- 13 Aralık 2012
- 148
- 29
- 318
- Konu Sahibi prensesimben
-
Sesllii güldüm, çok hoş olmuş.
Ya alıştırılamaz mı acaba? Hafta da bir gün kırmızı et, bir gün tavuk, bir gün balık, kalan 4 gün sebze yenilecek bu evde diye bir düzen olsa mesela.
Hem öğlen hem akşam yemek hazılayan kadınlara da şapka çıkarıyorum, helal valla
alışmak istese alışır ama inadından yemiyo bence...Sesllii güldüm, çok hoş olmuş.
Ya alıştırılamaz mı acaba? Hafta da bir gün kırmızı et, bir gün tavuk, bir gün balık, kalan 4 gün sebze yenilecek bu evde diye bir düzen olsa mesela.
Hem öğlen hem akşam yemek hazılayan kadınlara da şapka çıkarıyorum, helal valla
Hahah di mi pırasa ceza gibi geliyor adamlara : D halbuki çok severim ben. : )Benim eşimde etsiz yemek yemezdi sebze asla yemezdi.bende hic et sevmem kafama gore takilirim aklima ne eserse onu yaparim isteyen yer istemeyen yemez aç kalsin napiim.zamanla o etsiz yemeklere alisti bende tavuk yemeye alistim.sinirlendirdiginde pırasa yapiyorum ohhh iyi oluyo
Sebzeleri börek olarak yedirsen sever belki,börek yemezmi eşin,soğan sarımsağı iyice kavursan kokusu çıkmaz normalde.kızım babasına çok benziyo fiziken...bazen çorbalarının içine tat versin diye sarmısak koyuyorum ağzını kilitliyo(belki huyu da çekmiştir onaa (çok zor çokkk
aman bizimki demesin mi hah işte böyle yap diye ne kadar güzel olmuş diye
mesela taze fasülyenin içine rendeleyip koyuyorum soğanı,yoksa iyice tatsız oluyo,diyo ki çok güzel bi tat var içindee:)))ama görse yemez maymuşş:)ıspanaklı börek seviyo sadece ...Sebzeleri börek olarak yedirsen sever belki,börek yemezmi eşin,soğan sarımsağı iyice kavursan kokusu çıkmaz normalde.
Sebzeleri börek olarak yedirsen sever belki,börek yemezmi eşin,soğan sarımsağı iyice kavursan kokusu çıkmaz normalde.
işte böyle dedim ben de gelme artık eve dışarda ye tüm gün yemek derdindeyim dedim...ya kızlar valla geçtim bakım yapmaktan falan da bi tırnağımı bile kesemiyorum bazen...bi de yetmez gibi yemek sıkıntısı...hadi benm canım şunu istiyo dese bi derece de sen bilirsin diyo bana...mümkünse öğle gelmesin eve. benim kocamda senin kocan gibi. yedikleri az.
üstüne üstlük benim besin alerjilerimde çıktı mı... resmen ne yiyeceğimiz belli değil.
artık düşünmüyorum. ne varsa yiyoruz. aklıma gelmezsede dışarıdan bir şeyler söylüyoruz.
kızlar artık tıkandım kaldım,eşim nerdeyse hiç bi yemeği sevmiyo,ama benden yemek bekliyo mutlaka şaka gib2 sene olcak evleneli bebek yokken yine çok sıkıntı değildi ama şimdi 9 aylık bebeğim var ve çokk ilgi bekliyo..haa minik bi ayrıntı öğlen yemeklerinde de eve geliyo eşim,yani ben tüm gün yemek derdindeyim sebze hiç sevmez,sakatad asla,yeşillik sevmez,yemeğe soğan koyamam aslaa..sarmısak ağzına sürmez...makarna pilav tavuk et çorba yer ...çevir çevir pişir,öğlen ne yesen akşam ne yesek....soruyorum ne yemek yapıyım diye bi de bana sorma diyo...yapmıyım bişey diyorum içim rahat etmiyo ...ayy çokk zor nolur akıl verin bana...
bir an eşlerimizin aynı insan olmasından şüphe ettimtamamen benim eşimi tarif ettin canım bende okadar madurum ki Allah tan çalıştığım yerde farklı yemekler yiyorum da o kadar sıkılmıyorum senin eşin makarna yiyormuş bari benim eşim makarnayı bulgur pilavınıda yemez bamya yumurta soğan sarımsak sebze kırmızı et kessen yemez sadece tavuk sote pirinç pilavı köfte ve kahvaltı başka birşey yapsam aç aç yatıyor yinede agzına sürmüyor bende çok dertliyim çoookkkk
zaten şimdi bile çıldırma noktasına geldim o kadar zaman geçmiş halimi düşünemiyorum bile...arkadaşım, benim annem tam 30 yıldır böyle bir adamla evli. İlk yılları bilemem ama artık çıldırmak üzere. kadın hayattan soğudu artık. Tek duası ne biliyo musun? Allah kızlarıma yemek seçmeyen koca versin. yani anla bir süre sonra durum ne hale geliyor. Şimdi hepimiz kendi evimizdeyiz onlar 2si yaşıyor ve genelde dışarda yiyorlar da rahatladı. yoksa depresyona girmişti. çünkü kendimi artık sadece yemek yapıp bu adamı mutlu etmeye yarayan biri gibi hissediyorum demişti. üstelik çalışan kariyer sahibi bir kadın. abarttığımı sanmayın dile kolay kadın yaklaşık 10bin gün günde üç kere ne pişiricem diye düşünüyor. bence al kocanı karşına konuş. çocukların da senin gibi olurlar sende görünce de.
ay bu heriflerde bi alem
benim beyede hergün makarna fasulye yap ohh mis
bide ilk evlendiğimde hatta 1 sene öncesine kadar özenirdim süsler püslerdim ha eline sağ lık harika vb.der ama
yaa bişey mi eksik illa bi laf sokar
bunu önceden yemeğe başlamadan diyodu
baktı ki yemeği alıyorum beğenmediysen ben yerim diye
şimdi bitirince yapıyopehhh
dün melemen istedi bende normalde soğanları minnak minnak doğrarım biberleri falan domatesleri
ama dün öğleden sonraya kaldı bide geç kalacam diye aceleden parnak gibi biberler parnak gibi soğanlar
aman bizimki demesin mi hah işte böyle yap diye ne kadar güzel olmuş diye
velhasıl takıl kafana göre dertte etme kendine
hatta bi hikaye varya bak netten bulursam yazayım
enişte evi esnaf lokantasına çevirecek zaar,sabah kavurma yemekler plastik tabaktaBu modelden bende de var ; hamur işi yemez, sebze yemez,tatlı yemez sadece et
Etsiz bir şey olduğu zaman kaçacak yer arıyor =)))
Kahvaltılarda çok çarpışıyoruz; ben akıtma, patatesli yumurta, gözleme vs.. bayılırım ama o ağzına sürmez
Bazen çıldıracak gibi oluyorum çok tuhaf yemek alışkanlıkları var, mesela geçen gün porselen salata kaseme laf etti, salayı plastik tabakta yap böyle tadı olmuyor dedi =)) günlerdir her sofrada soruyor plastik tabak aldın mı diye =)))
Bu modelden bende de var ; hamur işi yemez, sebze yemez,tatlı yemez sadece et
Etsiz bir şey olduğu zaman kaçacak yer arıyor =)))
Kahvaltılarda çok çarpışıyoruz; ben akıtma, patatesli yumurta, gözleme vs.. bayılırım ama o ağzına sürmez
Bazen çıldıracak gibi oluyorum çok tuhaf yemek alışkanlıkları var, mesela geçen gün porselen salata kaseme laf etti, salayı plastik tabakta yap böyle tadı olmuyor dedi =)) günlerdir her sofrada soruyor plastik tabak aldın mı diye =)))
bir an eşlerimizin aynı insan olmasından şüphe ettimtamamen benim eşimi tarif ettin canım bende okadar madurum ki Allah tan çalıştığım yerde farklı yemekler yiyorum da o kadar sıkılmıyorum senin eşin makarna yiyormuş bari benim eşim makarnayı bulgur pilavınıda yemez bamya yumurta soğan sarımsak sebze kırmızı et kessen yemez sadece tavuk sote pirinç pilavı köfte ve kahvaltı başka birşey yapsam aç aç yatıyor yinede agzına sürmüyor bende çok dertliyim çoookkkk
zaten şimdi bile çıldırma noktasına geldim o kadar zaman geçmiş halimi düşünemiyorum bile...arkadaşım, benim annem tam 30 yıldır böyle bir adamla evli. İlk yılları bilemem ama artık çıldırmak üzere. kadın hayattan soğudu artık. Tek duası ne biliyo musun? Allah kızlarıma yemek seçmeyen koca versin. yani anla bir süre sonra durum ne hale geliyor. Şimdi hepimiz kendi evimizdeyiz onlar 2si yaşıyor ve genelde dışarda yiyorlar da rahatladı. yoksa depresyona girmişti. çünkü kendimi artık sadece yemek yapıp bu adamı mutlu etmeye yarayan biri gibi hissediyorum demişti. üstelik çalışan kariyer sahibi bir kadın. abarttığımı sanmayın dile kolay kadın yaklaşık 10bin gün günde üç kere ne pişiricem diye düşünüyor. bence al kocanı karşına konuş. çocukların da senin gibi olurlar sende görünce de.
Annesine sorsaniz, o nasil basa geliyormus ??[
geçen gün kayınvalidemdeydik,kadıncağız bana soruyo ki yoğurtlu köfte yapsak yer mi acaabba:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?