yüzüne , vücuduna ... Bana vurmamak için sinirini öyle çıkarıyormus , öyle dedi. Tartısma anında da artık bu kavgalara sabredemediğini ikimizden birinin gitmesi gerektiğini söyledi. Gitmek istediğimde de önüme geçti, göndermedi.
O gözlerini kocaman açıp , fevri ve bana göre acınacak hali gözlerimin önünden gitmiyor. Bu ilk değil üstelik tartısma biraz büyüyünce hep bu konuma geliyor.
normalde duyarlı ve sabırlı bir insandır aslında ama bu hale nasıl gelıyor anlamıyorum. Vajınusmus hastayım (eşimle benden başka kimse bu durumu bilmiyor ), bana bu konuda hep yardımcı olmaya çalıştı. Belki de bu duruma gelişimizin temelinde bu konuda yatıyor olabilir , bilemiyorum.
Ailesinin ya da ailemin kavgalarımızdan haberi yok. Bizim güllük gülistanlık bir hayat yaşadıgımızı dünüyorlar.
Dünkü kavganın nedeni de , annemin bahceden toplayıp gönderdiği sebze , yaprak'ın posetinin delik olması. Çünkü ben o poseti mutfakda dezgahın üzerine bırakmıstım. Allah bilir o poset nasıl delinmiş ,pismiş , nerelere değmiştir , üstelik niye bu kadar çok geliyor , 2 kişiyiz , yemek mi yapıyorsun sanki diyerek bana söylendi. Bende ne yapabilirm, Gönderdiler almak zorunda kaldım dedim. Tahrik edici cümlelerde kurdum elbet, ama kendisine acımasızca vurmasını anlayamıyorum.
6 ay önce 1 kez bana tokat atmıstı , ondan sonra sana değil kendime zarar vericem artık diyerek bu duruma geldi. Evet bana vurmuyor , ama kendine ve esyalara vuruyor olusuna tahammul edemiyorum. Daha öncekilerde konusmama ragmen , beni o duruma getirme o zaman diyerek kendini savunuyor.
Temelinde titizlik ve düzen yatan bir sürü şey...Eşim çok bakımlıdır evlenmeden öncede öyleydi. Benim yüzümde çıkan 1 sivilce bile onu aşırı rahatsız eder mesela. Kaş-bıyık zaten çok büyük sorun .İlerde çocugumuz olsa bile hep kendime bakmalıymısım , bir kadın kendine erkekten daha çok bakmalıymıs.Evet bunlar dogru ama sadece bunları gözetiyor olması sevilmediğimi düsündürüyor.
Aileme anlatırsam işin boyutu büyür , eşimin ailesine anlatıp onlardan yardım mı istesem bilemedim.
Tedavi olsun demeyin , yanaşmıyor . Daha önce olmus. Bu kadar düzelebiliyormuş.
Siz olsanız eşinizin ailesine anlatır mıydınız ? Bekarken de çok titiz oldugunu bilyorlardı. Annesi ile de bu konuda sorun yaşarmıs. Ama belki onlar konusursa sirkelenip kendine gelir. Benim ki umut dünyası...
ÖnMerhaba ,
Saçma sapan bir ruh hali içindeyim. Canımdan çok severek, hayranlıkla evlendiğim 14 aylık eşimle sürekli kavga eder hale geldik.Eşim 32 yasında ben 29. yasındayım.
Titizlik ve düzen hastası eşim. İkimizde çalışıyoruz. Evde geçirdiğimiz saatler kısıtlı. Evin içinde her hareketimde gözü üzerimde. Elimi nereye koyacagımdan , nereye , nasıl oturacagıma kadar karar vermek istiyor. Ufacık bir evde oturmamıza ragmen haftanın 2 günü iş çıkısı evin duvarları haric dokunmadıgım yer kalmaz , temizlerim. Bana da yardım eder. Ama yaptıgım temizliği de begenmıyor . Misafir gelse onlar gittikten sonra koltukları , halıyı , yerleri temizler. Bu yuzden hep çatısırız.
Son zamanlarda tartıstıgımızda kendine vurmaya başladı. Yüzüne , vücuduna ... Bana vurmamak için sinirini öyle çıkarıyormus , öyle dedi. Tartısma anında da artık bu kavgalara sabredemediğini ikimizden birinin gitmesi gerektiğini söyledi. Gitmek istediğimde de önüme geçti, göndermedi.
O gözlerini kocaman açıp , fevri ve bana göre acınacak hali gözlerimin önünden gitmiyor. Bu ilk değil üstelik tartısma biraz büyüyünce hep bu konuma geliyor.
normalde duyarlı ve sabırlı bir insandır aslında ama bu hale nasıl gelıyor anlamıyorum. Vajınusmus hastayım (eşimle benden başka kimse bu durumu bilmiyor ), bana bu konuda hep yardımcı olmaya çalıştı. Belki de bu duruma gelişimizin temelinde bu konuda yatıyor olabilir , bilemiyorum.
Ailesinin ya da ailemin kavgalarımızdan haberi yok. Bizim güllük gülistanlık bir hayat yaşadıgımızı dünüyorlar.
Dünkü kavganın nedeni de , annemin bahceden toplayıp gönderdiği sebze , yaprak'ın posetinin delik olması. Çünkü ben o poseti mutfakda dezgahın üzerine bırakmıstım. Allah bilir o poset nasıl delinmiş ,pismiş , nerelere değmiştir , üstelik niye bu kadar çok geliyor , 2 kişiyiz , yemek mi yapıyorsun sanki diyerek bana söylendi. Bende ne yapabilirm, Gönderdiler almak zorunda kaldım dedim. Tahrik edici cümlelerde kurdum elbet, ama kendisine acımasızca vurmasını anlayamıyorum.
6 ay önce 1 kez bana tokat atmıstı , ondan sonra sana değil kendime zarar vericem artık diyerek bu duruma geldi. Evet bana vurmuyor , ama kendine ve esyalara vuruyor olusuna tahammul edemiyorum. Daha öncekilerde konusmama ragmen , beni o duruma getirme o zaman diyerek kendini savunuyor.
Temelinde titizlik ve düzen yatan bir sürü şey...Eşim çok bakımlıdır evlenmeden öncede öyleydi. Benim yüzümde çıkan 1 sivilce bile onu aşırı rahatsız eder mesela. Kaş-bıyık zaten çok büyük sorun .İlerde çocugumuz olsa bile hep kendime bakmalıymısım , bir kadın kendine erkekten daha çok bakmalıymıs.Evet bunlar dogru ama sadece bunları gözetiyor olması sevilmediğimi düsündürüyor.
Aileme anlatırsam işin boyutu büyür , eşimin ailesine anlatıp onlardan yardım mı istesem bilemedim.
Tedavi olsun demeyin , yanaşmıyor . Daha önce olmus. Bu kadar düzelebiliyormuş.
Siz olsanız eşinizin ailesine anlatır mıydınız ? Bekarken de çok titiz oldugunu bilyorlardı. Annesi ile de bu konuda sorun yaşarmıs. Ama belki onlar konusursa sirkelenip kendine gelir. Benim ki umut dünyası...
Öncelikle Allah yardımcınız olsun.Ben de aşırı titizdim.OKB hastasıydım.Ama bunu kabul etmiyordum."ben normalim,siz pissiniz"derdim eleştirenlere.Alış veriş poşetlerini asla yere koymazdım hala da yere koymam.hergün temizlik yapar yemek yapmaya,yemek yemeye zaman bulamaz aç aç uyurdum.sabah işe gider ,işten sonra eve gelip temizlik yapardım.çok yorulurdum ama ancak temizlik yaparak sorunlarımı unuturdum.özellikle stresli olduğum dönemlerde takıntılarım artardı.tek başına asla atlatılamayacağını burdan söyleyeyim.mutlaka psikiyatriste gitmelisiniz.yazacağı ilaçları eşiniz aksatmadan kullanmalı.tedaviden sonra herkes gibi olmaz ama yaşanabilecek bi insan olur.sizin probleminiz de büyük ihtimalle eşinizin obsesyonlarını tetikliyordur .diz de tedavi olmalısınız.
İlaç ismi yazardım ama problem olur herhalde
bana özelden yazabilir misin ?İlaç ismi yazardım ama problem olur herhalde
tezgaha koysam bile gazete sererim evimi b.k götürse bile ıslak mekanlar temiz olmalıBen tezgahin uzerine koyuyorum..sonrada yerlestiriyorum.sagligim daha onemli egil kalk yapmiyorum.tezgahimida siliyorum.gayette temiz biri oldugum soylenir.bu sebeptende hic hastalanmadim
Bence once vajinusmus tedavisi olun yenin bunu birlikte sonra tedavi icin tekrar konusun .su an siz onun tedavi olmasini istiyorsunuz ama emin olun o da sizin vajinusmustan kurtulmanizi bekliyordur.Icinde bastırılmış duygular var ve kendini yetersiz hissediyordur adam 14 aydir.Ve Vaji çözümsüz degil kaybettiğiniz zamana acıyacaksınız durumunuz düzeldiginde.Esinizin ailesini ise karıştırmayın sonra cikmaz bir hal alir.O sizin vaji oldugunuzu soylese ailenize nasil zorda kalırdınız degil mi ?Yorumum cok sert gelebilir ama ben sizi cok iyi anliyorum gecmiste benim de oyle vajinusmus hikayem var ancak kisa sürede atlattim ve cektigim cileye döktüğum gozyasina kendime esime hala acırım aklima gelince .Allah yardımcınız olsun uzman desteksiz atlatmak cok zor zaman kaybetmeyin ikiniz icin de
Sen vajinusmusu yensen de o adam tedavi olmadikca isin cok zor boyle takintilari olan bir insan zamanla sana kendini degersiz hissettirir kendini kötülemeye başlarsın dikkat et canim senin de psikolojini bozmasin2 gündür konusmuyoruz. Aynı evde yaşayıp yüzüne bile bakmıyorum. Yine kavga çıkar kendine ve etrafa zarar verir diye yuz yuze konusmaktan kaçtım açıkcası. Biraz önce uzun bir mesaj yazdım. Ya takıntılarından kurtulmak için pskologa gideceksin ve paralelinde evlilik terapisi alıcaz yada ben yokum diye. Henuz cevap vermedi .
Ama olmazki doktor şart 14 ay uzun süre ne olacak böyle?bana özelden yazabilir misin ?
Vajinısmus için doktora gidemedim çünkü çok maliyetli. Uçuk rakamlar.
Burda farklı bir konuda aynı sorunu yaşayan arkadaslar gibi parmak egzersizi yapmaya çalışıyorum. 14 ay çok uzun bir süre. Temizlikten ve işten fırsat kalmıyor ki , egzersiz bile yapamıyorum.
Vajınusmus için doktora da gitmek istemiyor. Ben çok istiyorum ama benim kafamda bittiğine inanıyor.
Çarsaf kirlenmesin diye 14 ayda toplasanız 10 kez denemişizdir zaten. Denememizden sonra da o yatagın nasıl temizlendiğini görseniz inanamazsınız.
Kendi pskolojiminde çok yerinde oldugunu soyleyemeyeceğim.
Eşinizin temizlik takıntısı için ilaç önerebilirim.diğer konuda hiç bir bilgim yok ya canımbana özelden yazabilir misin ?
Vajinısmus için doktora gidemedim çünkü çok maliyetli. Uçuk rakamlar.
Burda farklı bir konuda aynı sorunu yaşayan arkadaslar gibi parmak egzersizi yapmaya çalışıyorum. 14 ay çok uzun bir süre. Temizlikten ve işten fırsat kalmıyor ki , egzersiz bile yapamıyorum.
Sence ne yapmalısın? Bu adam hasta ama hasta olduğunu kabul edip tedaviye yanaşmıyor. Yollarını artık kesin olarak ayırmalısın. Yoksa seninde ruh sağlığın bozulur."Söylediklerine tek tek cevap veremeyeceğim ne yazmaya nede konuşmaya takatim var.
Ben hiç bir yerden destek almayacağım ve sana göre kural bana göre olması gereken rutin işlerde aynen devam edecek." diye yazdı.
Şimdi ben ne yapayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?