Eşin daha evliliğe alışamamış olabilir. Ben de iki aylık evliyim. 6 senedir beraberiz ama senede 2-3 kere anca görüşürdük yazmışsın. Ayrıca sevgililik ile evlilik çok farklıymış. Sevgililik evliliğin yanında solda sıfır kalıyormuş, evlilik daha zor olsa da, çok daha güzelmiş :)
Şimdi neler yapabilirsin onları konuşalım, birincisi sen eşinle ilgileneceksin ki, o da sana ilgiyle yönelmeye başlayacak, senin ilgini arayacak. Mesela iftara ne yemek istediğini sor, istediğin özel bi yemek, tatlı var mı v.s. Onu düşündüğünü ilgilendiğini anlasın.
İkincisi evde makyajlı dolaşmaya gerek yok. Sadece eşin işten gelmeye yakın bi duş al, saçına başına çeki düzen ver, güzel bi parfüm,tabi ramazandan sonra bunları daha kolay yaparsın.Mini şort, üzerine de bi askılı,tamam.
O maç izliyorsa sen de yanında duruver.Ne oldu hayırdır derse, bugün de beraber izleyelim, ayrı odalarda olduğumuz zaman üzülüyorum, seni özlüyorum falan dersin.Ya da bi şey demek istemiyorsan 'hiç' de gene de yanında otur :)
Hem yeni evli insanların ayrı yatması ne demek, böyle bi şeye kocanı alıştırma.Benim eşim de ilk tartışmamız da ayrı yatacak oldu, küsken aynı yatakta yatamıyor musun, bu ikimizin yatağı dedim, yatağı bırakıp gitmek neymiş dedim.O oldu, bi daha da ayrı yatma girişiminde bulunmadı. Şimdi bırak yatakta ayrı yatmayı, oturma odasındaki çekyatı bile açtık, tv izlerken ya da sohbet ederken yan yana uzanalım diye.
Ben ona gidemem, onunla konuşamam gurur v.s. deme. Bunun gururla ne alakası var ki,o senin kocan, can yoldaşın. Hep ondan adım bekleme, erkekler çocuk gibi, onları çekip çeviren biraz da kadınlar oluyor maalesef.