eşimin uykusu beni korkutuyor

Uyku apnesi yani bir deyişle uykuda geçici felç geçiriyor. Nörolojiye gidin vakit geçirmeden... Aman ihmal etmeyin çok çok çok tehlikeli, eğer ki çok ileri seviyedeyse biliyorsunuzdur ölümcül sonuçlar bile doğurabiliyor bu hastalık...

başıma hiç gelmedi ailemde de yoktu böyle şeyler . bi ara büyüden bile şüphelendim ha . öyle uçtum gittim

Bilmeyince normal
Bana 1 defa oldu şimdiye kadar. Ama kardeşime çok sık olur.
İnsan o korkuyla sanki onu engelleyen bir varlık varmış gibi düşünebilir. Ki gördüklerini iddia edenler var. Sanırım doktor antidepresan veya uyku ilacı falan verip daha rahat uyumasını sağlar..

siz doktora gitmediniz mı. çok geçmiş olsun

Böyle bir şikayetle gitmedim.
Başka nöroloji ve psikoloji dertleri ile doktora göründüm (insomnia mesela) ama uyku düzeni harici önemsenecek bir durum çıkmadı.

Başlarda korkardım, hatta insan ayrı ürküyor karanlıkta, hareket edemeyince, sesi çıkmayınca, kapının arkasında asılı duran bornoz bile kapkara, karabasan hikayeleri ile bi ürkütücü hale geliyor zaten onun telaşıyla insan yanında kim varsa bi dürtüyor illa.

Ama alıştım yani, nasıl olsa birazdan fırlayacaksin diyorum, öyle de oluyor, sonra dalıyorum gidiyorum. Aynı gecede 3-4 kez yaşadığım olmuştur hatta.

kardeşinize de geçmiş olsun . o da görünsün bence yazık ya öyle yaşanır mı hep bi tedirginlik

yaaaa biz bi çaresini bulursak sizinle iletişime geçerim. öyle olacak diye beklemek sizin içinde kötü bence

Sanırım nefeste alamıyordur size seslendiğini sandığı an... uyku apnesi olabilir ama yorgunlukla gelen birşeyde olabilir. Çok panik olmayın. Benim bir kere başıma geldi dua ettim geçti. Tarif ettiğiniz gibi hiç kıpırdayamıyorsun seslenemiyorsun ama seslendiğini sanıyorsun boğuluyorsun. Dua edip uyusun o anda da dua etsin.
Çok sık olduğu için yine de doktora gitmeyi ihmal etmeyin.

yaaaa biz bi çaresini bulursak sizinle iletişime geçerim. öyle olacak diye beklemek sizin içinde kötü bence

Olur, çok da memnun kalırım.
Dediğim gibi ben alışkınım, yani korkmuyorum, öyle, o halin geçmesi için bekliyorum, sonra sıçrıyorum işte tekrar harekete bağlayınca :))

Geçmiş olsun ayrıca, umarım bi çözüm bulur, faydalanırsınız.

Eşiniz uyku felci geçiriyor.. doktora gitsin

Herkes uyku felci geçirir zaten. Eğer geçirmezsek sıkıntı olurdu. Uyku esnasında camlardan düşmemiz, kapılardan çıkıp gözümüzü bilmediğimiz yerlerde açmamız işten bile değil

Daha sayamayacağım bir sürü şeyi rüya esnasında yapardık. Allah'ın bir lütfu işte..
Konu sahibinin eşinin problemi uyanma sıralamasında bence..

Halk arasında karabasan diye bilinen şey uyku felcidir.. Hepimiz bazen geçirebiliriz ama ben 36 yaşındaım hiç başıma gelmedi.

benle dalga geçiyordu sağlam bi yerin yok diye. şimdi bende onla dalga geçerim uyanma sıralaması bozuk diye

onemli birsey degil banada oluyor karabasan cokuyor derler buna. hareket edemez kimildayamazsiniz esinize seslenmek icin cirpinir durursunuz. sesleniyom sanirsiniz ama yok tabi. tavsiyem karabadan coktugunde felak nas okusun gidiyorlar tek cozum

Muhtemelen uyku felci geçiriyor.
Yani beyin vucuttan daha önce uyanıyor.Oyuzden kımıldayamadığını hissediyor.
Bir ara çok yaşadım ağır yemek sonrası geç yemek sonrası ve aşırı stres altında olduğu zamanlarda olur.
Sırt üstü değil yan yatarsa daha iyi olur.

Benim de eşim yaklaşık 3 gün önce irkilerek kalktı.
Etkilenmişti bayağı .Anlattığınız şeylere yakın şeyler anlattı.
Hatta dün o benden önce daldı,sonra bende öksürdüm derken ona bile irkildi.Bende korktum korktuğumu anlayınca oda birşey yok merak etme dedi.
Ben çok yoğun çalışmaya bağlıyorum streste var tabi.

Yatınca sağtarafına besmele cekip yatsın birsey olmaz.benim eşimede olurdu duydugunuzda eşinizi durtün kendine gelir.

Canım erkekler baş aşağı yatinca
Kadınlar da yüz üstü yatinca kötü rüyalar görüyor o yüzden sağ tarafina dönsün besmeleyle duayla yatsın
Ha dersen ki hala kötü rüya görüyor seni uyandırmaya çalışacağına dua okumaya çalışsın herşeyin başı dua ben de kötü rüyalar görürdüm hemde neler neler çok şükür geçti ihlas fatiha nas felak vede ayetel kürsü ne okuyabiliyorsa tabi bunlar oncelikle

Sirt ustu yatmasin bide vucut yorgun oldugunda boyle seyler hissedilir bol bol okusun sagina yatsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…