Eşim'in Titizliği

Psikolojik sorunlari oldugu bariz belli cekilir gibi degil Allah yardimciniz olsun. O destek almayi reddediyorsa siz bir psikolog ile gorusun sizi esinize nasil davranip nasil yardim edebilirsiniz bilgilendirsin..
Vajinusmus icin doktora gittiniz mi mutlaka gidin ihmal etmeyin

Asiri titizlik bir hastalik evet. Vajinusmusta bu isin tuzu biberi olmus adama..

Ön

Öncelikle Allah yardımcınız olsun.Ben de aşırı titizdim.OKB hastasıydım.Ama bunu kabul etmiyordum."ben normalim,siz pissiniz"derdim eleştirenlere.Alış veriş poşetlerini asla yere koymazdım hala da yere koymam.hergün temizlik yapar yemek yapmaya,yemek yemeye zaman bulamaz aç aç uyurdum.sabah işe gider ,işten sonra eve gelip temizlik yapardım.çok yorulurdum ama ancak temizlik yaparak sorunlarımı unuturdum.özellikle stresli olduğum dönemlerde takıntılarım artardı.tek başına asla atlatılamayacağını burdan söyleyeyim.mutlaka psikiyatriste gitmelisiniz.yazacağı ilaçları eşiniz aksatmadan kullanmalı.tedaviden sonra herkes gibi olmaz ama yaşanabilecek bi insan olur.sizin probleminiz de büyük ihtimalle eşinizin obsesyonlarını tetikliyordur .diz de tedavi olmalısınız.

İlaç ismi yazardım ama problem olur herhalde
bana özelden yazabilir misin ?

Vajinısmus için doktora gidemedim çünkü çok maliyetli. Uçuk rakamlar.

Burda farklı bir konuda aynı sorunu yaşayan arkadaslar gibi parmak egzersizi yapmaya çalışıyorum. 14 ay çok uzun bir süre. Temizlikten ve işten fırsat kalmıyor ki , egzersiz bile yapamıyorum.

adam yatak kirlenir diye 14 ay da en fazla 10 kez denemiş. önce ben de dedim sorun o mu diye de yok o değil. sorun adam

2 gündür konusmuyoruz. Aynı evde yaşayıp yüzüne bile bakmıyorum. Yine kavga çıkar kendine ve etrafa zarar verir diye yuz yuze konusmaktan kaçtım açıkcası. Biraz önce uzun bir mesaj yazdım. Ya takıntılarından kurtulmak için pskologa gideceksin ve paralelinde evlilik terapisi alıcaz yada ben yokum diye. Henuz cevap vermedi .

Sen vajinusmusu yensen de o adam tedavi olmadikca isin cok zor boyle takintilari olan bir insan zamanla sana kendini degersiz hissettirir kendini kötülemeye başlarsın dikkat et canim senin de psikolojini bozmasin

Eşiniz titizlik konusunda obsesif tedaviye yanaşmıyor bu kadar düzelebiliyorum yok gidecek ilaçla psikoterapiyle davranışları hafifler.

Kendine zarar vermesi başka bir sorun.
Onu ikna edecek kimse yok mu ? Sözünü dinlediği birisi?

Ayrıca vajinismusla ilgili tedavi ne durumda?
Doktora geliyor mu sizinle?

Mesela şöyle yapsanız önceden doktora eşinizin durumundan bahsetseniz sonra onlar bir ara yalnız kalsa doktor ağzını arasa konuşsalar belki onun sözünü dinler.

Ama olmazki doktor şart 14 ay uzun süre ne olacak böyle?
Sorunun sizden kaynaklanıp kaynaklanmadığını bile bilmiyorsunuz.
Ayrıca eşinizi psikiyatri için iknaya çalışıyorsunuz da onlar da çok maliyetli.
Başka şeylerden kısacaksınız.

adamın bu durumunun vajinismusla alakası yok ve bence bu adamın işine bile geliyor olabilir ki 14 ayda sadece 10 kez denenmiş.
bu denemenin kaçını kocanız istedi o da şimdilik belirsiz.
bence vajinismustan once kocanızdaki bu temizlik hastalığını çözmeniz gerekiyor.
kocan kimbilir sana nasıl yaklaşıyor kirlenicem-pislenicem diye, e sende bu durumda istenmediğini sanıyor ve kasıyorsun.

dünyaya bir kere geliyoruz nihayetinde, hayatının kıymetini bil.

"Söylediklerine tek tek cevap veremeyeceğim ne yazmaya nede konuşmaya takatim var.
Ben hiç bir yerden destek almayacağım ve sana göre kural bana göre olması gereken rutin işlerde aynen devam edecek." diye yazdı.

Şimdi ben ne yapayım

Eşinizin temizlik takıntısı için ilaç önerebilirim.diğer konuda hiç bir bilgim yok ya canım

Çocuk yapmayın hemen. Çocuktan sonra evi b.k götürüyor. Yetmeniz imkansız. Iki cocugum var. Inanin bana gece gündüz ayaktayım ev topluyorum yine ev rezil durumda. Halıda cis, kusmuk, yemek lekeleri olacak sürekli. Ben arap sabunu ve bez elimde dolasiyorum. Esiniz bu durumdaysa vajinusmus olayınız çözülse bile çocuk yapmak için acele etmeyin. Allah yardımcınız olsun.

14 ayda 10 denemeyle vajinismus anlaşılmaz. rahat olman lazım gevşemen lazım ve bu konuda esinin sana yardım etmesi lazım. bu denemelerden sonra yatak temizleyen adam belli ki vücut salgilarindan tiksiniyor . böyle düşünen adam cinselligi nasil sağlıklı yaşayacak ki. cinsellik başlı başına titizlikten uzak bir şey. Robot gibi yapilmaz ya bu iş. daha ayrıntılı yazmak istemiyorum. ama eşiniz bu işi beceremiyor siz degil

Sence ne yapmalısın? Bu adam hasta ama hasta olduğunu kabul edip tedaviye yanaşmıyor. Yollarını artık kesin olarak ayırmalısın. Yoksa seninde ruh sağlığın bozulur.

Benim abimde de var bu titizlik sorunu ama sizinkini okuyunca bizimki normal boz pisiz herhalde diye düşündüm, abim bizdeyken hala gözü üzerimdedir. Misal elimde bardakla odadan çıkarken ne zaman dusurucem bakalım diye gözü bende öyle olunca da tribe girip dusurmeyecegim varsa da düşürürüm gardırobu falan inanılmaz duzenlidir, ben bir yıl içinde iki telefon değiştirirken adam 4 sene aynı telefonu kullandı telefon sıfır gibi.

Eşinizinki direkt ilaçlı tedavi gerektirecek boyuta gelmiş. Çok zor, kabul de etmiyor.

Merak ettim opusuyor mu sizinle hiç?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…