Eşimin tuhaf alışkanlıkları

aslında azcık haklı eşin, ama uslubu annesi ile kıyaslaması yanlış. poşetleri direk çöpemi atıyosun. ama çok lazım oluyo, çok birikmişse köye götürürüm ben. kutularda çok işeyarıyo, birine saklama kabıyla bişey versen geri gelmez. yedek su bizdede yok, birden su kesilmesi olmuyo zaten. önceden uyarı yapılıyo kesilcek diye çok nadir, yada kışın kardan sonra bular buz tutar diye dolduruyoruz.

Ya hayır annesi düzensiz bi insan ne demek peynir kutusunu atmamak ay düşününce bile midem bulanıyo hayır evleri de Ufacık bi ev nereye sığdırıyo bunları bilmem
Peynir kurusunu atmamak çok da mide bulandırıcı bir durum değil. Ben de tutmam yıkaması bile zor gelir bana ama siz biraz abartıyorsunuz sanki

Unutma , atlama ihtimaline karşı iki damacana var evde . Yine de ikisi biter öyle isterim yenisini . Poşetler için poşetlik var , plastik kaplara gelince hepsini atarım , mümkün olduğunca kimseye de o kutular içinde birşey vermem yani çöpe atılacak kutuda sevdiğim insanlara yiyecek vermek bana göre değil . Saklama kabı ya da buzdolabı poşetlerini tercih ediyorum verirken .

Aslinda bu aliskanliklar yokluk zamanindan kalma seyler gibi gelir bana. Cocuklugumuzda en yeni giysiyi tutup özel günlerde giymek gibi. Annemde cok görmesem de( onun cocuklugu farkliymis) bende de bu saklama huyu vardir. Cöpcülük diyorum ben buna. Hayatta cöpümü bile atamazdim. Kücükken sakiz posetlerini bile saklardim. Ama bu cöpcülügün sonu yok. Hep lazim olur bu bana diye tutardim kenarda.
Simdi evlenip cocuklandiktan sonra evi minimum halde tutmaya calisiyorum. Fazlaliklari atiyorum. Biriktirme huyu aslinda cok saglikli bir durum degil.
Ben esinizin ailesinde bunu gördüm.
Ben bu huyumu yendim sayilir. Esimin herseyi cöpe atmasiyla kendimi alistirdim. Lazim olursa alirsin diyor bana. Hak verdim. Tasinirken cok sey attim. Bir daha da alirken dikkat etmeye karar verdim.
Ama poset saklama huyum hala var. Bes alti senelik posetlerim artik bozuluyor bile, kiriliyor resmen.
Ben katlayip bir kagit torbaya doldururum. Cok yer kaplamaz.
Yedekte baska birsey yoktur. Buz dolabim bile bombos, eskiden konservelerden sato yapilacak kadar cok olurdu.
Düzenli alisverise cikiyorum. Az bozulani hemen atiyorum. Evim nefes aldi.
Ben kendi tanimi koydum ve tedavi etmeye calistim kendimi. Basarili da oldum. Kiyafetlerimi falan veriyorum artik. Hayatta kopamadigim sey esyalarimdi, ama hepsi eskide kaldi. Saglikli bir durum degil cünkü bu duygusal baglanma resmen.
Esin de az bucuk bu kafada olabilir. Bilemiyorum. Kendisi cöpten cikarmadikca sorun yok da, doktorluk bir durum aslinda bu cöpcülük.

Ya hayır annesi düzensiz bi insan ne demek peynir kutusunu atmamak ay düşününce bile midem bulanıyo hayır evleri de Ufacık bi ev nereye sığdırıyo bunları bilmem
Sizi eleştirmek icin asla demiyorum en bazen kurtarici şeyler olabiliyor bunu gözardı etmemek gerekir.bunda mide bulanacak ne varki.bütün peynir kaplarını degil de bir iki tane tutulabilir köşede.

Valla canım ne söylesem yalan olur
Çünkü benim evimde de poşette var şu dolu şişe de var ha bide yoğurt peynir kabıda var
Bence Türkiye de %99 evde bunlar var
Bir öneri olarak söylüyordur belkide
Ha işe yarıyor inan ki
Yoğurt kaplarını genelde köye yolluyorum
Onların işine yarıyor
Ama yinede ne bileyim o kadar da
Mide bulandırıcı bir durum değil bence
Siz annesi ile karşılaştırmasına takilmissiniz bence

Son düzenleme:
Nesi tuhaf anlamadım. Bahsettiğiniz sulardan ülkenin yarısının evinde stok var zaten. Kaldı ki marketten üç ürüne 5 poşet alan insanlarız ülkecek. Hatta ben çocukken annemin baharat takımı salça kavonazlarındandı, ben de plastik kapları atmayıp her gün sokak hayvanlarına yemek çıkartırım onlarla. Siz başka bi ülke de büyüdunuz herhalde. Bana bunları yadırgamanız daha tuhaf geldi.

Ben de başlığı okuyunca biriktirme takıntısı filan var sandım . Adam gayette karşılaştığı ufak tefek problemlerin pratik çözümünu bulmuş. Annesinin çözümleri sızın kafanıza yatmayabılır o zaman siz de alternatif başka bi çözüm bulun standartlarınıza uygun. Benzer aksilikler yaşandığında hala bi çözümünüz yok bence tuhaf olan bu. Saklama kabı yetmiyorsa daha fazlasını alırsın. Poşet yoksa çöp poşeti de mi yok?

Eşiniz bana göre pek tuhaf değil, ama bu kadar müdahale etmesi de doğru değil.
Benim evimde de boş poşet , dondurma kutsu ve 2 ad. 10 Lt. su bulunur.
Su hep bulundurdum zira su kesintileri oluyor ve su depomuz yok.
Hiç değilse el ve tuvalet temizliğinde kullanıyorum.
Geçen yardımcı hanım o sularla balkonu yıkamış ve doldurmamış, aksilik bu ya sular kesildi.
Evde bir damla su yok, 2 damacana su tükettik. Açıkçası yemek ve içmek için zaten damacana su alıyoruz birde temizlik için damacana su almak mantıklı değil.
Dondurma kutusuna gelince, bende ilk evlendiğim zamanlar hep atardım ama ne zaman eşe dosta bir şeyler gönderdiğim tabak ve tıpperler gelmemeye kırılıp kaybolmaya başladı bende o zamandan beri evde 2-3 tane olacak şekilde tutarım.
Birde sokak kedilerimiz var onlara yiyecek bırakırız.
Poşete gelince, sağa sola giderken bir şeyler koymaya yarıyor. çok abartmayacak şekilde bende saklarım. Baktım ki yeteri kadar var fazlasını atarım.
Birde onları intizamlı şekilde katlar boya göre ayırırım.
Misal haftada 2 gün kızımın havuzu var, sırt çantasına boş poşet koyuyorum mayosunu ıslak havlusunu içine koyup gönderiyorlar.
Onu boşaltınca çöpe atıyorum 2 gün sonra yine aynı.
Bunun yanı sıra kullanmadığım kıyafetleri ayıkladım bir tanıdığa göndermek için 3-4 poşet ona gitti.
Gibi gibi şeylerde lazım oluyor.

çok bir dert yok burda, eşinde haklı bizde de kap kacak, poşet boldur hatta güzel ve büyük poşetleri katlayıp bir çantanın içine koyarız illa lazım olur diye. ben burada bir gariplik veya dert görmedim.

Bnm eşimin aileside aynen sizinki gibi
Hiçbşrseyi atmaya kıyamazlar
Su biriktirirler
Poşetleri biriktirirler..
Cam şişeler, kavanozlar, yoğurt kapşarı vs..
Ben evimde kalabalığı sevmediğim için hiçbirini yapmam
Sadece poşetleri biriktiririm çöp atmak içim işime yarar..
Bana çokça akıl verirler her konuda..
Biz şunu öyle yaparız bunu böyle yaparız gibisinden..
Ben sadece dinlerim ..- hebdeyip geçerim
Fazla ilgilenmem..
Konunun üstüne cok gittiklerindede...
Ben evimde kalabalk sevmiyorum der cevabımı verir sustururum...
Bitti bu kadar !

Çok garipsiniz, kuytu bir köşede yedek olsun diye 3 şişe su saklamanın ne zararı var? Su kesildiğinde ne yapıyorsunuz? Evinizde depo yoksa böyle saklamanız gerekir, ne var bunda yani. Su çok önemli bir ihtiyaç, düzgün 3-4 şişeye doldurup koyduktan sonra kimseye bi zararı yok. Poşete gelince, 20-30 çok ama poşet mutlaka lazım olur, 6-7 tane bulunmalı. Saklama kabı zaten şart, yoğurt kabı olmaz diyorsanız güzel, şık saklama kapları var alın onlardan birkaç tane, lazım olur. Onun dışında işinize yaratmayacak eşyaları atın tabi ama bu ucu önemli bence, yedekte su, poşet ve kabın olması.

Şimdi bi yorum yapmadan kendimi bi yokladm her evin ihtiyacı ve kullandığı şeyler farklı tabi, mesela poşet mutlaka bulunur çöp atarken bile lazm oluyor wc de su bulunduruyorum ne olur ne olmaz insanlık hali, yoğurt kabı değil de bikaç tane dondurma yada peynir kabı saklıyor um piknikte kullanyorum ,ama hiç bi zaman yığmam bi kactane yeterli ciddi bi sorun gelmedi bana

öff hiç sevmem kadının işlerine bu kadar müdahale eden erkeği...görev bölümü yapın kendi sorumluluğu dışındaki alanlara karışmasın.

Benim eşimde tam tersi ben bazı şeyleri lazım olur diye kaldırırım o bunu neden tutuyorsun atsana diye söylenmeye başlar :)
Ama bi kenarda suyumuz ve bolca poşetlerimiz var. ara ara su kesintisi yaşadığımızdan kenarda bekliyor :)
Arada da annem böyle yapar yada yapmaz falan der bende orası annenin eviydi burası bizim evimiz özlediysen git biraz kal derim konu kapanır :)

Ben alışmamışım sanırım çünkü annem komşulara normal tabakla verir geri de gelir inanır mısınız 2 senelik evliyim belki 3-4 kez poşet ihtiyacım oldu

Bizim evde de bolca poset hatta hediye kutusu bulunur herzaman bir kenarda dolu su bulundururum. Saklama kaplarim olmasina ragmen 3-5 tane de dondurma kutusu vs. Durur bir kenarda. Bazen insanlara bisey verince kab geri gelmiyor sinir oluyorum bende oyle sık sık gelip gitmedigim birine bisey vericeksem dondurma kutusuna koyup veriyorum. Yedek dererjan 5 litrelik yedek yagim 5 kiloluk yedek unum sekerim falan da var. Ay manyak miyim acaba ben suan kendimden suphe ettim!

Ben çok su kesilen bir semtte oturuyorum ve apartmanda depo yok. Dolayısıyla bende su doldurup duranlardanım. Bir de belli olmuyor suların ne zaman kesileceği ama sevmiyorum orası ayrı.

Gülümsettiniz beni
Demek ki sizde herşeyi bahsetmeyin eşinize ki bu lafları tekrarlamasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…